Şimdi Ara

Yeni başlayana ekipman önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belki daha önce konusu açılmıştır ama üşendiğimden çok bakmadım eylül ortası gibi temiz 2. el 150NK almayı düşünüyorum şuan ehliyet aşamasındayım daha. Ekipman olarak ne önerirsin ve ortalama kaça patlar? Çok ucuza bir şeyler alıp hayatımı tehlikeye atmak istemiyorum ama bütçe de sınırlı tabiki. Önerilerinizi bekliyorum ayrıca başlangıç motoru için de yok cf moto alma başka bi şey al derseniz yazabilirsiniz.saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de 150mh düşünüyorum 2.el ekipman için up
  • ekipmanda çok uçmamak adına kask sıfır mont 2. el almak mantıklı olur.

1500tl civarına nolan N40 kask, geniş vizörlü etrafa daha hakim olursun.

500-600 tl yede mont halledilir.

ben bir yazlık fileli ve kışlık montu beraber 600tl ye aldım. tertemiz

sen sadece kışlık mont alır yanına da sağlam bir eldiven alırsın. eylül ayında şart eldiven

acele etmeden max 2000 tl ye tüm ekipmanı tamamlayabilirsin
  • Kask olarak mt öneririm. Eğer bütçen daha fazla ise diğer tavsiyelere bakabilirsin.
    Montu 4 mevsim almanı tavsiye etmiyorum. 4 mevsim mont yazın yakabilir, kışın dondurabilir.
    Kışın motor kullanmak istmezsen en güzeli yazlık mont alınabilir.
    Dizlik ve ayakkabı önemli şeyler. Belki hayatın boyunca bir kaç defa ihtiyacın olabilir ama olduğunda da hayat kurtarır (Allah kimseye kaza bela vermesin).
  • CFMoto önermem kanka Japon markalardan bak
  • bloodbanger kullanıcısına yanıt
    bütçe kısıtlı maalesef

• Yani dostum yanlis anlama da motosiklet işi hakettiği parayı vermezsen tehlikelidir. Ucuza kaçıcam diye ABS'siz motor alırsın, lastiklerini değiştirmezsin, balatalarını değiştirmezsin masraf olmasın diye. Sonra masraf olmasın diye ekipmanın da en ucuzunu alırsın, dizlik alırsın dizlikler kaza anında döner falan filan söylenecek çok şey var. Eğer bu işe iyi para ayıramayacaksan ya alacağın motor CC'sini küçült ya da hiç uğraşma derim çünkü zevk almak yerine nefret edebilirsin bu işten. CFMoto kullanan adam sayısı çok az, ilginç bir kronik sorunu çıkarsa tek başına kalırsın ustalarla yüz göz olursun. Arkadaşımda vardı durduk yere arka stop farı patlamıştı falan böyle ilginç şeyler gelebilir başına. Pulsarlar da aynı şekilde yağmur yağınca kontak kapatıyor bazıları. Forumlarda bu tip yazıları bolca bulabilirsin. Belki de memnun kalırsın ama ben çok riskli görüyorum bu marka ve modeli o yüzden hiç bulaşmamayı tercih ederim. Alabileceğin onca piyasası olan model var mesela Honda CBF150, CB125F, CB125ACE, YBR125. Özellikle Yamaha YBR125 çok dayanıklı ve efsane bir motordur uzun kilometlerce kullanıldı ülkemizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodbanger -- 27 Haziran 2020; 13:30:51 >

• bloodbanger kullanıcısına yanıt
    tabiki japon kalitesi ayrı bi seviyede benim cf motoda özellikle çekindiğim şey parça fiyatları motora yeni başlıyorum elbette yana yatar bi şey olur tamir baya önemli bi olay ama abs li modelleri var motordan anlayan yakın arkadaşımla gidip temiz almayı düşünüyorum. cbr125 e şuan 13-14 vereceğime cf ye 10 veririm daha mantıklı geliyor zaten ehliyetti ekipmandı motordu derken 15 i buluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.