Şimdi Ara

Yeni alınan köpek ve klasik sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün barınaktan aşıları yapılmış 3 aylık alman kurdu aldım. Köpek aşırı sevimli, bana alıştı hatta daha şimdiden adını söyleyip gel dediğimde (Kumpir) koşarak yanıma geliyo. Davranış olarak 1. sıkıntım klasik sıkıntı, köpeğim aşırı derecede ağlıyor ve yaşına göre normal mi bilmiyorum ama ağlamayla karışık havlıyor. Genelde sitelerde saat ve sıcak su torbasından bahsediliyo açıkcası daha denemedim internet kafede beslemeye başladığım için pek vaktim olmadı bi de ailemin yastık vermeme durumu sağolsun kafe dışında doğrusu çalınmasından korkuyorum kafe içinde de aşırı ağlayıp havlıyor insanlar rahatsız oluyor. tam olarak bu yöntemlerle geçirenler var mı bu rahatsızlığı? 2. sıkıntımda yolda gayet iyi yürüyor her şeye meraklı ama arada sırada kendini yere bırakıyo kollarını bacaklarını açıp yüz üstü yatıyo. çekiştirmeden de kolay kolay kalkmıyo. Bu iki durum için önerileriniz var mı? pek deneme yanılma yöntemi de yapamıyorum kafe ve apartman olduğu için dün aldım dün gece susmadı bide benimki yanından ayrıldığım an ağlamaya başlıyor bi saat sonra falan anca susuyor. yardımcı olursanız çok sevinirim

edit: söylemeyi unuttuğum diğer bi husus da dışkı mevzuu, kafenin içine yapabiliyor. sabah ve akşam 2 kere dışarı çıkartıyorum o zamanlarda yapıyo ama gün içinde de internet kafeye yapıyor. Bu konudaki eğitim yazılarınıda okudum ama pekte kontrol altında değil yani tuvaletini yaptığı anları yakalayamıyorum ne yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tes1907 -- 19 Nisan 2013; 14:17:15 >

• Bu arada müzik koyunca yanına ağlama olayı baya azalıyo ama yine de tamamen susmuyo
  • yavru o daha çok küçük bilmediği bir yerde yalnız bıraksanız ben bile ağlarım :'( oturma sebebi yoruluyor olabilir zamana bırakın biraz çünkü henüz 1 gün olmuş sıkıntı yapmayın
  • Onunla ilgilenmeni bekliyor, bu kadar basit.
    Hatta başta saçma gelebilir ama onunla konuşabilirsin de. Daha önceleri ablam bizim rahmetli ile çok konuşurdu, bana komik gelirdi ama şimdi beni görsen bi muhabbet bi mubabbet.
  • dün akşam çok rahat yürümeye başladı ciddi manada bana alıştı hatta daha şimdiden arkasına hafif dokunup otur dediğimde oturacak düzeye geldi bugün atletime sıcak su torbası koyup yanına bıraktım bide ısırabilmesi için bi oyuncak aldım petshoptan şimdilik fazla ağlamıyo akşam görücez
  • Ilk zamanlar yalnız bırakma ve onunla oyun oyna.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tes1907

dün akşam çok rahat yürümeye başladı ciddi manada bana alıştı hatta daha şimdiden arkasına hafif dokunup otur dediğimde oturacak düzeye geldi bugün atletime sıcak su torbası koyup yanına bıraktım bide ısırabilmesi için bi oyuncak aldım petshoptan şimdilik fazla ağlamıyo akşam görücez

Kafede nasil besliyorsun anlamadim ? sizinmi kafe ?

• evet kafe bizim babam bakıyor normalde ama arada sırada mecburiyetten bakıyorum. ağlama sorunu git gide azalıyo ama şimdi de elimi hafif hafif ısırmaya çalışıyo atlet versem önüne ısırıp çekiştiriyo bu bi sorun mu yoksa her köpekte olan bi şey mi?
  • O normal bişey her köpekte var bende yastık,oyuncak veriyorum hatta bazen oyun için elimi bile ısırabiliyor
  • yeni konu başlığı açmak istemiyorum, benimki biraz ısırma seviyesini aşıyo ama babamın elinide ağzına alıyo ama benimki gibi kabartacak şekilde ısırmıyo beni daha çok sevdiği babam biraz daha otoriter davrandığı için bana daha dengesiz yaklaşıyo diye düşünüyorum. onun dışında şu sıralar biraz zayıfladığını düşünüyorum ucuz tip market mamalarından almış babam dışarıda gezerken salyangoz falan yiyor ne yapmalıyım pekte bilgim yok. bide hala dışarı tuvaletini yapma olayını öğretemedim ne kadar otur yat gibi komutlar öğretmeye başlasamda o sıkıntı aşırı sinek topluyo evin içinde yaptığı yere ne yapmalıyım o kokuyu geçirmek için özel sprey gibi bi şey duymuştum kullanan var mıdır? yardım ederseniz sevinirim
  • merhabalar mesleğim olduğundan bir kaç ufak önerim olabilir.

mamadan paradan kaçmayınız. köpeğinize dengeli yaklaşınız. her zaman otorite sizde olmalıdır. yani dominant olmalısın. dominant olmaktan kasıt kesinlikle dövmek bağırmak vs değildir...!! eğer otoritenizi kurabilirseniz göreceksiniz sorunların %90ını kendiliğinden çözülecektir.

tuvaletine gelince, sürekli gözetim altında tutmanız gerekir. yaptığı saatleri aşağı yukarı bilmelisiniz. mama saatlerini değiştirmeyide deneyebilirsiniz. mesela akşam 6 da veriyorsanız. 9 da verin. mama verdikten sonra sabırla takip edin ve ortalama ne kadar süre sonra yaptığını tespit edin. bu süreyi daha sonra kendiniz dışarı çıkarmak için kullanın.

bir başka teknik ise tuvalet damlasıdır. her köpekte sonuç vermesede kısmen başarılıdır. denemekte fayda var.

ısırma olayıda ilgi çekmek yada diş kaşıntısından yapabilir. bunun tespitini iyi yapmak gerekir. ilgi çekmek içinse en ivedi şekilde müdahele edilmesi gerekir ki büyüyünce sorun olmasın. diş kaşıntısından ise de, çeşitli oyuncaklar verilerek dizgilenebilir.

iyi forumlar dilerim

• İlgi çekmek için olduğunu düşünüyorum çünkü diş kaşıntısı için oyuncak almama ramen onu ısırmak yerine ben geldiğimde dengesizce beni ısırmaya çalışıyo. tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum mesaj olarak size ulaşabileceğim mail adresi vs. verebilir misiniz?
  • tes1907 kullanıcısına yanıt
    aradan 7 sene geçmiş gelişmeleri anlatabilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.