Şimdi Ara

Yazın koltugun terletmemesi icin ne yapıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
19.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://urun.gittigidiyor.com/Serin-Soguk-Minder-Serinleten-Minder-Buyuk-Boy_W0QQidZZ29490878

Böyle birşey gördüm bende =) Elektrik gerektirmediğinden aküye zararda vermeyeceğini düşünüyorum

Kışın çok soğuk olduğunda evden araca binerken sıcak su torbası indirdiğimiz günleri hatırlıyorum. Bunuda binerken araca evden indirip çıkarkende geri çıkartmak gerek.

Serin minderi deneyen varsa görüşlerini alalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 4 Ağustos 2010; 17:35:19 >
  • Güzel birşeymiş , deneyen varmı acaba ?
  • gaza yüklenmeyip koltuğa yapışmıyorum
    bimdeki bambu tarzı kılıftan bende de var;görüntü harici pek rahatsız etmedi beni..
  • kendinden soğuyan şöyle birşey var ama kullanan varmı ?

http://urun.gittigidiyor.com/Kendinden-Sogutmali-Soguk-Minder-Acayip-birsey_W0QQidZZ29220256
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf

kendinden soğuyan şöyle birşey var ama kullanan varmı ?

http://urun.gittigidiyor.com/Kendinden-Sogutmali-Soguk-Minder-Acayip-birsey_W0QQidZZ29220256

Üstteki alet zaten kendisi okumadınız mı hiç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: type-r

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf

kendinden soğuyan şöyle birşey var ama kullanan varmı ?

Üstteki alet zaten kendisi okumadınız mı hiç ?

hayır

• Vücut sıcaklığını aşırı düşüren, hassas bölgeleri (!) fazla ısıtan, doğrudan yüz bölgesine ve böğür kısmına soğuk hava üfleyen, tepeden güneş hüzmelerini kafatasından geçiren her türlü ve tüm düzenek, teçhizat ve sistem fazla tehlikelidir. Unutmayın, ruhun ağırlığı 21 gram ve insan bir kimyasal kütle yığınıdır. Baklava gibi fazla soğutmaya ve akide şekeri gibi de fazla ısıtmaya gelmez.

Klimayı açıyorsanız aşırı soğuk değerlere getirmeyin. Kapıyı açınca fönden farksız sıcak hava ortamı ani ısı farkına ve vücudun termal şok etkisinde kalmasına neden olabilir. Vücut ısı farkını dengelemek için itfaiye gibi çalışarak hemen epidermiye soğutma sıvısı basar ve bu da sizin bir anda "kan ter içinde" kalmanıza sebep olur. İşte mesela sırf bu yüzden Adana'da araçlarında klima olduğu halde açmayan çok sayıda Çukurovalı görebilirsiniz. Kozan ve Kadirli'ye selam, Karaisalı'ya devam. Klima açık giderseniz kısa kollu ve fazla kısa olmayan şort giyebilirsiniz. İçeriye dolan soğuk hava sürekli sirküle ettiğinden nem de alıp götürmektedir ve vücdunuz aynı sıcak havada terlemesi gibi yüzeysel terler (kuru nem) ve epey bir sıvı kaybedersiniz.

Bu nedenle uzun yolculuklarda daima yanınızda ÇOK ve BOL SU bulundurun. En iyisi 6 x 1.5 litrelik PET şişe.

Pencereleri açıyorsanız araç hızlandıkça pencereleri kaldırmanız gerek. Bu hem yakıt tasarrufu için gerekli, hem de içeriye dolan havanın soğutucu etkisini bir süre sonra kaybedip sizi sadece terletmeye çalışmasıdır. Kural şu: ön pencereleri ne kadar açarsanız arkaları da onun yarısı kadar açın. Önler bir karışsa arkalar yarım karış. Ayrıca her zaman her iki kapıdaki pencereleri de açın. Böylece az açılan camla içeriye hem daha çok hava girer, hem yakıt tasarrufu sağlanır. Terleyeceğiniz için bol bol su için. Ara sıra yüzünüzü de kurulayın. Sırtınıza ve kıçınıza havlu serin. Muhakkak 2 saatte bir durup yapışan yerleri havalandırın, kasılan kaslarınızı açın, gerilen eklemlerinizi yumuşatın, direksiyonu hep aynı yerden tutmayın.

Güneş gözlüğünü ASLA İHMAL ETMEYİN.

Ben uzun yolda mutlaka sakız çiğnerim. Her zaman faydasını gördüm. Dikkatimi toplamada, konsantrasyonumu sağlamamda yararlı oldu. Kendi kendime konuşmamı ve aklıma gelen düşüncelere gülmemi engelliyor.

