Şimdi Ara

Yeni Bios Pili-Sorun Devam Ediyor--.Açık bilgisayarın saati niye geri kalır ¿ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • O vakit bios upgrade olmadi anakartinizi servise gonderin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

O vakit bios upgrade olmadi anakartinizi servise gonderin.

oha, ya biosta saat donuk. bildiğin biostaki saat ilerlemiyor. anladığım kadarıyla windowsa girince windows saati kontorl ettiği yerlerde, saat ilerliyor, ams sonra iş bios pilinden çalışmaya gelince çalışmıyor.
  • sorunun sebebini bilmiyorum ama makinene nazar değmiş gibi gözüküyor. imzanı okurken 3 kere ara verip benim kasaya bakıp efkarlandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 22 Mayıs 2014; 21:52:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

sorunun sebebini bilmiyorum ama makinene nazar değmiş gibi gözüküyor. imzanı okurken 3 kere ara verip benim kasaya bakıp efkarlandım.

hiç sorma ya, şu *****min dünyasında zaten şans ne zaman benden yana oldu ki. Bundan önceki monster 2 senede çöp tenekesine girmişti. Şimdi bu, daha 8 ay oldu. hay ben böyle işin
  • Tevbe et oyle deme Tevekkul et Rab'bim'ize. Elektronik bu olur boyle seyler.

• Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    şansızlığım sadece elektronikten yana olsa keşke. bu hayatta, kaybettiğim başka şeylerin geri gelmesi için, şu makineyi camdan aşağı atmaya hazırım.
  • Kul olarak uzerimize duseni yapip Rab'bim'ize tevekkul edersek o isterse herseyi duzeltir sen sadece dogru bildihinden sasma :).

• Saatin geri kalması, üstte yazdığın ilginç durumlar(num lock gibi) ve işin ilginç yanı çeşitli os kurma denemelerine rağmen sistemdeki sorunlar ve stabilite problemi hala devam ediyorsa bu sorun yazılımsal gibi durmuyor.

İlk denemen gereken şey bence bios update.Anakartın son sürümünü bulup yükle.Aynı sorunlar devam ederse sorun donanımsaldır deriz.

Donanım uyumsuzluğu ya da bir donanımında bir bozukluk olabilir.İmkanın varsa bir arkadaşından ya da geçici bir anakart bularak anakartı değiştirerek işe başlayabilirsin... :) Geri kalan tüm parçalar aynı olacak şekilde tabi...

Kasaya da maşallah diyelim nazar değmesin
  • starex_01 kullanıcısına yanıt
    kasaya değen değişmiş zaten artık.
    bios tabiki de en güncel.
    Asus bilgi verdim, servise gönder dediler, bide kasayı kabul etmiyorlar, sadece anakart istiyorlar. Sıvı soğutma, ekran kartı 5 tane fan, 5 tane hdd, nasıl sökücem şuanları, toplamak ömrümü yemişti zaten hay ben böyle işin.

OC ankarta zarar verir mi ? şimdi servis der oc yapmışın garanti dışı falan.
  • Bios pilini fiş takılıyken değiştirmiştim belki bios sofırlanmaz diye, aynen de öyle oldu. bir umut olarak bari biosu sıfırlayayım dedim. Fişi çıkarım pili çıkar tak yaptım, şuan normale döndü gibi ama durduk yere niye böyle yapıyor bu makina ya. İleri başıma büyük dert açıcak gibi
  • biostaki saat çalışmaya başlayınca düzeldi sandım ama şuan windowstayım ve saat yine geri kaldı lanet olsun
  • Hocam bilinçli oc yappılırsa zarar vermemesi gerek.Zaten üreticiler artık oc ye yönelik işlemci anakart çıkarıyorlar sizindikler de öyle zaten.

Son durum nedir hocam ne yaptınız ?
    dediğiniz gibi, anakart zaten Oc ye yönelik yapılmış bi kart. Hatta direk anakart üzerinde oc butonu var. Biosa hiç dokunamdan bu butonu çekerek anakartın otomatik oc yapmasını sağlayabliyorsun. Kaldıki otomatik ayarlar 4300 e oc ederken, ben kendim elle oc yaptım 4200 de kulladım. sadece stabliteyi yakalayan kadar 4500-4400 falan denedim, o zaman voltajı biraz yüksek tuttum ama, 1-2 saatlik işti. hem 8 ay önce yaptığım denemelerin sonucu şimdi mi çıkacak. durumu asus bildirdim, servise gönder diyorlar. göndericem bakalım, umarum değiştirirlerr, değiştirmezler de onarırlarsa, işte o zaman garanti bitince yeni anakart parasını hazırlamak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesafesiz

Saat dilimini seçmediysen ondan olabilir belki başka ülkeye göre ayarlıdır böyle olması lazım "(UTC+02:00) İstanbul"

ne alaksı var ya, biostan geri klaıyor diyorum bios saati çalışmıyor. hem öyle olsa bi kere 2-3 TAM saat ileri-geri gider, sonra düzeldince değişmez bi daha
  • Hocam garantiye gönderirken sadece saat değil üstte yazdığın gibi çeşitli yazılımsal problemleri de söylersiniz.Yoksa üstteki sorunlara onlar rasgelmezlerse hiç bakmayabilirler.Siz söyleyin o zaman anakartı sıfırı ile değiştirirler büyük ihtimalle.
    yazdım zaten ya, ne varsa döktüm içimi. tek korkum garanti dışı demeleri.

şu mesajı yazdım, hiç soru sormadan direk yollayın dediler
    "Şu anda en belirgin sorun, bios saati, pilini değiştirmeme rağmen çalışmıyor. Bios açıkken, bilgisayar kapansın diye düğmesine bastığımda bazen makine kilitleniyor. Daha önce, bilgisayarı kapata bastıktan sonra pc düzgün kapanmıyordu. çok uzun süre siyah ekranda durduktan sonra elektriği kesiyordu ve elektrik gitmiş gibi tarama yaparak açılıyordu. Format attıktan sonra düzelmişti. Şuan bu sorun yok. Yine daha önceleri Usb aygıtlarıyla sayısız sorun yaşadım. Logitech oyun faresi, klavyesi ve gamepadim var. Bunlar yeri geldi, kafalarına göre çalışmayı durdurdu, bir kaç saniye sonra çalıştı. Yeri geldi, basılı tuş olmadığı halde, oyunun ortasında bazı tuşlar basılı kaldı. numlock, tam tersten çalıştı. Açıkken kapalı, kapalı iken açıkmış gibi. formattan sonra helpsi düzeliyor fakat 1 ay gibi bir sürede tekrar ortaya çıkıyor. Logitech ürünleri ile yaşadığım sınırsız sorunu logitech ile uzun uzun görüştüm, sorunun ısrarla benim bilgisayarımdan kaynaklandığını söylediler. nvidia 3d vision var. Bu da formatlardan önce 2 defa çalışmayı durdurdu. format atınca düzeldi. Aslında, driver yada yazılımla ilgili bir sorun yoktu, hepsi, yüklü ve günceldi."

• Mesafesiz kullanıcısına yanıt
    boş mesajlarla konu meşgul etmezsen sevinirim
  • 5 yıl olmuş ama yine de soralım, nasıl hallettiniz?

Bu arada benim bilgisayarda da aynı şey oldu. Sağlık Bakanlığının ÇKYS diye bir sistemi var sadece IE tarayısında çalışıyor ve imzasız ActiveX denetimi yüklemeye çalışıyor, normal şartlarda yüklenmiyor, güvenliği sıfır seviyesine çekip site "güvenilen siteler" bölümüne eklendiğinde ancak yükleniyor. Ben de bu şekilde denetimi yükledim, site yine çalışmadı, bunun yanında bilgisayarın saat kısmı doğru çalışmamaya başladı.

Henüz sorunla ilgilenemedim ama bu bilgi burada dursun diye yazıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.