Şimdi Ara

yeni aldığım divix dvd player arızalı mı acaba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar çocuk dvd çizği film izlesin diye primeir hd hdmi dvd aldım bu şu meşhur animasyon filmi arabalar 2 yi çalıştırıyor,ses geliyor ama görüntü yok,dvd de arıza yok pc de izleyebiliyorum,acaba tv mi desteklemiyor farkeder mi,düz ekran tv bağlantıyı doğru yaptım çünkü diğer vcd filmleri gözüküyor,sizce makine arızalı mı filmin özellikleri şu tür AVI file,bit 448kbps boyut 1280x720 boyut812 MB işte bu filmi çalıştırıyor görüntü yok (flas bellekten çalıştırıyorum farketmez umarım) teşekkürler.

• Filmin çözünürlüğü çok yüksek olduğundan çalıştırmıyor. Daha düşük çözünürlüklü, standart avi filmlerinden indirmeniz gerekiyor.
  • peki bu filmi açabilecek bir dvd player var mıdır,cihazı yeni aldım hemen değiştireyim
  • birde anlamadığım AVİ çözünürlüğü çok yüksek peki HD daha mı az çözünürlükte bu cihaz HDMI HD DİVİX özellikte,denemedim ama o zaman HD leride açmaz mı acaba,ama HD yazmazdı o zamanda üzerinde makinada bir sorun olmasın sizce,nasıl anlarız kafam karıştı iyiden
  • HDMI HD Divix açamazsın o DVD player da. Sebebini yazımın devamında açıklıyorum.

DVD Playerlar da 720p ve 1080p yani HD Video izlemek olanaksızdır arkadaşlar. MKV desteği olan DVD Playerlar var dır ve onlarda da 720p ve 1080p video izlenememekte. Unutun o sebeple DVD Playerlar da HD film izlemeyi.

HDMI Çıkışı olması demek DVD Playerlar da HD görüntü izleyebilirsiniz demek değil dir. Bir konuda açıklamıştım bunla ilgili bir takım şeyleri. Piyasada 1080p olarak satılan DVD Playerlar donanımsal olarak HD Film izlemeye olanak vermezler.

Son dönemde çıkan 1 sınıf tüm DVD Playerlar HDMI çıkışa sahip ve MKV dahil çoğu formatları çalıştırmaktalar. Fakat iki sebeple HD formatında ki dosyaları açmazlar.

1. Donanımları 720x576’ya kadar görüntüsü olan formatları destekler ve açar
    2. Disk formatlarından biri olan NTFS formatını desteklemezler o sebeple 8GB tek parça olan HD dosyaları bir usb belleye aktara bilmeniz için o belleği NTFS çevirmeniz gerekir ki o durumda da bellek cihaz tarafından tanınmayacaktır zaten.

Şimdi bilmeyen arkadaşlar sorabilir o zaman DVD Player da HDMI çıkış ve destek ne diye var. Onun cevabı da şunudur arkadaşlar.

HDMI Çıkış olan DVD Playerlar HDMI çıkışı donanımsal olarak değil yazılımsal olarak kullanmaktalar. Yani O çıkıştan 720x576 olan SD olarak adlandırılan görüntü kalitesine sahip dosyaların görüntüsünü HD özellikli bir TV’ye 1280x720 çözünürlüğüne yazılımsal olarak dönüştürerek gönderir.

SD görüntünün çözünürlüğü HD TV de izlenebilecek kaliteye yükseltilmiş olur. Buradan kastım şu arkadaşlar. HD bir TV de HD bağlantı olmadan yani start kablosu ya da video bağlantı kablosu ile DVD film izlemek istediğiniz de HD TV en az 1280x720 çözünürlük de olduğu için 720x576 olan bir görüntü TV tarafından tüm ekrana yayılacağı için görüntü ile TV ekranı çözünürlüğü arasında piksek fakları oluşur ve bu sebeple HD TV ekranında DVD film Tüplü TV den farklı olarak daha düşük kalitede görünür yani Tüplü TV den daha kötü görünür.

Aynı filmi aynı cihazla HDMI kablo ile izlerseniz ise görüntüde İyileştirme yaparak 720x576 çözünürlüğü 1280x720 yükselir ve yazılımsal olarak film görüntüsüne filmle uyumlu pikseller eklenir yani yazılımla sahte pikseller eklenir böylece DVD filmleri daha kaliteli izlemiş olursunuz ama asla HD film kalitesini yakalayamazsınız

HD Film izlemek istiyorsanız başka tür cihazlara yönelin.

Bu yazıyı başka konuya yazdığım cevap dan alıp koydum buraya.

Senin cihazın değil hiç bir DVD Player HD formatlı filmleri açamaz. HDMI Çıkışlı DVD Playerların donanımları HD Filmleri açabilecek kabiliyette değillerdir. Onlar DVD ve Divx filmleri sanal olarak HD çözünürlüğüne çıkarmak ve o halde LCD ekranında oynatmak için HDMI desteği verirler. Ama bu filmlerin kalitesini yukarıda da yazdığım gibi HD kalitesinde sunmaz ve sunamaz.

Başka değişle çözünürlüğü yazılımsal olarak 1280x720 yükseltilen DVD görüntü kalitesi ile orijinal’i 1280x720 olan HD görüntü kalitesi asla ama asla aynı kalitede olmazlar. Aralarında ciddi uçurumlar vardır.

• öncelikle ilginize teşekkür ederim,anladığım kadarıyla bu dvd playerler bu 720 lik görüntüyü sanal bir yazılımla hdmi çıkışından hdmi kablo vasıtasıyla lcd tv de 1280 biçimde yaymaya yarıyor ve dediğin gibi asla gerçek hd olmuyor,şimdi benim sorum şu bendeki tv lcd olsaydı ve ben bağlantıyı skartla değilde hdmi kabloyla dvd den lcd tv ye bağlasaydım sahtede olsa o AVİ destekli arabalar2 filminin görüntüsünü izleyebilirmiydim çok merak ediyorum,yani bendeki sorun dvd playerin arıza sorunu degil heralde yani bağlantıyı skartla düz ekran tv ye yaptığım için mi göremiyorum değil mi yani tv de hdmi çıkışlı olsa o filmi bir şekilde düşük kalitede olsa görebilecek miydim buna kesin bir cevap verirseniz sevinirim en azından filmi açmak için formatını değiştirmek zorunda kalmazdım şimdi dvd playeri yeni aldıgım için gerekirse değiştirebilirim,gerçek hd için ne almalıyım full hd led tv var diyelim yanına dvd player hangisini alacagız,nasıl özellikte olacak en azından bilmek isterim yoksa onlar blu-ray özellikli pahalı dvd playerlermi bir yardımcı olursanız,gerekirse pahalıda olsa alabilirim,bu dvd playeri almazdan evvel stokta kalmayan bir dvd playerden vazgeçmiştim o da " Philips Hdmi Dvd/divx Oynatıcı DVP5992/12 + Hdmi Kablo Hediyeli[ İptal ] " acaba diyorum o da bu bendeki premier hdmi PRD-9467 HD den daha farlı olabilirmiydi,yani gene durumum aynı mı olurdu,dediğiniz her dvd playerde bu hdmi ile görüntü yükseltme varsa gerçek hd için ne lazım çok daha yüksek görüntü pikselinin mi dvd de yazılımla daha da yükseltgenerek bu hdmi kablodan geçerek full hd tv ye ulaşması mı gerekir,yani az çözünürlük az hd mi oluyor yoksa nasıl ulaşacagız gerçek hd ye,soru içinde sorular oluştu kusura bakmayın teşekkür ederim.

