Şimdi Ara

Yedigöller Yol Bilgisi ve Her Şey! Rotalar, kamp alanları, sormak istediğiniz her şey tek konuda! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
26
Favori
11.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Önümüzdeki hafta içerisinde nasipse Bolu Mengende olacağız. Kalacağımız mekan sabah ve akşam yemeklerini karşılıyor. Öğle yemekleri için Mengen civarı nerelerde yemek yiyebiliriz. Yol üzeri restoranlar güzel oluyor ama fiyatları malum yüksek oluyor, bizim için çocuklu aileye uygun ve temiz olması yeterli. Lezzet konusunda zaten Bolunun üzerine yoktur. Konuya hakim arkadaşların tavsiyelerini rica ederim.

Bir de hava muhalefeti konusu var. Hava tahmin raporlarına göre bu gün başlamak üzere bu hafta biraz çetin geçecek ama önümüzdeki hafta biraz daha iyi gibi. Bizimkisi keyfi bir seyahat ancak o bölgede yaşayanlara Allah kolaylık versin. Hayatın iş yaşamının getirdiği zorlukların yanında birde doğayla mücadele etmek hiç kolay olmuyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizak84

Merhaba arkadaşlar,

Önümüzdeki hafta içerisinde nasipse Bolu Mengende olacağız. Kalacağımız mekan sabah ve akşam yemeklerini karşılıyor. Öğle yemekleri için Mengen civarı nerelerde yemek yiyebiliriz. Yol üzeri restoranlar güzel oluyor ama fiyatları malum yüksek oluyor, bizim için çocuklu aileye uygun ve temiz olması yeterli. Lezzet konusunda zaten Bolunun üzerine yoktur. Konuya hakim arkadaşların tavsiyelerini rica ederim.

Bir de hava muhalefeti konusu var. Hava tahmin raporlarına göre bu gün başlamak üzere bu hafta biraz çetin geçecek ama önümüzdeki hafta biraz daha iyi gibi. Bizimkisi keyfi bir seyahat ancak o bölgede yaşayanlara Allah kolaylık versin. Hayatın iş yaşamının getirdiği zorlukların yanında birde doğayla mücadele etmek hiç kolay olmuyordur.

Boll mengen de nerede konaklayacaksınız hocam merak ettim? Mengen için mekan bilmiyorum ben malesef.

• farukdanis F kullanıcısına yanıt
    Hindiba pansiyonda kalacağız, Mengenden Yedigöllere giden yol üzerinde.
  • İçine etmişler, yakında duble yol yaparlar, birde havaalanı oh mis gibi.
  • Yedi göllerin yol durumu hakkında güncel bilgi varmı arkadaşlar?
    Bu hafta sonu Ankara'dan gitmeyi planlıyorum.
  • Bolu-yedigöller arası asfalt bolu-yedigöller arası 45 km
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Bolu-yedigöller arası asfalt bolu-yedigöller arası 45 km

teşekkürler. ben gitmeyeli baya oldu güncel bilgiler faydalı olacaktır.
  • Yakın zamanda biz de iki aile, iki araba şeklinde Ankaradan Yedigöllere gideceğiz. Tecrübeli arkadaşlardan güncel bilgileri almak bizim için faydalı olacaktır.

1. SORU: Cumartesi sabahı Ankaradan çıkacağız. Pazar akşam döneceğiz. Hafta sonunun tamamını Yedigöllere mi ayırmalıyız; ya da 1 gün Yedigöller için yeterli olur mu? Diğer gün için Bolu-Gölcük veya Abant alternatifi mevcut.

2. SORU: Yedigöller içerisinde kiralanan evlerin yatak sayısı, oda sayısı nedir? İki aile kalınır mı? Akşam yemeği ve kahvaltı gibi öğünler burada veriliyor mu? Bu evler için Orman İşletme Müdürlüğü ile mi görüşmeliyiz?

3. SORU: Yukarıda yazılan paylaşımlarda, Milli park içerisine yürüme yolları yapıldığı söylenmişti. Güncel durumda, bebek arabası ile buralarda gezilir mi? Gezilmez ise bebek arabasını boş yere bagaja koymayalım.

4. SORU: Ankaradan çıkış, Ankaraya dönüş için iki günlük en iyi rota nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: ottomanyag

Yakın zamanda biz de iki aile, iki araba şeklinde Ankaradan Yedigöllere gideceğiz. Tecrübeli arkadaşlardan güncel bilgileri almak bizim için faydalı olacaktır.

1. SORU: Cumartesi sabahı Ankaradan çıkacağız. Pazar akşam döneceğiz. Hafta sonunun tamamını Yedigöllere mi ayırmalıyız; ya da 1 gün Yedigöller için yeterli olur mu? Diğer gün için Bolu-Gölcük veya Abant alternatifi mevcut.

2. SORU: Yedigöller içerisinde kiralanan evlerin yatak sayısı, oda sayısı nedir? İki aile kalınır mı? Akşam yemeği ve kahvaltı gibi öğünler burada veriliyor mu? Bu evler için Orman İşletme Müdürlüğü ile mi görüşmeliyiz?

