Şimdi Ara

Yazılım geliştirme için uygun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yazılım geliştirme için şu cihaz uygun olur mu?
    Kullandığım birkaç IDE var mesela Eclipse,Dev C++,Visual Studio gibi aşırı abartı işler yapmayacağım sadece okul için olduğunu söyleyebilirim.
    Bütçe çok sınırlı ve ben ikinci el bir cihaz almak istemediğimden bu konuda bilgili arkadaş var ise aydınlatırsa sevineceğim,çünkü ben araştırdığım kadarıyla yeterli bilgi bulamadım..

Link :

• Ne geliştireceğini bağlı. Visual studio o makineye sığmaz.
    Vs code+ JavaScript kullanılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eclipse üzerinden Java,Dev C++ üzerinden C++ ve aşırı büyük projeler olmayacak iş görür mü hocam?
    @mahoni_38

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgokhand -- 6 Şubat 2019; 12:40:9 >
  • hocam bu tarz bilgisayarlar yanıma alayım maillerimi kontrol ederim foruma girerim gibi geldi bana. bu fiyata daha iyi bir ikinci el bilgisayar alınabilir. en azından visual studio kullandırabilecek kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DA02D78F4

hocam bu tarz bilgisayarlar yanıma alayım maillerimi kontrol ederim foruma girerim gibi geldi bana. bu fiyata daha iyi bir ikinci el bilgisayar alınabilir. en azından visual studio kullandırabilecek kadar.
    Hocam sizin fikriniz bu cihaz için nedir sanki bu visual studio içinde yeterli olacaktır diye düşünüyorum ben ama..

Link :

• 
    Program / proje geliştirirken donamımdan cok o donanıma ne kurduğun nasıl konfigürasyon yaptığın önemlidir. Bende 2006 IBM X41 var; 2.eli 400TL ancak yapar ki o da az bulunan ultra kompakt bir laptop olduğu için. 1,5Ghz CPU, 40GB HDD, 1,5GB RAM, 32bit Windows XP üzerinde Eclipse ve VS 2010 Express'i sorunsuz çalıştırıyor. Fakat Java ve C# projeleri geliştirirken, Emacs editöre kurduğum Java için Meghanada Server ve C# için OmniSharp plugin'leri sayesinde bellekte sadece 40MB yer kaplayan Emacs 'i de kullanıyorum. Emacs editör inanılmaz yetenekli bir programdır, konfigüre etmeyi öğrenince halledemeyeceği şey yok. Meghanada Server plugini Eclipse'in yaptığı gibi Java sınıflarını otomatik bulup ekrana sınıf metod ve değişkenlerini getiriyor; bu plugini bir Japon yazmış. C# için OmniSharp pluginini de bir geliştirici Visual Studio kullanan arkadaşlarını trollemek için yazmış; github sayfasında
    GitHub
    OmniSharp/omnisharp-emacs
    https://github.com/OmniSharp/omnisharp-emacs
    "Troll coworkers - use Emacs at work for csharp!" der.

1299TL'ye Hometech Alfa 700C Intel Celeron N3350'ye bu sekilde konfigüre edilmiş Emacs kurulabilir ve SSD, RAM ve CPU 'yu cok az harcar. Elektrikler gitti diyelim Eclipse kullanan arkadaşın 1 saat sonra kapatmak zorunda kalırken sen 2 saat sonra kaparsın Laptop'u :)

• Hocam teşekkürler dikkate alacağım söylediklerinizi ve HP olanı almaya karar verdim beni götürür diye düşünmekteyim okul için alıyorum.
    Son sınıfta android programlama var ram sıkıntı çıkaracak ama o zaman olsun düşünürüz o konuyuda..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mgokhand kullanıcısına yanıt
    Android programlamada ancak sanal android cihazı kullandığında RAM yetmeyebilir. Gerçek Android cihazı adb (Android Debugger Bridge, komut satırı programı) ile eriştiğinde böyle bir sorun olmaz, tabi ki.

Bu arada Laptop / PC konusunda Lenovo favorimdir. Tabi ki marka olayı biraz zevk meselesi. fakat su anda kullandığım Laptop 2009 model Lenovo N 500 ve ilk günkü gibi sorunsuz çalışıyor.
  • Tabi benimde favorim Lenovo fakat burda bütçe sıkıntısı olayın içine girince mecburi bu modeli almak durumundayım şuanda ancak yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için gerçekten teşekkür ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgokhand

Eclipse üzerinden Java,Dev C++ üzerinden C++ ve aşırı büyük projeler olmayacak iş görür mü hocam?
    @mahoni_38
    Eclipse ne kadar ağır bilmiyorum ama java c# benzediği için bir şey söylemek zor. En dar boğaz kısmı 32 gb hdd ama linux distro kurarsan sığa da bilir.
    1500 civarına 500 gb hdd li (ssd olmasa da) cihazlar var aslıdna. Sonra paran olunca ssd alırsın.

normalde rasperry pi. insanlar/cocuklar programlama öğrenebilsin hedefi ile başlamış. 30$ lık 256-512 mb ramlı bir cihaz ile kod yazılıyorsa elbette bu laptop ile de kod yazılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgokhand

Hocam sizin fikriniz bu cihaz için nedir sanki bu visual studio içinde yeterli olacaktır diye düşünüyorum ben ama..

Link :https://www.hepsiburada.com/hp-15-bs150nt-intel-core-i3-5005u-4gb-500gb-windows-10-home-15-6-tasinabilir-bilgisayar-3xy21ea-p-HBV00000FK4DU

Alıntıları Göster
    4 gb ram malesef ancak windows 10 a yeter.
    SSD olmadan visual studio = Ölüm zulüm, işkence.

ama şu da var cd rom çıkarıp 150 tl falan 128 gb ssd alıp takılabilir.

