Şimdi Ara

Yeni Bir Ürün ..:: Elektrikli Kombi ::.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
334
Cevap
9
Favori
154.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sahin50

quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

Size daha uçuk birşey tarif edeyim anlatayım. ELEKTRİK PARASI ÖDEMEYE SON. :p

Malzemeleri yazıyorum
    10/15 Adet 12V 40Ah BAKIMSIZ KURU AKÜ -=-=-=-= 150 TL Civarlarında tanesi (Daha uygunada buluna bilir ben internetten şimdi baktım)
    12v - 220v Çevirici -=-=-=-= 50 tl (Internette buldum ancak daha kaliteli birşey alınmalı.)
    Akü Şarj apartı -=-=-=-= 300/500 tl
    Rüzgar Türbinü 5KW aylık 990KW üretim kapasiteli 10 Bin Euro (Çok çok daha uygunları vardı ama şimdi bulamadım. hatta kendi rüzgar güllerini yapanlar bile internette mevcut.)
    4/5 Katlı Bina -=-=-=-= Oturduğunun binanın en üstü katı
    5/7 Metre direk -=-=-=-= Sağlam ve 4 Tarafından Sağlam şekilde sabitlenmeli
    Rüzgar -=-=-=-= Buna yapacak pek birşey yok 4/5 Katlı binalar genelde oldukaç yüksektediler ve terasın etrafıda aynı yükseklikte binalar olduğu için çoğunlukla rüzgar alırlar, ancak biz işimizi sağlama alıp 5/7 Metre yüksekliğinde bir direk ile daha yükseğe ulaşıp binaların rüzgarımızı kesmemesini sağlıyoruz.

Genelde 3/5 Katlı binaların arasında sokakta dolaşırken 1/2Knot arası Rüzgar alırız rüzgarın geliş yönü ve sokağın yapısına göre değişiklik olabilir,

Çatılarda bu oran 2/3/5knot seviyesine kadar çıkmakta 5/7 Metrelik demir diğerimiz rüzgarımızın 5/7 ve üstü olacağını garantilemek ve işimizi sağlama almak amacıyla düşünülmüştür, amaç çevredeki binalardan yüksekte olmak ve rüzgarımızın kesilmesine hiç bir engebeye, yükseltiye izin vermemektir. Direğimizi Dikten ve 4 tarafından ekstra güvenlik önemleri alarak sabitledikten sonra Rüzgar Türbinü'müzü tepesine sağlam şekilde monte ediyoruz ve usulca dönmesini seyrediyoruz :)

Rüzgar Gülümüzü çatıya monte ettikten sonra her biri 150 TL olan 12V 40Ah (oldukça güçlü, 40Ah tam dolu kapasite ile UPS olarak kullanılırsa çok aşırı konfigurasyonu olmayan bir pc yi 1 saatten çok daha fazla çalışmasını sağlar, Dilerseniz 8/10 Tane bile koymanız işinizi görecektir.

Akülerin olduğu bölüme kadar Rüzgar gülünün elektrik tesisatı çekilir.
    Aküler Güzelce bağlanır, Rüzgar gülünden gelen kablo Şarj aparatı ve şarj aparatıda akülere bağlanır,
    Akülerin son ucuna 12v-220v Çeviri monte edilir, Rüzgar güllerinde akülere dolan elektrik akülerden 220x monofaz olarak çıkmasına yardımcı olur çevirici.
    Akülerin şarj süresi 10/15 saatten fazla olacaktır, çünkü kapasiteleri oldukça yüksektir. İşin sağlamı siz 48 saat şarj edin aküleri her biri 13 KG civarındadır.

Aküler dolduktan sonra mantığımızın bize gösterdiği yolu takip ediyoruz ve Rüzgar güllerinden kabloyu Şarj ünitesine Şarj ünitesi Akülere, Akülerde Çeviciye bağlanıyor, sıralama budur aksi durumunda bilmiyorum 5 katlı bina ne olur :)
    Dairenize elektriğin girdiği yere şalterlerin olduğu yere bu akülerden gelen kabloyu yeni bir şalter ile eklemek suratı ile uygunca bağlayınız. Bina elektrik saatinizin şalterini kapatın, aşağıdan dairenize giren elektrik kablolarının daire grişindeki şalteri kapatın, ek olarak yaptığınız şalteri açıp dairenize elektriği veriniz.

Sanırım Artık Türk Elektrik a.ş ile uzaktan yakından bir işiniz kalmamıştır ama yinede saati söktürüp aboneliğinizi iptal ettirmeyiniz :)

Şimdi Bu Rüzgar gülü her ne kadar stabil elektrik üretiyor olsada kapınıza kadar elektrik kadar stabil değildir, ilave olarak bir regülatör alarak rüzgar gülünden birde aküleri atlayarak doğrudan şaltere bir elektrik hattı çekiniz, aküler dolduğunda gereksiz şarjı kesecektir bu sistem ancak regülatörsüz bunu yapmanızı ÖNERMEM. piyasada 165/250w arası dalgalanmaların üstesinden gelebilecek regülatörler mevcuttur ki zaten rüzgar gülü çok gelişmiş bir sistem üzerine kurulu kendi içerisinde sistemi kontrol edip pervanenin çok hızlı dönerek aşırı elektrik üretimi gibi durumlar söz konusu değil, ayrıca boyutu, orantısı, ağırlığı itibariyle en yavaş dönüşlerde dahi stabil elektrik üretimini sağlamakta ve 220w sağlamakta.

yazın olurda ki yapısı itibariyle kolay kolay bozulmaz ama bozulsa bile rüzgar gülünüp 10 Tane 12V 40Ah akü size 2 belki kullanıma göre 3/4 gün bile elektrik sağlayabilir(abartmadan Elektrikli Fırın, Yüksek güçte elektrik süpürgesi, çamaşır, bulaşık makinesi kullanımları dahil değildir :) ) bu akülerin 200Ah lığıda vardır fiyatta ona göre yükselmektedir, dilediğiniz kadar akü bağlanabilir şarj üniteside ona göre değişmeli vs. vs.

Kışın bozulma yaşanırsa, önlem alıp 22/23 olan oda sıcaklığını 17/18 dereceye çekip kullanmadığınız odaların peteklerini kapatırsanız (Salon Petekleri büyüktür ve genelde 2 tanedir, buraların kaptılması daha mantıklı/tasaruflu) belki akülerdeki şarj ile 1 gün idare edebilirsiniz.

İşte Sizi Tedaş dan kurtacak mucizevi sistem budur Benim şu an internette bulduğum rüzgar gülü çok pahalı daha uygunu bulunursa 10/15Bin TL ye böyle birşey yapılabilir,

Tek yapmanız gereken ekipmanların alınması ve bir elektrik, elektronikçi tarafından sistemin kendi mevcut sisteminize entegre edilmesi, Rüzgar gülü, Akü, Şarj ünitesi ve Çevirici aynı yerden alırsan kurumlarını ürünleri alacağınız yer memnuniyetle yapar. nede olsa o kadar para kazandıracaksınız yapacak tabi :)

Akülerle ilgili bir örnek vereyim : Istanbul anadolu yakasında tam olarak emin değilim maltepe Türk Telekom mu yada farklı bir Türk telekom'mu tam olarak çıkartamıyorum o Türk Telekom'lardan birinin önünden geçiyorum bodrum katın camları açık içeride ben diyeyim 100 siz diyin 200 tane akü var ve benim yukarıda yazdığım 40Ah lık akülerden değil çok daha büyük aküler olduğu belli kamyon aküsü gibi duruyordu her biri.

Yani demek istediğim akünüz ne kadar çok ve kapasitesi yüksekse o kadar çok elektrik deponuz olacaktır. Bunlar gelişmiş Kuru Jel aküdür ORTALAMA 10 YIL ömürlüdür.

Yukarıda yazdığım belki astronomik olabilir, kimse evine böyle bir sistem kurmaya bilir/ihtiyaç duymaya bilir, ancak yapılabilecek birşeydir, Nasıl Doğalgazın bir gün biteceğini biliyorsak Kapımıza kadar gelecek elektriğinde tükebileceğini düşünmeliyiz, Bu sistem sizi herşeyden bağımsız yapar, farklı ortamdaymışsınız hissi yaratabilir her yerde elektrik kesildiğinde sizde elektrik olması. Parası olan yaptırabilir.

Yada 3G (4Mbps) Internetim var diyorsanız ve Dağın başına ev yaptım yaz kış orada oturmak istiyorum elektrikte yok diyorsanız bu sistem tam size göre :)

sayın Epidoras 2012 senesine geldik bu sizin uçuk projeniz ne alemde yaptınızmı birşeyler ben çok merak ediyorum.eğer yaptıysanız vede randımanlı bir şey oldu ise bunu bizlerlede paylaşın zira bende düşünüyorum bu sistemi..cevabınızı bekliyorum.

Selam,

Evet, yıl 2012 :) aradan 3 sene geçti, işim dolayısı ile şehir değiştirdiğim için bu projeyi gerçekleştiremedim, zaten yapmak istediğim bu uçuk projenin bir kaç bin TL lik olanı idi. Halen şehir dışında olduğum için kendi evime geçmediğimden dolayı böylesi bir işe bulaşmıyorum. Fakat, parası olan biri için böylesine bir sistemin kurulması mantıklı, o gün itibariyle fiyat ve performans biraz kötü iken bugün için çok daha iyi sonuçlar verebilir. Örneğin: o zaman uygun diye 10/15 adet 40ah akü önermişken bugün bu aküler 200Ah civarına kadar temin etmek mümkün.

Önerim halen geçerlidir, rüzgar enerji işini yapanlar 2009 yılına göre çok fazla artmış durumda, o gün böylesine bir sistem için alınabilecek rüzgar tribünü 10 bin € dan başlarken şimdi ege bölgesinde bir çok yerde üretilmekte yada sipariş ile istediğiniz ürünü temin etmektedirler hem de 5/10 Bin TL civarında!

Benim o gün için halimdeki proje 95m² ev(2+1) için toplam (Salon)2x1,5 - (Odalar+Banyo+hol ve duş)4x1m toplam 6-7metre petek olacaktı. Evimin tam ortasında elektrikli kombiyi çalıştırabileceğim yere sahip olduğum için, devir dahim esnasında ısı kısa mesafede ve en az kayıpla yapılması bir avantaj.

Evimin 95m² olmasından dolayı 7,5KW lik işimi görür diye düşünmüştüm o zaman ki halen aynı şeyi düşünüyorum ayrıca 2008 yılında banyo hariç tüm evin tavanı izocam kaplı. Camlar 2005 yılında acemilikle tercih ettiğim çift camlar yetersiz olduğu için 2010 da kaliteli ve sağlam olanlar ile yeniledim ve etrafını düzgün bir şekilde ısı kaybı yaşatmayacak şekilde kapattırdım. Genelde bu pencere kenarlarına dikkat edilmeli hep soğuk gelir bu yerlerden. Tekrar evime döndüğümde elektrikli panjur dahi yaptırmayı düşünüyorum :) hele bir dönsem...

Velhasıl işin can alıcı kısmına gelince yalıtımlı bir evde ısıyı kişilerin kaliteli bir şekilde hissedebilmesi için metre kareye 70W elektrik sarfiyatı olduğu söyleniyor. Benim 95m²x70=6.6KW benim ihtiyacımı gördüğü aşikar. Evimin yalıtımının 10/9 olduğu düşünüldüğünde bu oran biraz daha düşeceği matematiksel olarak ortadadır. Evimin tam ortasına elektrikli kombiyi koyabilecek olmamın da peteklere gidecek sıcak suyu kolay soğumayacağının da göz önünde bulunduğunda, ilk ısıtıldıktan ısıtmadan sonra kombinin %15-25 arası performans ile çalışacağını tahmin ediyorum. Yani 6,6KWx25%=1,65KW/saat demektir. Eğer gerçekten tasarruf düşkünü biriyseniz sisteminizi yalnızca eve geldiğinizde çalıştırdığınızda bu oranın %30-40 olduğunu varsaydığımızda 6,6KWx35%=2,31KW yapar. <- 24 saat çalıştırmak yerine evdeyken çalıştırarak bu şekilde kullanılabilir. Not: teknoloji o kadar gelişti ki eve gelmeden 1 saat önce cep telefonundan cihazı açıp sıcak bir ortama doğrudan giriş yapabilirsiniz :)

Birde bu sistemin gece gündüze göre daha düşük derecede kullanacak olmanız yukarıda vermiş olduğum değerlerin bir miktar daha altına inmesini sağlayabilir. Sinekten yağ çıkarmaya çalışırsanız gerçekten yılda 3-4 ay şebeke elektriği ile aylık 250-400 arası fatura ile kış geçirilebilir.

Şimdi kilit noktaya gelelim:
    Bu sistemi rüzgar enerjisi ile kullanmak isterseniz nasıl olur. Araştırmalarıma göre online sistemler var, yani bir kısmını rüzgar enerjisi bir kısmını şebekeden karşılayan sistemler.
    Sizin 5-10KW arası bir rüzgar tribünü sistemi uygun bir yere kurmanız sonucunda 7,5KW lik sistemi en kötüsü %75 randıman ile çalıştırdığınızda 5,6KW üretim yapar, biz buna temiz olsun 4KW olsun diyelim, eğer şebeke elektriği ile birlikte beslenebilecek bir sistem kurulabilirse ısıtıcılarınız 24 saat çalışır en fazla da 100TL elektrik faturası ödersiniz gibi geliyor.