• Aslında konu uzun yolda değil. Ben okuldan evime gelirken 45dk da sırtım su içinde kalıyor. Görüntü kötü zaten önemli olan o silsemde sonuç sıfır :)
  • ben daima klima açıyorum cam açınca gelen ses ve rüzgar yoruyor beni klima en iyisi

@taner abi avatardaki passat resmini geri istiyoruz bu arada
    edit :passat resmi seninle özdeşleşmişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 4 Ağustos 2010; 22:55:10 >
  • İyide arabaya bi biniyorum içersi 41 derece, resmen yanıyor. Butun gün güneşin altında kalmış. Zaten arabaya gidene kadar terliyorum, klimada içersini soğutuana kadar olan oluyor zaten. Yani kısa mesafede klima çözüm değil.
  • Yapma yaw Benim gözümde siyah bir E 200 CGI var, bu durumda ne yapacağız peki? Otoparkta yaşı benden 10 yıl küçük avukat efendi 666 plakası ile yanıma park edince Cehennem Meleği (The Grim Reaper) gelmiş gibi, Siyah Atı, Zifir Pelerini ve Karanlık Yüzüyle Kara Şövalye yanımda bitivermiş gibi oluyor. Etkilenmemek imkansız, böyle bir otomobili bir de Alamanya'da taksi yaptıklarını bildiğim için off of diyorum, sabah da Mercedes-Benz Adana Bayi KOLUMAN Motorlu Araçlar bana SMS yollamış, 2011 model Mercedes'lerimiz showroom'umuzda beğeninize sunulmuştur diye... Spor ayakkabıları, 4 günlük sakal ve meslek/mevkii yansıtmayan bir giyim tarzıyla gidip araçlara bakmalı.

quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

@taner abi avatardaki passat resmini geri istiyoruz bu arada
    edit :passat resmi seninle özdeşleşmişti

• quote:

Orijinalden alıntı: can bora

klimayı açın, yakıtı çok düşünüyorsanız normalden biraz daha yavaş sürün amorti edin.

quote:

Orijinalden alıntı: Reanimate

ısıtmalı koltuklar soğutuyomu aynı zamanda

soğutanı da var.

O soğutanından her arabaya lazım ilk arabaya bindiğinizde bi sıcak oluyo ya cehennem gibi
  • http://www.yollasepete.com/urun/1447-Sermin-Serin-Minder-36x48-.html

Bu tarz kendinden serinleten minderlerden kullanabilirsiniz. Bizzat denedim etkilidirler.

• Topgear Sauna 80 derece
  • Bende serinleten minderden 2 adet var (araba için almamıştım ama arabamda da kullandım) Biri sırtıma diğeri altıma… İlk başta çok güzel soğuk veriyor. Yalnız baya soğuk, yani ilk andaki soğukluktan bağırsaklarınızı üşütebilirsiniz. 5-10 dakika sonra ısınıyor zaten. Sonrasında bekletmeniz lazım biraz. Soğuk yerde beklerse daha çabuk soğuyor.

Benim de aracımda deri koltuk var ve siyah. Güneşliği takmayı unutmuşum geçen gün, tüm gün güneş yemiş, o kadar sıcaktı ki oturamadım koltuğa. Arabayı çalıştırıp klimayı açtım, dışarıda beklerim biraz. Neyse ki deri olduğu için soğuğa da çabuk tepki veriyor.

Ben de şu koltuk soğutmadan yaptırmak istiyorum aslında. Koltuğu açıp fan yerleştiriyorlar oturulan kısma ve sırta. Ama koltuklara böyle bir şey yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım. Koltuk kılıfı şeklindeki soğutma minderlerinden mi alsam acaba? Üstte arkadaşların eklediği gibi bir şeyler…

• Vay arkadaş aynı ürün 3 kere sanki ilk defa gibi verilmiş ya...

Taner abi coşmuşsun, sen daha soft tonlara alışkınsın gibi siyah boğmasın (avukatınki de reklam gibi olmuş)

Güneş gözlüğü pazardan olur mu? (!)

Asıl bir soru daha sıcaklarda arabasını sudan geçiren (uzun yollarda oluyor genelde,şehir içinde bulmak zor) ya da cama su döken var mı? Sıcaklığı önemli oranda düşürür ancak araca zarar vermesin?
  • Birtane sipariş verdim bakalım bakalım doğrumuymuş denilenler.

Yazın koltugun terletmemesi icin ne yapıyorsunuz?
  • Ben terlesem de ne iz oluyor ne koku
  • Merhaba. Kendiliğinden soğuyan minderden sipariş etmiştim. Bugün elime geçti. Gerçekten çok güzel. Özellikle de soğumasını beklemeden 15-20 dakika buzluğuna koydum. Sonra da en az 1 saat popom buz tuttu. Gerçekten güzel. 2-3 tane daha sipariş verecem. Arabada da kullanacam artık....
  • Arkadaşlar, şunu bur üroloğa falan soralım, öyle popo dondurma aletleri, kıç soğutma edevatları ruhen ve bedenen, madden ve manen geçici ya da kalıcı zarar ve hasarlara yol açmasın. Aşağıda önemli bir yerimizi üşüteceğiz diye yukarıda daha da önemli bir yerimizi üşütmeyelim.

Aslında klima yeterli gelmesi gerek. Belki klimasız modellere daha uygun bu buzlu yastıklar.

Beni isterseniz cyrogenic (sirojenik) makinada dondurup direksiyonun arkasına koyun, yanımdan bir fıstık üstü açık süper sporla geçerken bir de klaksona basarsa offf of!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.