Şimdi Ara

YAYGIN ANKSİYETE VE MORAL BOZUKLUĞU,PANİK ATAK VE PROZAC...!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
2
Favori
41.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: vaynett

ya bir arkadaşıjm vardı o da depresyona girmişti bundan yaklaşık 3 yıl kadar önce o da ilaç tedavisiyle başladı sanırım ondaki majör depresyondu ve kendisini çok iyi tanıyorum...ne aldıysa düzelmedi hatta şu anda durumu daha da kötü denebilir hiçbir tepki vermiyor,komik bişey olduğu zaman boş boş gülüyor ve en önemlisi çok daha durgun bir insan haline geldi sürekli düşünüyor ...off ya bu prozac beni de böyle yapar diye çekiniyorum...

ben bu tarz ilaçları kullanan çok gördüm ve artık olaylara tepkisiz ve bazen anlamsız yere aşırı tepki gösteren insanlar oluvermişler..Kesinlikle hiç tavsiye etmem. İlaç üreticileri binbir yalanla insanlarımıza bunları kullanmayı dikte ediyor, zorluyor..

• quote:

ya bir arkadaşıjm vardı o da depresyona girmişti bundan yaklaşık 3 yıl kadar önce o da ilaç tedavisiyle başladı sanırım ondaki majör depresyondu ve kendisini çok iyi tanıyorum...ne aldıysa düzelmedi hatta şu anda durumu daha da kötü denebilir hiçbir tepki vermiyor,komik bişey olduğu zaman boş boş gülüyor ve en önemlisi çok daha durgun bir insan haline geldi sürekli düşünüyor ...off ya bu prozac beni de böyle yapar diye çekiniyorum...

Dostum korkma hiçbişey olmaz,d aha önce belirttiğim gibi bende bi zamanlar prozac kullanmıştım.
    zaten prozac türü ilaçların kullanım alanları depresyon,okb,panik a,anksiyete bozukluğu...
    zaten o karanlık durgun mood'dan insanı kurtaran ilaç bunlar

bişey olsa bana olurdu, şu anda kullandığım ilaçlar (cipralex, meresa, remeron,tegretol,depakin)
    rahatsızlıklarım ise (manik depresyon ve okb).. Allaha şükür ilaçlar sayesinde çok iyiyim. çok dinç'im. erkenden yatıp erkenden kalkıyorum, düşüncelerim normale döndü, eski depresyondan ve okb den eser kalmadı...

İlaçlardan korkma...

• quote:

Orjinalden alıntı: speed need

1 aydır kullanıyorum prozac ama çok bi yararını gördüm desem yalan olur..belkide ben farkedemiyorum

2 gün almayarak etkisi olup olmadığını farkedebilirsin, ama hiç tavsiye etmiyorum böle bi hareketi
  • quote:

Orjinalden alıntı: kobem

quote:

Evet arkadaşlar bu çağımızın hastalığı ve maalesef pek çogumuzun hayatlarının belli dönemlerinde baş belası...

Klinik özellikler
    Bu bozukluk toplumda "evhamlılık" olarak nitelenmektedir.
    Ekonomik durum, muhtemel iş yükümlülükleri, sağlık sorunları, çocukların yaşayabileceği olaylar, ev işleri, onarımlar, randevulara yetişememe gibi günlük konularla ilgili olarak aşırı/ölçüsüz bir endişe ve kuruntu vardır.

YKB'de özellikle önemli olan ruhsal süreç, kişinin "çevre üzerinde denetiminin olmadığı" inancıdır. Denetlenemez olaylardan kaynaklanabilecek tehlikeler (kazalar, hastalıklar, felaketler v.s.) zihni sürekli meşgul etmektedir. Kişi sürekli olarak potansiyel tehlike yaratan uyaranları izlemekte, tehlike oluşturmayan (hoş) uyaranları ise dikkate almamaktadır. Bu durum, hastalarda otomatik ve farkında olunmadan işleyen bir zihinsel düzenektir.

Hastalar endişelerinin aşırı ve yersiz olduğunu her zaman kabul etmeyebilirler.
    Kişi yoğun endişesini durduramadığı için dikkatini olağan işlere odaklamada güçlük çeker, dalgınlaşır.
    Hastalar huzursuz, çabuk heyecanlanan ve sabırsız kimselerdir. Yüz ve beden gergin, eller genellikle titremektedir. Kas gerginliğine bağlı seyirmeler, titreme, ağrı ve sızılar olabilir. Baş, sırt, omuz ağrıları ve sertliği sıktır. Kas gerilimi özellikle alın kaslarında çok yoğundur. Çoğu hasta uyku sorunları, kabus ve karabasanlar yaşar.

Kolay yorulma, ağız kuruluğu, aşırı geğirme, soluk alma ve yutma güçlüğü, çarpıntı, sık idrara çıkma, erken boşalma- ereksiyon güçlüğü, kulak çınlaması, baş dönmesi, uyuşmalar gibi yakınmalar ayırıcı tanı problemleri doğurmaktadır.

Kaygı belirtilerinin hastalar tarafından bedensel hastalık kaygılarına yol açması kaygıyı daha da ağırlaştırmaktadır. Bu durumda hipokondriyazis (hastalık hastalığı) İle ayırdetmek güçlük arz edebilir.
    Yaşın ilerlemesi ile genellikle kaygı bozukluklarının görülme sıklığı ve belirtilerin şiddeti azalmaktadır. Yine de yaşlılık döneminde karşılaşılan kaygı hastalıklarının % 60-70'ini YKB oluşturmaktadır.

Tedavide tam düzelmeyi hedeflemekten ziyade belirtileri azaltmayı amaçlamak daha gerçekçi bir hedef olacaktır. Başlangıçta her tedavide olduğu gibi hasta bilgilendirilmesi önem taşır. Kaygıyı artırabilen kafeinli maddelerin (çay, kahve, kola, çikolata) azaltılması önerilmelidir. Kullanılıyorsa teofilin, stimülan ve dekonjestan ilaçlarla esrar, alkol, kokain gibi maddeler kesilmelidir.

ya ben de bugün doktora gittim bi prozac yazdı bu nasıl bir rahatsızlıktır prozac insanı nasıl etkiler arkadaşlar paylaşalım...bilmemek ayıp değil ,öğrenmememek ayıp..

ABİ ANKSİYETE DE NE ?

ONUN ASLI ŞU ANXİETY DEĞİL Mİ ? HER ŞEYİ TÜRKÇELEŞTİRE
    TÜRKÇELEŞTİRE MAHVETTİLER DİLİ YA

yok angaje yok anksiyete yok konjünktür
    yok konsensus.....

yok ajite

yaa ne insanlar var hayret şuna bakarmısınız yaa bizim derdimiz ne adam ne diyor...sabır ya sabır ya sabır...yazılan kelime türkçe olsa da yanlış yazılsa neyse...yabancı bir kelimenin doğru veya yanlış yazılmasının ne önemi varben edebiyat öğretmeniyim zaten..neyse bişey söylemiyorum..seninde bi tedaviye ihtiyacın var

• quote:

Orjinalden alıntı: QamiQaze

belirtilerin neler? aynı dert uzun zamandır (yaklaşık 5 yıl) benim başımda da var.

belirtilerim şunlar arkadaşım benim çok güzel bir yerden çok kötü bir yere tayinim çıktı ve burada konuşup anlaşabileceğim bir kişi bile yok...iş arkadaşlarımla da sorun yaşadım hiçbiriyle konuşmuyorum...burasının dağ olması nedeniyle dışarda sıkıntımı da atamıyorum...tabi bu dönem geçici bir dönem yani 6 ay sonra bitiyor...ve merkeze indiğimde hiçbir sıkıntım olmuyor...
    derin derin nefes alma,kalp çarpıntısı ve göğüs ağrısı,gerginlik ve sinirli olma durumu,hemen kızma,parlama,sürekli kendini mutsuz hissetme,midede oluşan şişkinlik gaz ve bulantı,özellikle midede meydana gelen ve yukarı doğru çıkan yanma hissi,panik atak nöbeti hemen hemen her akşam geldiğinde ise ortamdan hiçbirşey anlamama ,ölecekmiş gibi korku,aşırı halsizlik bunlar bendeki belirtiler...ama geçici olduğuna inanıyorum ve ilk günlere nazaran biraz daha iyi hissediyorum kendimi şimdi çok şükür

• Selamlar arkadaşlar.32 yaşindayim.stres ve uzuntuden 6 ay önce yuksek kalp ritimleri sebebiyle hastane gittim.dahiliye uzmani sarilik ve yuksek ritim teshisi koydu ve rytmonorm ile concor ilaci verdi.fakat kardiyolojiye gittigimde yanlis ilac verildigini soyledi(rytmonorm icin)ardindan emin olmak icin hastane hastane gezdim.sonuç olarak kalple ilgili bir sorun cıkmadi ama bu süreç beni çok sarsti.doktorum,Prozac ve xanax ve gyrex verdi.prozaci düzenli olarak 25 gündür kullanıyorum ama son 3 gündür göğsumun sol tarafinda ve kolumda ciddi yanma hissilediyorum.son 3 günümde bu yanmalardan dolayi acillerde geçti ve bir sorun cikmadi.yanmalar hastanede de oluyor.panik yapip hastaneye gidince gecen hislerden biri değil bu.PROZAC İN YANMA YADA YANMA HİSSİ YAPMASİ hakkında tecrübesi olan varsa lütfen paylassin.az önce korkumdan xanax içtim.ulaşmak isteyen ve yardimci olacak kişiler lütfen tecrübelerini paylassin.herkese acil sifalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende ilk kutuyu bugün bitirdim 20 adet ama kendimde hiçbir değişiklik hisssetmiyorum acaba bir kutu daha alsammı yoksa vazmı geçsem?
  • prospektüs, internet eczacılığı yapmayın bence, sakıncalı. burası klinik değil.
  • Alper Tunga NOYAN arkadaşa katılıyorum.

Kesinlikle ama kesinlikle internette araştırma yapmayın belirtilerinizle ilgili. Daha da kötü olursunuz. Bir çok hastalıkta belirtiler ortak zaten. Baş dönmesi mide bulantısı vb. gibi. Hem araştırsanız ne olacak. okudukça daha kötü düşüncelere kapılacaksınız. Özellikle ilaçların prospektüsünü okumayın. Doktor zarar verecek olsa size yazmaz zaten.

Stres altındaysanız eğer kafanızı dağıtacak işlerle meşgul olabilirsiniz. Bir anınınız bile boş olmasın. Mesala dişiniz ağrıdı gidip çektirirsiniz yada ilaç alırsınız geçer ama stres altında iseniz ve devamlı bir şeyi düşünüyorsanız beyin huzursuz olacaktır. Beyin huzursuz olunca tüm vücut ister istemez uyarılır. Rahat olamazsınız.

Sizi stres altına soktuğuna inandığınız şeyi düşünmeyin aklınıza geldiğinde hemen başka bir işle meşgul olun. Kitap okuyun, arkadaşlarınızla dışarı çıkın. Geçmeyeceğini düşünmeyin kesinlikle geçecek yaşadığınız durum. Allaha dua edin. Namaz kılmak ruhunuzu dinlendirecektir. Mükemmelliyetçi olmayın hiç. Hatalar insanlar için. Önemli olan hatalarda ısrar etmemek.

• 2 kutuyu aldım ama içmedim.
  • paxil kullanan varmı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.