Şimdi Ara

YDS çeviri şeklinde sınav yapılan diller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YDS rağbetin az olduğu ortalama 100 kişiden az başvurunun olduğu dillerin sınavını çeviri şeklinde yapmaktadır.

Bu da çoktan seçmeli şeklinde sinav yapılan yanlışın doğruyu götürmediği dillerin sinavlarina göre adaletsizlik ve fırsat eşitsizliği oluşturuyor.

Kıt imkanlarla bu dilleri ogrenmeye çalışan insanlara avantaj saglamak yerine onlara karşı yapılan bu haksız uygulamaya ne diyorsunuz?

Sınavların zorluk seviyesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yüksek not alanlar var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan488 -- 21 Eylül 2024; 12:23:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Seneye Japonca'dan YDS'ye girmeyi düşünüyorum. Ben de değerlendirmenin nasıl olduğunu merak ediyorum. Hatırladığım kadarıyla kılavuzda değerlendirmenin neye göre yapılacağı yazmıyordu. (emin değilim ama) İnşallah değerlendirmede adaletsizlik olmuyordur. Ama insan haliyle bir acaba diyor.

• Taiga19 T kullanıcısına yanıt

Evet kılavuzda değerlendirme ile ilgili bir bilgi yok bildiğim kadarıyla. Bu da şeffaf bir ortam oluşturmuyor. Yıl olmuş 2024-2025 çeviri sınavı çok ilkel bir seviye ölçme sistemi. Hem soruların (metinlerin) niteligiyle kalitesiyle, hem çoktan secmeliye göre maruz kalınan puan kaybıyla hem de degerlendirilmesiyle tamamen uygunsuz bir sınav uygulama şekli. Gerekli yerlere gerekli görüş, öneri ve uyarıları yapıyoruz ama sayımız az olduğu için çok etkin olamıyoruz malesef.

Buraya bu konuyu gündeme getirmemesi sebep tam da bu. Konuyu okuyan çeviri şeklinde sınavlara giren arkadaşlar (hangi dil oldugu farketmeksizin) siz de gerekli yerlere görüş öneri yapmazsanız(Ösym ve Cimer platformlarında) bu sistem düzelmez ve böyle gider. Herkes halinden memnun olduğu düşünülecek ve bizim de yıllar aylar süren emeklerimiz de boşa gitmeye devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan488 -- 22 Eylül 2024; 14:59:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.