Yine nasıl bir proje yapacağına bağlı. Ben olsam .net core + visual studio Code ile kodlardım. (ubuntu üstünde)

pc olarak 2100 ona vermektense 2299 a aşağıdaki daha iyi gibi. Full hdd ekran ve 8gb ram var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 8 Şubat 2019; 14:24:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Program / proje geliştirirken donamımdan cok o donanıma ne kurduğun nasıl konfigürasyon yaptığın önemlidir. Bende 2006 IBM X41 var; 2.eli 400TL ancak yapar ki o da az bulunan ultra kompakt bir laptop olduğu için. 1,5Ghz CPU, 40GB HDD, 1,5GB RAM, 32bit Windows XP üzerinde Eclipse ve VS 2010 Express'i sorunsuz çalıştırıyor. Fakat Java ve C# projeleri geliştirirken, Emacs editöre kurduğum Java için Meghanada Server ve C# için OmniSharp plugin'leri sayesinde bellekte sadece 40MB yer kaplayan Emacs 'i de kullanıyorum. Emacs editör inanılmaz yetenekli bir programdır, konfigüre etmeyi öğrenince halledemeyeceği şey yok. Meghanada Server plugini Eclipse'in yaptığı gibi Java sınıflarını otomatik bulup ekrana sınıf metod ve değişkenlerini getiriyor; bu plugini bir Japon yazmış. C# için OmniSharp pluginini de bir geliştirici Visual Studio kullanan arkadaşlarını trollemek için yazmış; github sayfasındahttps://github.com/OmniSharp/omnisharp-emacs "Troll coworkers - use Emacs at work for csharp!" der.

1299TL'ye Hometech Alfa 700C Intel Celeron N3350'ye bu sekilde konfigüre edilmiş Emacs kurulabilir ve SSD, RAM ve CPU 'yu cok az harcar. Elektrikler gitti diyelim Eclipse kullanan arkadaşın 1 saat sonra kapatmak zorunda kalırken sen 2 saat sonra kaparsın Laptop'u :)
    Yıllarca süren ide maceralarımdan sonra Sublime'a geçtim, bir süredir kullanıyorum. Kullandığım programlama dillerinde beni üzmedi sağ olsun fakat GUI programlama yapacağımda veya debug etmem gerektiğinde ideleri aramıyor değilim. Emacs da GNU olduğu için beni cezbediyor, onu da deneyeceğim.

Benim de Linux makinesi olarak kullandığım eski bir bilgisayarım var. 1. nesil Intel i7 ve 4 GB ram olmasına rağmen Ubuntu'da kasılıyor. Önerilen sistem gereksinimlerini sağlamasına rağmen bu kasılma sorununu henüz çözemedim. Belki daha az yer kaplayan bir Linux dağıtımına geçerim.

Konuya gelecek olursak, başlangıç düzeyinde programlama işleri bir şekilde hallolsa da günlük kullanımda bile Celeron işlemci sıkıntı yaratacaktır. Bu yüzden i3'lü modellere bakmanızı öneririm. Yalnız mümkün olduğunda yeni nesil almaya bakın. İleri de ram ve ssd takviyesi yaparsanız uzun yıllar kullanabilirsiniz.

• Emacs cok esnek bir editördür ki ona sadece editör demek yeterli olmaz cunku yaptığı işler bir editörden cok ilerde. Yönettiğim sunuculara artık uzaktan Emacs ile bağlanıyorum ve Emacs (bu terimler belki yabancı gelebilir) ssh, scp, putty gibi yöntemlerdne bilgisayarınızda hangisi varsa en uygun olanını alıp uzaktaki sunucuya bağlanıyor ve o bağlantı üzerinden sunucudaki dosyaları acıp istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz örneğin ctrl-c ctrl-v gibi kısayollarla masaüstünde açtığınız bir dosyaymış gibi metin kopyala yapıştır yapabiliyorsunuz. Nginx conf dosyasını artık hep bu sekilde düzenliyorum. Emacs olmasa VNC üzerinden sunucu desktop'una bağlanıp sunucunun bir editörünü açıp düzenleme yapabilirdim. Peki Emacs ile Nginx conf dosyasını düzenledim, deişikliklerin geçerli olabilmesi için Nginx'i yeniden başlatmak nasıl olacak? Onu da conf dosyası düzenlemek için açtığın aynı bağlantı üzerinden yapabiliyorsun Emacs'in shell komutunu kullanarak.

VIM veya Sublime 'da var mıdır bilmem fakat Emacs'de Eclipse 'de olduğu gibi Java'da import edilmiş paketlerde pakete ait sınıf metod ve değişkenleri otomatik ekrana getirme özellği de var. Meghanada ve (Visual Studio için Omnisharp-Mode) paketleri ile sağlanıyor. Bu paketler Emacs kullanıcıları tarafından gönüllü yazılıyor o yüzden kurulumda başlangıçta biraz uğraştırabiliyor ama uğraştığına değiyor; 40MB RAM harcayan bu editörle 1GB+ RAM harcayan IDE'lerin yaptığı şeyleri yapabiliyorsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 20 Şubat 2019; 1:26:21 >

• Merhaba, anladığım kadarıyla freelancer olarak çalışıyorsunuz. Tecrübeli freelancer bulabileceğim site konusunda sizin de tavsiye edebileceğiniz site var mıdır? Freelancer ve upwork dışında

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 999999 9 kullanıcısına yanıt
    authenticjobs.com ve weworkremotely.com 'a bakabilirsiniz, ilan fiyatları biraz tuzlu: $300 fakat tecrübeli freelancer'lar başvurur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.