Aşağıdaki gibi bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bilgisayarda oyun oynanmayacağı için şimdilik anakart üzerindeki ekran kartını kullanmayı planlıyorum. Bilgisayar da genelde yazılım (Visual Studio vs., Flash ActionScript vs.), veri tabanları (SQL server, oracle, MySql vs., bazen oracle ve sqlserver servisleri aynı anda açık olacak) ve Vmware üzerinden sanal makinalarda test amaçlı çalıştırılacak.
İntel İ5 2500K işlemcisini düşündüm ancak sata2 ile ilgili problemden dolayı vazgeçtim. Şimdi anakartı al, sonra değiştir vs. onunla uğraşmak istemiyorum. Diskve DVD'yi sata3 portuna bağlarsam sorun olmaz biliyorum ama gene de ileride disk ilavelerinde sorun olacağı için onu da düşünmüyorum.
Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
AMD Phenom II X6 1090T (3.2 GHz) 9MB 938p 125W BE
Asus 24" MS248H LED Monitör Siyah 2ms
Asus M4A89GTD PRO/USB3 DDR3 2000 S+V+GL+16X*2 938p
Toplam KDV dahil 1800 Lira gibi bir rakam tutuyor.
Crossfire yapmayacaksanız o anakartı almayın.
Gerçek psu'ya sahip düzgün bir kasa seçin.
Sata 3 disk yerine sata 2 500 x2 disk alıp "Raid 0" kurun daha performanslı olur.
İşlemciyi X6 1055T alın, 1090T'ye gerek yok, aradaki fark ile işlemci için soğutucu alın.
Cevap için teşekkürler, Anakart ve Kasa öneriniz olur mu?
Raid 0 veri güvenliğinden dolayı düşünmüyorum belki ileride raid 10 ya da raid 5 yapabilirim sata3 disklerle. Sunucunun birinde kullandığım sata disklerde raid 10 var ve yaklaşık 4-5 ay da bir disk ölüyor. Raid 10 da çok büyük sorun olmuyor yani veri kaybı yaşamıyoruz.
bende 1055 işlemci bakmıştım ancak fiyat farkı az olunca 1090 Black Edition olunca 1090 da karar kıldım.
silverstone 500w psulu kasa (eksenbilgisayar)
Teşekkürler, Peki bu sistem için başka bir anakart öneriniz? Asus M4A88TD-M EVO/USB3 /DDR3 2000 S+V+GL+16X 938p ile 890GTD arasında crossfire desteği dışında bir fark var mıdır?
Birde USB3 desteğini native olarak sunan bir anakart var mı? hepsi harici kart ile bu desteği sağlamış.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme