Şimdi Ara

Yazılım Bilenlere Sorum var..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler kolay gelsin öncelikle.. Bir Android uygulaması fikri var kafamda. Küçük bir sosyal medya gibi herkesin kendi profili,durum yazma beğenme... Böyle bir şey için uzmanlık gerekir mi kitapla netten bakarak vs haledilebilir mi? Teşekkürler iyi günler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerekir, cunku server yazman gerekecek. Kisisel bilgi guvenligi gerektigi icin encryption gerekecek. Server ini kendin kurarsan sistem bilgisi gerekecek, hosting firmasinda host ettirirsen de maliyeti olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki öyle küçük çaplı bi uygulama bana ne kadara mal olur kabaca bi fiyat verebilir misin

• Bilemem, sagda solda ilan versen ucuza yapan bulursun ama kafandaki gibi olur mu muamma.

• Sağol hocam iyi geceler

• quote:

Orijinalden alıntı: 14K

İyi günler kolay gelsin öncelikle.. Bir Android uygulaması fikri var kafamda. Küçük bir sosyal medya gibi herkesin kendi profili,durum yazma beğenme... Böyle bir şey için uzmanlık gerekir mi kitapla netten bakarak vs haledilebilir mi? Teşekkürler iyi günler..

kardeş bu işler fikirler olmuyor. program yazınca zenginde olmuyorsun. sosyal medya yapmak sermaya gerektirir. yani bir sosyal site açmakla bir şirket açmak arasında bir fark yoktur.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deadmanku kullanıcısına yanıt
    Usta bende bir soru sormak istiyorum biraz teknik olacak ama yardımcı olabilirsen sevinirim. :) ASP.net ve eclipse ide sinde nasıl yapılıyor biliyorum ama netbeans ide sinde nasıl bir method kullanırım, sorum şu şekilde:
    Butona tıklayınca yeni aktivite sayfasına geçmesini istiyorum yada o sayfayı çağırmasını. asp.net te butonun içerisine Response.Redirect("mainpage.aspx"); methodunu yazarak
    yapabiliyorum mesela. Login.java sayfasından MainPage.java sayfasına geçmesini istiyorum mesela... Birde ilgili textleri grup olarak nasıl gruplayabilir ve loginbutonu ile ilişkilendirebilirim
    son olarak validation kontrollerini nasıl yapabilirim. Mesela login sayfasında local olarak belirlenen değerden farklı bir değer girilince (id: admin password: 123 ten farklı)
    veritabanı olmadan. validation kontolleri ile sunucuyu yormadan local olarak kontolü sağlayıp asp.net teki gibi. eğer değerler doğru ise Login butonuna basılınca 2. sayfaya
    yani MainPage.java sayfasına geçmesini nasıl sağlayabilirim. Biraz karışık ve uzun oldu ama cevaplarsan sevinirim. :'(
    Açıklamalarımı biraz asp.net kafasıyla yaptım ama umarım anlatabilmişimdir.

private void Loginbtn1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

-----------------------------------------------------------------------------------

}

private void IdtxtActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

private void PasswordtxtActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

-------------------------------------------------------------------------------------

Usta birde son olarak :)

private void jComboBox1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

Bu combo box a mesela linux, weblogic, sharepoint opsiyonları olsun bunlardan birini seçip buton a tıklayınca ilgili .java sayfasına gitmesini nasıl sağlayabilirim...?
    Mesela linux u seçtim git butonuna tıkladım linux.java sayfasına gitmesini istiyorum.

}

private void jButton1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

Java başlığı altında birçok yerde bilgilendirici ve yardımcı yorumlarınızı gördüğüm için size sormaya karar verdim. İsterseniz özel mesaj ile cevaplayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunner89 -- 9 Aralık 2015; 16:03:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gunner89

Usta bende bir soru sormak istiyorum biraz teknik olacak ama yardımcı olabilirsen sevinirim. :) ASP.net ve eclipse ide sinde nasıl yapılıyor biliyorum ama netbeans ide sinde nasıl bir method kullanırım, sorum şu şekilde:
    Butona tıklayınca yeni aktivite sayfasına geçmesini istiyorum yada o sayfayı çağırmasını. asp.net te butonun içerisine Response.Redirect("mainpage.aspx"); methodunu yazarak
    yapabiliyorum mesela. Login.java sayfasından MainPage.java sayfasına geçmesini istiyorum mesela... Birde ilgili textleri grup olarak nasıl gruplayabilir ve loginbutonu ile ilişkilendirebilirim
    son olarak validation kontrollerini nasıl yapabilirim. Mesela login sayfasında local olarak belirlenen değerden farklı bir değer girilince (id: admin password: 123 ten farklı)
    veritabanı olmadan. validation kontolleri ile sunucuyu yormadan local olarak kontolü sağlayıp asp.net teki gibi. eğer değerler doğru ise Login butonuna basılınca 2. sayfaya
    yani MainPage.java sayfasına geçmesini nasıl sağlayabilirim. Biraz karışık ve uzun oldu ama cevaplarsan sevinirim. :'(
    Açıklamalarımı biraz asp.net kafasıyla yaptım ama umarım anlatabilmişimdir.

}

-----------------------------------------------------------------------------------

}

private void IdtxtActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

private void PasswordtxtActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

-------------------------------------------------------------------------------------

Usta birde son olarak :)

}

Bu combo box a mesela linux, weblogic, sharepoint opsiyonları olsun bunlardan birini seçip buton a tıklayınca ilgili .java sayfasına gitmesini nasıl sağlayabilirim...?
    Mesela linux u seçtim git butonuna tıkladım linux.java sayfasına gitmesini istiyorum.

}

private void jButton1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

Java başlığı altında birçok yerde bilgilendirici ve yardımcı yorumlarınızı gördüğüm için size sormaya karar verdim. İsterseniz özel mesaj ile cevaplayabilirsiniz.

öncelikle usta değilim. sorularınıza detaylı incelemedim göz attım. asp.net bilmiyorum. ilgilenmiyorumda. javada jsf jsp kullanıyorsanızda nasıl sayfa yönlendirecem diyorsanız google jsp page redirect yada jsf page redirect yazın. eğer masaüstü uygunlamasında nasıl bir pencereden diğer pencereye geçecem diyorsanız yine google'da java invoke jframe vb. yazarak aratabilirsin. internette arama yapmayı öğrenmen gerek. yoksa yazılım yapamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadmanku -- 9 Aralık 2015; 16:36:03 >

• deadmanku kullanıcısına yanıt
    Usta dediysem lafın gelişi herkese usta derim üstüne alınmana gerek yoktu. Bazıları abi der bazılarıda sa der, alışkanlık meselesi. internette araştırma yapmayı biliyorum sadece ders verilir falan diye yazdığın için kısa kolay bir method biliyormusun
    diyerek bilgi almak istedim. Böyle ters cevap vereceğini bilseydim sormazdım. :) kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunner89

Usta dediysem lafın gelişi herkese usta derim üstüne alınmana gerek yoktu. Bazıları abi der bazılarıda sa der, alışkanlık meselesi. internette araştırma yapmayı biliyorum sadece ders verilir falan diye yazdığın için kısa kolay bir method biliyormusun
    diyerek bilgi almak istedim. Böyle ters cevap vereceğini bilseydim sormazdım. :) kolay gelsin.

ters cevap vermedim kardeş. usta sandıysan usta demiştirsindir diye usta olmadığımı belirtmek istedim. burada yeni başlayanlara nasıl başlanacağını anlatmaya çalışıyorum/çalışıyoruz donanımhaber üzerinden yazılımcı olunmaz. bunun forumu stackoverflow. vs dir. sorularına başka biride gelip cevap verebilir bu onun tercihi. ben ne yapman gerekdiğine kısaca değindim. kolay gelsin.
  • Eyw o zaman. Ama stackoverflow a da yazdım ordanda cvp bekliyorum şimdilik 1 kişi cvp verdi ama Validation controllerini Access database yada MsSQL üstünden yapmamı istemiş. Bende local düzeyde sunucuya yüklenmeden validation kontrollerini yapmak istiyorum... Bana anahtar kelimeler lazım internetteki bilgilerin çoğu çöp %80. Mesela when i click to button, calling new page with response.redirect method in asp.net yazarsam. nokta atışı sorumun cevabını bulmuş olurum.
    (

https://www.google.com.tr/search?q=posgresql&gws_rd=cr,ssl&ei=tV1oVvwfgZbKA4DYn7gI#q=when+i+click+to+button%2C+calling+new+page+with+response.redirect+method+in+asp.net

)

yada direk asp.net response.redirect yazarım. kısacası methoda yakın bir anahtar kelimeyi google a yazmazsan farklı ve çöp bilgiler getiriyor. Türkçe yazıncada pek birşey getirmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.