Şimdi Ara

Yazdığım gibi bir sistem toplarken nelere dikkat etmeli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Galiba biraz daha fazla verip psu'da iyi bir tercih yapmak şart oğlu şart gözüküyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mart ayında vatanbilgisayarın OEM de %18 KDV indirimde aldığım parçaların aynısı. Sadece benim ram crucial ballistix sport 3200 ram vardı. Ancak muadillerine göre pahalı ve RGB yok. O zaman anakarti 580 TL , ekran kartını 1.950 TL ,işlemciyi 1040 TL ye almıştım.

Anakart konusunu çok araştırdım. Genel malzeme kalitesi ve overclock ,ısınma konusunu araştırdım ve en son senin seçtiğin anakarti aldım. Memnundum sistemden. Ayrıca vatan a gidip parçaları aldım. Ben AVM de geçerken adamlar sistemi topladı. İşim bitince teslim alıp ilçeye eve döndüm, bu açıdan iyi oldu.

Eğer imkan varsa ryzen 3600 al derim. Para sınırlı ise ryzen 3600 alıp ekran kartıni GTX 1660 alabilirsin belki

• akif_gamer kullanıcısına yanıt
    Anakart konusunda hemen herkes tomahawk modelini yazıyor ama oturup voltaj yükseltip çılgın OC değerlerine çıkmak için uğraşmak muhtemelen yapacağım şey olmayacak o yüzden kendimce okuduklarıma göre bu model de iyidir dedim.

3600 konusuna gelince neden 2600 yerine 3600 almam gerekiyor hala ikna olamadım. Yani 3600 olunca anakart bütçesini de arttırmak gerekir mi 3600 alsam tek çekirdek performansı çok mu fark edecek emin olamadım.

Ram için rgb en son önceliğim olduğundan hemen hiç umurumda değil açıkçası ama ryzen modeller için crucial öneriliyor forumda.

GTX 1660 konusunda da monitörü mümkünse 144hz almayı düşünüyorum ama olur da 75hz alırsam muhtemelen 1660ti fazla kalacağı için dediğiniz modeli düşüneceğim.

İnsan almışken 2 sene başıma iş açmasın/masraf çıkarmasın istiyor biraz da o yüzden 1660ti.

• kesedibi K kullanıcısına yanıt
    Bence ram işine takılma. Test incelemelerine bakıyorum her marka kullanılıyor. Senin seçtiğinde gayet güzel.
    Gelelim işlemci kısmına. Ryzen 2600 zen1 mimarili 12 nm işlemci. Ryzen 3600 zen2 mimarili 7nm üretilmiş işlemci. Benchmark da 2600: 13.500 puan alırken 3600: 20.000 puan alıyor. Yani oyun dışı kullanımda i7 ayarında işlemci.

Oyun performansına bence YouTube dan bak. Hatta MSI anakart , GTX 1660ti li karşılaştırması bile var. Sadece biri 2600 biri 3600 ile yapılmış. Mesela GTA 5 de 35-40 fsp fark var. Witcher da 20 fsp fark var. Bu sebeple eğer bütçen yoksa ekran kartını bir tık düşür. İşlemciyi arttır dedim.

Ekran kartı testi için aşağıdaki siteye bak. Teste soktukları oyunların ortalama fsp sini karşılaştırıyor. GTX 1660 ti 101 ortalama fsp alıyor. Düzü de 90 fsp. Bu 11 fsp farkı işlemci kapatır bence. Ayrıca işlemcinin genel performansı yanına kar kalır. Düşüncem bu.

www.gpucheck.com
    2019 Grafik Kartları Hiyerarşi Listesi ve GPU Grafikleri - GPUCheck Turkey / Türkiye
    https://www.gpucheck.com/tr-try/gpu-benchmark-graphics-card-comparison-chart

İşlemciden yükselip karttan bir tık düşme işini düşünmemiştim bunu detaylı bir şekilde karşılaştıracağım. 3600+1660 kombosu maddi olarak üzmezse dediğiniz gibi daha mantıklı olabilir çünkü ileride ilk güncelleme alacak parça muhtemelen ekran kartı olacak. Aslında inceleme sitelerinde ilk başta gördüğüm 1660 super çok ilgimi çekmişti fakat TR'de fiyatının henüz oturmamış olmasından ötürü 1660ti yazdım. 1660 fiyatlarına yaklaşırsa yakın zamanda öyle bir farklılık yapabilirim.

• kesedibi K kullanıcısına yanıt
    Ayrıca GTX 1660 ti in fiyatı yüksek. 11.11 de 2.200 TL ye rtx 2060 alanlar oldu. Forumda paylaşıldı.
    Geçen ay Hepsiburada , vatanbilgisayar ve incehesap da uygun fiyatlı GTX 1660 ve rtx 2060 vardı. Benim ekran görüntüsü aldıklarım.
    Yazdığım gibi bir sistem toplarken nelere dikkat etmeli? Yazdığım gibi bir sistem toplarken nelere dikkat etmeli? Yazdığım gibi bir sistem toplarken nelere dikkat etmeli? Yazdığım gibi bir sistem toplarken nelere dikkat etmeli?

Yılsonu indirimleri ile en azından daha uygun olur ya da o paraya rtx2060 düşürebilirim diye umuyorum ama belli de olmuyor tabi ne geleceği. Rx 5700 önerir misiniz peki? Gerçi elektrik tüketimi sebebiyle biraz tereddüt etmiyorum değil ama uygun fiyatlı olursa direkt üzerine atlarım gibi geliyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.