Bildirim
Yeni Astra 1.6 CDTI 110 HP Kullanıcıları (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Vallahi süper veriler. Bursa yolunu bilmiyorum ama ben Ankara'dan samsuna giderken 105km/h hıza sabitliyorum genelde ve 4.2 4.3 ile tamamlıyorum yolu bilgisayar verisine göre. Verileriniz süper. Benim araba da yeni 2000 oldu, 1.6 cdti 136'lık benimki.quote:
Orijinalden alıntı: oktaysarquote:
Orijinalden alıntı: ppzrg
Hayırlı olsun güle güle kullanın...
Sizin aracın 6. vites 2000devir hız değeri 125km sanırım. Sizin ortalama 83 gözüküyor.Yaklaşık kaç km/saat hız ile seyrettiniz gelirken?
Saygılarımla
quote:
Orijinalden alıntı: oktaysar
aracı bugün teslim aldım. Motor sesi neredeyse sıfır, star stopu bile fark etmek güç. Ankara'dan Bursa'ya klima açık bir şekilde, 360 km'lik yolu 3.7 ortalamayla tamamladım. gerçekten bu kadar beklemiyordum.
Aracı aldığımda 1000 km olana kadar 100km/h hızı gecmememi, ani hizlanmalardan kacinmami tavsiye ettiler bu yuzden 6.vites 2000 devirde kaca geldigine cok dikkat edemedim. 6. Vites 100km/h hıza sabitledim, sollamalarda sadece anlık 120 km lik hıza ulasmisimdir. Bunun içinde kısmen sehir ici de var, o yüzden ortalama hiz 83e düştü. Normalde 93 civariydi.
Alıntıları Göster
Sizinki HB enjoy active miydi, yoksa sedan business mi?
Saygılarımla
-
Benimki 110 hp, HB enjoy active. Ankara Bursa yolunda cok fazla düzlük var hele eskisehire giderken. Bu da sebep olabilir ama 110 hp olanin 136ya göre az yaktigi forumlarda konuşuluyordu. Hatta sport model ile benimki arasinda krom çıta ve park sensoru taktirdigim icin 2bin tl fark kalmasina ragmen 136 olduğu için almadim, 110hpnin cok az yaktığını okuyordum genelde. Kazasiz belasiz kullanin siz de inşallah.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 6 Eylül 2015; 20:34:58 > -
Ben son anda 110luktan döndüm. istediğim renk bulamadım. Biraz da arkadaşlarla fikir alışverisinde bulunduk. Hepsi Sport diyince ve maddi şartları biraz daha zorlayınca sportta karar kıldım. Ben de sizin gibi yakıt için aslında enjoy active düşünüyordum. Sonradan öyle oldu. Eğer jantlara takas düşünürseniz PM'den haberleşelim.
Saygılarımla
quote:
Benimki 110 hp, HB enjoy active. Ankara Bursa yolunda cok fazla düzlük var hele eskisehire giderken. Bu da sebep olabilir ama 110 hp olanin 136ya göre az yaktigi forumlarda konuşuluyordu. Hatta sport model ile benimki arasinda krom çıta ve park sensoru taktirdigim icin 2bin tl fark kalmasina ragmen 136 olduğu için almadim, 110hpnin cok az yaktığını okuyordum genelde. Kazasiz belasiz kullanin siz de inşallah.
-
Nasip işi 110 hpler zaten çok zor bulunuyor. Ben de kırmızı istiyordum sadece bulamasam sporta yonelirdim heralde. Motor sizinkinde de cok sessiz mi? Start stop bile o an titretmese anlasilmayacak. Jantlari seviyorum, tesekkur ederim: ) takas neyle ki ve niye ? :) -
Enjoy active jantları alt donanıma ait olmasına rağmen daha çok beğeniyorum. Bendekiler sport jant. Arabayı alalı benim de 3 hafta oldu bu perşembe. Düşünürseniz diye dedim. Zor bulunuyor bizim jantlar. 1.6 dizel jantlar 114.3x5 imiş ve zor bulunuyor. diğerlerininki 105x5. Sport cosmo enjoy, hepsinde 1.6 dizellerin jantlar farklıymış. O yüzden. Eğer ilgil duyarsanız diye dedim. Benim jantlar da çok tutuyor ama zevk meselesi işte. Sizinki gibi yeni 0km almış birini bulursam şu günlerde değiişirim. Yoksa devam bu jantlar ile :)
Bu arada sizin lastikler de 225 50 17 mi? yoksa 215 50 17 mi?
ben kırmızı beyaz ve siyah bulmuştum ama nehir veya gümüş gri istiyordum. Asıl istediğim manyetik gri ve mineral beyaz artık üretilmiyormuş. O yüzden gümüş gri sport bulunca aldım doğrudan.
