Şimdi Ara

YAZILIM UZMANI KOMŞUM MAC ADRESİMİ İSTİYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: evgind

1) Eleman benim mac adresimi alarak neler yapabilir?
    >>Almasina gerek yok zaten biliyordur.
    2) Bilgisayarımı benim ruhum duymadan kontrol edebilir mi ya da ne bileyim ekranımı görebilir mi?
    >>Evet
    3) Modem onun dairesinde; benim internette hangi sitelere girdiğimi, hangi videoları izlediğimi görebilir mi?
    >>Evet
    Ve benzeri sorular. Eleman yazılım uzmanı olunca korkuyorum. Acil yardımınıza ihtiyacım var.

Detaylara girmeyecegim, fakat tum bu ve daha ileri islemler yapilabilir.

Gel de sorma şimdi : Nasıııııl? Ve önlenemez mi?
  • Endişelenmenize gerek yok. Yazılım uzmanı zaten MAC adresini istemez. Modem arayüzünden bulur. Show yapmış belli ki... Siz yine her ihtimale karşı Uzaktan yardım kutucuklarındaki onay işaretlerini kaldırın. Firewall kullanın ve dışarıdan gelen isteklere hayır deyin. Böylelikle sizde, küçük çaptada olsa, kendi güvenlik önlemlerinizi alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baymirza

Gel de sorma şimdi : Nasıııııl? Ve önlenemez mi?

ver sen bişey olmaz. mac adresini almasının sebebi internete erişimin için ya bağlantını keser yada bağlantını sağlar. şöyle bi sistem var:
    mac filtreleme. modeminize şifre koyarsınız. ama yakınlarınız falan yararlanması için mac filtreleme bölümünden onların mac adreslerini eklersiniz ve siz modem şifresi olmadan bağlanırsınız. ama sizin gibi mac adresini vermemiş olan biri şifre ile karşılaşır ve şifreyi biliyorsa bağlanır. yani sizin okuduğunuzu, yazdığınızı, çizdiğinizi ve izlediğinizi bilmez ama gerçekten uzman olsa; arkadaşların dediği gibi mac falan istemez, gördüğü yerden alırdı . bilmediğim şu var ki eğer mac ekleyip te ip adresinizi bulursa kurcalamaya kalkabilirse belki izlediğinizi görebilir

• Peki bu güne kadar niye vermiyorsunuz demedi mi?

İnternetinizi kesmedi mi?
  • mac aadresini vermediniz diye kıl olabilir, sonra ne yapar bilemiyorum

ayrıca ne izlediğinizi, hangi sitelere girdiğinizi öğrenmesinde bi sakınca olmaz ama,
    internet bankacılığı falan kullanıyorsanız sorun olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

Peki bu güne kadar niye vermiyorsunuz demedi mi?

İnternetinizi kesmedi mi?

ben buraya yazıp mac adreslerini arayüzden görebileceğini öğrenince ona dedim ki :"sen modemin arayüzünden görürsün zaten." O da bir daha istemedi.
  • quote:

güzel cevaplar. teşekkürler arkadaşlar. bu arada speedman, ne izlediğimi anlayabilir mi modemden?

Korkmayın,göremez.
  • ben olsam görebilirim :) bilgisayarının şifresini biliyorsam yada şifren yoksa görürüm :) ama bunu sana çaktırmadan yapamam.. onun senin bilgisayarında birşeyler kurmasını engelle yeter.. aslında yetmez :) .. ama tüm bunların mac adresiyle ilgisi yok mac adresi takıntısından kurtul.. msn detect programıyla senin msn de ne konuştugunu kelime kelime izler :) daha başka programlarda var.masaüstüne kadar izler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakang

ben olsam görebilirim :) bilgisayarının şifresini biliyorsam yada şifren yoksa görürüm :) ama bunu sana çaktırmadan yapamam.. onun senin bilgisayarında birşeyler kurmasını engelle yeter.. aslında yetmez :) .. ama tüm bunların mac adresiyle ilgisi yok mac adresi takıntısından kurtul.. msn detect programıyla senin msn de ne konuştugunu kelime kelime izler :) daha başka programlarda var.masaüstüne kadar izler :)

Ama bunları yapması için öncelikle benim bilgisayarıma bir şeyler kurması gerekiyor. Doğru mu anlamışım?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakang

ben olsam görebilirim :) bilgisayarının şifresini biliyorsam yada şifren yoksa görürüm :) ama bunu sana çaktırmadan yapamam.. onun senin bilgisayarında birşeyler kurmasını engelle yeter.. aslında yetmez :) .. ama tüm bunların mac adresiyle ilgisi yok mac adresi takıntısından kurtul.. msn detect programıyla senin msn de ne konuştugunu kelime kelime izler :) daha başka programlarda var.masaüstüne kadar izler :)

Ama bunları yapması için öncelikle benim bilgisayarıma bir şeyler kurması gerekiyor. Doğru mu anlamışım?

Aynen öyle. Team viewer diye son zamanlarda çok kullanılan bi program var. Arkadaşın söylediği herşeyi ve fazlasını yapabilir programla

• bence istemesi saçma :S

sen onun nete bağlıysan ztn modem arayüzünden görücektir mac adresini :S
  • bence durum artık ciddiye bindi!

git ve ZORNO izlememin mahsuru varmı?
    ne?
    zorno?
    zorno ne kardeşim ????haaa anladım.... sıkıntı yok duvar senin fayans benim YAPIŞTIRRRRR.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.