Şimdi Ara

Yazılımcı için hangi mac ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mobil uygulamaları geliştirme için os x işletim sistemine geçecegim bu nedenle mac almam lazım.bir türlü karar veremiyorum air 11' hem cok küçük hem rahat calısabilirmiyim kasarmı bilemiyorum,air 13 pahalı yerine 13 macbook pro alabilirim,13 pro diyince ekim gibi 13 retina ekranlı pro gelecek.ayırıca hazırda mönitörüm var direk mac mini mi alsam diye düşünüyorum.kısacası karar veremiyorum,amacım günlük işler yazılımsal programlar xcode,eclipse,matlab,sql,photoshopda...ayrıca bootcamp ile windows kurmayıda düşünüyorum...

ayrıca AMD Radeon HD 6630M DDR5 256 MB(mac mini) intel hd 4000(macbook pro 13') bu iki ekran kartı arasında cok fark varmı,sonuç olarak oyun oynamak için almayacagımwww.notebookcheck.net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mukon89 -- 1 Temmuz 2012; 4:22:05 >

• mac mini yeter aslında madem monitörün var ...
    o küçük kutu gerçekten performanslı ama ram az 2gb felan olması lazım benim kullandıgım sistemde öyle idi daha dogurusu kutuda
    ama performansı mac os için çok iyiydi diyebilirim
    windows için belki 2gb ram az gelebilir.
  • quote:

air 13 pahalı yerine 13 macbook pro alabilirim,13 pro diyince Ekim gibi 13 retina ekranlı pro gelecek.ayırıca hazırda mönitörüm var direk mac mini mi alsam diye düşünüyorum

13-inç macpronun hdd ve işlemci gibi bir avantajı var, ağırlık ve diğer özelliklerin aynı olması gibide bir dezavantajı var. ssd, taşınabilirlik ve estetik açıdan air tavsiye ediyorum.
    yolda seyehatte yanına alamayacak olmanı gözardı edersek yani taşınmayacaksa macminide uygun seçenek

quote:

AMD Radeon HD 6630M DDR5 256 MB(mac mini) intel hd 4000(macbook pro 13') bu iki ekran kartı arasında cok fark varmı

fazla fark yok
  • Ben de bu konuda MBP'dan yanayım eğer taşıma ihtiyacınız olmayacaksa iMac'te seçenekler arasında olabilir ama Mac mini kesinlikle değil. Xcode'da çalışırken simülatörü arka arkaya bir kaç kez çalıştırdığınızda bile cihazın ağırlaştığını rahatlıkla hissedebiliyorsunuz bir de yanında internet kullanımıyla ya da farklı bir program çalıştırdığınızda iyice sıkıntı yaratmaya başlıyor Mac mini.

RAM yükseltmesi kaçınılmaz olacaktır tahminim bu da ek masraf ve performansa olumlu etkisi ne kadar olur bilmiyorum bunun yanında SSD güncellemesi de faydalı olabilir ama sorun da aslında Mac mini ile burada başlıyor. Keyfi amaçlar ya da sadece günlük işler için alınırsa sorun yaratmayacaktır ama iş amaçlı sorun çıkartması muhtemel bir makine ve çözümü de ek masraftan geçiyor.

Bu yazdıklarımdan dolayı işe yaramaz ya da çalışamazsınız anlamını çıkartmayın lütfen, mutlaka işinizi görecektir ama doğal olarak diğer makinelerden düşük bir performans sunacağı için ve amacımız iş olduğundan memnun kalmama ihtimaliniz oldukça yüksek.

Air SSD avantajıyla mininin önüne geçiyor ama donanıım güncellemesi yapamayacağınız için bence tercih listenizde çok yukarılara çıkartmayın. Şık ve albenisi olan bir makine kabul ediyorum ama en nihayetinde netbook sınıfında kabul edilen bir makine ve amaç yazılım geliştirmek olduğu için benim düşücem yetersiz kalabileceği, şimdi olmasa bile uzun ömürlü olmayacaktır.

MBP donanımı ve taşınabilirliği ile listede en üst sırada sanırım tabi bütçe burada devreye giriyor ve eğer bu açıdan sorun yoksa MBP en makul çözüm gibi duruyor.

Benzer ikilemlerde kalıp tercihimi, taşıma ihtiyacı duymayacağımdan ötürü, 21" iMac'ten yana kullandım. İşimi garantiye almak için ed 8GB RAM yükseltmesi yaptım ve fazlasıyla yeterli geliyor bana. Photoshop'ta sorun yaşayabileceğimi hep düşünürdüm aksine SSD takılı Windows makine ile aynı performansı sunuyor. Hatta yakın zamanda ihtiyacımdan fazla olduğu için PS yerine indirim fırsatını yakaladığım Pixelmator'ı satın aldım daha da rahat çalışabiliyorum.

Çok uzattım kusura bakmayın, aklımdan geçenleri paylaşmak adına yazıyorum faydası olabilir diye, MBP performanslı, taşınabilir, uzun pil ömrüne sahip ama fiyat olarak sizin de belirttiğiniz gibi Air'a göre pahallı ve ekran küçük (bu durum tek kablo ile aşılabiliyor).

21" iMac taşıması MBP'ya göre çok çok daha zor, tek kablo, bilgisayarın kendisi, klavye ve fare olsa da sürekli taşınabilecek bir cihaz değil ama performans açısından sorunsuz, ekran yeterliliği konusunda sıkıntı yok, fiyat olarak 13" MBP çift çekirdekliler seviyesinde.

Satın alacağınız yer seçimi de önemli, cihazı iade etme seçeneği olan bir market sizin için avantajlı olacaktır MediaMarkt ve Electro World bu konuda en iyi firmalar yanılmıyorsam hatta Electro World'de yaptığınız ödeme şeklinde geri iade bile söz konusu ama bunu danışmanız en sağlıklısı olacaktır. Mac mini ya da Air alıp hemen Xcode indirir, vakit kaybetmemek için de örnek kodlarla deneme yaparsınız zaten kısa sürede belli olur makinenin size sunabileceği performans ve duruma göre iade edebilmeniz de avantajınız olmuş olur.

Şimdiden başarılar dilerim ve yeni makinenizi güle güle kullanın :).

• Bende sizinle aynı amaçlar doğrultusunda mac alacağım. Tek farkımız benim mobil olarak da programlama yapacağım. Bu yüzden macbook air 13" tercih ediyorum.

Nedenine gelirsek:

- Taşınabilir (1.35kg ve ince tasarıma sahip.)
    - Sessiz (hafıza SSD olduğundan içinde fan dışında hareketli parça yok)
    - Performanslı
    - 11" değil 13" çünkü kodları daha büyük bir ekranda görmek avantajlı ve kullanışlıdır.
  • fiyat olarak 2500tl yi geçmeyi düşünmüyorum yani 13'macbook pro ve mac mini düşünüyorum,air i hiç incelemedim xcode ve diger programlarda kasabilecegini düşünüyorum.suan yeni mac mini ile macbook pro lar arasında herşey aynı diyebilirim hatta mac mininin ekran kartı daha iyihttp://www.istanbulbilisim.com.tr/mac-mini-mc816ll-a-apple-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,26944.html#

apple hep böyle yapıyor ne alacagımıza karar veremiyoruz :S

• Yazılım için en az 2 monitör olması gerektiğini düşünüyorum, ayrıca taşınabilirlikte bir derece önemli, o yüzden macbook pro + harici bir monitör düşüncesindeyim. Üretkenliği çok arttıran bir faktör.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.