Benim motor da sessiz kesinlikle ve hele yüksek devirlerde dizel olduğu yüke binmedikçe anlaşılmıyor bile. Ama tabi sizinki ile kıyaslama yapamam zira bilmiyorum 110luklara göre ses durumu. Hissedilir birr fark olacağını sanmıyorum.
Saygılarımla
quote:
Nasip işi 110 hpler zaten çok zor bulunuyor. Ben de kırmızı istiyordum sadece bulamasam sporta yonelirdim heralde. Motor sizinkinde de cok sessiz mi? Start stop bile o an titretmese anlasilmayacak. Jantlari seviyorum, tesekkur ederim: ) takas neyle ki ve niye ? :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 6 Eylül 2015; 22:40:35 >
-
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. ben de özellikle bu jantları seviyorum, hatta sport ve cosmonun donanımı yüksek olmasına rağmen nedense enjoy active'in jantları daha güzel yapmışlar demiştim birileri denk gelir belki diyeceğim ama zor, çünkü aracı bulmak bile zor artık. lastiklerin farkında değilim boyutları nereden bakabilirim?quote:
Enjoy active jantları alt donanıma ait olmasına rağmen daha çok beğeniyorum. Bendekiler sport jant. Arabayı alalı benim de 3 hafta oldu bu perşembe. Düşünürseniz diye dedim. Zor bulunuyor bizim jantlar. 1.6 dizel jantlar 114.3x5 imiş ve zor bulunuyor. diğerlerininki 105x5. Sport cosmo enjoy, hepsinde 1.6 dizellerin jantlar farklıymış. O yüzden. Eğer ilgil duyarsanız diye dedim. Benim jantlar da çok tutuyor ama zevk meselesi işte. Sizinki gibi yeni 0km almış birini bulursam şu günlerde değiişirim. Yoksa devam bu jantlar ile :)
Bu arada sizin lastikler de 225 50 17 mi? yoksa 215 50 17 mi?
ben kırmızı beyaz ve siyah bulmuştum ama nehir veya gümüş gri istiyordum. Asıl istediğim manyetik gri ve mineral beyaz artık üretilmiyormuş. O yüzden gümüş gri sport bulunca aldım doğrudan.
Benim motor da sessiz kesinlikle ve hele yüksek devirlerde dizel olduğu yüke binmedikçe anlaşılmıyor bile. Ama tabi sizinki ile kıyaslama yapamam zira bilmiyorum 110luklara göre ses durumu. Hissedilir birr fark olacağını sanmıyorum.
Saygılarımla
quote:
Nasip işi 110 hpler zaten çok zor bulunuyor. Ben de kırmızı istiyordum sadece bulamasam sporta yonelirdim heralde. Motor sizinkinde de cok sessiz mi? Start stop bile o an titretmese anlasilmayacak. Jantlari seviyorum, tesekkur ederim: ) takas neyle ki ve niye ? :)
Alıntıları Göster
-
Hayırlısı bakalım. Çok da elzem değil. Memnunum bu jantlar da güzel. Boyutlar hatta üretim tarihini bile lastik üzerinde bulabilirsiniz.
Saygılarımla
quote:
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. ben de özellikle bu jantları seviyorum, hatta sport ve cosmonun donanımı yüksek olmasına rağmen nedense enjoy active'in jantları daha güzel yapmışlar demiştim birileri denk gelir belki diyeceğim ama zor, çünkü aracı bulmak bile zor artık. lastiklerin farkında değilim boyutları nereden bakabilirim?
-
sabah 23 kmlik yol şehir içi, 30 km/h ortalama hız ile 5.1 lt ortalama tüketim oldu. nazar değmesin çok az tüketiyor bu araç.quote:
Hayırlısı bakalım. Çok da elzem değil. Memnunum bu jantlar da güzel. Boyutlar hatta üretim tarihini bile lastik üzerinde bulabilirsiniz.
Saygılarımla
quote:
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. ben de özellikle bu jantları seviyorum, hatta sport ve cosmonun donanımı yüksek olmasına rağmen nedense enjoy active'in jantları daha güzel yapmışlar demiştim birileri denk gelir belki diyeceğim ama zor, çünkü aracı bulmak bile zor artık. lastiklerin farkında değilim boyutları nereden bakabilirim?
