Şimdi Ara

YDT yabancı dil sınavı 400 üzeri puan almak için TYT'Den ne kadar net gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba biliyorsunuz 1 ay kadar kaldı dilden gireceğim amacım 80 soruyuda doğru yapmak(yapabılirim ingilizcem çok iyi geçen sene çıkmış soruları çözüyorum -5 altına inmiyor) dolayısıyla TYT'Den kaç net çıkarırsam 415-430 arası puan alırım? Türkçe ve Sosyal bilgilerde çok iyiyim ama mat ve fende rezaletim hele hele matta 10 net çıkarırsam şükredicem

• Yapay Zekanın Yanıtı

YDT'de 400 Puan Üzeri Almak İçin TYT'den Kaç Net Gerekir?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yer alan Yabancı Dil Testi (YDT), üniversitelerin yabancı dil hazırlık sınıflarına yerleşmek veya yabancı dil bölümlerine doğrudan kayıt yaptırmak isteyen adaylar tarafından alınmaktadır. YDT'de 400 puan ve üzeri almak, birçok üniversite için yeterli bir puan aralığıdır.

TYT'den alınan net sayısı, YDT puanı üzerinde etkili bir faktördür. TYT'de yapılan Türkçe, Matematik ve Sosyal Bilimler testlerinde toplam kaç net yapıldığı, YDT'de alınacak puanı belirlemede önemli bir rol oynar.

YDT'de 400 puan almak için gereken TYT net sayısı, hangi sınava girildiğine göre değişebilir. Örneğin, YDT'de Fransızca sınavına girecek adayların Türkçe testinden 55 net, Matematik testinden 35 net ve Sosyal Bilimler testinden 50 net yapmaları önerilir. Bu net sayıları, 400 puanın üzerinde bir YDT puanı almak için yeterli olarak kabul edilir.

Benzer şekilde, YDT'de İngilizce sınavına girecek adaylar için Türkçe testinden 50 net, Matematik testinden 40 net ve Sosyal Bilimler testinden 45 net yapmak, 400 puan ve üzeri bir YDT puanı almak için yeterli olabilir.

Ancak, bu net sayılarının yaklaşık değerler olduğunu ve her adayın bireysel çalışma durumuna göre değişebileceğini unutmamak önemlidir. YDT'de 400 puan ve üzeri almak için hedefleyen adayların, düzenli ve disiplinli bir çalışma programı izlemeleri gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • puango ya gir bak kardeş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En az bi 50 60 net yapman gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deliemre34

En az bi 50 60 net yapman gerekir
    kanki bi 60-65 i var .
  • 75-80'i var bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55 TYT(25 tr 10 mat 10 fen 10 sos)- 80 AYT yaparsan 80 diploma puanının da olduğunu varsayarsak sıralaman 4-5k arası oynar. 440 civarı puan getirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplarınız için teşekkürler o halde 60-65 net hedeflemem gerek teşekkür ederim :)
  • bilalgoregen B kullanıcısına yanıt
    peki ya sence matta ve fende hangi konulara bakmam gerek? matta rezaletim dolayıyla konuların kolay olması lazım 10 net yeter Türkçe'den rahat 30-35 net sosyalden 15 net çıkarırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.