Şimdi Ara

Yeni Auris Eleştirilerimiz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Auris sahibi olarak aracı çok beğeniyorum ama her gülün bir dikeni olur hesabı bazı kusurları da yok değil. Bu konudaki eleştirilerimi paylaşmak istiyorum. Diğer üyelerden de ricam objektif olarak eleştirilerini yazmaları. Bakalım ne gibi eleştiriler olacak.

1- Aydınlatma: Aydınlatmalrın ışık miktarı bence çok iyi fakat sert virajlı yollarda sıkıntı yaşanıyor. Çünkü aydınlatma miktarı iyi olsa da açısı dar. Dolayısıyla viraj içini yeteri kadar aydınlatmıyor. Toyota bir çok markanın artık kullandığı viraj içi aydınlatma sistemlerini de kullanmamış. Makyajlı modelde gelir heralde.
    Çözüm: sis farlarınızı açarsanız viraj içini bir nebze de olsa aydınlatabiliyorsunuz. Tabi trafik polisleri bu amaçla kullanmanızı kabul etmez...

2- Xenon far seçeneğinin olmaması.

3- Gözlük kabı, kalıp hatasından kaynaklı olarak tüm aurislerde bir miktar eğik duruyor.

4- İnce stepne kullanılmamasından dolayı bagaj gereksiz küçülüyor.

5- Saati teyp ekranına alabilirlerdi...

6- Tüm modellerde all auto özellikli cam açma butonunun bulunmaması.

7- Paspasların altında tırnakların olmamasından dolayı papaslar çok kayıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdemmani -- 17 Ocak 2014; 16:01:12 >

• Sayın Erdemmani 4,5 ve 7 kesinlikle önemli.iyi tespitlerde bulunmussun.yakıt performansları ıcın de degerlendirmeler yapalım arkadaslar
  • Yakıt konusunda memnunum. 1335KG 1.6lt 132hp lik bir araca göre mantıklı bir sarfiyata sahip. Şehiriçi sıkışık trafikte 8lt ortalamam mevcut. şehirdışı 6.5lt civarı geziyor.
  • 1-plastiği dökülüyor
    2-diskler ötüyor
    3-sağ rezistans çalışmıyor
    4-araç cünub

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    1-Plastiklerin dökülmesini iki aracımdada görmedim sizden duyuyorum ve ilginç. Özellikle de baktım asıldım çıkmıyor o plastikler bende yerinden kolayca. Sadece birisinde denemedim iki aracımdada denedim.

2- Disklerin ötmesi sorununun çözümü basit ama toz birikirse her arabanın balatası ötüyor...

3- Sağ rezistans çalışmıyorsa ayna camının değiştirilmesini talep edin.

5- İyi bir detaylı temizlikle gusül abdesti aldırın :D
  • Bana göre kesinlikle 1.4 yerine 1.6 dizel olmalı eski araç 1.6 90 bg c4 idi tork farkından dolayı baya atak idi c4, onun dışında cam tavanı seviyorum arada ses geliyor ama rahatsız edecek kadar değil birde Son olarak ön tampona çok dikkat etmek lazım surtmeye çok müsait.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

Bana göre kesinlikle 1.4 yerine 1.6 dizel olmalı eski araç 1.6 90 bg c4 idi tork farkından dolayı baya atak idi c4, onun dışında cam tavanı seviyorum arada ses geliyor ama rahatsız edecek kadar değil birde Son olarak ön tampona çok dikkat etmek lazım surtmeye çok müsait.

hocam arac kaç kmde? yağ eksiltme sorunu (Allah korusun) yaşadınızmı?
  • İç işçiliği çok ama çok kötü. Adam gibi malzeme kullanılmamış. Aracın konsolundan, tavanından ses gelip duruyor...
  • Suv tiguandan normal hatchbacklere kadar dusunce
    once golf ardindan l30 son olarak da aurisi inceledim.

Auris golf kadar pahali ozellikle advance paketleri.
    Ayrica park sensoru sadece premium pakete eklenmis.

• Peki bu 3 ünden hangisi neden daha mantıklı ? @1080p
  • quote:

Orijinalden alıntı: edizfbc

Peki bu 3 ünden hangisi neden daha mantıklı ? @1080p

Bu tamamen insanin ne aradigina bagli.
    Uzun sure yillarca 3.5 daha fazla kullanacaksan japon motorlu araclardan iyisi yok..

Konfor marka premium ataklik hepsi golf de var yalniz tsi motor pandoranin kutusu gibi.
    100 200 vs de belki daha fazla km de sorun cikarmayacagi belli degil.
    2. El degeri mukemmel.
    Hyundai de ataklik konfor uzun yol hepsi var.
    Her ne kadar iscilik kalitesiz plastik koksa da
    Verilen paraya karsilik alinan donanim ozellik
    marka hastaligi (Apple iphone)
    olnayanlar icin i30 tercih sebebi.

Birine soruyorum aurisi diyor dizel 1.4 alma
    gitmiyor
    diyorum 200nm torku var nasil gitmiyor?

Hyunda i30 diyorum
    hyundai 60.70 bin lira verilmez.
    yok cok yakiyor yok su
    Bence kisinin ana secim kriterleri olmali
    ozellik kiyaslamalai ve mutlaka test surusune katilmali.
    1.Yakıt tuketimi ne kadar onemli
    2.Yillik vergi motor hacmi 1.6 daha yuksegi olmasi onemli mi?
    3.Servis parca yedek parca onemli mi

Boyle liste yapsak bile aradigimizi bulamayacagiz.
    Illa birinden taviz verecegiz.
    Mesela toyota aurisin
    1.4 golf ve 1.6 hyundai e gore ataklik motor acisindan zayif kaldigi dogru fakat
    vergi dizel ozellik vs. Gibi bazi acilardan bana iyi geliyor.

Bir yandan konu yakit tuketimi olunca her ne kadar renaulty sevmesem de
    1.4 dizel clio duz full pakete 55 bin lira vermek mantikli gelmiyor degil.
    Sonucta arastirmaya girince
    listene uygun arac bulamiyorsun.
    Arac sana degil sen araca uyuyorsun givi birsey oluyor.

Ne toyota da ne de vw de navigasyon paketi yok.
    70 bin lira para vereceğim eşşek kadar ekranı olacak ama navigasyon olmayacak.
    Öyle böyle 1.4 dizel auris duz test surusune katilacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 27 Ocak 2014; 19:17:47 >

• Bence dizel m/m test et etmisken. Ben duz vitesi icin 1.000 Tl koparo vermistim bir gun sonra otomatik dizeli test edince aradaki fiyat farki da az olunca otomatigi aldim. 4 aydir kullaniyorum son derece memnunum

• ford,ford.ford...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozknbyrktr

Bence dizel m/m test et etmisken. Ben duz vitesi icin 1.000 Tl koparo vermistim bir gun sonra otomatik dizeli test edince aradaki fiyat farki da az olunca otomatigi aldim. 4 aydir kullaniyorum son derece memnunum

Hayirli olsun gule gule kazasiz belasiz kullanin.
    Ben otomatige raziyim da arada sirada babamda kullanacagi icin mecbur duz vites olacak.

50-70 bin lira lara verip duz vites almak bana enayilik gibi geliyor.Yok cok yakar ,debriyaj balatasi bakimi daha erken olur vs bir suru bahane.
    Istanbul gibi yerde otomatik sart bu dogru.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1080p

quote:

Orijinalden alıntı: ozknbyrktr

Bence dizel m/m test et etmisken. Ben duz vitesi icin 1.000 Tl koparo vermistim bir gun sonra otomatik dizeli test edince aradaki fiyat farki da az olunca otomatigi aldim. 4 aydir kullaniyorum son derece memnunum

Hayirli olsun gule gule kazasiz belasiz kullanin.
    Ben otomatige raziyim da arada sirada babamda kullanacagi icin mecbur duz vites olacak.

50-70 bin lira lara verip duz vites almak bana enayilik gibi geliyor.Yok cok yakar ,debriyaj balatasi bakimi daha erken olur vs bir suru bahane.
    Istanbul gibi yerde otomatik sart bu dogru.

Aslında genelde baba ve annelerin kullanacağı araba otomatik olsun denir. Bence de otomatik gayet rahat...

• merhaba bişey sorucam bu gözlük koyma yeri bendede yamuk nasıl düzelttirebiliriz servis değiştiriyomu senin mesajını görünce farkettim . yardımcı olursan sevinirim

• Gözlük koyma yerinin hafif yamuk olma sorunu 2016 Aurislerde devam ediyor sanirim bunun farkinda degil tasarimcilar.

• Ben yeni aurisi yaklaşık 5000 km dir kulllanıyorum (2016 model 1.33)
    Benim araba ile ilgili en büyük eleştirim gereğinden fazla sert olan fren pedalı. Öyle ki trafikte ciddi ağrı yapıyor ayak bileğinde.
    İki kere yetkili servise gittim ikisinde de aynı cevabı verdiler: "önceki kasanınki çok yumuşaktı ve eleştiriler vardı yeni kasada sertleştirdiler". "e bunun ayarını niye orta yapmamışlar o zaman?" Dediğimde cevap vermiyorlar; alışırsınız diyorlar.
    Benzer durum sizin de dikkatinizi çekti mi arkadaşlar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fylance F kullanıcısına yanıt
    Hocam 4. toyotamı kullanıyorum, hiç birinin fren pedalı sert gelmedi bana. Şu an makyajlı active kullanıyorum gayet dengeli, ağrı falan yapmıyor. otomatik viteslerin biraz daha ser oluyor ama sizinki 1.33
    bence başka bir servise daha gösterin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.