Cep telefonumu kendim tamir edeceğim ve bunun için yetkili KVK servisinden yedek parça satın almak istiyorum. Yedek parçanın telefonu teslim etmeden satın alınması mümkün mü? Ben aşağıdaki kanunlardan böyle yorumladım. Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.
Resmî Gazete Tarihi: 13.06.2014 Resmî Gazete Sayısı: 29029
SATIŞ SONRASI HİZMEtlER YÖNETMELİĞİ
İKİNCİ BÖLÜM
Servis İstasyonları ve Servis Hizmetleri ile İlgili Esaslar
Yedek parça ve fiyat listesi
MADDE 12 – (1) Üretici veya ithalatçılar, tüketicilerin talebi üzerine yedek parça satışından kaçınamazlar.
(2) Servis istasyonlarının, yedek parça fiyat listesini, tüketicilerin görebileceği bir yere asması veya katalog halinde ya da elektronik ortamda tüketiciye göstermesi zorunludur.
TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINda KANUN Kanun Numarası : 6502 Kabul Tarihi : 7/11/2013 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 28/11/2013 Sayı : 28835 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 54
BEŞİNCİ KISIM Tüketicinin Bilgilendirilmesi ve Menfaatlerinin Korunması
Satış sonrası hizmetler MADDE 58- (1) Üretici veya ithalatçılar, ürettikleri veya ithal ettikleri mallar için Bakanlıkça belirlenen kullanım ömrü süresince, satış sonrası bakım ve onarım hizmetlerini sağlamak zorundadır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme