Şimdi Ara

Yazılım Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar,sizden bir konu hakkında yardım almak istiyorum.Benim olmak istediğim meslek "Yazılım Mühendisliği".Ama ülkede yazılım denen bir şey yok.Bende ilgi duyuyorum,istiyorum olmak ama ne yapacağıma karar veremedim.Hangi bölümleri okumamız gerekiyor.Yardımcı olur musunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "Turkiye'de yazilim yok" derken ne demeye calistin?

"Yazilim isi yok" ya da "yazilim sirketi yok" diyorsan dogru degil."Turkiye yazilimda geri." deniyor, bu ulkenin yazilimdaki potansiyelini kullanamamasiyla ve devlet tesviklerinin az olmasiyla alakali genelde ,ulkede yazilim sirketi olmamasiyla degil.

Bu linkten bugun yenilenen yaklasik 100 tane yazilim is ilanina bakabilirsin:

http://m.kariyer.net/is-ilanlari/yazilim

Ne yapman gerektigine gelince bu yasinla,derslerinle ve maddi durumunla alakali ama genelde bu sorunun cevabi sudur:programlamada kendini gelistirmek,ingilizce ogrenmek ve iyi bir universitede bolumunu okumaktir.

Bolum olarak da:
    Bilgisayar Muhendisligi
    Yazilim Muhendisligi

Alternatif olarak yalnizca en iyi universitelerde:
    Yonetim Bilisim Sistemleri
    Bilgisayar Programciligi
    Isletme
    Endustri Muhendisligi
    Istatistik
    Matematik
    Fizik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatankalahari -- 29 Ocak 2018; 9:59:23 >

• tatankalahari T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yanıtladığınız için teşekkür ederim.Peki elektrik elektronik bölümü sizce nasıl,bana göre yazılım ama sizce nedir ?

• EnesAkarsu E kullanıcısına yanıt
    buna ben cevap vereyim.

ben bilgisayar muhendisligi bitirdim, unv oda arkadasim da elektronik muhendisligi bitirdi.

bana sorarsan elektronik muhendisligi lisans egitimi olarak yazilimla ilgili degildir. elektronik devrelerin tasarlanmasi uzerine yogunlasmis bir bolumdur. elektronik muhendisliginden iyi yazilimcilarin cikmasi daha cok yatkinlikla, bu bolumdekilerin zekasiyla ve yazilim alanina kendilerini yoneltip bireysel ozverileriyle isi ogrenmeleriyle aciklanabilir.

ogrenciyken ozellikle ders planlarindan da kontrol etmistim bilg mih bolumunde 30 40 adet yazilimla ilgili ders varsa elektronikte bu sayi 4 ya da 5 olmasi lazim.

ozetle yazilim alaninda calismak istiyorsan elektronik yerine bilg muh okumani tavsiye ederim. puan yetmiyorsa da yakin bolumler olarak kontrol ve telekomunikasyon muh secilebilir

• EnesAkarsu E kullanıcısına yanıt
    http://user.ceng.metu.edu.tr/~ucoluk/bm/

Sayfanin altindaki ee ile bilgisayarın ders programları karşılaştırılmış

Gorebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 1 Şubat 2018; 12:13:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Linkin tarihi nedir? 2000'lerin başından kalma, tahminim, ~ işareti BSD Unix sunuculardaki home işareti. Tabi ki eski sunucu kullanılabilir ancak içerik te eski, günümüz gerçeklerini yansıtmıyor. Ayrıca Richard Matthew Stallman biyoloji ve fizik mezunu fakat dünyanın en etkili programcısı kabul ediliyor.

• evet site eski( archive.org da 2007 kaydı var aynı ) fakat,https://eee.metu.edu.tr/tr/lisans-programi

bu sitedeki ee derslerine de bakınca aynı dersler hala devam ediyor görünüyor, o yüzden sondaki alt kısım için yazılanlar geçerliliğini sürdürüğünü düşünüyorum

sayfanın tamamı hakkında bilgim yok, yanlışlar vardır

seçmeli dersler için( 4. sınıf dersleri galiba)
    https://eee.metu.edu.tr/tr/lisans-alanlari-ve-dersleri
    Bilgisayar Alanı
    Ana dersler: EE441, EE445, EE446, EE447
    Seçmeli dersler (listelenen derslerden ikisi): EE402, EE404, EE 406, EE407, EE408, EE412, EE413, EE414, EE415, EE416, EE419, EE430, EE435, EE436, EE442, EE443, EE444, EE463, EE464, EE496, EE497
    buradan seçerek o alana yönelebiliyor sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 1 Şubat 2018; 12:22:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.