Şimdi Ara

Yeni akvaryumumda Filtrem hava üflemiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
17.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dediğiniz yöntemi geniş bi zamanda denieceğim, üstünde yazan rakam çok iyi sanırım 456 l/h işte birde hava sorunu olmasaydı çok kararsız bıraktı beni hava motoru alsam yatak odamda ses yapacak diye korkuyorum filtreyi değişsem orjinal filtre süngeri elyafı açık yerde kolayca değişiyor
    Ben gaziantepteyim şimdi onu geri gönder et diyene kadar yeni filtre almak zorunda kalırım o zor iş benim için hemde iade süresi geçmiş olması gerek büyük ihtimalle imkansız yani malesef.
    Bunu yeni aldım ilk defa başladım azcık büyüsünler büyüme hediyesi olarak yakın zamanda alacağım daha büyüğünü :)
    birşey daha soracağım biyolojik filtre halkaları almamı tavsiye edermisiniz alırsam onları benim açıktaki elyafın üstünde mi dökmeliyim ? ve son olarak hiç bekletmeden beni aydınlatggınız için çok teşekkürler forumda sizden başka kimse yokmuş gördüğüm kadarıyla o yüzden sorularla sizi boğmuş olabilirim kusura bakmayın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk_c5

dediğiniz yöntemi geniş bi zamanda denieceğim, üstünde yazan rakam çok iyi sanırım 456 l/h işte birde hava sorunu olmasaydı çok kararsız bıraktı beni hava motoru alsam yatak odamda ses yapacak diye korkuyorum filtreyi değişsem orjinal filtre süngeri elyafı açık yerde kolayca değişiyor
    Ben gaziantepteyim şimdi onu geri gönder et diyene kadar yeni filtre almak zorunda kalırım o zor iş benim için hemde iade süresi geçmiş olması gerek büyük ihtimalle imkansız yani malesef.
    Bunu yeni aldım ilk defa başladım azcık büyüsünler büyüme hediyesi olarak yakın zamanda alacağım daha büyüğünü :)
    birşey daha soracağım biyolojik filtre halkaları almamı tavsiye edermisiniz alırsam onları benim açıktaki elyafın üstünde mi dökmeliyim ? ve son olarak hiç bekletmeden beni aydınlatggınız için çok teşekkürler forumda sizden başka kimse yokmuş gördüğüm kadarıyla o yüzden sorularla sizi boğmuş olabilirim kusura bakmayın :)

-bu tür filtrelerin üstünde büyük değerler yazar ama hiç o performansı verdiğini görmedim açıkçası. bu yüzden test etmenizi tavsiye ettim.
    -hava motorunu sürekli açık bırakmanıza gerek yok. ben gündüz açıyorum gece kapatıyorum, ayrıca o kadar uykudan kaldıracak kadar ses yaptığını da sanmıyorum, aksine bu filtrenin hava ucu çalışsaydı bu daha çok ses çıkarırdı. hava motorları körüklü yöntem kullanırken bu filtreler direk pervaneden hava çekerler, bu da pipetten hava+su çekmeye benzer bir ses çıkarır, daha gürültülüdür.
    -filtrenizde sadece elyaf mı var? sadece elyaf varsa eğer seramik(biyolojik filtre halkaları ile bunu kastediyorsunuz sanırım.) yerine biyolojik sünger kullanmanız çok daha yararlı olur. seramiğin öncelikli amacı filtreden geçen suyu parçalayarak daha fazla oksijenin suya karışması, sonraki amacı da bakterilere yüzey alanı oluşurmak. sizin yararlı bakterilere alan olşturmanız daha öncelikli. biyolojik süngere yerleşen yararlı bakteriler balıkların dışkılarından oluşan amonyağı nitrat ve nitrite çevirerek daha az zehirli hale getirirler böylece su değiştirme sıklığınız azalır. biyolojik süngerden sonra eğer boşluk kalırsa elyaf ile sünger arasına seramik koyabilirsiniz.
    -aslında bu tür konular için akvaryum forumlarında takılırım normalde, sorulara cevap verilme süresi daha kısa hem de alanında uzman kişiler var orada. ben bu siteyi sadece donanım amacı ile kullanıyordum, bir de bu bölüme bakayım dedim baktım kimse cevap vermiyor yardımcı olmaya çalışayım dedim. ben de çok uzman sayılmam aslında toplasam 1 yılı geçmez akvaryum geçmişim. fakat yardımlaşma ile nelerin yapılabileceğini gördüğüm için bildiğim her şeyi paylaşmaya açığım sorulardan yılmam merak etmeyin :)

