Şimdi Ara

Yeni başlayanların mutlaka izlemesi gerek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
2.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: actionsee

Türkiye'yi bu kadar küçük düşürmeden önce bir düşün bakalım.

Türk ruhunda olmayabilirsin. Zaten Avrupa ve Amerika o kadar övülüyor o kadar beyinlerimize empoze ediliyor ki insanın Türk ruhunu kaybetmemesi çok zor. Ama olaya dışarıdan baktığımız zaman, çok az farklılıklarımız var. En büyük eksiğimiz, teknolojik olarak Japonya ve Amerika'dan 15-20 yıl geride olmamız.

Peki neden gerideyiz? Çünkü insanımız çalışmasını bilmiyor. Kendini yormuyor. Çalışan beyin sayısı gerçekten çok az. Ülkemizde, dünyada ilk 200-300 üniversite arasına giren okullarımız var. Bilkent, ODTÜ, İTÜ, Koç.. ve Türkiye'de çalışma olanağı sunan Sabancı, TOBB gibi okullar da var. Ben Bilkent mezunuyum ve Amerika'da MBA yaptım. Sıralamada neden üstlere çıkamadığımızı söyleyeyim, öğrenci farkından. Oradaki insanlar sürekli sorular sorup araştırmalar yapıyorlar. Bizim insanımız ise Bilgisayar Mühendisliği okudum diye Bilgisayar Mühendisi olabileceğini sanıyor. Bir insan kendini geliştirmezse kimse ona her şeyi öğretemez. Bu araştırma ve yayın eksikliği yüzünden sıralamada altlara iniyoruz (altlar dediğim de 200-300 arası ki bu çok iyi bir şey).

Eğitimden başka sana bilgi olsun diye söylüyorum, Türkiye ordu mühimmatı ve teknolojisi bakımından da dünya'da 3. sırada. Ayrıca Türkiye ihracat konusunda hızla ilerliyor. Çalışan insanlar bol keseden sallamadan önce düşünüp bazı araştırma yapıyorlar anlayacağın.

Ben stajımı Facebook'da yapmıştım. Gerçekten çok güzel bir çalışma ortamları var. Ama aynı şekilde de çok çalışıyorlar. Türkiye'de çalışmayı teşvik etmek yerine sadece insandan maksimum verim almayı hedefleyen firmalar sadece çalışanı yormayı sağlıyor ve firmayı ilerletmiyor. Ancak teşvik eden firmalar da var. Örneğin Turkcell, TaleWorlds, PeakGames firmaları çok rahat koşullar sağlıyor. Aselsan, Havelsan gibi firmalar da çift maaş uygulaması yapıyor. Bunlar sadece benim bildiklerim eminim fazlası da vardır. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama bu firmalar hem Türkiye'nin önde gelenleri hem de ihracatı ve yurt dışı bağlantıları çok olan firmalar.

Firmaların bilgisayar mühendisi istemesinin bir kaç sebebi var. Bunlardan biri devlet bilgisayar mühendisinin maaşının %70 gibi bir kısmını kendisi karşılıyor, bu sebeple firmalar kendi cebinden çok daha az para veriyor. Bir başka sebep ise bilgisayar mühendisliği okurken öğrenilen sadece yazılımlar değil. Onu yazılım mühendisliği de yapar. Biz okurken kaliteli, düzgün, rahat okunabilen, güvenli ve geliştirilip düzeltilebilen kodlar yazmaya çalışıyoruz. Türkiye'de salla-paça kod yazan insan sayısı epey fazla. Bu günü kurtarırken geleceği batıran bir kod yazımıdır. Algoritmanı bazı kurallara göre yazacaksın arkadaş, yoksa herkes yapar kod yazmasını.

Demek istediğim, bir programlama dilini öğrenmek orta zorluktadır. Birisini öğrendikten sonra diğerlerini öğrenmek çok kolay. Ama öğrenme düzeyi, internetteki ve kitaplardaki hatta hocalardan öğrenebileceğiniz kaynaklardan maksimum orta düzeye kadar gelebilir. İleri düzey için kendinizi geliştirmelisiniz. Araştırmalar yapmalısınız ve çok büyük ihtimalle yazacağınız kod sadece sizin kafanızda olabilir.

