Şimdi Ara

Yeni anakart alıcam, görüşleriniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yeni anakart alacağım marka
    MSI P55-GD65 Intel P55 Soket 1156 DDR3 2133MHz (O/C) FW1394 E-Sata
    resim:
    [img=http://img17.imageshack.us/img17/1240/msip55gd65.th.png]

Sizce kart nasıl?

Ben bir siteden araştırdım, PCIe x16 iki si de fizikselmiş belki ilerde MSI bios güncellemesi çıkarır da ikisi de x16 hızla çalışır....
    link:
    http://www.motherboards.org/imageview.html?i=/images/reviews/motherboards/1946_p3_4.jpg
    Pazartesi vatana almaya gideceğim,
    yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEMESIS.sys -- 2 Ekim 2009; 23:08:18 >

• benimde çok beğendiğim bir kart..
    ama 16x+16x çalışacağını sanmıyorum..
    çünkü o msi ya bağlı değil..intelin p55 çipsetine koyaduğu bir kısıtlama..
    zaten p55 i x58 den ayıran en önemli farklardan biri bu zaten..

ama seçtiğin kart bence çok güzel..şimdiden hayırlı olsun diyelim..
  • p55 de 16 x olma durumu malesef yok arkadasım. 16x için i7 9xx serisine terfi etmek lazım. ama msi de güzel kart. ama muadilleri ile fiyat farkı az.

yeni baslık acacaktım bu konu ile alakalı. ama forumu kirletmeye gerek yok. umarım konu sahibi arkadas yanlıs anlamaz.

yeni sistem toplarken hangi anakartı alacam diye baya bi kafa karıstı. hatta gold dan asus evo sparis ettim ama kartımdan tutarı cekemeyip iptal etmişler. yoksa artık yapacak bişey yoktu diyecektim

ooppss arkadasında bu konuda bicok yerde yorumu var cevabını burada gormusken devam edeyim

aklımda 3 marka var. asus un "pro, evo ve delux" u
    gigabytenin "ud5"i
    msi in "gd65" i
    msi ooppss arkadasın verdiği linkte editor secimi. ama bunu ordaki fiyat avantajı ile almış. puanı sanırım 89.
    gigabyte 90 asus delux da 91 puan.
    hepsi birbirine cok yakın kartlar. belki aldıgımızda fark bile edemeyecez ama malum insan oglu. en iyisini ester. zaten burda artık markaların anakarttaki ufak özellikleri soz konusu olacak gibi.

gorusleri paylasırsak nedenleri ve sonuclarıyla. hem bana hemde konu sahibi arkadaslara hem de p55 alacaklara cok yardımı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhappyb -- 3 Ekim 2009; 1:11:38 >

• ben p55 alacak olsam en alt seviye değil bir üst seriden isterim..
    çünkü 2 adet ekran kartı yuvası olması ve sli desteği olmasını isterim..ayrıca yuvalar
    8x+8x çalışmalı..
    bu sayede ileride orta seviye 2 kartı kullanabilme ihtimalini kapatmamış olurum..
    ama daha üst anakartlara çıkmam şahsen.. yani p55 ud6 alacağıma x58 düşünürüm..
    böyle düşününce de gigabyte ud4,asus p55 pro,msi gd 65 benim ilgi alanıma giriyor..
    bunların hiçbirine kötü diyemem..arasındaki seçimde ise marka güveni devreye giriyor..
    herkesin tercihi farklı olabilir.. her tercihe de saygı duyarım..
    benim tercihim asus pro veya msi gd65 olurdu..
    gigabyte ı daha çok giriş seviyesi kartlarda tercih ederim.. çünkü giriş seviye kartları gigabyte kadar güzel tasarlayan ve özellik koyan marka yok bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 3 Ekim 2009; 1:25:48 >
  • hızlı cevap için tesekkürler
    gelisen yonga yapıları ile sli ve cf destegi aynı anakartlarda oldu olalı olmassa olmaz oldu bence.
    su anda elimde ati bir kart olmasaydı belkide sli yapacaktim. kartın esini aldım şimdi cf yapacam ama sonradan bunu secebilme özgürlüğü cok ama cok güzel bişey.

p55 de en üst segment almama yaklasımı mantıkı ve güzel. bu iyi degerlendirilmesi gereken bişey aslında

dediğin gibi burda marka güveni sanırım esas olacak. daha once msi kullandım ve halen kullandıgım pc msi. işyerindeki gigabyte ise ölü döver sıfatındaki bir p4 anakart. sadece asus kullanmadım. acaba bildikten sasmamak mı yoksa yeni ufuklara demis acmak mı lazım?
    msi ile asus pro aynı fiyatken evo ise 15 lira daha pahalı. birde evodan 30 lira pahalı ud5 var. arada 15-25 lira gibi rakamlar olmasa aslında secim yapmak daha farklı olur ama boyle olunca ;malum

• Yani bu P55 lerde bu kısıtlama kalacak değil mi?

Demek ki x16 x16 Cross/Sli yapmak için i7 920 almam lazım? Ya bunların fiyatı üçuk bayabi...
    Hepsi 3 kanallı yaa, üç kanalda iki kanalla çlışırmı i7 920?

i7 ve gigabyte anakartları alan arkadaşlardan şikayetleri okudum, donmalar bios sıfırlama falan,
    i7 920 130 w harcıyor diye özelliklerde gördüm, bu bayabi yüksek, bilgisayar serverler gibi elektrik canavarı olur resmen.
    i5 mi i7 mi şaşırdım ya... LGA 775 alsam mı diye düşünmeye başladım, x16 x16 var diye x8 x8 istemem ya...

Şaşırdım resmen bana yardım edermisiniz? Ne yapayım?
  • Aklıma gelmdi:

x8 x8 olunca neyi ben kaybediyorum? FPS ler tek karttan ne kadar fark eder?
  • Agp gibi düşün iki adet kart takmana rağmen toplam da 16x olacak bir de şöyle düşün ikisi de 16x verse toplam 32x hız olacak yani tahminim böyle de eminim ki hissedilir fark olur
  • güzel bir seçim yapmışsın...
    GD65 benim de tercihlerim arasında....
  • peki diyelim ben i7 920 aldım, gigabyte anakart aldım ddr3 aldım ve hd 4850 (ilerde iki tane takabilirim) güç kaynağım kaldırır mı? Güç kaynağım HIGH POWER 650 W

Kaldırır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEMESIS.sys

peki diyelim ben i7 920 aldım, gigabyte anakart aldım ddr3 aldım ve hd 4850 (ilerde iki tane takabilirim) güç kaynağım kaldırır mı? Güç kaynağım HIGH POWER 650 W

Kaldırır mı?

--------------------------------------------------------------------------------

i7 920 standart cektiği güç belli. tabiki standart kullanımda. 4850 ise modeline göre değişir. biliyosun kimisi standart kimisi hız aşırtılmış sürüm. bi de fan durumuda var. ondan dolayı ekran kartının modeli onemli bence. i5 deseydin psu u gercek 650w ve %80 hatta mümkünse %85 üstü ise kaldırır. ama i7 920 bilmiyorum kullanmadıgım için. ama olur gibime geliyor.

• Ben extreem power supply calculator ile hesapladım:
    Sistem %85 ykte 416 W çeker diye gösteriyor - demek ki PSU eterli. OOHH!

Core i7 920 nin TDP 130 W! Bu %100 yükte değil mi?
    Yani Crysis açsam bu işlemci 130 watt çekcek, yoksa bu maximum değer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEMESIS.sys -- 4 Ekim 2009; 14:51:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.