Eğitim programı her yıl güncelleniyor bu sene inceledim yine değişiklikler yapılmış. Bu aslında bölümün dinç olduğunu ve gelişmeye açık olduğunu gösteriyor. Eğitimden oldukça memnunum biraz da benim keyif alarak yapmamın da etkisi olduğunu düşünüyorum. Her üniversitede olduğu gibi bazı sorunlu hocalar olabiliyor ama ben hep üst dönemlerden tavsiye alarak tercih yaptım bu yüzden hiç sorun yaşamadım. Bir şekilde programımı o hocalarıma göre ayarladım. Özellikle devlet üniversitesinden geçtikten sonra hocalarla iletişim kurma ve dersleri seçme aşamasındaki rahatlık çok iyi geldi:) Burslu ya da burssuz sorunu asla yaşamazsın. Mesela bazı derslerimiz oluyor başka bölümlerle ortak sınıfta tanışıyoruz makine müh. öğrencisi vs çıkıyor. Anlayacağın sınıf ortamı diye bir şey yok diyebilirim her dönem farklı insanlar farklı ortamlarda geçiriyorsun. Kimse kimsenin umrunda değil desem daha doğru olur:) Uygulamalı özelliğine gelince şöyle oluyor, bizim bölümde C/C++, Python, Java’dan tut seçmeli oyun geliştirmeye kadar bir çok ders mevcut. Haliyle bunlar hep bilgisayar laboratuvarında geçiyor. Mühendis adam başlıyor Fizik, Calculus, kimya ya da biyoloji ne varsa, mühendisliğin teorik altyapısını oluşturmaya çalışıyor. Konuda yazdığım gibi bir yıl Hacettepe’de bunu deneyim ettim ve gerekliliği tartışma konusu. Ama şunu söylemem lazım ki yazılım işinde ilerlemek isteyen bir kişinin bence matematik, fizik ve algoritmik düşünceleri çok iyi olmalı. Mezunların alanları oldukça geniş. Software developer,frontend-backend, data scientist, game developer, Network, Cybersecurity gibi bir sürü mezunu mevcut. Erasmus vs yurtdışı bağlantısı oldukça iyi bir okul olduğu için mezun olduğunda yurtdışı fırsatını da değerlendirebilirsin. Ben baharda Hollanda’ya gideceğim mesela. İstanbul’da olup linkedin’i güncel tuttuğunda karşına birçok fırsat çıkacaktır, iş tamamen sende bitiyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim