Tercih yaparken top tier ceng mezunu ve kalifiye yazılımcılar demişti, bizim işin (yazılımcılık yapıyorlar) prestiji falan yok günün sonunda mavi yakalıyız diye. Dediklerini anlamlandıramamıştım. ceng okuyup onun kapsamında iş yapanlar da yazılımcılar kadar kazanmıyor mesela, çoğu bilgisayar mühendisi, backendci kadar kazanmaz. Yani bilgisayar mühendisliği dediğimiz şey çok daha farklı %99'u mesleğini icra etmiyor. aynı sanayi ustasının, makine mühendisinden fazla kazanması gibi. zaten yazılımcılık işlerinin %90'ı akademik temellere dayanmıyor. kendi kendinize de gayet iyi öğrenebilirsiniz. Yazılımcı vs bilgisayar mühendisi farkını forumdaki jo_be hocamız güzel açıklamış: https://azimliyazar.blogspot.com/2016/07/bilgisayar-muhendisliginin-yazlmcdan.html edit: ctis'e biraz laf atmış gerçi Düşünceleriniz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 20 Temmuz 2024; 12:46:32 > |
Yazılımcılığın modern sanayi ustalığı olması
-
-
tamam olm ctis en iyi bölüm
-
ya birader konu ile alakası ne? beğeni almak için boş konuşmayın.
-
Hakkı say ilk 500
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ukde kalmış sanırım, bu sene hazırlan madem, koçluk verebilirim.
-
أعتقد أنك تندم على ذلك في قلبك، لأنه بما أنك مستعد جيدًا هذا العام، فيمكنني تدريبك قليلاً
Bilkent ctis öneririm
bilkent mezunu olcan boyle kısıleri tınlama ayda 200k bile senın ıcın ıyı para degıl bu konumuna gore 4-5yıl calısıp cok ıyı yere gelıceksın burda bos konusanlar bilkentte okumuyor.
-
Ev ziman li gor cihê ku hûn lê dibînin ji bo we guncantir e
-
Aga son 4 yilda inanilmaz ceng ogrencisi girdi cenge. Cokta yuksek siralamalarla girdiler. Bu abiler ins mezun olunca cengten devam ederler
ceng'in devamı yazılımcılık değil. %99'u ceng işi yapmayacak.
-
İsteyen her vatandaş kendi dilini rahatça konuşabilir rahatsız olanlar düşünsün
-
ctis okuyanlar daha fazla maaş alacak değil mi ağabey
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kim işinde iyiyse ve biraz da şanslıysa o iyi alacak.
-
Ben bu yazıyı baya önceden okumuştum 1.sınıftan sonra daha anlamlı geliyor da adam kim çok kazanır dememiş ki, mesleğin işini anlatmış. Bir de neden yazılımı bilgisayar mühendisliğinden çok ayrı tutuyorsun ki, kimse gidip illa ML öğren demiyor, teknik ünilerin aksine sinyal dersimiz falan da yok, eğer yazılım alanına gitmek istiyorsan design patterns, parallel processing, veritabanı ile ilgili dersler falan alıp (yazılım mühendisliği ve işletim sistemleri zaten zorunlu) gerçekten verimli olabilirsin. Zaten bölümün amacı spring öğretelim .NET öğretelim değil, hatta üstteki derslerin içeriklerine bakarsan onlar da teorik temelli sayılır, sürekli kod üzerinden gitmezler ama lab derslerinde o pratiği yaptırırlar. Bana OOP denen şeyi verir, güncel teknolojileri öğrenirim oop'yi bildikten sonra zaten bunları öğrenmek kolaylaşır ki öyle de oldu.
(hatta bir spring kursunda adam factory design pattern diye kodunu daha verimli yapan yöntemlerden birini anlatıyor şimdi ben bunun dersini almış olsam kod tarafı çok kolay olacak, aynı zamanda kullanışlı da olacaktı)
Zaten bir bakıma bilgisayar mühendisliği bu da sayılır, üstte saydığım dersleri başka bir bölümde yapamayız.
Ama bunların yanında ML+ Computer vision da alabilirsin, görüntü işleme üzerine çalışabilirsin, burada da derslerin büyük bir çoğunluğu matematik temelli, ama bunları öğrendikten sonra kod kısmında sadece syntaxı bilmek kalıyor (tatilde ML kursu almıştım ama kursta teoriğe çok az değinip geçtikleri için koda harcadığım sürenin bir o kadarı kadar istatistik temelli şeylere bakmıştım, şu anda da görüntü işleme üzerine bir yarışmaya girdim ama teoriği bilmeyince bir anlamı kalmıyor).
Ama benim bunlarla işim olmaz ben uygulamalar üzerine çalışsam yeter üstüne de sağlam burs istiyorum dersen o da başka bir yol, fakat bir bilgisayar mühendisinin de aldığı dersler backend üzerine gitmek için baya fayda sağlar, isterse de başka alanlara yönelir araştırma yapar yenilikler çıkarır, ki adamlar Bloombergte Microsoftta Appleda hatta rockstarda çalışıyor, bu adamlar illa metinde bahsedilen üretkenlik düzeyi işler yapıyor ki zaten bazılarının araştırma görevlisi olarak çalışmışlığı olması da bunu gösteriyor. Bir de onlar kadar olmasa da ülkede de Web sitemiz olsundan büyük hedefi olan şirketler de var.
Yani biraz uzun oldu ama 2.sınıfın başında biti olarak böyle düşünüyorum, daha iyi yorumlayacak tecrübeliler de vardır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 20 Temmuz 2024; 14:4:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
linkedin de iş ilanı gördüm londra'da ceng okuduysan yıllık 80 bin pound ctis okuduysan 200 160 bin pound veriyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ders çalış kardeşim.
yoksa seneye hemşirelik mi hakkari istatistik mi diye konu açacaksın
CTIS'i kötüleyen bu arkadaşı kınıyorum
şaka bir yana bizim zamanımızdaki CTIS'le şimdiki CTIS'ın öğrencileri çok farklı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X