Bildirim
Yazılım Öğrenmek
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
İst-Ank 'da büyük şirketlerde programcılık yapmayı düşünüyorsan diploma öncelikli şart, işi bilmek 2. planda. AB & ABD 'deki firmalara programcılık işleri düşünüyorsan işi bilmek öncelikli şart, diploma 2. planda. Kurslar online veya gerçek olsun farketmez, günümüzde anlamını yitirdi. Üniversite diploması haricinde yine de bir belgem olsun diyorsan Adobe'un verdiği sertifikalardan ilgi alanına uyan herhangi birini önerebilirim. Örneğin Adobe Experience Manager Developer veya Magento 2 Certified Professional Developer sertifikaları, bunlar özellikle Freelance işleri alırken işe yarıyor. Bu sertifikaları almak için resmi bir kursa gitme zorunluluğu yok,Internetten ebook vs indirerek çalışabiliyorsun. -
Katılmıyorum. Ankara da hem uluslararası hem kamu, hem özel sektore ürün üreten firmalarda çalıştım. Açık öğretim işletme mezunuyum. Teknopark teşvikleri sebebi ile lisans mezunu olmak önemli ama bilgin varsa bilg muh mezunu olmana gerek yok. Ancak junior dönemi zordur. Bir sürü (her sene 9.000 kişi kazanıyor) bilgisayar mühendisi varken neden sen sorusuna cevapların olmalı. Ayrıca sevgili konu sahibi aynı konuya aynı cevabı 8.000 kez veriyorum artık lütfen Google kullanın. En olması Forum da biraz eski konulara bakin. Hazırcilikla programcı olunmazquote:
Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153
İst-Ank 'da büyük şirketlerde programcılık yapmayı düşünüyorsan diploma öncelikli şart, işi bilmek 2. planda. AB & ABD 'deki firmalara programcılık işleri düşünüyorsan işi bilmek öncelikli şart, diploma 2. planda. Kurslar online veya gerçek olsun farketmez, günümüzde anlamını yitirdi. Üniversite diploması haricinde yine de bir belgem olsun diyorsan Adobe'un verdiği sertifikalardan ilgi alanına uyan herhangi birini önerebilirim. Örneğin Adobe Experience Manager Developer veya Magento 2 Certified Professional Developer sertifikaları, bunlar özellikle Freelance işleri alırken işe yarıyor. Bu sertifikaları almak için resmi bir kursa gitme zorunluluğu yok,Internetten ebook vs indirerek çalışabiliyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İst-Ank dışında bir şehirde asgari ücretle programcı olarak çalışıyorum ki o işi bıraksam aynısını bulamam. İst-Ank'a gidemem, kamuya iş yapan yarı devlet gibi firmalarda iş yapamam; diplomacı şirketlerde zaten şansım yok. Şu anda bahsettiğin tüm o Ankara hem uluslararası hem kamu, hem özel sektore ürün üreten firmalar, vs'den bana fayda yok. Avrupa'dan veya başka bir ülkeden uygun şartlarda iş bulursam o durumda iyi kazanıyorum diyebileceğim. Sen Ankara'da 20binTL kazanıyor olabilirsin. Twitter'de yazılım anketleri gönderiyorsun, 17bin TL maaş ortalaması görünüyor. Onlar benim durumumu pek değiştirmez. Yorumlarım kendi durumuma göre şekilleniyor.quote:
Orijinalden alıntı: mahoni_38
Katılmıyorum. Ankara da hem uluslararası hem kamu, hem özel sektore ürün üreten firmalarda çalıştım. Açık öğretim işletme mezunuyum. Teknopark teşvikleri sebebi ile lisans mezunu olmak önemli ama bilgin varsa bilg muh mezunu olmana gerek yok. Ancak junior dönemi zordur. Bir sürü (her sene 9.000 kişi kazanıyor) bilgisayar mühendisi varken neden sen sorusuna cevapların olmalı. Ayrıca sevgili konu sahibi aynı konuya aynı cevabı 8.000 kez veriyorum artık lütfen Google kullanın. En olması Forum da biraz eski konulara bakin. Hazırcilikla programcı olunmaz
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynı duruma yakındım. Asgari ücretin biraz üzerine alıyordum. Kayseriden bi cacık olmayacağı belliydi. İki seçenek vardı. Ya remote iş bulacaktım, ya taşınacaktım. Bende taşındım. Açıkcası hayatımda aldığım en doğru karardı. Üstelik evliydim.quote:
Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153
İst-Ank dışında bir şehirde asgari ücretle programcı olarak çalışıyorum ki o işi bıraksam aynısını bulamam. İst-Ank'a gidemem, kamuya iş yapan yarı devlet gibi firmalarda iş yapamam; diplomacı şirketlerde zaten şansım yok. Şu anda bahsettiğin tüm o Ankara hem uluslararası hem kamu, hem özel sektore ürün üreten firmalar, vs'den bana fayda yok. Avrupa'dan veya başka bir ülkeden uygun şartlarda iş bulursam o durumda iyi kazanıyorum diyebileceğim. Sen Ankara'da 20binTL kazanıyor olabilirsin. Twitter'de yazılım anketleri gönderiyorsun, 17bin TL maaş ortalaması görünüyor. Onlar benim durumumu pek değiştirmez. Yorumlarım kendi durumuma göre şekilleniyor.
Alıntıları Göster
" kamuya iş yapan yarı devlet gibi firmalarda iş yapamam; diplomacı şirketlerde zaten şansım yok" Ben böyle şirketlerde çalıştım. Diploma şartı yoktu.
Ben deneyiminize yahut dünyanıza itiraz etmedim
"İst-Ank 'da büyük şirketlerde programcılık yapmayı düşünüyorsan diploma öncelikli şart, işi bilmek 2. planda" İst-Ank 'da büyük şirketlerde diploma öncelikli şart Değil. Ben ankaradayım. Takım liderim mühendis değildi, ben değilim. istanbul ile işgörüşmesi yaptım. Hiç biri diplomama takılmadı. Şu tarz firmalar da tanıdım. Yöneticisi eğer trnin ilk 5 üniversitesinden mezun değilsen cv okumuyor bile. Çalıştığım şirketlerden birisi 7 kitada ofisleri vardı. 2000+ teknik personeli vardı. Ukrayna ve türkiye ortak ürün geliştiriyorduk ve onlar beni aradı görüşmeye cağırdı. Demek istediğim işi yapacak adamın peşinde bazı gereksiz egolu yöneticiye denk gelmediyseniz . Diplomasız da paranızı kazanabilirsiniz. Maalesef sektör üç ilde kümeleşior. istanbul , İzmir , Ankara. diğer illerde durumlar çok kötü zira bende kayserideydim ,taşındım. Belki türkiyeden de taşınacağız. Meselenin özü şu. Bu işi yapmak istiyoranız diplomayı bahane etmeyin. O engeli aşabilirsiniz. Ancak bu tarz konularda ben genelde önce sorup sonra hiç şey yapmayan insanlar görüyorum o yüzden umarım boşluğa konuşmamış olurum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 16 Eylül 2019; 21:53:32 >
-
evet hocam 6 ayda aldiginiz sertifika ile bogazici bilgisayarda 4 sene okumus bir ogrenciyi rahat gecersiniz. hemen simdi 8-9 bin liraya guzel bir kursa gidin kafaniz rahat olsun. -
Olayı yanlış alamışsın. Diploma olmasa da bu meslek yapılabilir demek boğaziçi kazandın sakın gitme gel seni x kursuna yazalım demek değildir. Zaten biri odtü Bilg. Müh kazansa bu konuyu konuşmaz. Gider okulunu okur. Mesele Alaylı yazılım geliştiricilik de mümkün. Ayrıca bunu sadece biz demiyoruz. Google , apple gibi firmalar artık collage degree sartını kaldırdı.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-DA02D78F4
evet hocam 6 ayda aldiginiz sertifika ile bogazici bilgisayarda 4 sene okumus bir ogrenciyi rahat gecersiniz. hemen simdi 8-9 bin liraya guzel bir kursa gidin kafaniz rahat olsun.Bu demek değil hadi okulu bırakalım udemy mezunları olalım. Bu okulu kazanamadı isen de pes etme halen yazılım kariyerinde yol alabilirsin demek. Ayrıca bunu internette okumuş da söylüyor değilim. Bizzat ben bilgisayar mühendisliği okumadım ve 10+ yıllık yazılım gelişticiyim. Söylediğin maaştan da fazlasını alıyorum. Üstelik mesai arkadaşlarımın yarısı Alaylı yazılım geliştiriciydi. Yazılım geliştirici ihtiyacı o kadar hızlı artıyor ki herkes bu pazardan pay sahibi olabilir. Crud yapacak adama da ihtiyaç çok. Adamlar otonom araç kursunu toronto universitesi ile online taşımış hala gereksiz kıyaslarla uğraşıyorsun.CNBCGoogle, Apple and 12 other companies that no longer require employees to have a college degreehttps://www.cnbc.com/2018/08/16/15-companies-that-no-longer-require-employees-to-have-a-college-degree.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 17 Eylül 2019; 2:25:32 >
-
bence sen konuyu yanlış anlamışsın. bak arkadas ne diyor. ben alttaki sorunun cevabini verdim.quote:
Orijinalden alıntı: mahoni_38
Olayı yanlış alamışsın. Diploma olmasa da bu meslek yapılabilir demek boğaziçi kazandın sakın gitme gel seni x kursuna yazalım demek değildir. Zaten biri odtü Bilg. Müh kazansa bu konuyu konuşmaz. Gider okulunu okur. Mesele Alaylı yazılım geliştiricilik de mümkün. Ayrıca bunu sadece biz demiyoruz. Google , apple gibi firmalar artık collage degree sartını kaldırdı.https://www.cnbc.com/2018/08/16/15-companies-that-no-longer-require-employees-to-have-a-college-degree.html Bu demek değil hadi okulu bırakalım udemy mezunları olalım. Bu okulu kazanamadı isen de pes etme halen yazılım kariyerinde yol alabilirsin demek. Ayrıca bunu internette okumuş da söylüyor değilim. Bizzat ben bilgisayar mühendisliği okumadım ve 10+ yıllık yazılım gelişticiyim. Söylediğin maaştan da fazlasını alıyorum. Üstelik mesai arkadaşlarımın yarısı Alaylı yazılım geliştiriciydi. Yazılım geliştirici ihtiyacı o kadar hızlı artıyor ki herkes bu pazardan pay sahibi olabilir. Crud yapacak adama da ihtiyaç çok. Adamlar otonom araç kursunu toronto universitesi ile online taşımış hala gereksiz kıyaslarla uğraşıyorsun.https://www.coursera.org/specializations/self-driving-cars
Alıntıları Göster
"Yani kursların verdiği o sertifika üniversiteden mezun olan birinin aldığı belge ile eş değer mi?"
