Şimdi Ara

Yazılım balonu ne zaman patlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2000li yıllarda EE bile bu kadar şişkin değildi

• yazılım bitti maalesef, sanayiye gidip ustalardan meslek öğrenin.

• Patladı?

Bilgisayar açıp kapamayı bilmeyen kız arkadaşım CENGaver olmak için bölümü yazdı. Bu insanlar ne kadar meslekte başarılı olabilir ki? Acayip bir yazılımcı enflasyonu bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patladı zaten corona sonrası dönemde

• patlamadı mı olum zaten dün bir iş ilanına 2k kişi staj ilanına 5k kişi başvuru gördüm ilan açılalıda 2 hafta olmuş

• Orta grup staj zor buluyor artık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aga patlamak tam olarak bu. 5000 kisi basvurmus 1i kabul alacak 4999u issiz hayatina devam edecek. Inanilmaz bir enflasyon bizi bekliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten patladı

• Chat gpt mühendisliği

• Knk ben doktor olcam yine de ileri derece javascript, c# bilgim var onun disinda website de yapabiliyorum
    Html css biliyorum iyi seviyede tasarim anlayisim da iyi.
    Hatta tıp okuyan bir baska arkadas var o da benim gibi. Birlikte Oyun gelistirme fikrimiz var.
    Velhasıl kelam biz bunları 0 egitim alarak yapabiliyoz.
    Tahminimce 5-6 seneye pat pat pat patlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt

Prompt engineering deniyor buna. İnsan konuşma dilinde, AI'a komut yazmak da mühendislik oldu. Okuma yazma ve temel bilgisayar kullanım bilgisi, iş yeterliliklerini karşılar sanıyorum...

Şu anda, büyük oranda kod yaızmı bu şekilde yapılıyor. Yazılımın neden patladığını anladınız.

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Yes sir özellikle AI kompleksleştikçe prompt eng lerin önemi artacak. Ama bu da birçok kişinin yaptığı işi belki 1 prompt eng halledicek.

Chat gpt mühendisliği dememin nedeni önüne gelen herkesin ceng yazması ve okurken Chat gpt abimle ödevleri projeleri yapmaları

• Benim gözümde patladı, ve korkunç sayıda mezun ekleniyor her yıl.

Staj bile bulmak çok güç haberiniz olsun.

• Bu sene açılan birçok bilişim bölümüyle daha kötü olacak piyasa

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim orada çiftçiler ekim yaparlar mesela bir sene domates çok iyi para yapar. Yurtdışında kuraklık vs olmuştur. Yüksek fiyatlardan ihracat vs. köşeyi dönerler. Ertesi sene bütün çiftçiler ne ekiyorsa bırakır domates eker. Ve sonuçta o kadar çok domates olur ki salça fabrikalarına 3 kuruşa anca verebilir zarar ederler. Bu olay belli aralıklarla yaşanır.

Aynısı maalesef burada da var. Makine seviyorsan onu yaz, veterinerlik istiyorsan onu. İşini severek yapar parani kazanırsın. Düşüncesizce aaa burada çok para varmış yatarak kazanılıyormuş diyip dalınıyor.

• hvl00 kullanıcısına yanıt

Sirf bu yüzden domates ekmekten vazgectik. Hayatimi en ucuz domatesi sirf tercih edileyim diye satmak için yasayamam

• Patladı bile hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak. Hatta arttırıyorum ikinci bir inşaat mühendisliği vakası olabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.