• Dediklerimi biraz yanlış anlamışsın arkadaşım. O söz ettiğin filmi DVD Player cihazını LCD TV olan bir televizyona HDMI kablo ile bağlasan da izleyemezsin. sorun ne film de nede DVD Player da nede sendeki TV den kaynaklı değil.

Sen hiçbir DVD Player cihaz ile o filmi HD veya Full HD bir TV de izleyemezsin. DVD Playerlar ile HD Film keyfi yaşamayı planlayan tüm arkadaşlar bunu unutmak zorunda.

DVD Playerlar da FULL HD Özelliği yoktur. Desteklemezler. Başka değişle HD film izlemek isteyen arkadaşların yapması gereken tercihi alta yazıyorum.

1. Piyasada bulunan tüm DVD Playerlardan uzak durun. HD özellikli denilerek satılması sadece satın alanları yanıltan bir durumdur.
    2. Blu-ray oynatıcı almanız lazım(Blu-raylar her ne kadar usb den mkv formatını çalıştırsalar da 1280x720 ve 1920x1080 çözünürlüğün de olan mkv açmamaktalar.O sebeple orijinal blu-ray disk veya copy blu-ray disk ile HD film izleyebilirsiniz
    3. Blu-ray işi çok para derseniz HD Media Player olarak piyasada satılan ürünleri tercih etmeniz gerekiyor. Bunda çoğu model usb den veya harici haddisk den film oynatıyor. HD Film dosyalarının gereksinimi olan NTFS disk formatını tanımaktalar o sebeple NFTS formatlı Harici HDD tanır ve açarlar.

Kısa lafın özü arkadaşım FULL HD LCD TV olan bir televizyona HDMI bağlantı ile bağlasan da DVD Player’ı SD formatı olarak adlandırılan 720x576 çözünürlüğünün üstünde ki bir çözünürlüğü olan herhangi bir video dosyasını çalıştıramazsın.

O sebeple DVD Player ile yüksek çözünürlüklü bir video dosyasını izlemeyi unut.

DVD Playerın FULL HD desteği işin aslını bilmeyen arkadaşlar açısından tam olarak bir aldatmacadır. Ama şu var firmalar bir aldatmaca yapmıyorlar aslında burada. Onlar Upscaning desteği veriyorlar .Zaten FULL HD İbaresi olan DVD player cihazların o üzerinde ki ibarelerde FULL HD yazmazlar. Yazan FULL HD upscaling. Yani FULL HD Logosunun içersinde Upscaning yazar.

FULL HD upscaling ile FULL HD birbirlerinden çok farklı özelliklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 30 Aralık 2010; 1:48:04 >

• teşekkürler o halde iyiki pahalı o philipsin dvd playerini almamışım o zaman hayel kırıklığı yaşardım,bu bana yeter heralde olmadı yüksek çözünürlüklü filmlerin formatını degiştirir izlemeye çalışırım,arabalar2 yi öyle izledim çocukla zaten ama gerçi 2 si hiç hoş değildi,zaten şu an bir hd lcd felan da bir tv im de yokken kalkım 700-800 tl ye iyisinden bir blu-ray cihazına para vermek istemem,hele bir tv değişsin düşünebilirim ancak,peki bu Hd media player yeni duydum dvd gibimi acaba sadece hd mi açıyo digerlerinide açıyo mu,neyse sagol fazla başını ağrıtmak istemem onu da ben araştırayım,çok teşekkür ederim,inan bu tarz konularda bilgisi olanlar çok az,tokattayım elektronikçiler hiçbir nane bilmiyorlar,adama anlatıyorum boş,sanki dvd görmemiş,sagolasın
  • HD Media Playerlar bilinen çoğu formatı açarlar.

Mesela ben WD TV Live kullanıyorum ve atta yazdığım formatları açıyor.

Video

AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9

Audio

MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS

Yukarıda yazmıyor ama cihazı güncelleyince FLV formatınıda açıyor.

Bu cihaz harici DVD okuyucu bağlantısını desteklemiyor ama dark adında bir firma var onunda media playerı var bir tane ona harici DVD okuyucuda bağlanabiliyor.
  • arkadaşım araştırdım dediğin HD media playerı almaya karar verdim gibi,keşke o yeni aldığım DVD playeri almasaymışım,artık bununla arabalar2-3-4 izlerim heralde,yani dediğin HD olayı için ideal demi, 224 tl ye WESTERN DIGITAL WDBAAP0000NBK-EESN WD TV Live HD Media Player (Full HD 1080p) almayı düşünüyorum,hemde wifi özellikli,tek emin olmadığım nokta bu filmleri düz ekran tv de nasıl izlerim, bu cihazda skartta yok yanılmıyorsam,eski tip tv bağlantı kablosuyla olur mu acaba,düz ekran tv imde de hdmi çıkış yok arkadaşım,yoksa bunu kullanamayacak mıyım,teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasmat1453

arkadaşım araştırdım dediğin HD media playerı almaya karar verdim gibi,keşke o yeni aldığım DVD playeri almasaymışım,artık bununla arabalar2-3-4 izlerim heralde,yani dediğin HD olayı için ideal demi, 224 tl ye WESTERN DIGITAL WDBAAP0000NBK-EESN WD TV Live HD Media Player (Full HD 1080p) almayı düşünüyorum,hemde wifi özellikli,tek emin olmadığım nokta bu filmleri düz ekran tv de nasıl izlerim, bu cihazda skartta yok yanılmıyorsam,eski tip tv bağlantı kablosuyla olur mu acaba,düz ekran tv imde de hdmi çıkış yok arkadaşım,yoksa bunu kullanamayacak mıyım,teşekkürler

Sarı, Beyaz, Kırmızı giriş yani composit bağlantı varsa Televizyonunda o şekil de de bağlantı yapabiliyorsun. Oda yok dersen gine çözüm var aslında. Üzerinde Sarı,beyaz ve kırmızı yani composit girişler olan ve bir tarafı skart olan aparatlar var onlardan da alıp bağlantı sağlayabilirsin. O şekilde bağlantı sağlayanlar var.

http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/11666/11666,1266731846,1/stock-photo-rca-to-scart-adapter-isolated-47113642.jpg

TV de sadece skart girişin varsa bu fotoğraf da yer alan aparatı alıp bağlarsın

Ha bu arada sarı.beyaz ve kırmızı yani composit yerine kırmızı,mavi ve yeşil yani companent giriş varsa tv de cihazla gelen aynı renk de uçu olan kablo ile de bağlantı yapabilirsin

• arkadaşım,bu zamana kadar boşa dvd player araştırmışım,hemde pahalısından markalı alayım ki iyi olsun diyordum,gerçekten hayel kırıklıgı olacaktı,dediğin bu teknolojiden haberim yoktu sana ne kadar teşekkür etsem azdır,çok sagolasın bu arada aldıgım dvd playeri iade ettim şimdi senin dediğin hd media playeri heralde sendekide aynısı yani 224 tl ye WESTERN DIGITAL WDBAAP0000NBK-EESN WD TV Live HD Media Player (Full HD 1080p) sipariş edeceğim,bu bana fazlasıyla yeter umarım başka bir model tavsiye edersen onu da degerlendirebilirim,Allah senden razı olsun.
  • aslında forumu araştırsan başka modeller de bulabilirsin.

Birde sanahttp://www.hepsiburada.com/liste/media-player/department.aspx?CategoryId=112123 bu linki vereğim burada çok çeşit görebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 1 Ocak 2011; 13:44:37 >
  • arkadaşım bunları anladım epeyce fonksyonlular o halde bu full HD TV ler ne anlam taşıyor,sadece ince olmaları ve televizyon kanallarının verdiği HD uydu yayınlarını izlemek için mi bir anlam taşıyor,aslında bu makineler o işi de görür belki ilerde,teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.