Şimdi çıkmam lazım arkadaşlar gelince devam edeceğim, önemli bir konudur lütfen önem verin bu video ya.

Haklısınız hocam bizim insanımızda kaynaklanan bir durum var bizim insanımızın araştırma yapma gibi bir huyu yok genelde. Forumda da bu çok açık zaten basit bir konuyu google da araştırarak bulmaya çalışmaktansa buraya konu açıyor. Bu konuda haklısınız ama şöyle bi'şey de var hocam, insanımızın bu yapısı biraz da eğitim sistemimizden kaynaklanıyor. Daha çocukluktan beri insanlarımız ezberci eğitim ile büyütüldüğü için, mesela matematikte hep öğrencilere formüller ezberletilir, bakın öğretilir demiyorum ezberletilir, çocuk formülün mantığını merak ettiğinde ise "ona gerek yok sen formülü bil yeter" diye karşılık alıyor, e hal böyle olunca çocuklardaki sorgulama yetiside doğal olarak azalıyor ve bir zaman sonra yok oluyor. Ama az bir kesimde olsa yinede merak edip sorgulamaya devam ediyor, hocadan alamadığı yanıtı internette araştırıyor öğreniyor ama dediğim gibi bu kesim azınlıkta. Diğer kesim ise hocaların onlara ezberlettikleri ile kalıyor. Hal böyle olunca insanımızında böyle olmasına şaşmamalı bence. Keşke eğitim sistemimiz daha çok zekaya ve öğrencilerin ilgi alanlarına göre olsa, ama maalesef ki böyle değil, gözlemlerime göre uzun bi' süre daha böyle olmayacak gibime geliyor. Ama dediklerinizde çok haklısınız hocam insanımız biraz daha merak etse bi'şeyleri biraz daha araştırma yapsa şimdi ülke olarak çok farklı yerlerde olabilirdik.

• quote:

Orijinalden alıntı: özgür beyin

quote:

Orijinalden alıntı: actionsee

Türkiye'yi bu kadar küçük düşürmeden önce bir düşün bakalım.

Türk ruhunda olmayabilirsin. Zaten Avrupa ve Amerika o kadar övülüyor o kadar beyinlerimize empoze ediliyor ki insanın Türk ruhunu kaybetmemesi çok zor. Ama olaya dışarıdan baktığımız zaman, çok az farklılıklarımız var. En büyük eksiğimiz, teknolojik olarak Japonya ve Amerika'dan 15-20 yıl geride olmamız.

Peki neden gerideyiz? Çünkü insanımız çalışmasını bilmiyor. Kendini yormuyor. Çalışan beyin sayısı gerçekten çok az. Ülkemizde, dünyada ilk 200-300 üniversite arasına giren okullarımız var. Bilkent, ODTÜ, İTÜ, Koç.. ve Türkiye'de çalışma olanağı sunan Sabancı, TOBB gibi okullar da var. Ben Bilkent mezunuyum ve Amerika'da MBA yaptım. Sıralamada neden üstlere çıkamadığımızı söyleyeyim, öğrenci farkından. Oradaki insanlar sürekli sorular sorup araştırmalar yapıyorlar. Bizim insanımız ise Bilgisayar Mühendisliği okudum diye Bilgisayar Mühendisi olabileceğini sanıyor. Bir insan kendini geliştirmezse kimse ona her şeyi öğretemez. Bu araştırma ve yayın eksikliği yüzünden sıralamada altlara iniyoruz (altlar dediğim de 200-300 arası ki bu çok iyi bir şey).

Eğitimden başka sana bilgi olsun diye söylüyorum, Türkiye ordu mühimmatı ve teknolojisi bakımından da dünya'da 3. sırada. Ayrıca Türkiye ihracat konusunda hızla ilerliyor. Çalışan insanlar bol keseden sallamadan önce düşünüp bazı araştırma yapıyorlar anlayacağın.

Ben stajımı Facebook'da yapmıştım. Gerçekten çok güzel bir çalışma ortamları var. Ama aynı şekilde de çok çalışıyorlar. Türkiye'de çalışmayı teşvik etmek yerine sadece insandan maksimum verim almayı hedefleyen firmalar sadece çalışanı yormayı sağlıyor ve firmayı ilerletmiyor. Ancak teşvik eden firmalar da var. Örneğin Turkcell, TaleWorlds, PeakGames firmaları çok rahat koşullar sağlıyor. Aselsan, Havelsan gibi firmalar da çift maaş uygulaması yapıyor. Bunlar sadece benim bildiklerim eminim fazlası da vardır. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama bu firmalar hem Türkiye'nin önde gelenleri hem de ihracatı ve yurt dışı bağlantıları çok olan firmalar.

Firmaların bilgisayar mühendisi istemesinin bir kaç sebebi var. Bunlardan biri devlet bilgisayar mühendisinin maaşının %70 gibi bir kısmını kendisi karşılıyor, bu sebeple firmalar kendi cebinden çok daha az para veriyor. Bir başka sebep ise bilgisayar mühendisliği okurken öğrenilen sadece yazılımlar değil. Onu yazılım mühendisliği de yapar. Biz okurken kaliteli, düzgün, rahat okunabilen, güvenli ve geliştirilip düzeltilebilen kodlar yazmaya çalışıyoruz. Türkiye'de salla-paça kod yazan insan sayısı epey fazla. Bu günü kurtarırken geleceği batıran bir kod yazımıdır. Algoritmanı bazı kurallara göre yazacaksın arkadaş, yoksa herkes yapar kod yazmasını.

Demek istediğim, bir programlama dilini öğrenmek orta zorluktadır. Birisini öğrendikten sonra diğerlerini öğrenmek çok kolay. Ama öğrenme düzeyi, internetteki ve kitaplardaki hatta hocalardan öğrenebileceğiniz kaynaklardan maksimum orta düzeye kadar gelebilir. İleri düzey için kendinizi geliştirmelisiniz. Araştırmalar yapmalısınız ve çok büyük ihtimalle yazacağınız kod sadece sizin kafanızda olabilir.

Şimdi çıkmam lazım arkadaşlar gelince devam edeceğim, önemli bir konudur lütfen önem verin bu video ya.

Haklısınız hocam bizim insanımızda kaynaklanan bir durum var bizim insanımızın araştırma yapma gibi bir huyu yok genelde. Forumda da bu çok açık zaten basit bir konuyu google da araştırarak bulmaya çalışmaktansa buraya konu açıyor. Bu konuda haklısınız ama şöyle bi'şey de var hocam, insanımızın bu yapısı biraz da eğitim sistemimizden kaynaklanıyor. Daha çocukluktan beri insanlarımız ezberci eğitim ile büyütüldüğü için, mesela matematikte hep öğrencilere formüller ezberletilir, bakın öğretilir demiyorum ezberletilir, çocuk formülün mantığını merak ettiğinde ise "ona gerek yok sen formülü bil yeter" diye karşılık alıyor, e hal böyle olunca çocuklardaki sorgulama yetiside doğal olarak azalıyor ve bir zaman sonra yok oluyor. Ama az bir kesimde olsa yinede merak edip sorgulamaya devam ediyor, hocadan alamadığı yanıtı internette araştırıyor öğreniyor ama dediğim gibi bu kesim azınlıkta. Diğer kesim ise hocaların onlara ezberlettikleri ile kalıyor. Hal böyle olunca insanımızında böyle olmasına şaşmamalı bence. Keşke eğitim sistemimiz daha çok zekaya ve öğrencilerin ilgi alanlarına göre olsa, ama maalesef ki böyle değil, gözlemlerime göre uzun bi' süre daha böyle olmayacak gibime geliyor. Ama dediklerinizde çok haklısınız hocam insanımız biraz daha merak etse bi'şeyleri biraz daha araştırma yapsa şimdi ülke olarak çok farklı yerlerde olabilirdik.

Aynen öyle. Çok doğru demişsin hocam...

Ezber ezber ezber. Evet bende şuan öğrenciyim. Matematik hoca'sı bir şeyi anlatır. Sınıfta bi ben sorarım hocaya formul'ün mantığını. Hocamız da biraz iyi. Öyle ezberci bi hoca çok değil ama yine de anlatmıyor. Çünkü o da haklı. o kadar kişi arasından bir bana mı anlatacak? Ben düşünüp onun mantığını buluyorum. Hoca soruyu sorar. Diğerli formul ile çözmeye çalışır. Ben yemin ediyorum hoca soruyu bitirmeden cevabı veririm. Sonra hocaya kendi bulduğum mantıkları açıklarım. Bazen dersi benim bulduğum mantık ile anlatıyor. Arkadaşlar çok daha iyi anlıyorlar. Gerçekten ciddiyim.

Bizim eski bi hoca vardı. Ben nasıl anlattıysam öyle çözeceksiniz derdi. İşte olmaz. Olmuyor. İnsanlara at gözlüğü takmaktır bu. Sadece ben bilirim benim anlattığım yöntem ile yapılacak diyen hocadan bi şey beklenmez. İşte benim dediğime geldi olay. Amerikada 1 tane düzgün hoca'nın yerini türkiye de 10 tane hoca dolduramaz. İsterse o diyordunuz ya(Bilir kendilerini onlar) türkiye'de odtü var itü var orası var burası var. Bilmem dünyada ilk şu sıraya girmiş bilmem ne. Ya diyorum ki isterse cambridge üni'sinde okusun. Artık mantık oturmuş. İnsanı eğitimle filan değiştiremezsin. Neredeyse bütün hocalar böyle olmuş artık. Bunun küçüklükten değiştirilmesi gerek. Yoksa artık 18 yaşına gelmiş insanı üni ile filan değiştiremezsin. Çok zordur...

Ya sonra ne oluyor. Türkiyeden bi tane bile iyi yazılımcı çıkmıyor. Çünkü yazılım yaratıcılık işidir. O hocalar öğrencilere bu şekilde at gözlüğü taktıkları sürece öğrenciler de iyi yazılım yazamayacaklar. Çünkü algoritma denen bi şey var. Bir birey'in en önemli dönemi 4-10 yaş arasıdır. Odtü gibi eğitim yerlerinin önce küçük çocuklar için yapılması gerek.

Neyse. Daha neler neler varda uzatmayayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 13 Ağustos 2013; 22:39:07 >

• Yeni arkadaşların görebilmesini konuyu üste çıkartıyorum. İzleyen arkadaşlar'da cevap yazarsa konu aşağılara inmez arkadaşlar, bu şekilde yeni arkadaşlarda görmüş olur.
  • İzledim daha da azimlendim teşekkürler
  • Tartışmaları zevkle okuyorum çok seviyeli bir tartışma :)
    Ve evet çok çok da yeni sayılmam (6 ay uğraştım) ama şevkim kalmamıştı (yönlenecek alan bulamıyorum, proje düşünemiyorum diye), ama şimdi tekrar bi ha gayret diyeceğimi düşünüyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: wqlky

Tartışmaları zevkle okuyorum çok seviyeli bir tartışma :)
    Ve evet çok çok da yeni sayılmam (6 ay uğraştım) ama şevkim kalmamıştı (yönlenecek alan bulamıyorum, proje düşünemiyorum diye), ama şimdi tekrar bi ha gayret diyeceğimi düşünüyorum :)

Merhaba,

Öncelikle olumlu yorumlarınız için teşekkürler. Yönelecek alan bulamadığınızdan ve proje düşünemedinizden bahsetmişsiniz bu konularda naçizane bir kaç tavsiyede bulunmak isterim. Uzun süredir bu sektörün içindeyim ve kullanıcıların artık masaüstü uygulamalardansa web uygulamalarıni tercih ettiğini görüyorum. Kullanıcı indirme ve kurma gereği duymadan direkt olarak internet tarayıcısı üzerinden kullanabildiği uygulamaları daha çok seviyor. Bunun yanında birde mobil programlama alanı mevcut, bu alanda pek deneyimim olmasada mobil programların bir ihtiyaç türü olduğunu biliyorum ve büyük şirketlerin hemen hepsinin mobil ortamdaki uygulamalarına önem verdiğini biliyorum. Bu iki alanı tavsiye ederim.
    Proje düşünme konusuna gelince; henüz başlangıç aşamasındaysanız daha çok ticari değeri olan projeler yerine kendinizi geliştirebileceğiniz projeler üzerinde calışmalısınız mesela yapılmış olan bir programı sırf kendini geliştirmek için sıfırdan kendin geliştirmeye çalışabilirsin, bende ilk dönemlerimde bu şekilde kendimi geliştirdim.İlklerde kolay projeler ile başla sonra yavaş yavaş seviyeni yükselt ve zorlaştıkça daha azimli olmalısın bak emin ol istenince başarılamıyacak şey yoktur. Zaman zaman takıldığın yerler olacaktır senin yapman gereken takıldığında yılmadan çalısmaya, araştırmaya devam etmen bu şekilde her türlü sorunun üzerinden gelebilirsin yeterki azimli ol sen. Ayrıca takıldığın noktalarda foruma konu açarsan yardımcı olmaktan mutluluk duyarım aynı şekilde diğer arkadaşların da elinden gelen yardımı yapacağından eminim.

