Selam arkadaşlar; 3 hafta önce eski Intel anakartımı satıp(D845 Silverriff'di sanıyorum.) yerine Intel D865PERL chipsetli anakart aldım. Sadece anakart ve harddiskimi değiştirdim. Eski harddiskim Samsung 40GB ATA-100'dü. Şimdi Samsung 120GB Serial ATA kullanıyorum. Bir de RAMlerimi 256 DDR'dan 512 DDR'a upgrade yaptım. 2 sorunum var: 1-) 600VA Powersonic UPS ve ZALMAN 400 Watt güç kaynağı kullanıyorum. Bilgisayarımı ve UPS'i kapattıktan en az 5 dakika sonra UPS'i açınca bilgisayarı açmadığım halde bilgisayar kendi kendine sadece 1-2 saniye açılıp sonra tekrar kapanıyor. Önceki anakartımda böyle bir problem yaşamıyordum. Anakartı aldığım yerdeki teknik servis elemanları bunun anakartın bir özelliği olduğunu söylediler. Nasıl bir özellik ki bu? 2-) ADSL bağlantım var. Film mp3 gibi şeyler indirebilmek için bilgisayarımı bazen 2-3 gün açık bırakıyorum. Bir problem yaşamıyorum; fakat çok nadiren(yeni sisteme geçeli 3 hafta oldu ve şu ana kadar sadece 2 defa yaşadım.) bir işlem yaptığımda(CD yazma, bilgisayarı kapama komutu verme...) işlem bittikten sonra harddisk kapanıp bilgisayara reset atıyor ve Windows XP tekrar açılınca "Windows has recovered a serious problem" hatası veriyor. Bu hata benim donanımımdan mı kaynaklanıyor yoksa Windows XP'yi update etmek mi lazım.(Service Pack 1 XP Pro kullanıyorum.) Fakat dediğim gibi saatlerce açık bırakıyorum hatta oyun oynuyorum film izliyorum bir problem yaşamıyorum. Bu olay dediğim gibi sadece 2 defa başıma geldi.
Yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
arkdaşım sistemi yeniden kurdunmu yoksa var olan sistem üzerindemi yeni anakart ekledin! yeni sistem kurmalı...
ayrıca anakartın tüm driverlerini kurmanı öneririm.. anakartının defaul ayrlarını getir bakalım açılıp kapanma devam edecekmi?????? eğer devam eder ise bios setup ında güçle ilgili ayar kısmında böyle bir olay varmı bak???
anakartındada sorun olabilir bende o anakartı almıştım ama hiç hoşuma gitmedi ati radeon ekran kartımda uyumsuzluk yaptı windows koruma kipine geçiyordu kurulularda yeniden kurarkende hep aynı yerde donanımı ayarlarken kilitleniyordu...
son olarak bilgisayar satıcılarına çok fazla güvenme ticaret deyip herşeyi yapabilirler...
eğer anakartının markası gigabyte ise böyle bir problemle bazen karşılaşıla bilyor bu problem bios update yada özel kod ile çözümlene biliyor.istersen sana o kodları verebilirim ama biraz karışık bir iş doğrusu anlatmak çok uzun sürüyor...
birde işletim sistemini kurarken raid olarak kur mutlaka......
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme