Şimdi Ara

yeni bir gürcistan vakası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
4.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

Facebook ta bir suru bu sekilde arac getrip satan vardi bi 2.el oto sitesinde yasal olmasa bi siknti olsa 1 degil 2 degil o kadar araci sokmazlar buraya getripte

Satanlar facebookta ve sanal kişiler olduğu için yasal olmadığını buradan anlayabilirsiniz.
    Ankara için konuşmak gerekirse, hiç bir galeride "gürcistan'dan araba getirtilir" yazısı tabelası göremiyorum ben. Biraz el altından yapıyorlar.
    Getirip satmak suç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Hocam bu çok büyük bir açık bana x birisi sen neden 120 bine gidip 520 aldın dedi ver bana 50 bin sana cls 320 dci getireyim Bulgaristan'dan 2010 2011 model.

Olay şöyle oluyor bunlar bildiğim kadarı ile Bulgaristan'da x birisi ki bunlar fakir kişiler ceplerine 100 200 euro koyup arabayı üzerinde alıyorlar Çingene olduklarından bahsettiler bana. Aracı onlardan vekalet ile Alıp Türkiye de 2 kişi kullanabilir diyorlar daha sonra aracı Alıp getiriyorlar Türkiye'ye teslim ediyorlar Bulgar pilaka araç radar yok ceza yok muayene yok giriş çıkış yok sadece aracı satamıyorsun sadece yine aynı mantık devir yapıyorsun başka birşey yok. Polis durduruyor ruhsat Bulgarca giriş çıkış zaten sormuyor vekalet Varmı var. Devammmm

"giriş çıkış yok sadece aracı satamıyorsun sadece yine aynı mantık devir yapıyorsun başka birşey yok. Polis durduruyor ruhsat Bulgarca giriş çıkış zaten sormuyor vekalet Varmı var. Devammmm"

bu yazdıklarınız bazı noktalarında yanlış.

Araca turistik kolaylık kapsamında ülkeye girdiğinde, maksimum 6 ay süre veriliyor, bu süre bitmeden çıkmak zorunda kişi. Polis durduğundan eğer gümrük mevzuatını bilen bir kişiyse, aracı kullanan kişi de yurtdışı yerleşik değilse, aracınıza ceza yazıp gümrük otoparkına çekiyor. oradan ancak aracın sahibi veya yurtdışı yerleşik bir vekili çıkarabiliyor (cezayı ödeyerek).

Vekalet işe yarar ama eğer vekaleti kullanan kişi yurtdışı yerleşikse, giriş çıkış da soruluyor yani.

Heh işte adam 2 sene önce cls almış bi kere giriş çıkış yapmadı ne kadar ogs kgs varsa geçiyor ispark kırmızı Işık radarı görünce inadına gaza basıyor adam ya ?

Yani yazdıklarım gerçek elinde ufak kart kadar ruhsat var Bulgarca Arabanın ruhsatı o adamda vekalet var birtane de onu polise gösterip geçiyor? Yani giriş çıkış olmuyor olmadığı içinde ceza yok..

İşte ceza yok demek yanlış bu duruma.

Şöyle örnek vereyim.

Türk plakalı normal bir aracın muayenesi bitti, ve kullanmaya devam ediyorum.
    1 sene kullandım 2 sene kullandım 3 sene kullandım. çevirmelere giriyorum, polisler bakmıyor yol veriyor geçiyorum.
    Şimdi ben diyebilir miyim muayenesiz araç kullanmak ceza yok diye? diyemem. henüz yakalanmamışlığım vardır.

Sizin bahsettiğiniz de aynen bu şekilde. o giriş çıkış yapmadığı için ceza yok sanıyor veya söylüyor ama şu an cezası baki. Trafik polisleri sorgulamıyor diye cezası yok diyemeyiz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam bu çok büyük bir açık bana x birisi sen neden 120 bine gidip 520 aldın dedi ver bana 50 bin sana cls 320 dci getireyim Bulgaristan'dan 2010 2011 model.