Unutmaki Bill Gates bile basit taş kağıt makas uygulamaları yazarak bu günlere geldi. Bizde çalışırsak başarabiliriz

Umarım faydalı bi" yazı olmuştur ve kafandaki sorulara bir nebzede olsa cevap almışsındır. Programlama alanında başarılar dilerim. ( :

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerçekten çok haklısınız. Program yazmaktaki amacım evdekilere ve bazı arkadaşlarıma küçük sürprizler yapabilmekti. Bu zamanı geldiğinde öğrenilecek bir meslek değildir. Herkesin hayatında en az bir kere yapması gereken birşeydir. Bu insana düşünmeyi öğretir. Bunu ister inşaat mühendisi olun ister bahçivan olun. Her alanda kullanabilirsiniz. Düşünsenize, bir yerde size istediğiniz kolaylığı sağlaması için tam istediğiniz işlemleri yazıyorsunuz. İşinizi her türlü kolaylaştırıyor ve size her yönden düşünebilmeyi öğretiyor. İlk başta bunu denediğinizde, ilk olarak basit şeyler yapıyorsunuz. Ve hepsi sizin hayal dünyanızdan çıkıyor. Yazıyorsunuz ve fark ediyorsunuz ki insanlar bunu da düşünebilir ve ben bunu da düşünebilirim. Yeni açılardan düşünceler geliyor aklınıza. Mesela iki sayıyı biri arasında kıyaslayan bir program yazdığınızı düşünün, kolaylıkla büyük ise "büyük" küçük ise "küçük" yazısını ekrana göndermek gelecek aklınıza. Ama sonradan fark edeceksiniz ki; "Ya biri bu iki sayıyı eşit girerse ?". İşte düşünme şeklinizi geliştiriyor. Her açıdan düşünmenizi sağlıyor. Herkesin öğrenmesi gereken bir şey algoritma ve bilgisayar programlamak.

Video için çok ayrı bir teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harunk1994 -- 24 Ağustos 2013; 23:45:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Harunk1994

Gerçekten çok haklısınız. Program yazmaktaki amacım evdekilere ve bazı arkadaşlarıma küçük sürprizler yapabilmekti. Bu zamanı geldiğinde öğrenilecek bir meslek değildir. Herkesin hayatında en az bir kere yapması gereken birşeydir. Bu insana düşünmeyi öğretir. Bunu ister inşaat mühendisi olun ister bahçivan olun. Her alanda kullanabilirsiniz. Düşünsenize, bir yerde size istediğiniz kolaylığı sağlaması için tam istediğiniz işlemleri yazıyorsunuz. İşinizi her türlü kolaylaştırıyor ve size her yönden düşünebilmeyi öğretiyor. İlk başta bunu denediğinizde, ilk olarak basit şeyler yapıyorsunuz. Ve hepsi sizin hayal dünyanızdan çıkıyor. Yazıyorsunuz ve fark ediyorsunuz ki insanlar bunu da düşünebilir ve ben bunu da düşünebilirim. Yeni açılardan düşünceler geliyor aklınıza. Mesela iki sayıyı biri arasında kıyaslayan bir program yazdığınızı düşünün, kolaylıkla büyük ise "büyük" küçük ise "küçük" yazısını ekrana göndermek gelecek aklınıza. Ama sonradan fark edeceksiniz ki; "Ya biri bu iki sayıyı eşit girerse ?". İşte düşünme şeklinizi geliştiriyor. Her açıdan düşünmenizi sağlıyor. Herkesin öğrenmesi gereken bir şey algoritma ve bilgisayar programlamak.