3. SORU: Yukarıda yazılan paylaşımlarda, Milli park içerisine yürüme yolları yapıldığı söylenmişti. Güncel durumda, bebek arabası ile buralarda gezilir mi? Gezilmez ise bebek arabasını boş yere bagaja koymayalım.

Bebek arabasını götürmeyin.yürüyüş yolları patika yollardan oluşuyor,asfalt yol yok.
    Evler özelleştirildi.numaralarını internetten bulabilirsiniz.
    Yatak sayılarını bilmiyorum ama yemek işleri size ait.yani size sadece barınacak yer veriyorlar gerisi size kalmış diye biliyorum.ama şahsen tercih etmem çünkü çok pahalı.aynı paraya yedigöllere yakın bir noktada otelde kalır sabah erken saatte geziye devam ederim daha iyi.
    Benim yardımcı olabileceğim konular bu kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yakın zamanda biz de iki aile, iki araba şeklinde Ankaradan Yedigöllere gideceğiz. Tecrübeli arkadaşlardan güncel bilgileri almak bizim için faydalı olacaktır.

Ben yazın gitmiştim bildiğim sorulara cvp vereyim.

1.Bolu yedigöller arası 45 kmdir yazın stabilize idi ama yolların asfaltlandıgını duydum. Stabilize iken Bolu-yedigöller arası 2 saatte gidiliyordu sanırım şimdi maximum 1 saatte gidersiniz.Sabah 8-9 gibi orada olursanız bence 1 gün yeterli olur. Sabah kahvaltınızı ve mangalınızı yakabilirsiniz. Bece abantıda mutlaka görmelisiniz. Akşam abanta geçebilirsiniz. Hem abantta hemde yedigölelrde çadır kampı kurma imkanınız var.

2.Bu bilgiyi milli parklar genel müdürlüğünden alsanız daha iyi olur evet evler var ama şuan kış oldugu için tahminimce kapalıdır.

3.Bebek arabası size eziyet olur.

4.Adana-bolu-yedigöller en kestime yol olur.

• Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Cevaplara istinaden hem programı netleştirdim hem de konaklama yönünde internetten araştırma yapıp işletmeler ile görüştüm.

Yedigöller Milli Parkın içinde yer alan daha önce Orman İl Müdürlüğüne bağlı çalışan evler özelleştirilmiş. yedigollermillipark.com sitesinde evler ve fiyatları yer alıyor. Hafta içi 250 hafta sonu 350 TL.

Bunun dışında gün içinde Yedigöller gezildikten sonra akşam Bolu-Gölcüke geçilip Gölcük içinde yer alan kır evlerinde de kalınabilir.www.kirevleri.com bu sitede de burada kalınacak evler yer alıyor. Fiyatları hafta sonu için, kahvaltı dahil 300 TL.

Ayrıca yol bilgisi de aldım. Malumunuz Bolu-Yedigöller yolu asfaltlanmış. Yol şuan açıkmış. Bugünlerde üst taraflar hafif karlıymış. Biz çocuklar da olacağı için, havaların biraz ılımasını bekleyeceğiz ve Nisan sonu veya Mayıs başında gideceğiz.

• quote:

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Cevaplara istinaden hem programı netleştirdim hem de konaklama yönünde internetten araştırma yapıp işletmeler ile görüştüm.

Yedigöller Milli Parkın içinde yer alan daha önce Orman İl Müdürlüğüne bağlı çalışan evler özelleştirilmiş. yedigollermillipark.com sitesinde evler ve fiyatları yer alıyor. Hafta içi 250 hafta sonu 350 TL.

Bunun dışında gün içinde Yedigöller gezildikten sonra akşam Bolu-Gölcüke geçilip Gölcük içinde yer alan kır evlerinde de kalınabilir.www.kirevleri.com bu sitede de burada kalınacak evler yer alıyor. Fiyatları hafta sonu için, kahvaltı dahil 300 TL.

Ayrıca yol bilgisi de aldım. Malumunuz Bolu-Yedigöller yolu asfaltlanmış. Yol şuan açıkmış. Bugünlerde üst taraflar hafif karlıymış. Biz çocuklar da olacağı için, havaların biraz ılımasını bekleyeceğiz ve Nisan sonu veya Mayıs başında gideceğiz.

Yol durumundan bahsetmeye unutmuşum.
    Bolu yedigöller arası yol düz asfalt.kasımın 2. Haftası gitmiştim.yol çok güzel.tam driftlik yol☺
    Ayrıca 30 nisan yada7 mayıs gibi bende gitmeyi düşünüyorum kısmetse.

• M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    Hocam Yedigöller programını ne yaptınız.

Biz iki günlük program yaptık.
    1.gün yedigöller
    2.gün gölcük

Aklıma takılan Yedigöller içinde yürüyüş rotası var mı? Ne kadar süre geçirilir. Geyik çiftliği falan hala duruyormu?

