Şimdi Ara

Yazılım/Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar Programcılığı bölümü okumaktayım. Önlisans programındayım haliyle ve DGS sınavına girip Lisans programına geçiş yapmak istiyorum. Benim ilgim yazılım yönünde ve donanımsal değilde yazılımsal eğitim görmeyi tercih ediyorum. Bu yüzden Bilgisayar Mühendisliği değil de Yazılım Mühendisliği seçmek istiyorum.Bunlar hakkında birkaç sorum olacak:

1- Yazılım mühendisliği seçtiğim takdirde, Bilgisayar Mühendisliği Yükseklisans programından devam edebilirmiyim ?
    2- Lisans programından direk Doktora Programına geçiş mümkün olduğundan Yazılım Mühendisliğinden Bilgisayar Mühendisliği Doktora programına geçiş yapabilirmiyim ?
    3- Yüksek lisans eğitiminden sonra mı Doktora eğitimine geçmeli yoksa direk Doktora eğitiminemi geçmeliyim.
    4- Lisans, Yükseklisans ve Doktora programlarıyla ilgili tavsiye edebileceğiniz bir üniversite var mı?
    5- Yazılım veya Bilgisayar Mühendisliğini açıköğretimden okumak mümkün mü? Bunun için DGS'ye girmek gerekli mi?

Arkadaşlar, muhtemelen benim kapasite başarımı vs.. gibi konulara aklınız takılabilir. Lütfen bunları göz ardı ederek bana yardımcı olursanız sevinirim. Bilgi vermek isteyenlerin dışında makara yapmak isteyenlerde olabilir. Sizin verdiğiniz cevaplar dahilinde kendime yol çizicem. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler dilerim..

• quote:

Orijinalden alıntı: concord53

Benim ilgim yazılım yönünde ve donanımsal değilde yazılımsal eğitim görmeyi tercih ediyorum. Bu yüzden Bilgisayar Mühendisliği değil de Yazılım Mühendisliği seçmek istiyorum.

Bildiğin gibi Bil.Müh artık uzaktan da okunuyor yazılım mühendisliğinde uzaktan eğitim yok.Yazılım Müh. mezunu Bil Müh mezununa nazaran az olucak + fark yaratacaktır.Kim ne derse desin mühendisliklerde bitti artık mevcut durum bu..Ne kadar alana derine inip uzmanlaşırsan o kadar iyi olucak senin için.İlginde yazılımdan yana uzmanlaşmaya bak.Yazılım bitirip bil müh yüksek yapabilirsin yüksek lisansa alımlarda alandışı çok şecenek oluyor.Bahtın açık olsun kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T1 -- 30 Haziran 2013; 23:24:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T1

quote:

Orijinalden alıntı: concord53

Benim ilgim yazılım yönünde ve donanımsal değilde yazılımsal eğitim görmeyi tercih ediyorum. Bu yüzden Bilgisayar Mühendisliği değil de Yazılım Mühendisliği seçmek istiyorum.

Bildiğin gibi Bil.Müh artık uzaktan da okunuyor yazılım mühendisliğinde uzaktan eğitim yok.Yazılım Müh. mezunu Bil Müh mezununa nazaran az olucak + fark yaratacaktır.Kim ne derse desin mühendisliklerde bitti artık mevcut durum bu..Ne kadar alana derine inip uzmanlaşırsan o kadar iyi olucak senin için.İlginde yazılımdan yana uzmanlaşmaya bak.Yazılım bitirip bil müh yüksek yapabilirsin yüksek lisansa alımlarda alandışı çok şecenek oluyor.Bahtın açık olsun kardeşim.

Yazılım mühendisliği dediğin zaten bilgisayar mühendisliğinin alt dalıdır tabiki bilgisayar mühendisliğine nazaran az olacak. Fark felan yaratmaz yazılım mühendisliği bazı üniversitelerin öğrenci çekmek amacıyla açtığı bölümden başka bir şey değil bence. Açın bir bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği bölümünün ders programlarına bakın. Yazılım mühendisliğinde hiç bir şekilde donanım dersi yoktur. Bilgisayar Mühendsiliği bölümündeki seçmeli dersleri normal ders olarak almışlar genelde ki benim gördüğüm bilgisayar mühendisliğinden çok daha az sayıda ders bulunmakta ve daha çok genel kültür dersleriyle doldurmaya çalışmışlar. Seçim sizin ama yazılım mühendisliği bilgisayardan iyi diyenleri ben ne mantıkla diyorlar anlamıyorum açıkcası bir alt dal nasıl üst mertebesinden daha iyi olabilir? Her bilgisayar mühendisi kendi isteğine göre zaten yazılım mühendisidir bunun dışında donanım eğitimde alır isterse donanım mühendiside olur. Bilgisayar mühendisliği her türlü daha avantajlı yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rf.id -- 1 Temmuz 2013; 14:18:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.