Bu arada google universite sartini kaldirsa bile amerika yabancılar icin calısma vizesi yasalarda hala transfer icin baglantili bir 4 yillik lisansi sart koyuyor. sirket seni software developer diye transfer ediyorsa isletme mezununa vize cikaramiyorlar. yani o googlein universite sartini kaldirmasi sana bana degil amerikan vatandaslarina. bu yuzden insanlari yanlis bilgilendirdigini dusunuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 17 Eylül 2019; 8:11:12 >
-
Elma ile armut. Tabi sertifika ile üniversitesi eğitimi bir olmaz. Hatta kişi 4 yıl okuyup sonra diploma almasa bile aldığı eğitim fark yaratır. Önemsizdir demiyorum. Alternatif rotalar mümkün diyorum. , geliştirici gereksinimini fazla ve diploma sahibi olmasanız da bilginiz varsa iş bulur mühendislik okumuş iş arkadaslarinizla omuz omuza çalışırsınız. Ancak bir kişi alınacak ve ki başvuru var. Sektörde kimler çalışıyor bunlqr kimdir derseniz YouTube da Doğukan güven nomak ve çay kahve insan var. Bu kanallarda ki geliştirici röportajlarına bakabilirsinizquote:
Orijinalden alıntı: Guest-DA02D78F4
bence sen konuyu yanlış anlamışsın. bak arkadas ne diyor. ben alttaki sorunun cevabini verdim.
"Yani kursların verdiği o sertifika üniversiteden mezun olan birinin aldığı belge ile eş değer mi?"
Bu arada google universite sartini kaldirsa bile amerika yabancılar icin calısma vizesi yasalarda hala transfer icin baglantili bir 4 yillik lisansi sart koyuyor. sirket seni software developer diye transfer ediyorsa isletme mezununa vize cikaramiyorlar. yani o googlein universite sartini kaldirmasi sana bana degil amerikan vatandaslarina. bu yuzden insanlari yanlis bilgilendirdigini dusunuyorum.
Alıntıları Göster
-
YouTube'da Selman Kahya bu konu ile ilgili şöyle bir tespitte bulunmuştu: ABD'de çalışmak için illa ki bir diplomaya ihtiyacınız yok; ancak çalışma izni, vizesi vb yasal süreçler varken ve halihazırda bu disiplini üniversitede almış mezunlar varken ve içlerinde de yazılım konusunda motivasyonu yüksek, uzun yıllar deneyimi olan (muhtemelen üniversite eğitimi öncesi) ve iş deneyimi de bulunan kişiler varken neden siz tercih edilesiniz? Sektörde açık olduğu zamanlarda bu konuya kafa yoran, araştırmacı, yetenekli kişiler diploma olmadan da güzel yerlere gelebildiler; ancak şu anki durum o zamanlara göre daha farklı. -
Okul okumamak işleri oldukça zorlaştırıyor ama bir kariyer kurmak mümkün. Alakasız bir bölümden mezunum, kurumsal bir şirketin yapay zeka arge projesinde çalışıyorum. Temel eksikliği junior yıllarını ekstra zor hale getiriyor çünkü veri yapıları ve algoritma, lineer cebir, calculus, bilgisayar mimarisi, dağıtık sistemler gibi dersleri kendiniz internetten almaya çalışıyorsunuz ama vaktiniz kısıtlı olduğundan her şeye yetişemiyorsunuz. Aklınızda bulunsun. Sertifika için ise sektörde geçerliliği olan sertifikaları almanız lazım. Linux Foundation tarafından verilenler gibi (Node.js için yeni sertifikasyonlar duyurdular mesela).
Bol şans.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X