Almayı düşündüğüm astra 1.3 CDTi modelini bugün kısa bir test ettim. En çok merak ettiğim, 1.3 motor gerçekten performans açısından çok mu kötü acaba diyordum. Yani bu forumda okuyorum, yok kalkarken araba geberiyor, yokuşta hiç kaldırma daha iyi vs. gibi yorumları. Ama arkadaşlar gerçekten ben olayın hiç böyle olmadığını gördüm. Benzinli astra kullanıyorum arada hiç fark yok gibi nerdeyse. Hatta 2. vitesle birlikte gazı biraz kökledim, alet gerçekten bizi koltuklara yapıştırdı. Vay be dedim kendi kendime ve bu motoru inşa eden mühendislere minnnettar kaldım. Sadece 1. viteste biraz hantal benzinliye göre ama hiçte rahatsız edici birşey deil. Zaten hemen 2 ye atıp devam ediyorsunuz. Hatta arabada 4 kişiydik, özellikle birkaç dik yokuşta durup arabayı kaldırmayı denedim. Canavar gibi kalktı hiçte sorun çıkarmadı. Test ettiğim araç enjoy paket olmasına rağmen içi oldukça konforlu ve kaliteli geldi. Gerçekten araç güzel.
Hee birde, bu test sürüşüne başlamadan yol bilgisayarını sıfırladım. Yaklaşık 10-15 km lik bir deneme yaptım. Ortalama yakıt tüketimi 9.8 'i gösteriyordu. Öyle bahsettikleri gibi 6 lt felan deil. Ancak tabi ben arabanın çekişini kontrol etmek için çok devirli kullandım. 4000-4500 devirlere çıkardım hep, birde trafikte te biraz takıldık ondan biraz fazla yaktı sanırım. Normali herhalde 7-7.5 lt falan olacaktır tahminim.
1.3 Astra CDTi kullananlar varsa onlarda izlenimlerini paylaşabilirler mi ?