Şimdi Ara

YENI BILGISAYARIM KAPANIYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam 38 derece sıcaklığı var onda sıkıntı yokki.Sıkıntı kasanın havalandırmasında olabilir.Kasa açık bir yerdemi ev çokmu sıcak odanın sıcaklığı kaç derece?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepkov

Hocam 38 derece sıcaklığı var onda sıkıntı yokki.Sıkıntı kasanın havalandırmasında olabilir.Kasa açık bir yerdemi ev çokmu sıcak odanın sıcaklığı kaç derece?

Odanın sıcaklıgı 25 derece felan oluyor klima açıyorum fakat yinede kapanabiliyor ama herzaman degıl bu arada sorun anakartın kuzey köprüsünden kaynaklı olabılırmı arkadaşın dedıgı gibi ?
  • quote:

TMPIN2 deki sicakliga bakin kesinlikle sorun kuzey koprusu.. yeni aldiniz madem iade degisim isteyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

Güç kaynağında sorun yoksa amd sistemdedir

amd sistem her türlü sorundur intelde 10 yıldır hiç bir sorun yaşamadım iki kere amd sisteme geçtim ikisinde de sorun yaşadım

tek doğrun ekran kartın olmuş

işlemciyi de yuvasına oturtmak için profesyonel olmak gerekiyormuş ....

intel işlemciyi havadan atsam yuvasına yerleştiririm

Sizin gibileri hiç anlamıyorum. Nasıl bir fansınız böyle. Burda bile AMD'ye suç attınız. Bunlar Bjk_Murat ile fazla takılıyorlar herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Klimasuyu

Burdalar
    https://store.donanimhaber.com/e2/6f/18/e26f18ba96b4208e296f4fc68bb74b76.PNG

https://store.donanimhaber.com/69/df/6f/69df6f89701136b19fdf33ed7227fdcc.PNG
     YENI BILGISAYARIM KAPANIYOR YENI BILGISAYARIM KAPANIYOR

Ekran kartında hiçbir sorun yok. İşlemci soğutucusu düzgün montajlanmamış muhtemelen, FX Serisinde yanlış bilmiyorsam kritik sıcaklık 80 derece, ve 80'e ulaştığı anda kendini korumak için kapatıyor.

1/-Stok soğutucuyu mu kullanıyorsunuz?
    2/-Montajı kim yaptı?

Garip oldu böyle sormak ama Ona göre soğutucuyu söküp tekrar düzgün şekilde takmanız için yardımcı olabiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

quote:

Burdalar

Ekran kartında hiçbir sorun yok. İşlemci soğutucusu düzgün montajlanmamış muhtemelen, FX Serisinde yanlış bilmiyorsam kritik sıcaklık 80 derece, ve 80'e ulaştığı anda kendini korumak için kapatıyor.

2/-Montajı kim yaptı?

Garip oldu böyle sormak ama Ona göre soğutucuyu söküp tekrar düzgün şekilde takmanız için yardımcı olabiliriz

Vatandaki eleman yapti stok sogutucudan kastiniz islemcinin kendi soğutucusu ise evet ben ek birsey almadim fakat fan donuyor onda bir sorun yok gibi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

quote:

Burdalar

2/-Montajı kim yaptı?

Vatandaki eleman yapti stok sogutucudan kastiniz islemcinin kendi soğutucusu ise evet ben ek birsey almadim fakat fan donuyor onda bir sorun yok gibi

Anladım. Fan sorunsuz dönse bile, soğutucu bloğu düzgün oturtulmamış olabilir. Vidalarının sıkılığını kontrol edin önce, vidalar iyi bir şekilde sıkılmışsa, soğutucuyu söküp montajda yapılan hata her ne ise, onu yapmadan tekrar takmanız gerekiyor

Montaj konusunda, biraz sıkıntılı bir parça olduğu için nerede probleminiz olursa yazarsanız, elimizden geldiğince yardımcı oluruz; aşamaları anlatayım

Öncelikle, herhangi bir bilgisayar bileşeni satan mağazadan, termal macun almanız gerekiyor. Termal macun, işlemci ve soğutucu bloğu arasında bulunup ısı iletimindeki kopuklukları en aza indirmek için kullanılır, ve soğutucuyu söktüğünüz zaman eskisini silip yeni macunu kullanmanız gerekecek. Termal macunun modeli için isterseniz araştırıp karar verebilirsiniz, benim önerim Thermaltake TG2'dir, performans, fiyat ve akışkanlık bakımından kullanışlı epey. 18-20 Lira civarı kendisi, çoğu macun da bu aralıkta zaten.

Soğutucuyu konusunda bu video işinize yarayabilir, zaten soğutucuya baktığınız zaman bile nasıl çıkacağını anlayabilirsiniz

Soğutucu genelde macundan dolayı yapışmış olur, geriye doğru asılarak çıkarmaya çalışmayın, hafifçe sağa sola doğru ittirin, kendisi çıkacaktır.

Soğutucuyu çıkardıktan sonra;
    1/- İşlemci üzerindeki, ve soğutucu bloğun yüzeyindeki termal macunu, kolonyalı bir pamukla iyice silin. İşlemciyi soketinden çıkarmadan silebilirsiniz, çıkarırsanız da altından değil, daima kenarlarından tutun.
    2/- İki parçayı da iyice temizledikten sonra, işlemcinin üzerine, merkeze doğru bezelye tanesi büyüklüğünde termal macunu sıkın, macunun şırıngamsı şeyine uygulayacağınız gücü ayarlamak için isterseniz önce bir kağıda da sıkmayı deneyebilirsiniz, öbür türlü fazla sıkılıp da her yere bulaşırsa temizlemek sıkıntı olur
    3/- Soğutucuyu üzerine oturttuktan sonra kaldırmadan sıkıca vidalayın. Fanın kablosunu da üzerindeki CPU_FAN yazan girişe taktığınız zaman iş bitmiş oluyor

• quote:

Herkese merhaba
    Ben 4 gun once vatandan toplama bilgisayar aldim özellikleri sunlar

Anakart: M5 A97

Islemci: amdx6 6300

RAM: 8Gb

Ekran karti:Gtx760

Bilgisayar asiri isiniyor ve watch dogs oynarken bu isinma tavan yapip kapaniyor actigimda ise islemciniz asiri isindi gibi bi yazi geliyor ve 5 dakika sonra acabiliyorum oyunda olmasamda kasa fazlasiyla sicak oluyor lutfen yardim edin daha cok yeni bilgisayar !!!!

montaj sorunlarından olabilir. sıcaklıkları kontrol et sıcaklıktan kapandığı kesin gibi
  • quote:

Burdalar

burda en fazla 73 görmüş yalnız oyundan çıktığın anda 10 derece bile oynayabiliyor bu oyun esnasında ki değerler mi.
    bide güç kaynağın falan nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

quote:

Burdalar

burda en fazla 73 görmüş yalnız oyundan çıktığın anda 10 derece bile oynayabiliyor bu oyun esnasında ki değerler mi.
    bide güç kaynağın falan nedir

Oyundan çıktıgım anda 75 di aldıgımda ise 73e düştü fakat 78i bile gördü oyundayken.

• quote:

amd sistem her türlü sorundur intelde 10 yıldır hiç bir sorun yaşamadım iki kere amd sisteme geçtim ikisinde de sorun yaşadım

Arkadaslar intelin pazar payindan %15 kàr verdigi türkü buldum tasliyoruz hadi

Heheh nedense ikisinide surekli kullaniyorum niye hic sikinti yasamadim acaba :D ohom neyse neyse simdi amatorlerle ugrasmadan sikintiya gelelim eski bir kasa ve kotu hava sulkilasyonu varsa powerla alakasiz islemci isinip kapanir cunku 72-75 arasi bir degerde reset atiyor fx serisi intel gibi 95 derece degil...
    Cpu fanida denile gibi oturmamistir gerci intel stok fanindan daha kolay bir montaji var belkide koseye falan takilip havada kalmistir zavallim

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Arkadaslar intelin pazar payindan %15 kàr verdigi türkü buldum tasliyoruz hadi

Heheh nedense ikisinide surekli kullaniyorum niye hic sikinti yasamadim acaba :D ohom neyse neyse simdi amatorlerle ugrasmadan sikintiya gelelim eski bir kasa ve kotu hava sulkilasyonu varsa powerla alakasiz islemci isinip kapanir cunku 72-75 arasi bir degerde reset atiyor fx serisi intel gibi 95 derece degil...
    Cpu fanida denile gibi oturmamistir gerci intel stok fanindan daha kolay bir montaji var belkide koseye falan takilip havada kalmistir zavallim

Kasam tamamen yeni ve gayet hava çıkışları var yani iyi havalanıyor bunu vatanda topladım oraya geri götürürsem sorunu düzeltirlermi 1 hafta önce almıştım ?

• Baran18 kullanıcısına yanıt
    TMPIN2 sıcaklığı oraya takılan fanın sıcaklığıdır aynı anakart bendede var.Biraz düşünsene kuzey köprüsü ve 128 derece.
  • o 128 derece olayina aldirmayin okuyamadigi icin yanlis gosteriyor.ben fan devirlerine takildim.bosta 3100 devir donuyor 70 derece yukte 3600 devir mi donuyor daha hizli donmesi lazimdi.vatana gotur baska bir stok fan taksinlar hem boylece montaji bastan yapmis olurlar.
  • yenerbalcı kullanıcısına yanıt
    Yoo. 8320 islemciyi tek denemede oturttum ve sorun yok.

Sen cpu fanini söküp bi termal macuna bak.

• Kasanız nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: azengin

Kasanız nedir?

k380 600V
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: azengin

Kasanız nedir?

k380 600V

Tahmin etmişim. Şu an ben de kullanıyorum, çekmediğim dert çile kalmadı . Benim de sizin gibi ilk günden PC kapandı oyun oynarken. Herkes işlemci fanı oturmamıştır dedi ama montaj yapan herif kasa fanını takmamış (bunu da linkini verdiğim birinci konuda anlttım, çok komik, saçma ve işgüzarlık ama olmayacak şey de değil kasanın önündeki çalışıyor mu ledleri yanıyor mu bir bakın yine de). Sonra bir de ben arka tarafa fan ekledim. Şimdi kapanmadan çalışıyor ama gerçekten çok ısınıyor. Odanın içinde zor duruyorum, sürekli pencereyi açmak zorunda kalıyorum, cidden çok bunaltıcı. Hava sirkülasyonu kötü, malzeme kalitesi de kötü, fan takılacak fazla yer yok, daracık yapmışlar zaten içini. Harddiskler hala vidayla takılıyor, kızak yok. 212 Evo'yu zor sığdırdım, kapağı kasıyor, ekran kartının güç kablosu da kapağa çok yakın (aynı ekran kartını kullanıyorum). Bi power'i bir de tipi var. Bir de benim şanssızlığıma daha önceden Corsair satılıyormuş ve şimdi de satılıyor ancak ben alırken stokta yoktu. Tabii ben Vatan'ın Corsair satmadığını sandım. Thermaltake Commander 700W ile arasında kalmıştım, keşke onu alsaydım. Böyle fark olacağını bilseydim onu alırdım, doğru düzgün incelemedim kasayı alırken pek kıyaslamadım. Cooler Master olduğu için, 600W'lık güç kaynağı varsa buna takılabilecek güçteki bileşenler belli ve bunları iyi şekilde çalıştırır, düşüncesiyle aldım. Ama maalesef bu segmentteki kasaları kötüymüş. Bu arada kasanın arkasına egzoz fanı eklemediyseniz mutlaka ekleyin. Şimdi bu kasayı nasıl daha soğuk hale getireceğim diye uğraşıyorum, arkaya egzoz fanı olarak acelyle eski kasadaki 8'lik fanı taktım, onu 12'lik bir fanla değiştimeyi, 212 Evo'ya ikinci fanı takmayı, bir de yan kapağa fan takmayı (tabii ekran katının kablosundan kurtarabilirsek ) düşünüyorum . İşlemci soğutucusu almanızı öneririm, hwmonitor verilerinizde gördüm 3000 devir kafa ütüler, hem de iyi soğutmuyor. Yani bence işlemci fanından değil sorun kasadan. Kasaya fan ekleminizi, kapanma sorunu kasadan bence ama o stok fanla da pek rahat gitmez işler alabiliyorsanız iyi bir işlemci soğutucusu almanızı öneririm.
    Bu kasa yüzünden açtığım konular:
    Bu ilk gün sizin gibi başıma gelen kapanma konusu:http://forum.donanimhaber.com/m_87015646/f_//tm.htm#87015646
    Bu da sonradan açtığım nasıl daha soğuk hale getirebilirim konusu:http://forum.donanimhaber.com/m_92049537/f_//tm.htm#92049537
    Benim tespitlerim bu şekilde, sorunun başka şekilde de olma ihtimali olabilir, elektronik bu ne olavağı belli olmaz, sonra başka bir şey çıkarsa mahçup olmayalım. Aldık bir kere artık kasayı, umarım sizinle beraber kasa için çözüm bulabiliriz. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa bu kasayı daha iyi hale getirme konusunda yardımcı olurlarsa çok iyi olur (anlatım ve resimler linkteki konuda var).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azengin -- 4 Temmuz 2014; 12:42:34 >

• Eski kasamda AMD Athlon 64 X2 4200+ vardı, stok fanla kullanıyordum ne bir ısınma ne de bir ses vardı. Şimdiki FX-8320'nin CM 212 Evo'yla olduğundan daha iyiydi stok fanla (ses benzer ama ısınma fazla şu an). 212 Evo'yla böyle artık stok fanı taksam hem de yaz günü (ben aldığımda kıştı birkaç gün stok fanla kullandım) ne olur bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azengin -- 4 Temmuz 2014; 12:52:50 >
  • quote:

TMPIN2 sıcaklığı oraya takılan fanın sıcaklığıdır aynı anakart bendede var.Biraz düşünsene kuzey köprüsü ve 128 derece.

TMPIN0=CPU
     TMPIN1=Anakart 
    TMPIN2=Kuzey Köprüsü
    Cahil.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.