• Dostum eheim marka filtreyi önermiştin antep merkeze gidince kaliteli bi yerden elden almayı düşünüyorum ,dediğine katılıyorum doğru cıkmayabilir acemiyim iyi filtre nasıl temizler bilmiyorum ama tablet yem parçalamıstım içine 5-10 dk da yem parçası kalmamıştı iyi temizliyor gibi ama dediğin gibi kaliteli filtre düşünecem.
    Hava motoru sürekli çalışmadan gerekli oksijeni suya kazandırıyor yani ?
    Dostum sadece elyaf vardı ama o elyafı bi kere yıkadım kabarık dolgun halinden eser kalmadı kücüldü gözenekleri açıldı filan o yüzden bugun elyafçıdan koltuk süngeri gibi sünger aldım sarı renk gözenekleri daracık su geçtikten sonra suyun akış hızı da aynı diğer filtreler gibi debi azalması yok , ve şöyle bi yöntem uygulamadım süngerin üstüne bi çubuktaki deliklerden su akıyor ya hani , elyafa o kısımlardan gelen suyun kirletişine baktım ilk 1-2 delikte kirlenme pek yoktu o yüzden ilk iki delikten süngeri çektim yani o deliklerden süngere temas etmeden direk akvaryuma su akıyor ve buda tam şelale gibi şıkırtılı bi su akışı sağladı su yüzeyinde dalgalanma ve özellikle kabarcıklar arttı foto ekledim bi bakarsanız.

aynen bahsettiğim seramik dediğin malzeme dostum onu koyacak yer kalmadı pek ama aralarına serpiştiririm alınca dediğine göre faydalı bişeymiş onuda alayım :)

dostum bi akvaryum sitesine yazdım 1 cevap gelene kadar senden 10 cevap aldım Allah razı olsun içimi rahatlattın sen :)

Yeni akvaryumumda Filtrem hava üflemiyor

Yeni akvaryumumda Filtrem hava üflemiyor Yeni akvaryumumda Filtrem hava üflemiyor Yeni akvaryumumda Filtrem hava üflemiyor

•  Yeni akvaryumumda Filtrem hava üflemiyor

• quote:

Dostum eheim marka filtreyi önermiştin antep merkeze gidince kaliteli bi yerden elden almayı düşünüyorum ,dediğine katılıyorum doğru cıkmayabilir acemiyim iyi filtre nasıl temizler bilmiyorum ama tablet yem parçalamıstım içine 5-10 dk da yem parçası kalmamıştı iyi temizliyor gibi ama dediğin gibi kaliteli filtre düşünecem.
    Hava motoru sürekli çalışmadan gerekli oksijeni suya kazandırıyor yani ?
    Dostum sadece elyaf vardı ama o elyafı bi kere yıkadım kabarık dolgun halinden eser kalmadı kücüldü gözenekleri açıldı filan o yüzden bugun elyafçıdan koltuk süngeri gibi sünger aldım sarı renk gözenekleri daracık su geçtikten sonra suyun akış hızı da aynı diğer filtreler gibi debi azalması yok , ve şöyle bi yöntem uygulamadım süngerin üstüne bi çubuktaki deliklerden su akıyor ya hani , elyafa o kısımlardan gelen suyun kirletişine baktım ilk 1-2 delikte kirlenme pek yoktu o yüzden ilk iki delikten süngeri çektim yani o deliklerden süngere temas etmeden direk akvaryuma su akıyor ve buda tam şelale gibi şıkırtılı bi su akışı sağladı su yüzeyinde dalgalanma ve özellikle kabarcıklar arttı foto ekledim bi bakarsanız.

aynen bahsettiğim seramik dediğin malzeme dostum onu koyacak yer kalmadı pek ama aralarına serpiştiririm alınca dediğine göre faydalı bişeymiş onuda alayım :)

dostum bi akvaryum sitesine yazdım 1 cevap gelene kadar senden 10 cevap aldım Allah razı olsun içimi rahatlattın sen :)

Yeni akvaryumumda Filtrem hava üflemiyor Yeni akvaryumumda Filtrem hava üflemiyor Yeni akvaryumumda Filtrem hava üflemiyor

-eheim ve tetratec benim bildiğim iyi filtreler fakat ben hiç kullanmadım okuduğum yorumlara göre söyledim.
    -hava motoru bir sonraki çalışmasına kadar suya karışan oksijen yeterli gelir.
    -koltuk süngeri diy filtrelerde en çok kullanılan malzemelerden biridir, genelde küp küp keserek koyarlar ki yüzey alanı artsın, seramiğin yaptığı işi yapsın. aynı verimlilikte yapar mı bilemem tabii.
    -elyaf debi düşürür gözenekleri çok dardır benim dış filtremin gücü çok fazla geldiği için elyafı bol kullandım debiyi düşürdüm :) ama aynı zamanda çok küçük taneleri filtrelemek için müthiş bir şeydir, temizlemesi zordur, ucuzdur, temizlemek yerine yenisini koymak daha rahat olur. fakat dikkat edilmesi gereken, normal elyafların gözenekleri böyle dar değildir ve suya tüylerini bırakır. çok tehlikeli bu. bu yüzden ya elyafı kullanmadan önce iyi yıkamalısınız ya da akvaryum elyafı almalısınız.
    -şu görüntüde oksijenin nasıl suya karıştığını görebilirsiniz o baloncuklar ne kadar küçük olursa o kadar rahat karışır oksijen suya. seramik hava taşları ile bunu yapmak mümkün fakat ben pek gerekli görmüyorum, oksijen diğer şekillerde de yeterince suya karışıyor bence.

-allah hepimizden razı olsun, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

• yani sorunumuz halloldu gibi görünüyor filtrenin temizliğinden birazcık taviz vermiş olsamda dalgalandırma ve kabarcıklar çogaldı ve toz gibi kabarcıklarda var :)
  • yalnız dostum akvaryumdaki su dolulugunu gördüğün gibi azalttım biraz ağzına kadar dolu değil bu şekilde su daha yüksekten suya şiddetli düşüyor kabarcık ve dalgalanma çoağlıyor 1-2 parmak eksik su sorun olur mu ? , ileriki zamanlarda akvaryumu değişeceğim için değişeceğim zaman büyük filtre almam gerekecek o yüzden şimdi buna göre filtre almaktan vazgeçtim oksjiden sorunu da halloldugu için
  • quote:

yalnız dostum akvaryumdaki su dolulugunu gördüğün gibi azalttım biraz ağzına kadar dolu değil bu şekilde su daha yüksekten suya şiddetli düşüyor kabarcık ve dalgalanma çoağlıyor 1-2 parmak eksik su sorun olur mu ? , ileriki zamanlarda akvaryumu değişeceğim için değişeceğim zaman büyük filtre almam gerekecek o yüzden şimdi buna göre filtre almaktan vazgeçtim oksjiden sorunu da halloldugu için

su sorun olmaz ses yapar sadece, yalnız siz bu sesten rahatsız olmuyorsanız hava motorunun sesinden korkmanız yersiz bundan daha sesli olması imkansızdır çünkü :) probleminiz hallolmuş ama o yüzden sıkıntı değil. ileride akvaryumu büyüteceğiniz zaman bütçeniz yeterse dış filtre almanızı tavsiye ederim.
  • Dostum filtrenizin hava vermemesi çok normal. Çünkü hava girişini ayarlamamışsınız. Filtrenin su çıkış yeri var ya şimdi. Onun üstünde bir çıkış daha var. Oraya hava hortumunu tak. Hortumu dışarı ver. Hava girişini de sağlayacaksın böylece. Kolay gelsin :)
  • Dostum zaten öyleydi fakat hortum hava çekmek yerine su üflüyordu :) sonra içini açtım kurcaladım bıçakla hava üfleyen hava hortumun bağlandıgı kısımdaki bi yerini oydum bayaa hava vermeye basladı meğersem baska filtrelerdede öyle oydugum yer normalde oyukmus bunda oyle bişey yoktu kendim şans eseri yaptım neyse böyle kurcalarken baska yerlernide kurcaladım filtre acaip hava vermeye basladı fakat aynı zamanda ayarlarını bozdum sesli çalısmaya basladı ve son olarak eheim 2008 sipariş ettim geldi 2 gündür kullanıyorum çok kaliteli kullanışlı sirkülasyon derecesi ayaarlanıyor fakat pislikleri çekişini gözlemleyemedim öteki filtreyi gözlemlerken pislikleri çekişini görüyordum verdiği hava ve dalgalandırma üfleyiş iyide temizliği zamanla anlayacağız bakalım , ve 30 litrelik akvaryumda biraz yer kapladı
  • Sen p filitreyi suyun yuzeyine cikti cikacak yerlestir hortumada hafiften agzina alip ufle olmazzsa fisini ters tak pirize bazen oluyo dene bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica gordugum kadariyla japon ve melek var sende yinede sen bilirsin ama japona melege oksijen fazla gerekmiyor haftadabir suyun %20 sini cek agzi acik bi kapda 1 gun dinlendirdiin suyu dok yeterli ama sen bilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.