Son zamanlarda giden arkadaşların, yapmadan dönme diyecekleri bir şey var mı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottomanyag -- 27 Nisan 2016; 13:54:30 >
  • quote:

Hocam Yedigöller programını ne yaptınız.

Biz iki günlük program yaptık.
    1.gün yedigöller
    2.gün gölcük

Aklıma takılan Yedigöller içinde yürüyüş rotası var mı? Ne kadar süre geçirilir. Geyik çiftliği falan hala duruyormu?

Son zamanlarda giden arkadaşların, yapmadan dönme diyecekleri bir şey var mı??

Program hala geçerli.ama günü birlik gidip Gelecem.
    Gece 4 gibi otobanda olmayı planlıyorum.akşam da7 gibi toparlanmaya başlasam yeter.
    Program tarihi 14 mayıs a ertelenebilir.
    Yürüyüş yolları var.geneli patika yollardan oluşuyor.tüm gölleri gezip ddolaşacam derseniz rahat 3 saatinizi alır.
    Geyik çiftliği hakkında bi bilgim yok malesef.

• M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    Şu sıralar o bölgede çok yoğun yağış var. Mayıs ayında yollarda bir sıkıntı olmaz inşallah.
    Biz ankaradan aşağıdaki rotayı kullanarak geleceğiz. En son yapılan yol bu değil mi?
     Yedigöller Yol Bilgisi ve Her Şey! Rotalar, kamp alanları, sormak istediğiniz her şey tek konuda!
  • quote:

Şu sıralar o bölgede çok yoğun yağış var. Mayıs ayında yollarda bir sıkıntı olmaz inşallah.
    Biz ankaradan aşağıdaki rotayı kullanarak geleceğiz. En son yapılan yol bu değil mi?
     Yedigöller Yol Bilgisi ve Her Şey! Rotalar, kamp alanları, sormak istediğiniz her şey tek konuda!

Son yağışlar ile birlikte toprak iyice yağmuru emmiştir,kolay kolay kurumaz.
    Mayısın 2.haftasına kadar yağış olmazsa gidilebilir.benim tüm planlarım yağış ihtimaline göre.
    Güzergah konusunda en düzgün yol sizin rota.yol süper.en ufak bi bozukluk yok.yolu teyit için bende rota oluşturdum ve en son gittiğim rota çıktı yine.yani bolu dan sonraki rota aynı.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Hayırlı kandiller.
    Çok şükür bugün yedigöller gezimizi gerçekleştirdik.kısaca anlatmak istiyorum.
    Gece 03:30 gibi kurtköy gişelerden otobana giriş yaptım.düzce-yığılca üzerinden yedigöller e tam 8 de giriş yaptım.mazarasının güzelliği sebebi ile bu yolu tercih ettim ama bir daha tercih edeceğimi sanmıyorum.
    Neyse milli parka giriş yaptık direk nazlı göl kenarına gittik,her zamanki yere.bi gittik ki kamp alanında bırakın çadır kurmayı yürüyecek yer yoktu.böylelikle ilk şoku yaşamış olduk.neyse zar zor yer bulduk ettik semaveri yaktık kahvaltı yapacaz hemen ikinci şok geldi.mangal,tüp,semaver yani kısacası hepsi yasak.bu sebeple yan masadakilerin kimlik numaralarını aldılar sanırım cezai işlem uygulayacaklar.bu şekilde ne anlamı kaldı deyip erkenden milli parktan çıktık.bolu yolu üzerinde müsait bir yerde durduk hem semaverimizi yaktık hemde istedigimiz gibi yedik içtik.böylelikle benim için yedigöller defteri kapanmış oldu.1 senede 3 kere gitmiştim ama artık çok zor.
    Dönüşte ise bolu üzerinden geldim.gidiş 4,5 geliş ise 4 saat sürdü.
    Araç 1.3 linea.5 yetişkin ve haliyle bagaj da doluydu.git-gel toplam 547 km yaptım.ortalama tüketim 5 lt gösteriyordu eve geldiğimde.
    Bunlar da kamp alanının ne kadar kalabalık olduğunu anlamanıza yarayacak iki adet resim..

Bu mesaja eklenen görseller:

Yedigöller Yol Bilgisi ve Her Şey! Rotalar, kamp alanları, sormak istediğiniz her şey tek konuda! Yedigöller Yol Bilgisi ve Her Şey! Rotalar, kamp alanları, sormak istediğiniz her şey tek konuda!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 22 Mayıs 2016; 0:10:53 >

• Mangal nasıl yasak ya biz pöfür pöfürbyakmıştık geçen yaz. Mangal yoksa zaten anlamı yok Makarnamı yicen orda

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Mangal nasıl yasak ya biz pöfür pöfürbyakmıştık geçen yaz. Mangal yoksa zaten anlamı yok Makarnamı yicen orda

Makarna bile pişirmek yasak galiba baksana tüp bile yaktırmıyorlarmış....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    O zaman avanta gideceksin kardeş. Giriş ücreti 20 TL al ayı biliyorlar ama...

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.