Olay şöyle oluyor bunlar bildiğim kadarı ile Bulgaristan'da x birisi ki bunlar fakir kişiler ceplerine 100 200 euro koyup arabayı üzerinde alıyorlar Çingene olduklarından bahsettiler bana. Aracı onlardan vekalet ile Alıp Türkiye de 2 kişi kullanabilir diyorlar daha sonra aracı Alıp getiriyorlar Türkiye'ye teslim ediyorlar Bulgar pilaka araç radar yok ceza yok muayene yok giriş çıkış yok sadece aracı satamıyorsun sadece yine aynı mantık devir yapıyorsun başka birşey yok. Polis durduruyor ruhsat Bulgarca giriş çıkış zaten sormuyor vekalet Varmı var. Devammmm

"giriş çıkış yok sadece aracı satamıyorsun sadece yine aynı mantık devir yapıyorsun başka birşey yok. Polis durduruyor ruhsat Bulgarca giriş çıkış zaten sormuyor vekalet Varmı var. Devammmm"

bu yazdıklarınız bazı noktalarında yanlış.

Araca turistik kolaylık kapsamında ülkeye girdiğinde, maksimum 6 ay süre veriliyor, bu süre bitmeden çıkmak zorunda kişi. Polis durduğundan eğer gümrük mevzuatını bilen bir kişiyse, aracı kullanan kişi de yurtdışı yerleşik değilse, aracınıza ceza yazıp gümrük otoparkına çekiyor. oradan ancak aracın sahibi veya yurtdışı yerleşik bir vekili çıkarabiliyor (cezayı ödeyerek).

Vekalet işe yarar ama eğer vekaleti kullanan kişi yurtdışı yerleşikse, giriş çıkış da soruluyor yani.

Heh işte adam 2 sene önce cls almış bi kere giriş çıkış yapmadı ne kadar ogs kgs varsa geçiyor ispark kırmızı Işık radarı görünce inadına gaza basıyor adam ya ?

Yani yazdıklarım gerçek elinde ufak kart kadar ruhsat var Bulgarca Arabanın ruhsatı o adamda vekalet var birtane de onu polise gösterip geçiyor? Yani giriş çıkış olmuyor olmadığı içinde ceza yok..

İşte ceza yok demek yanlış bu duruma.

Şöyle örnek vereyim.

Türk plakalı normal bir aracın muayenesi bitti, ve kullanmaya devam ediyorum.
    1 sene kullandım 2 sene kullandım 3 sene kullandım. çevirmelere giriyorum, polisler bakmıyor yol veriyor geçiyorum.
    Şimdi ben diyebilir miyim muayenesiz araç kullanmak ceza yok diye? diyemem. henüz yakalanmamışlığım vardır.

Sizin bahsettiğiniz de aynen bu şekilde. o giriş çıkış yapmadığı için ceza yok sanıyor veya söylüyor ama şu an cezası baki. Trafik polisleri sorgulamıyor diye cezası yok diyemeyiz.

Herhalde diyemez ama kontrol olmadığına göre yok bunları kontrol etmeleri Lazım 30 binliraya 7.30 d Alıp getirdi kaç kişiye 2008 model cillop gibi araba. en başta bize bu kadar kazık attığı için devlete kızıyorum sonra bunları madem öyle neden denetlemiyorsun diye tekrar kızıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Heee bende o arada dedim ki madem öyle getirelim bu araçtan 4 5 tane parçalayalım çarpma değil hırsızlık değil Çıkma Parça iyi para eder ooooo dedi onu yapan yüzlerce insan var dedi

üstad parçalamak eylemi olan birşey değil ancak lafta.
    Ha türkiye'den araba çalmışsınız parçalamışsınız ha yabancı plakalı aracı parçalamışsınız. suç aynı. 12 sene olması lazım.
    o yüzden bu işe pek bulaşmıyor kaportacılar veya diğer simsarlar diyelim. Biraz hayal bu dediğiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceho1903

Kuzenim Batum'da ve Audi 2,5 V6 dizel arabası var. Araba sahibi olabilmek için gürcü vatandaşı olmak şart. Yani en az 2 sene gurcistanda yaşamanız lazım. Araç sahibi olmadan gürcü plakalı araci kullanmak isterseniz araç sahibinin araci kullanirken yaninizda ol.asi gerekiyor. Gürcü vatandaşları arabasına önem vermezmis. 120 bindeki audi dökülüyor. Aracın yag bakimi yapılmış batumda filtresini bulamamislar karabukte aldılar. Bisikletten çok mercedes var ama mercedes servisi yok diyorlar. Yedek anahtar yok sigorta yok. Gürcü plaka araba alınmaz hem riskli hemde arabaları temiz değil.

Üstad yanlış bilgi vermesek iyi olur aslında.
    Gürcistan'da araç sahibi olmak için ne Gürcü vatandaşlığına ihtiyaç var ne de oturum iznine. adres gösterebilen bir gürcü olduğu müddetçe gidip sorunsuz şekilde pasaportunuzla araç alabiliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Das Kartell 36

Yurt disinda vekalet alirsin turkiye'ye gelip kullanirsin ama arac devri baskasinda olur.

Zamaninda oyle yapmistim.Teyzem bana vekalet verdi alman otomobil kulubunden.Yurt disina cikabilir diyede.Turkiye'ye oyle gelmistim.Her sey yasal

Bizimkilerde hic bir sekilde engelleyemez.

Hayır yasal değil.

Teyzeniz size vekalet verebilir ama sizin eğer yurtdışı yerleşikliğiniz yoksa o aracı kullanamazsınız.
    Aracı kullanan kişinin de yurtdışı yerleşik olması gerekir.

Denetimlere denk gelmediğinizden sorun olmamış olsa gerek.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Das Kartell 36

Yurt disinda vekalet alirsin turkiye'ye gelip kullanirsin ama arac devri baskasinda olur.

Zamaninda oyle yapmistim.Teyzem bana vekalet verdi alman otomobil kulubunden.Yurt disina cikabilir diyede.Turkiye'ye oyle gelmistim.Her sey yasal

Bizimkilerde hic bir sekilde engelleyemez.

Hayır yasal değil.

Teyzeniz size vekalet verebilir ama sizin eğer yurtdışı yerleşikliğiniz yoksa o aracı kullanamazsınız.
    Aracı kullanan kişinin de yurtdışı yerleşik olması gerekir.

Denetimlere denk gelmediğinizden sorun olmamış olsa gerek.

yurt dışı yerleşik vardı sorun yok yani ü

ama şöyle bir şey var gürcistandan oturum izni alınır ne ki gürcistan. araçlar türkiyede 2 yıl kalabiliyor (seçimle gaza geldiler oy için 6 aydan iki yıla çıktı). şimdi 2 yıl sonra ne yapacaklar. araçın tekrar iki yıl dışarda durması lazım.

bana en mantıklı gelen şu. gidilir dandik bi ülkeden oturum izni alınır.%90 ucuz fiyatı ile gürcistan bulgaristan gibi ülkelerden araç alınır. iki yıl doya doya binilir. ondan sonra araç götürülüp satılır. tekrar yeni araç sokulur.

eğer bu şekil oluyorsa gerçekten büyük bir bug.

• Gorod kullanıcısına yanıt
    Haberde 180 gün diyor, yani eski yasa geçerli iken getirilmişler, 2yıl bu işi yapmak için çok uygun bi süre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

http://www.sabah.com.tr/gundem/2015/01/07/polis-bu-638-araci-ariyor

İhbar hattını arayacakmışım...ararsam namerdim, sen vatandaşına voyvodanın yapmadığı vergi zulmünü yap, sonra benden ihbar bekle...

Görsem ihbar etmem, sorsalar diğer tarafı gösteririm "şu yöne gitti amirim" diye

• quote:

quote:

Kuzenim Batum'da ve Audi 2,5 V6 dizel arabası var. Araba sahibi olabilmek için gürcü vatandaşı olmak şart. Yani en az 2 sene gurcistanda yaşamanız lazım. Araç sahibi olmadan gürcü plakalı araci kullanmak isterseniz araç sahibinin araci kullanirken yaninizda ol.asi gerekiyor. Gürcü vatandaşları arabasına önem vermezmis. 120 bindeki audi dökülüyor. Aracın yag bakimi yapılmış batumda filtresini bulamamislar karabukte aldılar. Bisikletten çok mercedes var ama mercedes servisi yok diyorlar. Yedek anahtar yok sigorta yok. Gürcü plaka araba alınmaz hem riskli hemde arabaları temiz değil.

Gürcistan'da araç sahibi olmak için ne Gürcü vatandaşlığına ihtiyaç var ne de oturum iznine. adres gösterebilen bir gürcü olduğu müddetçe gidip sorunsuz şekilde pasaportunuzla araç alabiliyorsunuz.

