Uzun süredir donanımlarla ilgilenmiyorum. Çok yakın bir arkadaşım için ekonomik bir bilgisayar toplamak istiyorum. Tabi ekonomik derken en azından 2-3 yıl götürebilecek birşey. Bu konuda tavsiyelerinizi -özellikle mainboard, cpu ve vgacard için- rica ediyorum. Klavye, mouse, speaker, webcam, yazıcı, scanner ve monitörümüz var. Sadece kasa içerisine yerleştirilecek oem parçalar gerekli. Ben aşağıdaki bazı parçaları gold bilgisayardan bakarak yazdım. İstanbul Anadolu yakasında daha hesaplı bir yer de önerebilirsiniz elbette. Bu işin için bütçemiz toplam max KDV dahil 800 YTL.
İşlemci olarak AMD almayı düşünüyorum. Yalnız gördüğüm kadarıyla epey bir karmaşık. Bu nedenle yanlış kararlar vermemek için özellikle cpu ve anakart da yanlış yapmak istemedim. İşlemciler Sempron ve Athlon olmak üzere iki çeşit var sanırım. Tabi Sempron'un da kendi arasında 64 bit ve çeşitli MHz'lerde kategorilenmiş. Sizce Sempron mu almalıyım yoksa Athlon mu? Bana bütçemizi de göz önünde bulundurarak işlemcinin tam olarak MHz ve bit'le birlikte model yazabilir misiniz?
Anakart konusuna gelince en çok kafamı karıştıran konulardan biri de bu. Asus, MSI ve gibabyte en çok tercih edilen anakartlar olarak biliyorum. Bilgisayar da oyun oynanmayacağı için gördüğüm kadarıyla entegre ekran kartlı anakartlar mevcut piyasada. Entegre vga kartlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yoksa eksta 128MB Nvidia Fx5200 mü almalıyım? Anakartın üzerinde olmasını istediklerim; 400MHz dual channel ram desteği, sata desteği, entegre ses+ethernet kartı. Aslında 400MHz dual channel ram desteği için kararsızım. Bana hangi anakartı tavsiye edersiniz.
Bir diğer takıldığım bir konu da kasa ve power supply. Ben gold bilgisayardaki Feel kasalara baktım ama nedir ne değişdir bilmiyorum işin açığı. Bu konuda ne önerirsiniz?
Benim diğer seçtiğim parçalar da aşağıdaki gibi. Bunlar hakkında da önerileriniz varsa ve yazarsanız çok memnun olurum. Fiyatlarıyla birlikte yazıyorum. Fiyatları gold bilgisayarın web sitesinden baktım. KDV dahil değil.
- 200 GB SAMSUNG 7200 SERIAL ATA 113 USD - ASUS 1608P 16x8x16 40x24x40 SİYAH DVD~RW 60 USD - 2x 256MB 400MHz DDRAM KINGSTON 56 USD
Gold bilgisayar, transdata vb. firmaların broşürlerinde gördüğüm hazır pc'lerin fiyatları hayli ideal olmasına karşı, aynı özelliklerde bilgisayarları ben kendim topladığımda inanılmaz fazla fiyat farkları çıkıyor. Hemde onca parçayı eklemediğim halde.. Bana bu konuda ışık tutarsanız gerçekten çok sevineceğim.
Teşekkürler, Gando
selamlar dostum toplayacagınız sistemin acelesi yoksa ve seninde vaktin varsa oncelikle yazıcıoğluna oradanda m koye bir gec ve fiyat araştırması yap derim cunku 1 2 firma ile kısıtlı kalınca mecburen o fiyat cercevesi içinde kalmış oluyorsun yani daha acık bir dille oncelikle kuracağınız sisteme kar verin a 64 mu sempronmu şahsen ben a 64 oneririm ama cok iyi bir fiyat analizi yapman gerekmekte suan için sana verebileceğim en mantıklı sistem onerisi amd 64 3000 + msi K8N NEO2 PALTINUM NF3 chipsetli ve madem ki oyun oynanmıyacak fx 5200 ekrankartı 2x256 mb kingston ram yerine oem remi tercih etmeni tavsiye ederim çunku aralarında fiyat tan başka fark yok Kasa olarak ise antec i kesinlikle tavsiye ederim fakat f,yatları cok yuksek oldugu için sanırım butceye yetmiyecektir onun yerine 300w psu lu bi aopen işinizi cok fazlasıyla gorecektir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme