Şimdi Ara

Yaz lastiğini kışın kullanmak ömrünü kısaltırmı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
7.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kış lastiğine gerek yok diyenler kar yağdığında taksiye biniyor. Kar yağdığında taksi rahatlıkla bulunuyor ve yolda patinaj çekenler uzaydan geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kış lastiğinin gereksiz olduğu sahil yerleri dışında kalan yerlerde yaz lastiği kullanmak kazaya davetiye çıkarmaktır.
  • Yahu tamam haklısınız elbette kışın kış lastiği kullanmak daha sağlıklı olurda ben hala sorduğum soruya net cevap alamadım...Şimdi yaz lastikleri kışın arabada takılı kaldığında ömrü kısalırmı kısalmazmı? Yokmu bunun teknik bi açıklaması? Kimi kısalır kimi alakası bile yok kısalmaz demiş kafam iyice karıştı
  • Hayır.
  • erenfb1907 kullanıcısına yanıt
    Yaz lastiği kışın kullanılırsa yazın daha iyi yol tutar kardeş, hadi selametle.

Hiçbir şey bilmiyorsan aç 2 tane video seyret ya da makale oku be kardeşim. Öf. Neye kafan karışıo.

3 5 velet gelip abuk subuk cevap verio, şikayet ediyoruzda allahtan mesajlarını sildiriyoruz.

O kadar cevap yazdık ayıptır ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 26 Aralık 2016; 15:1:26 >
  • Vallaha ben kullanacağım, çünkü 4 mevsim lastik aldım.

Nokian weather proof, yaz mevsimi göstereceği performansı bilemem daha yeni aldım. Ancak kar ve buz üzerinde slalom yapabildiğime göre kesinlikle süper bir kış lastiği denilebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

Yaz lastiği kışın kullanılırsa yazın daha iyi yol tutar kardeş, hadi selametle.

Hiçbir şey bilmiyorsan aç 2 tane video seyret ya da makale oku be kardeşim. Öf. Neye kafan karışıo.

3 5 velet gelip abuk subuk cevap verio, şikayet ediyoruzda allahtan mesajlarını sildiriyoruz.

O kadar cevap yazdık ayıptır ya.

Hocam kullanılmaz hale gelecek kadar zarar görmez ama demi ? İnan şu an bütçem yok olsa elbette alırım kış lastiği..kar yağdığında yada buzlanma olduğunda çıkartmam arabamı işyerim eve 3 km ve aşırı yavaş gidiyorum zaten sıkıntı olmasın diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    en kötü kış lastiği, en iyi yaz lastiğinden daha iyi derler...

bütçem yok diyorsun ama bak 206 için çıkma jant+lastik takımı 400 tl, hadi jantları alma pazarlıkla 150ye lastikleri alırsın...al geç...

Kullanılamaz hale gelmez elbette. Ama özelliklerini yitirdiği için yaz gelince istediğiniz gibi yol tutmaz, sertleştiği için daha çabuk biter, fren mesafesi uzar vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 26 Aralık 2016; 17:58:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

18 sene dikmende oturdum, serçe aracımın bile 4 adet kışlık lastiği vardı, kasımda takar, nisanda sökerim kış lastiğini...

nerde o dikmene adam boyu kar yağan 90lı yıllar ahh ah çocukluğuma gittim mesajınızı görünce
  • Depoda 3-5 ay bekleyen lastiğin de ömrü kısalır..
    lastiği kullanmamak, kullanmak kadar ömrünü kısaltır..
    Hülasa; lastiğin ömrü her türlü kısalır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1636 -- 26 Aralık 2016; 17:32:26 >
  • İstanbulda olduğum için kış lastiği almıyorum, hava sıcaklığı çoğu zaman 7 derecenin üzerinde seyrediyor; fakat Ankara'da kesinlikle şart.
  • İzmirdeyim daha hiç kışlık lastik almadık sanıyorum.Kendi arabamda da yazlıklar duruyor aldığımdan beri
  • Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum, istanbulda yaşıyorum buraya doğru dürüst kış gelmiyor. Aracımda 4 mevsim michelin lastikler var fren pedalına basarken ödüm kopuyor kayacak diye. Yaz lastiği alsam ömrü kısalır mı??
  • Çok kış yaşanmayan illerde bana göre kış lastiği olayına kullandığınız km ile alakalı olarak kendiniz karar vermeniz gerekir. Mesela ortalama bir yaz veya kış lastiğinin ömrü 40.000 km diyelim. Sen senede 20.000 km yapıyorsan yaz kış kullandığın yazlık lastiklerini 2 yılda değiştireceksin demektir. Bunun yerine hem kış hem yaz lastiği kullanarak 4 yıl hem yazın hem kışın güvenli şekilde yolculuk yapabilirsin. Masraf olarak aynı olur. Ama senede 10.000 km yapıyorsam ben olsam kışlık lastik almam böyle yerlerde. Çünkü yaz ve kış lastiğine 5er bin km anca düşecek ve o lastikler km olarak kullanım ömrünü doldurana kadar depoda beklemekten yıl olarak çoktaan ömrü gitmiş olacak. Ekstra ona masraf etmektense yılın kar buz geçen 1 haftası taksi bile kullansan daha kârlı olursun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 kıştır yaz lastiği kullanıyorum ömründe azalma yok. Yol tutuşuda çok iyi. Görenler şaşırıyo bu araba bu karda nasıl gidiyo diye. Okuyup üflendimi diye dalga geçenler var nazar değmesin inşallah

• Şahsen oturduğum ile kar yağmiyor çokta yağmur yok hadi yağdı diyelim ogün o hafta kullanmam arabamı.işten eve gidip geldiğim için ben taktırmamiştim. Ömrüde kısaltıyor evet. Dediklerimin tam tersi yerde yaşiyorsanız taktırın kesinlikle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana bir lastikçi, kışın yaz lastiğinin soğuktan sertleşmesiyle beraber aşınmasının arttığını söylemişti. Aşınma bir tarafa, soğuğun yaz lastiğine verdiği zarar malum zaten.

• Tyre Reviewsyoutube
    The TRUTH About Winter, All Season and Summer Tires ❄ Tested at 0c, 2c, 6c, 10c, 15c
    https://www.youtube.com/watch?v=bKtnczk8Mxk&app=desktop

Arkadasim kimseye sormana gerek yok.Yukaridaki linkten lastik tiplerinin cesitli sicakliklar,hava kosullarindaki gercek reaksiyonlari ve performanslari m,cm cinsinden ilaveten izlenim ve aciklamalar ile ispatli gosterilip ,test edilip anlatiliyor.

Gercekten cevap istiyorsan bu cevap.Unut 7c oymus buymus👍.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.