Alıntıları Göster
-
maşallah çok güzel. bakabildiniz mi lastiklerin ebadına?
quote:
sabah 23 kmlik yol şehir içi, 30 km/h ortalama hız ile 5.1 lt ortalama tüketim oldu. nazar değmesin çok az tüketiyor bu araç.
-
quote:
maşallah çok güzel. bakabildiniz mi lastiklerin ebadına?
quote:
sabah 23 kmlik yol şehir içi, 30 km/h ortalama hız ile 5.1 lt ortalama tüketim oldu. nazar değmesin çok az tüketiyor bu araç.
açıkcası araç eşimde o söyledi. akşam bakıp yazacağım sizin için. -
Teşekkür ederim. Zahmet olmazsa.
Saygılarımla
quote:
açıkcası araç eşimde o söyledi. akşam bakıp yazacağım sizin için.
-
quote:
Teşekkür ederim. Zahmet olmazsa.
Saygılarımla
quote:
açıkcası araç eşimde o söyledi. akşam bakıp yazacağım sizin için.
iyi akşamlar. 225 / 50 R 17 V yazıyor, bilgi edinmek isteyenler olabilir diye buraya da yazdım. -
Teşekkürler. Böylece 1.6 dizellerin hepsinin lastiklerinin 225 50 17 geldiğini teyit etmiş olduk.
quote:
iyi akşamlar. 225 / 50 R 17 V yazıyor, bilgi edinmek isteyenler olabilir diye buraya da yazdım.
-
-
Trafikten çıkıp otobana ulaştığınızda nasıl bir hızda kullandınız?
Bu arada bilginiz olsun genelde opeldeki bilgisayar verileri pompadaki değeri tutmuyor.
Muhtemelen sizde de öyledir. +%5-10 ekleyin üzerine.
Saygılarımla
quote:
Bursa ~ istanbul arasi bogaz trafigi dahil. 270km mesafe, 62.1 ort hiz, 4.2 lt ortalama tüketimi .
-
Merhaba arkadaşlar
Ekim 2014 te enjoy active aldık...
Şehir dışı istanbul balıkesir arası 6,5 lt yakıyorum, 150 ile gidebildiğim her yerde gidiyorum, yani agresif kullanıyorum, 6. Vites 2500 devir hız 150-155 km/h
İstanbulda şehir içi beşiktaş üsküdar arası 8-8.5 lt yakıyor...
Start stop harika bir şey dizel motor zaten rölantide gürültüsü çekilmez olur, o sessizlik harika
Yazdığınız yakıt değerlerini görünce şoka girdim 90-100 ile gitmek bu araçla çok zor...
Bu kadar özellikli başka bir araç yok gerçekten 15.000 bakımına girdim hiç bir sıkıntı yaşamadım
Sorular fikrler her zaman açığım -
aracım 5 bın km ye geldi ve trip 5 litre gösteriyor uzun yolda 4.2 4.4 arasında geziyor klima durumuna göre gayet tatmin edici herkese kazasız günler diliyorumquote:
Orijinalden alıntı: gagafan
Merhaba arkadaşlar
Şehir dışı istanbul balıkesir arası 6,5 lt yakıyorum, 150 ile gidebildiğim her yerde gidiyorum, yani agresif kullanıyorum, 6. Vites 2500 devir hız 150-155 km/h
Start stop harika bir şey dizel motor zaten rölantide gürültüsü çekilmez olur, o sessizlik harika
Yazdığınız yakıt değerlerini görünce şoka girdim 90-100 ile gitmek bu araçla çok zor...
Bu kadar özellikli başka bir araç yok gerçekten 15.000 bakımına girdim hiç bir sıkıntı yaşamadım
Sorular fikrler her zaman açığım
-
quote:
Orijinalden alıntı: gagafan
Merhaba arkadaşlar
Sorular fikrler her zaman açığım
aracı alalı 10 gün oldu ve 1000 kmyi yeni geçtim. servisin önerisi 1000km geçmeden 100km/h hızın üstüne çıkmamam olduğu için o yüzden hiç basmadım.
yalnız sizin şehir dışı 6.5 litre yakıyor olmanız bence agrasif kullanmaktan ziyade, örnek vermek gerekirse ışıkta duracağını bildiği halde gaza basıp son anda durmak gibi eylemlere girmekle açıklanabilir bence.
hız cezası yemekten çekindiğim için 120yi sıkca geçeceğimi zannetmiyorum
Bir de hangi devirlerde kullandığınızı merak ediyorum, çünkü araç yaklaşık 1700-1800 arası vites değiştirme uyarısı veriyor. Bu sebeple ben 1400-2000 arası devirlerde kullanıyorum. Yakıt farkımız bundan da kaynaklanıyor olabilir.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X