Anlıyorum kolay değil tabi leptop almak artık lüks oldu dolar bey ve fırsatçı abileri sağolsun
fotografya
kullanıcısına yanıt
Çok haklısınız ne yazıkki, aldığım laptopun suanki fiyatıyla arasında 1600tl artış var 2 ayda.
ayaz1244A
kullanıcısına yanıt
evde bır cuval princınız var ise sanslısınız o zaman laptobu ınce pamuklu bır tişörtun ıcıne koyun tişörtun delıklerını kapatın cuvalın ıcıne sokun.. yada bez bır topbaya laptobu koyup cuvalın ıcıne sokun. evde o kadar pirinc yok ise tişörte sarıp ustu kapanacak sekılde prınc dokun...
gecmıs olsun yuzde 95 bır sey olmamıstır. bir süre sonra klavyede tuslar basmamazlık yapabılır sadece
Ne taraftan döküldü acaba benim PC ye de 1 2 aylıkken döküldü şansıma anakart tarafı değilde DVD kısmından dökülmüştü hemen kapatıp ters cevirdim kurutma makinesi ile bayağı kuruttum. 3 senedir sıkıntı yok :)
cuhukuC
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim fikir için. Suan evde o kadar pirinç olmadığı için ters bir şekilde balkonda kurumaya bıraktım. Sabah zaten ilk iş pirinç almaya gideceğim
Siz kapattiysaniz kendi kısa devre olmadan kapanmadiysa bozulmama olasılığı çok yüksek inşallah öyledir. Yinede açmayın siz ara sıra makine ile hava ufletin pirinç vs çok fayda etmez bende sonuçta dışı kapalı bazı yerleri açık malzeme
ayaz1244A
kullanıcısına yanıt
yarın hava yagmurlu olacak yagmur yagmasın sonra uzerıne :D balkonda
burdada klavyenın nasıl oldugunu gorun anakarta cayın neden ulasmasının zor oldugunu anlarsınız
Üstteki arkadaş da demiş zaten. Dell marka bilgisayarlarda klavye anakarttan uzaktır ve çok sıkıdır. Sökmek bile çok meşakkatlidir zamanında SSD takarken çok uğramıştım klavyeyi kasadan ayırabilmek için. Siz de anında müdahale etmişsiniz olaya bu çok önemli, %80 sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Çok geçmiş olsun başıma gelmesinden en çok korktuğum şeylerden biri.
cuhukuC
kullanıcısına yanıt
Hemen bakıyorum hocam
Kendi kapanmadı ben kapattım hocam. Ve açmadım ondan sonra. Ters bir şekilde duruyor ve ara ara hava vuruyorum
cuhukuC
kullanıcısına yanıt
Cam balkon var hocam o konuda problem yok
zero fear
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim hocam inşallah dediğiniz gibidir zor şartlardan alıp gözüm gibi baktığım bilgisayarımdı, talihsizlik işte inşallah sorun çıkarmaz..
cuhukuC
kullanıcısına yanıt
Bakıyorum hocam hemen
Hocam bende de asus marka laptop vardı zamanında kardeşim kola dökmüştü o da sizin gibi ters çevirmiş hemen sonra biz laptopu hiç çalıştırmadık sadece çalıştığından emin olmak için iyice kuruyunca açtık sonra klavye siparişi verdim bilgisayarci tanıdığımla sökmeye başladık çok meşakkatli oldu gerçekten sonra içini açtığımızda kola anakarta gitmemiş bile tuşları ızgara oldugu icin be altındaki koruma jelatininde kalmış tabi şekerli olduğu icin tuşlarım yapisik yapisik olmustu bence fazla dökmediyseniz bir sorun olacağını düşünmüyorum umarım şekersiz çay içiyorsunuzdur 🤦🏻♂️ üzüldüm gerçekten
Tamamen sökülüp çaydan arındırılması gerekir aksi halde ilerde arıza ile karşılaşmanız olasıdır.
Eliniz yatkın ise tamamen parcalarına ayırın ve tüm parçaları saf su ile yıkayın(çeşme suyu veya içme suyu olmaz). Yıkamanın ardından yumuşak bir bezle(gözlük mendili gibi ince ve yumuşak bir parça olmalı) kurulayın. Ardından dikkatlice birleştirip ihtiyaç varsa macunlarinı değiştirip cihazı toplayın. Cihaz içinde iletken materyal bırakmak risklidir. Mineralli sular ve çoğu içecek iletkendir.
Aynı olay başıma geldi klavyeye boylu boyunca kahve döküldü. Bilgisayar 3-5 saniye sonra mavi ekran verdi kapandı. Ultrabook olduğundan batarya da sökülmüyordu. Hemen ters çevirdim kuruladım saç kurutma makinesi ile falan da alakasız bir şekilde oraya kahve gitmediği halde sol taraftaki 2 USB portu gitti. Onun dışında her şey çalışıyor.