Merhaba arkadaşlar! Dayımın pc'yi upgrade edeceğim! Fakat elinde 2 adet ide hdd ve 2 adet de birisi yazma özellikli ide dvd optik sürücü var. Şimdi almayı düşündüğüm yeni anakart özelliklerinde 1x ide, 4 veya 6 x sata bağlantısı bulunuyor. ben bu 4 ide aygıtı nasıl bağlayabilirim? 4'ünü birden bağlamam mümkün olur mu? feragat etmem gerekirse en az kaçını devre dışı bırakıp, yerlerine satalı olanlarını almam gerekir? ayrıntılarıyla yardımcı olursanız sevinirim! kolay gelsin...
hocam sağol da zaten alacağım anakartta 4 veya fazla sata var. senin yolladığın ürün 3 sata + 1 ide diyor. yani linkini yolladığın ürün ile sata bağlantım 7 olacak, ve ide bağlantım da 2 olacak sanırım. yani daha farklı bir yol mevcut mudur? ide için eklemeli daha fazla kablo kullanarak 1 ide çıkışı üzerinden 4 ide bağlayabilir miyim? sistem kaldırır mı? bu şekilde deneyebilir miyim? denersem donanımsal bir hasar olur mu?
2 cihazı IDE bağla. 2 tanesini de IDE to SATA çevirici ile bağla.
tamam hocam! kullanımları konusunda çeviricilerle ilgili bir araştırma yapayım. teşekkürler...
Örnek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 20 Kasım 2010; 0:52:07 >
Çeviricilere para vermek yerine sata dvd-rw almak daha mantıklı.