Bana söyleneni söyledim. Doğruluğunu yanlışlığını bilmiyorum. Hatta son zamanlarda kanunların araba konusunda değiştiğini söylemişti ama ayrıntısını bilmiyorum.
    Şimdi anlamadığım nokta ben gidip pasaport çıkartsam kuzenimin adresini göstersem araç alabiliyor muyum ?

• quote:

quote:

quote:

Bana söyleneni söyledim. Doğruluğunu yanlışlığını bilmiyorum. Hatta son zamanlarda kanunların araba konusunda değiştiğini söylemişti ama ayrıntısını bilmiyorum.
    Şimdi anlamadığım nokta ben gidip pasaport çıkartsam kuzenimin adresini göstersem araç alabiliyor muyum ?

ekim 2014'de sistem değişti, plaka AB uyumlu oldu o kadar.
    Alım satımda sorun yok.

Adres gösterebileceğiniz bir gürcü vatandaşı varsa, gürcü plaka araç alabilirsiniz pasaportunuzla sorunsuz.
    Henüz 1,5 ay önce kendim aldım, biliyorum.

• 10 günlük fiyatı 13 gün önce koymuş.

araç uygun da buradaki benzin fiyatlarıyla binilmez.
  • su saticilarin ilan aciklamalarinda ki ters ters usluplari, atarli atarli seyler yazmalari, bi havalar bi tafralar yuzunden, duzgun yazi yazmayi bile bilmeyen insanlar yuzunden kac tane ilandan sogudum, alisveris yapmadim anlatamam.

• Bu bugu öğrendiğim iyi oldugürcistandan nasıl oturum izni alıcaz orası sıkıntı????

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxim Mokoko

Bu bugu öğrendiğim iyi oldugürcistandan nasıl oturum izni alıcaz orası sıkıntı????

Konunun pek oturum izniyle alakası yok aslında üstad.
    Neden alacaksınız ki?
  • Aşağıdaki bilgi Gümrükler genel müdürlüğünün resmi sitesinden (http://ggm.gtb.gov.tr/) alıntılanmıştır

Soru: Turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından nasıl otomobil getirebilirim?
    Cevap: Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İlişkin Tebliğ (Seri No:1) gereğince turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından geçici olarak taşıt ithal edebilmek için yurtdışında yerleşik olmanız gerekmektedir.

Soru: Yurtdışında yerleşik olmak ne demektir?
    Cevap: Kişinin bir yıl içerisinde 185 günden uzun bir süre Türkiye dışında bulunması halinde yurtdışında yerleşik olduğu kabul edilir ve turistik kolaylıklar kapsamında taşıt getirmesi mümkündür.

Soru: Türkiye’de yaşıyorum yurtdışından geçici araç getirebilir miyim?
    Cevap: Türkiye’de yerleşik birisinin yurtdışından geçici olarak araç ithal etmesi mümkün değildir.

Soru: Türkiye’de yaşıyorum, yurtdışında yaşayan akrabam/arkadaşım/eşim vs. burada benim kullanmam için taşıt getirip bana bırakabilir mi?
    Cevap: Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtların Türkiye’de yerleşik birisinin kullanımına bırakılması mümkün değildir. Bu durumun tespiti halinde ilgili hakkında 4458 sayılı Gümrük Kanununun 238 inci maddesi uyarınca cezai işlem yapılır.

Soru: Kiralayarak getireceğim araç için bana ne kadar süre verilir?
    Cevap: Kiralayarak taşıt getiren kişinin, yurtdışında kaldığı sürelere bakılarak işlem yapılır. Taşıt getiren kişi eğer yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmuş ise taşıt getirmesine izin verilir. Ancak kişiye verilecek süre, kiralama sözleşmesinde belirtilen süreden uzun ise kiralama sözleşmesinde belirtilen süre kadar süre verilir.

Soru: Turistik kolaylıklar kapsamında getirdiğim otomobilimi Türkiye’de benden başka kimler kullanabilir?
    Cevap: Turistik kolaylıklardan faydalanılarak geçici olarak ithal edilen taşıtlar, taşıt sahibinin, ikamet yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan eşi veya usul ya da füruu olan kişilerce kullanılabilir. Ayrıca yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıt sahiplerinin de araçta bulunması koşuluyla seyahat süresince üçüncü şahıslarca da kullanılabilir. Aksi halde 4458 sayılı Gümrük Kanununun 238 inci maddesi hükmü uyarınca hakkınızda cezai işlem yapılır.

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/yolcu-beraberi-tasitlar

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.