Şimdi Ara

YDT/YKS-DİL Için Tavsiyelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
3
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben iki sene eşit ağırlıktan girdikten sonra bu sene dilden girdim ve iyi bir sonuç bekliyorum. Denemelerden 70 üstü yapıyordum hemen hemen hiçbir temelim olmamasına rağmen.

Sizlere genel olarak tavsiyelerim şunlar:

Grammar konularını ilk başlarda halletmeye çalışın ama ilk seferde halledemezseniz de üzülmeyin; grammar çalışmayı bırakmayın, başlarda aklınıza yapamadığınız yerleri daha sonra çalışınca daha iyi yapacaksınız. Grammar çalışmayı bırakmayın. Bir kitap bittiğinde başka kitap alın, tekrarlar yapın.

İlk birkaç ay grammar ağırlıklı çalışın ama bir yandan da grammar kitaplarında, okuma metinlerinde, denemelerde karşınıza çıkan bilmediğiniz kelime olunca onu not alın ve okuma parçalari okuyun

Grammar konularının özetini çıkarın. Küçük notlar alın

Kelime öğrenmek için not almak pek iyi bir yöntem değil ama yine de yapın. Size kelime öğretecek olan asıl şey; okuma parçalarında, denemelerde vs. gördüğünüz bilmediğiniz kelime çıkınca onları yanına not etmektir ve o kelimeyi cümle içinde görmektir.

Her gün çalışmalarınız bittikten sonra iki tane İnternet üzerinden İngilizce makale, haber vs. okuyun. Blog okuyacaksınız da bunlar grammare önem veren kuruluşların yazıları olsun

Her gün beş tane paragraf sorusu çözün. İlk başlarda paragraf sorularına başlamak zorunda değilsiniz ama birkaç ay sonra mutlaka başlayın ve günlük paragraf sorusu çözün. Paragraf soruları eğer dikkatli ve hakkını vererek çözerseniz size grammar ve vocabulary anlamında yardımcı olacağı gibi sınavın diğer kısımlarındaki sorularda da yardımcı olur, daha iyi anlamanizi sağlar

Deneme çözmeye başlamakta geç kalmayın hatta erken davranın. Size en yardımcı olacak şey deneme çözmektir. Gittiğiniz okul ve dershanede falan çalışma programınıza göre ne zaman deneme çözmeye başlarsınız bilmiyorum ama çözmeye başladıktan sonra düzenli olarak deneme çözün. Bireysel çalışacaksınız ocak ayı gibi başlayın. Başlarda hafta iki üç deneme çözün ve giderek bu sayıyı artırın. Son bir ay her gün deneme çözün gerekirse günde iki defa çözün

Mutlaka ama mutlaka deneme analizi yapın. Yapamadığınız soruları mutlaka birine sorun, anlayana kadar o soru üstünde durun

Paragraf soruları sandığınız kadar zor değil. 120 dakika az değil, şıklara yönelik okumalar da yapabilirsiniz

Vaktiniz kalırsa Amazon'da ucuz fiyatlara B1-B2 seviyesi okuma kitapları satılıyor onları alıp her gün biraz okuyun ve kelimeleri mutlaka not alın

Kelime kitabı alabilirsiniz ama size asıl kelime öğretecek olan şey okuma yapmaktır. Ben anlamını tam olarak bilmediğim kelimeleri bile sorularda yapabiliyorum çünkü hangi durumda hangi kelimenin geleceğine aşinayım

Çözdüğüm kitaplar:

ELS Grammar

YDS Publishing Grammar Box

YDS Publishing Grammar Test Book

YDS Publishing YDS yaprak testler

Reader at Work 1 (paragraf konusunda iyi değilseniz fazla gecikmeden bu kitabın 1. ve 2. kitaplarını bitirin

Dilko YDS Paragraf Book

ELS English Through Reading (mutlaka çözün)

Dilko YDS Deneme sınavları

YDS Publishing'ait bütün YDT ve YDS deneme sınavlarını çözdüm

Modadil 5+5

Dershanede hoca ELS denemeleri yapıyordu

Akın Dil'in ücretsiz YDT ve YDS deneme sınavları var internette karşınıza çıkar

YDS Vocabulary

Birkaç kitap daha kullandım ama unuttum şimdi. ELS dergilerini bireysel çalışacaksınız alabilirsiniz ama şart değil. Bize hoca kursta çıktısını alıp çözdüruyordu çok faydasını gördüm

En önemli tavsiyem ise okuma yapmayı, paragraf çözmeyi asla bırakmayın. En geç ocak ayına kadar paragraf kitapları alın ve çözmeye başlayın.

İnternet sitesi ve kanal önerim:

Scientific American

BBC

Reuters

Cambridge sitesinden dil bilgisi kısmından yararlanabilirsiniz

Akın Dil YDT ücretsiz kaynaklar diye Google'da aratin ücretsiz deneme sınavları çıkacak karşınıza

Test Atölyesi YouTube

Benim Hocam YouTube. Balık etli bir hoca var o iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendallRoy -- 6 Temmuz 2022; 17:57:41 >

• ucuz grammar kitabı tavsiyen var mı

• Yds publishing grammar biraz daha uygun

• Arkadaşlar YDT'den 70 üstü yapıyorsanız bırakın dil çalışmayı boşverin TYT kasın. 90 üstü tyt 70 üstü ydt her yere sokar. YDT ile zaman kaybetmeyin senelerdir çerez sorular geliyor ve ayrı oturumda yapılıyor. YDT sizi öne atmaz
  • İlk 100 için kaç tyt kaç ayt yeter.
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

Hocam YDT için herhalde full yapman gerekir. Vepuan sitesinden hesaplayabilirsin. Ayrıca diploma notun da 100'e yakın olmalı diye düşünüyorum

• Sınava yönelik hiç çalışmadım. Zaten yabancı dilim vardı. Öylesine denemek için kaydoldum. Girdim 68 falan gelmişti. Ne kadar çalışmayla peki fule yakın yapılır sizce bu seviyeden?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT SOSYAL DENEME LİSTESİ
    3 yıl önce açıldı
    TYT FEN DENEME LİSTESİ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

Hocam şöyle ki bu sınavdan fule yakın net yapmak için gerçekten iyi çalışmak lazım. Seviyeniz iyiyse pek fazla çalışmaya gerek yok ama grammar üzerine detaylı çalışma ve deneme pratiği ile fule yakın sonuçlar alırsınız diye düşünüyorum

• yusuf foto deis

• Teşekkürler
  • sunmoon2b S kullanıcısına yanıt
    bir ydt eşittir iki virgül yirmi beş tyt. bu gerçeği de göz önünde bulundurmak lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.