Şimdi Ara

Yeni Anakart aldım fakat fişi takınca kendiliğinden açılıyor 5sn sonra kapanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fişi takınca kendi kendine açılıyor ve 5 sn sonra kapanıyor. Power tuşuna basınca da işlemiyor hiç.. (ayrıca ses de gelmiyor anakarttan)

Rami çıkartıp bir de öyle deniyeyim dedim bu sefer de dit diit diiittt ses geliyor ve yine aynı şey oluyor kapanıp açılmıyor.

tek farkı ses geliyor ramı çıkarınca.

sorun nedir? anakartı ikinci el aldım.

** anakartta mı sorun var
    ** ramde mi sorun var
    ** anakartı yanlış mı taktım?

• Tufancekdar kullanıcısına yanıt
    Anakartın bios ayarlarına bak, elektrik bağlantısı yapıldığını direk açılmasını sağlayan seçenek aktif edilmiş olabilir. Power tuşunun pinlerini anakartın üzerindeki "Power SW" pinlerine bağlaman gerek, anakart kitapçığında bunlar yazar. Ses kartınıda düzgün yüklendiğine emin ol veya anakartın sitesinden ses kartı sürücünün son sürümünü indir, kur.

Rami çıkartırsan sistem açılmaz zaten, ramden kaynaklı bir sorun değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -BUR@K-

Anakartın bios ayarlarına bak, elektrik bağlantısı yapıldığını direk açılmasını sağlayan seçenek aktif edilmiş olabilir. Power tuşunun pinlerini anakartın üzerindeki "Power SW" pinlerine bağlaman gerek, anakart kitapçığında bunlar yazar. Ses kartınıda düzgün yüklendiğine emin ol veya anakartın sitesinden ses kartı sürücünün son sürümünü indir, kur.

Rami çıkartırsan sistem açılmaz zaten, ramden kaynaklı bir sorun değildir.

dostum bak ilk fişi takınca açılıp 5sn sonra kapnıyor kendiliğinden.
    daha sonra power tuşuna basınca açılmıyor.
    power sw pinlerini doğru taktım.

anlıcağın açamıyorum bilgisayarı dolayısıyla bios ayarlarını nasl yapıcam

bu arada anakartı ikinci el aldım. kitapçığı fln yok

fişi takmadan power tuşuna bas içindeki statik elektrik boşalsın öyle dene, olmazsa büyük ihtimal sana sorunlu anakart sattılar
  • hayır beyler seebebi ne ki ya.
    neyi yanlış takmş olabilirim .s anakart bozuk olamaz adam get ile yolladı bozuk olsa bunu göze alamazdı bence?
    napiyim geri mi gönderiyim ki. bence yanlış yaptığım birşeyler olmalı
  • Beyler SATA kablosuna dokununca bastırınca vs. yine kendiliğinden çalışıyor ve 5sn sonra kapanıyor.
    bu nasil bir sorun la .s
    psu kablosu prize takılı olsun, arkasındaki şalteri kapat sonra power tuşuna bas statik elektrik boşalsın
  • başka bir psu denedim sorun yine aynı. yani şuan için psuda sorun yok. işlemci çıkarıp taktım yine aynı. pili çıkarıp taktim yine ayni.

sorunun ramden kaynaklanmadıgını söylüyorsunuz. ozaman tek seçenek kaliyor anakart bozuk?
  • Pw sw pinleri basit bir iletkenle bile birbirine degse, pc calismaya baslar. Onu bir kontrol et. Belki sorun oradadir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart imzanızdaki Asus M4A89GTD Pro mu? Bende de var aynısından usb3 modeli belki yardım edebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • imzamdaki anakart yandı dostum ben de ekran kartı alacağımdan bütçem yoktu bir alt modelini aldım 2.el olarak
    m4a88tm modelini aldım.bugün geldi taktım ve bu sorunla karşı karşıyayım.
  • Youtube'de o anakartla ilgili bir yorum buldum belki işinize yarar "M4A88T-V EVO/USB3 booting problems. Yes the problem probably is your board. I found many people with the same problem... ASUS is not the same. I have to hold the memory_OK board button every boot. 1 - Powering off using the power supply button 2 - Turn on the power supply button 3 - Hold the memory_ok button 4 - Wait the boot and 5 - Hit F1to resume https://www.youtube.com/watch?v=u1_5WJWx_D8 "
    1) psu güç düğmesini kapatın
    2) psu güç düğmesini açın
    3) anakarttaki mem ok tuşuna basılı tutun
    4) açılmasını bekleyin ve devam etmek için f1 tuşuna basın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeşim çok teşekkürler yardımcı olduğun için öncelikle. yaptım belirtilenleri fakat memOK tuşuna basınca cpu fanı daha hızlı sert çalışmaya başlıyor fakat ekrana görüntü falan gelmiyor.klavyenin ışıkları da yanmıyor ayrıca. memok tusundan elimi çekince ise kapanıyor tekrar kendiliginden. :(
  • Kardeşim öncelikle merhaba bu sorunun aynısı pc mi temizledikten sonra meydana geldi fişi takınca bütün sistemin fanları ışıklar vs hepsi çalışıp
    5sn sonra kapanıyordu ben sw leri yanlış takmışım ondan olabilir ama doğru taktıysan böyle bi sorunla ben daha önce karşılaşmadım
    yardımcı ola bildiysem ne mutlu ama olamadıysam da kusura bakma kardeşim

iyi geceler ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda halledebildim..

tüm kabloları vs söktüm sadece cpu fan power sata ve power sw taktım. açıldı sorunsuz çalışıyor şuan.
    ama sorun ledlerden hangisinde veya reset swde mi bilmiyorum hiç biri takılı değil şuan ön panelden sadece power sw takılı. çok da ihtiyacım yok diğerlerine:)

herkese çok teşekkürler sorun çözüldü!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.