Şimdi Ara

Yemek Tarifleri Buraya !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bulgurlu Dolma


    MALZEMELER
    8 adet kırmızı biber
    1 çorba kasesi ayıklanmış bulgur
    1 adet büyük boy soğan
    1 adet domates
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1,5 çorba kasesi su
    Karabiber
    Tuz

    HAZIRLANIŞI
    Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyp kaynatın. Biberler kaynayan bu suda üç dakika haşlanır.Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun.Soğanlar sarardıktan sonra ayıklayıp, yıkanmış bulgur ilave edin. İki dakika karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates, karabiber ve tuz ilave edin.İki dakika daha karıştırdıktan sonra yarım çorba kasesi su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra hazırlanan bu içi , biberlere doldurun ve dolmaları alabilecek borcama yerleştirin. Bir çorba kasesi kaynar su ekleyin 150 derecelik fırına koyun, 45 dakika pişirilir.Yoğurtla yiyin.

    AFİYET OLSUN !







  • Patates kızartması


    İlk önce doğra. :)

    Ocakta yağı kızdır..(ayçiçek)

    Sonra yağa dök...

    Yavaş!!!sıçratma...


    Afiyet olsun...


    Makarna

    Suyu kaynat ...

    Kulak memesi kıvamına gelince (ne demekse?) 3-4 kaşık çay kaşığı tuz dök..

    Kabarcıklar çıkmaya başlayınca Makarnayı dök..Biraz bekle...Sonra süzgece bocala..Dikkat et.elini yakma..Yağ kızdır.genellikle sana...Makarnayı soğuk suya tut...Fazla değil.Sonra kızdırdığın yağa boşalt.İstersen içine salça atabilirsin.Zevke göre değişir...


    Bildiklerim bunlar...




  • Çerkez Mantısı

    MALZEMELER
    3 su bardağı un
    1su bardağı su
    tuz
    1 kaşık sıvı yağ
    iç malzemesi:
    2 adet haşlanmış patates
    maydanoz
    kişniş
    tuz
    yeşil soğan
    karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Soğanı kavurun haşlanmış patatesleri de içine atın onları da kavurun tuzu karabiberi kişnişi maydanozu içine atın ve püre haline getirin. Hamuru yoğurun ve un ile ince olarak açın. Çay bardağı ile yuvarlak kesin ve karışımdan içine koyun ve ikiye kapatın isterseniz diğer mantılar gibi suda haşlayın isterseniz yağda kızartın ve üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün salçalı sosuda ekleyin maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın.

    AFİYET OLSUN !
  • YAĞLI EKMEK


    malzemeler:

    *yağ
    *bir dilim ekmek

    hazırlanışı:

    bir adet bıçak vasıtasıyla (çatal ya da kaşıkta olabilir) yağı ekmeğimizin üzerine güzeeeeeeeeelce sürüyoruz



    AFİYET OLSUN
  • Peynir Ekmek

    Yarım ekmek arasına peynirleri koyun kapatın ve afiyetle zıkkımlanın
  • süperrrrrrrrrr

    patates kızartması : 3363535 mc donalds
  • tavuklu melemen böregi

    malzeme :
    tavuk qusu kuş bası oljak
    domates
    yumurta
    yufka
    tuz bıber vss baharat işte

    yapılışı:
    once tavuklar pişirılecek uztune rendelenmiş domates
    atılacak acık da bole kaynayacak sonra icine yumurta kırılajak
    yumurtalar pişinje borek harjı olarak yufkaların atasına kat kat dokulejek
    sonra fırında pişirılejek

    serviz sıcak soguk fark etmez nası olsa tadı igernc

    not : arkadaşlar saka diil ben bunu gercekten pişirdim
    (sevmedınız kışılerle paylasa bilirsınız )
  • OOO DH DE AŞÇI ÇOKMUŞ..
  • yumurta tarifi vercem
    yumurta (2,3,4, olabilir açlığınıza bağlı olarak)
    yağ
    poy
    pul büber
    salam
    sucuk
    beyaz peynir
    kaşar peyniri
    hazırlanışı:
    yağkızdırılır sonra sırasıyla pulbiber,poy,sucuk,salam iyice pişirilir .arkasından beyaz peynir içine atılır sonra yumurtalar kırılır enson kaşar peyniri atılır(yoksa kaşar yanıyo)aaafiyetle yenir.ulam karnım acıktı şimdi!!!!!
  • yemek yok yaşasın soğanlı ruffles
  • GÜNÜN YEMEĞİ ÇİĞ KÖFTE

    MALZEMELER
    köftelik bulgur
    has urfa ev biberi(pul biber)
    domates salçası
    bir çay kaşığı karabiber
    4-5 diş sarmısak
    köftelik kara et(et makinesinde iyice çekilmiş olucak)

    YEŞİLLİĞİ İÇİN
    1 adet kuru soğan
    yeteri kadar yaşil soğan
    1 demet maydanoz
    HAZIRLANIŞI:ilk önce biber,karabiber,tarçın,salça ve etimizi iyice yoğurun daha sonra bulgur katılarak suyla yogurulur.sarmısak katılır.köftemiz yogurulduktan sonra içine kıydıgımız yeşillik malzemelerını katıp biraz daha yogururuz.yanında taze nane,kıvırcıkla yenebilir.

    AFİYET OLSUNNNNN

    AFİYET OLSUN




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.