Şimdi Ara

Yazılımcı Arkadaşlara ? Forum Paylaşımı ile Kişi-IP Tespiti İddiası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yazılımcı arkadaşlar forum paylaşımından kişi- yer -ip testi mümkün mü ??

olay şu şekilde arkadaşlar saçma ve çocukça gelebilir fakat koca koca adamlar arsında geçiyor bu konu :))

başka bir forumda özel bir kurum hakkında yorumlar istenmiş ve yorumlar yapılıyor işletme-kurum hakkında ve bu foruma girerek yeni sahte hesaplar ile kurum sahibi yöneticiler insanları sanki müşteriymiş gibi gösterek kendini ( tabi salak olmanız lazım anlamamk için) reklam yapmaya başlıyor ve kötü yorum yapan kurumdaki kişilerin tümüne whatsapp dan şöyle yazılıyor

Yazılımcı arkadaşlarımıza" ilettik bu yorumları yapanları tespit ederek bu ve bundan sonraki hayatlarında takipçileri olacağız ( kuruma geldiklerinde büyük ihtimalle rencide etmeye çalışacaklar ) diyerek tehtit ediyor bu mümkün mü eğer değilse bende iki kelam edeceğim :D

bu tür olaylar hakkında hiç bilgim yok komik bi soru olabilir affola :D

• Duruma göre.

Foruma giren adam azıcık akıllı ise, proxy, vpn den geliyordur. Hiç bir şey bulamaz.

Direkt geliyordur. (Genelde forum yönetimleri sıkar falan filan diye).

Ancak forumu yöneten, çevresi vardır, gayrı meşru şekilde, ip leri karşılaştırabiliyordur. (salladım, aynı ip den sen alış veriş yapmışsındır başka bir sitede, orada ya erişimi vardır. türk telekoyda tanıdığı vardır, devette tanıdığı vardır, turkcell de tanıdığı vardır).

Yada, o kurum hakkında yazılan mesajları, kurum içinden atmışlardır. Tabi o zaman sobee olur yani. Çıkış logları var giriş logları var. firewall ve forum saatleri tutuyorsa. Ve forum loglarına erişiyorlar sa.

Yani yorumlayanlar, yorum yaparken, kurum ağını ve internetini kullanıyorsa ve kurumun bilgi işemi de azıcık akıllıysa ve düzgün iş yapmış ise Oy anamlar yani.

1998 de kurduğum network te, yaklaşık 400 bilgisayar vardı, her makinanın mac adresine özel ip ve dns kaydı açmıştım. Çıkışlar proxy üzerinden olduğu için her şey anında görüntüydu. Şeffaf internet erişimi için logları canlı yayınlıyordum. Kimse de interneti boş beleş kullanmıyordu. Böyle bir düzenek adamların hayatını zından edebilir...

• çok teşekkür ederim hocam teknik boyutunda tam açıklayadım olayı fakat :D kurumun o tarz bi bilgisayar yada network ağı yok herkes kişisel internet ve bilgisayarından kullanıyor. hatta şuan kapalı olduğu için zaten herkes kendi evinden giriyor muhtemelen.

ayrıca uyguladığınız sistemler gerçekten anlamlı ve gerekli ortak yerlerde
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    hocam teknik konulara çok hakim olmadığım için çok düzgün bir yazı ile anlatamadım şöyle anlatayım olayı kısaca.
    forum ile kurum arasında bir bağ yok en fazla forumu işletenlere ulaşmaya çalışır tanıdıklar veya para karşığında

eğitim hizmetleri veren bir kurumlar hakkında tavsiyeler isteniyor bir forum sitesinde, bu kurum ile ilişkili arkadaşlar ise bu gönderi altına kurumla alakalı deneyimlerini anlatıyor. tabi bir çok kötü deneyim yaşayan olduğu için burada başlarından geçenleri ve hala yaşadıkları sıkıntıları paylaşıyorlar.

tabi sahip yada yöneticileri 10 ar dk arayla sahte hesaplar açarak sanki müşteriymiş gibi bu kötü yorumlar altına bunlar yalan, biz çok memnunuz harika bir yer tek bir kusuru yok türkiyenin en iyisi şeklinde hatta iki de hikaye katarak yorum yapıyorlar. ardından kurumdaki kişilerin olduğu whataspp gurubından bu gönderileri paylaşanları, yazılımcı arkdaşlar bulacakaklar, takipçisi olacağız şeklinde insanları tehtit ediyor. hukuken bişey yapamazlar da küfür hakaret yalan olamdıktan sonra insanların isimlerine önlerine heryerde takoz koyarlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulubudun -- 6 Haziran 2020; 16:1:12 >

• Evet mümkün, ama mahkeme kararı olmadan forum sahibi bu bilgiyi paylaşırsa suçlu duruma düşer.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Internet kafeye git açılınca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukullanıcıadıuygunmu -- 6 Haziran 2020; 22:37:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forum seninse mumkun. Mahkemelik olduysan forumun kime ait oldugu onemsiz mumkun. internet anonim bir yer degildir. VPN falan da sandiginiz kadar guvenilir degil. VPn ragmen bulunmak son derece mumkun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 13 Haziran 2020; 22:25:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.