Şimdi Ara

Yaz mevsimi Laptop ısısını ne kadar etkiler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Laptopumu güncel tutar antivirüs kullanırım. İkinci yıl sonunda içini açayım dedim. İçi tertemiz macun ise değiştirmeme gerek yokmuş ama yinelemek zorunda kaldım haliyle. Bu üçüncü yılı. Son bir ay önceden rahat oynadığım oyunun oynarken bi ısınmaya oyundan atmaya başladı. Windows 10 a ayrı uyuz oluyorum. Pc yi kullanıyorum kendisi arkada işler çeviriyor kastırıyor. Misal internet kullanmadığımda çalışacak olan telemetry servisi online oyun oynarken bile çalışıyor. Solucan malware felan var mı diye baktım yine yok. Daha önceki yazlarda bu sıkıntıları yaşamadım. Soğutucu alacağım ama dışardaki sıcak havayı pcye üflemesinin faydası olur mu acaba? Ya da başka bir sorunu olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende mesela msi ge72 var gta5 ultrada kışın 65derece max fan sesi duyulmuyor bile yazları 75-80derece görüyor bu arada soğutucu kullanmıyorum

• Maalesef soğutma konusunda kötü şekilde etkileyecektir.1060 lı laptopta bizzat kendim deneyimledim , 10-20 derece fark eder (hele Antalya gibi sıcak yerlerde).Bu ısınma performansı etkileyeceğini sanmıyorum tabii laptopunuzda özel bir konfigürasyon yoksa(ısınınca underclock gibi) Eğer laptopunuzun fanı intake (içeri alma) ise exhaust(dışarı atma) ya nazaran daha da fazla ısınacaktır çünkü dışarıdaki hava da sıcak içerideki hava da ...
    Soğutma olarak ise kaliteli bir soğutucu almanızı tavsiye ederim.
    Ayrıca telemetry gibi gereksiz programları servislerden devre dışı bırakabilirsiniz veya uğraşmak istemiyorsanız Disable Windows Spying adlı programı kullanabilirsiniz.
    Kolay gelsin
  • trggersteam T kullanıcısına yanıt
    Tamamdır beyler sorun halledildi. İçimde kalmasın diye açtım toz yoktu. Termal macun sağlamdı yine de değiştireyim dedim. Açtım düzelmişti. Macunu kaliteli almıştım ama ömrü bir yıl galiba. Dediğimiz programı ve başka programlar kullanmama rağmen telemetry kendini aktif ediyor otomatikmen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.