Şimdi Ara

Yedek subay komando olabilir miyim?(Fazla kilo)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 ay sonra tecili bozucam, komando ve yedek subaylığı işaretliyeceğim.Fakat boyum 1.75 ama kilom 91 kg yani fazlam var sanırım 6 kilo kadar.bu kiloyu verme şansım çok düşük şuan.bu şekilde başvuru yaparsam komandoya alırlar mı?
    Bide kilo tartım işini nerede yapıyorlar, aile hekimi mi tartıyor yada askeriyede özel mi ölçüm yapılıyor?.ben daha önce tecil ettirdiğimde aile hekime sadece bana sorup yazmıştı çünkü.

• by0054 B kullanıcısına yanıt
    Sende benim
    Gibisin 165 boy 80 kilo af33 den arizalisin yani ☺ Ama bu komando olamaz demek kesinlikle degildir lakin bu sekilde komandoya evet desen de ikinci onceliksin takim komutanlarinda ozellikle komando da atletik vucut istiyorlar sen de piyade ol tuzlaya git dilekce yaz gonullu ispartaya tayin iste orada komando ol ama
    Once bir yedek subay ol
    Sonra konusuruz kuvvet degisikligi yok ama
    Sinif degisikligi mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komando giriş mülakatı var onu geçtim eğitimlerde devamlı sınav gibi geçiyor geçebileceğine ve elenmeden komando olabileceğine inanıyormusun mesela 10 barfiks 50 şınav o kiloyla çekebilirmisin ? Bende komandoya evet dedim ömrüm sporla geçti mesela ben bile bazen ya yapamazsam diye tereddüte giriyorum. İnanç olması güzel ama sadece inanç yetmiyor bu işlerde malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blgrçoban kullanıcısına yanıt
    Ben vucut gelistirmeden dondugum icin sinav cekerken ellerimi cirparak cekiorm bariz 8 tane maximum anca bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: pavlus

Ben vucut gelistirmeden dondugum icin sinav cekerken ellerimi cirparak cekiorm bariz 8 tane maximum anca bu kadar

Erman vallahi nasıl desem komandoda puanlama varmış 50 şınav 100 puan ediyormuş 9 barfiks 100 puan gerisi sayına göre düşüyormuş işte.. gidip anlatan arkadaşım mevcut ben street workoutla ilgileniyorum 4 yıldır benim sıkıntım yok ama 76 metre kule atlayışıdır falandır filandır korkuttuğu şeyler var. Mesela bende 20 barfiks çekebiliyorum hatta işi abartıp 10 muscle up yada tek el ile 5 barfiks falan var bende ;) vücut çivi gibi ama dediğim gibi yinede korkuyorum.

Fazla kilosu olan arkadaşlar çokta heves etmesin açıkçası kilolu kişiler halat çıkamıyor barfiks çekemiyor genelde. Hepsini geçtim pentatlon var yani.. italyan çukurundan nasıl çıkacaksın..

Spor geçmişi olanları tenzih ederim ama 6 kg fazlam var demiş arkadaş vermek imkansız demiş mesela :) ben 2 günde 5 kg vereni gördüm. Tamam sağlıksız olur vs. Ama istekler sadece isteyerek olmuyor malesef :( orası çıktığında refüzeye ayırırlar daha büyük hayal kırıklığı olur. Eline geçmiş şansı değerlendirememek.. hakkınızda hayırlısı olsun ben hayatım boyunca istedim komando olmayı bana çıkmazda fazlalığı olanlara çıkarsa üzülürüm ;)

Ben zaten jandarma komando istiorm egiridir dag komando degil farkli ikisi egitimleri de...

• quote:

Orijinalden alıntı: pavlus

Ben zaten jandarma komando istiorm egiridir dag komando degil farkli ikisi egitimleri de...

Biliyorum dostum foçada biraz daha farklı eğitimler lakin yine işin ucunda barfikse dayalı şeyler çok. Merdivende ilerlemesinden tut halat çıkışına. Foçadada ilk girişte deneme sınavı var. Birde fiziğe bakıpta karar veriyorlar bazen.. Fiziğin iyiyse sorun olmaz özellikle foçada fiziğin yanında pskolojide önemli. Foça jandarma komandoda eğitim gören akrabamda mevcut. Ispartaya göre çok daha rahat olduğu aşikar. Allah gönlüne göre verir inşallah :)

Yinede örnek vermek istiyorum ;

1.80 boyunda 80 kg 2 kişi düşünelim. Birisinin yağ oranı %10 diğerinin %30. İşte burada fark ortaya çıkıyor zaten. Askeriye komando alımlarında temelde bu oranı ölçmemekle en büyük hatasını yapıyor. %30 yağ oranına sahip olanı alıyor adam gidip 3 barfiks çekemiyor hantallıktan koşamıyor. Diğer çivi gibi herife istemesine rağmen kontenjan kalmıyor. Yanlışlar silsilesinin başlangıcı bu sırf bu yüzden birsürü insan ilk giriş testini geçemeyip refüzeye ayrılıyor.

Ya ben istiorm
    Ama tsk ne der tsk beni alirsa memur gibi calistirir meslek kurasi hic bilmiom ama ben takim komutani istiorum. Gercekten hayirlisi demekten baska bir sey elden gelmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.