Video için çok ayrı bir teşekkür ederim.

Olumlu yorumlarınız için ben teşekkür ederim, video yardımcı olabilmiş ise ne mutlu bana. Bu konuda çok haklısınız kendi emeğinle bir şey üretmek ve insanların bu senin emek vererek yaptığım uygulamadan faydalandığını görmek gerçekten çok güzel bir duygu. Birde kendi emeğin, kendi düşüncen ile kazandığın para çok farklı oluyor. İnsan huzur içinde oluyor, emeğinin karşılığını aldığını ve senin emeğinin bir ürünü olduğu için için çok rahat oluyor. Bence de insanlar algoritma öğrenmeli, sadece bilgisayar alanında değil hayatın her alanında kullanılabilir bi'şey dir. İnsana düşünmeyi, yeni şeyler fikirler meydana getirmeyi öğretir.

• Güzel bir video olmuş. Kod yazmada kilit nokta kararlı olmak. Çünkü bir noktadan sonra bilgile arttıkça insan sıkılıp bırakıyor. Bir de "nereden başlamalıyım" konusu var. Bir başlayabilsek devamı gelecek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanOrtaKapı

Güzel bir video olmuş. Kod yazmada kilit nokta kararlı olmak. Çünkü bir noktadan sonra bilgile arttıkça insan sıkılıp bırakıyor. Bir de "nereden başlamalıyım" konusu var. Bir başlayabilsek devamı gelecek :)

Aynen hocam kararlı olmak en önemli şeylerden biri. Nerden başlıyacağım konusunda biraz yardımcı olmaya çalışayım; öncelikle başlangıçta algoritma ve programlama temelli ile başlayın daha sonra zaten dilleri araştırmaya başlayacaksınız araştırmalar sonucu size en yakın dili seçeceksiniz zaten ve sonra onunla devam edeceksiniz, ki bence en sağlıklısı da bu. Daha sonra ise zamanı geldiğinde başka dillere geçerken göreceksinizki çok kolay öğreniyorsunuz çünkü programlama temelini biliyorsunuz kodlama mantığını falan bu şekilde o dilide çok kolay öğreniyorsunuz. Yani iş bi' başlayıncaya kadardır sonrası çorap söküğü gibi gelir. Önemli olan algoritmayı ve programlama temellerini iyi öğrenmek.

• Oha, egom tavan yaptı
  • Kesinlikle öğretilmesi gerek, hatta 1. sınıfta başlamalı.
  • Konuyu yukarıya taşıyayım da yeni gelen arkadaşlar görsünler.
  • quote:

Konuyu yukarıya taşıyayım da yeni gelen arkadaşlar görsünler.

Video silinmiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Rolling Stones

quote:

Konuyu yukarıya taşıyayım da yeni gelen arkadaşlar görsünler.

Video silinmiş

Uyarı için teşekkürler.

Video yenilenmiştir.

• oyy çok pis gaza geldim :D
  • Güzel video. Pc başına geçmeden önce herzaman izlenmesi gerekiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı arkadaslar sacmalamıslar bill gates bile taş kagıt makas programı yazarak bu gunlere gelmıs la zaten adamın zamanında o programı yapanmı vardı sen şimdi yapmaya basla sende olursun onun gibi kesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearFromHe

bazı arkadaslar sacmalamıslar bill gates bile taş kagıt makas programı yazarak bu gunlere gelmıs la zaten adamın zamanında o programı yapanmı vardı sen şimdi yapmaya basla sende olursun onun gibi kesin

Onu örnek teşkil etmesi açısından söyledim, taş-kağıt-makas örneği bu programlar gibi basit uygulamaları teşkil etmesi açısından kullanıldı. Hem neden böyle düşünüyorsunuz ki? Bir insan önce taş-kağıt-makas gibi uygulamalar ile programlama hayatına başlayıp daha sonra kendini geliştirip büyük bir şirket kuramaz mı? Bence gayette mümkün olan bi'şey, yeter ki o insan sürekli kendini geliştirsin ve azimle yoluma devam etsin, bu şekilde ilerlerse üstesinden gelemeyeceği bi'şey olacağını düşünmüyorum.
  • Konuyu şöyle bir üste taşıyayım da yeni gelen arkadaşlarda görebilsinler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.