Bu sistemi akü yedekli besleme olayına gelirsek yatırım maliyeti akü tipine göre değişiklik gösterebilir yıl 2012 olduğu için 200Ah aküler çok rahat bulunabilmekte. 5-10 Adet 12V 200Ah akü ile 2000Ah elde edip 2000x12=24KW enerji sahibi olursunuz. Elektriklerin kesilmesi durumunda varsayalım rüzgar enerjinizde kesintiye uğrasa bile 5KW lik bir tüketimin altında 4-5 saat elektrik sorunu yaşamazsınız. Tabi bu verdiğim değerler değişebilir saatlik kullanımınız 5KW değil de 3KW olursa 8 saat yapar, birde bu kesinti yazın ısıtıcının çalışmadığı döneme denk gelirse akülerin tipine göre hiç kimsede elektrik yokken siz bu durumun keyfini sürersiniz (biraz hayal kurmak gibi oldu)

Kısaca para varsa her şey var, şebekeden bağımsız doğrudan kendi sisteminizi de kurarsınız duruma göre her şey sizde bitiyor. Aküler ciddi bir yatırım ve yer isteyebilir!

m² 70w lik sistem genelde odalarını elektrik ile ısıtan cihazlarda hesaplama yapılırken kullanılır, belki burada işe yarayabilir ve fikir vermesi açısından ekledim
    24KW ile 250-300m² yer ısıtacaklara sesleniyorum:
    1. Su gideceği yere kadar soğur!
    2. 24KW nin %50 si boşa gider(Gerçekten ihtiyacınıza uygun olsa değer 24KW olsa bile!)
    3. Tüketim çanavarıdır. (saatte 24KW tüketebilirim demektir)

Emin olun 24KW alıp 2. kata yada oldukça uzakta bulunan peteklere su iletmek için alet durmadan çalışır hani olmaz ama olduğunu varsarsak saatte 24KW tükettiğinizi düşünürsek vergiler hariç tüketim bedeliniz şuan elimde bulunan fatura üzerinden birim fiyatı üzerinden hesaplıyorum:
    24KWx24saat=576KW
    576KWx30gün=17280KW
    17280KWx0,208737=3606,97536 TL faturanızda yazacak tüketim bedeli!

Benim faturamdaki 0,208737 birim fiyatım (her faturada tüketim oranına göre farklı oluyor+Tüm ilave harçlar ve vergiler hariç!)
    Benim faturamdaki tüketim: 102KW
    Tüketim tutarı: 21,43TL
    Ödemem Gereken: 33,90TL
    33,90/21,43=1,581894540363976
    Yani demek oluyor ki 3606,98 TL gelen faturanıza vergile ve harçlar(kayıp kaçak) bindikten sonra şu şekilde olacak
    3606,98x1,582=5706,3TL

Öneri: illa da bunu kuracaksanız peteklerin bulundukları göz önünde bulundurarak 7,5KW lik 2 adet alın hani olmadı 10KW lik 2 adet alın her iki ürünü petekler için uygun olan iki ayrı noktaya kurabilirsiniz. 1 adet 24KW kurmaktan iyidir hem bozulduğunu düşünsenize? 2 Adet yedekli gibi düşünün ;)

Saygılar.

• Rüzgardan elektrik üretmek tahmin ettiğiniz kadar kolay değil. Akülerin fiyatlarından hiç bahsetmiyorum bile. Eğer akü doldurulup ısıtmada kullanılacaksa yüksek DC gerilimler kullanılmalı 20 Tane akü alıp 240 Volt elde edip DC olarak direk kalorifer peteği besleyebilirsiniz. Tabi bunların hepsi kağıt üzerinde. Düşünce olarak güzel ama uygulaması ve işletmesi kolay değil.
    http://forum.donanimhaber.com/m_3899535/mpage_159/key_/tm.htm
  • Arkadaşlar evim 90 m² 2+1.. 2012 yılı başlarında bitmiş yeni ve dolayısı ile yapı denetimine göre ısı yalıtımı yapılmış bir ev İzmir Urla'da..

10 KW lık bir kombinin evim için yeterli olacağını (eğer daha düşüğü de yeterli olur denmezse) düşünüyorum,

Evde klima yok, diğer bilinen elektrikli eşyaların kullanımı ile aylık faturam ortalama 50 TL civarı.

İzmir'in kış iklimi şartları göz önüne alındığında 10 KW kombinin bana aylık bazda faturama yansıması ne olur?

Bilen ve de özellikle kullanmış ve kullanmakta olan arkadaşlardan yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum.

Saygılar..!
  • quote:

Orijinalden alıntı: katle

Arkadaşlar evim 90 m² 2+1.. 2012 yılı başlarında bitmiş yeni ve dolayısı ile yapı denetimine göre ısı yalıtımı yapılmış bir ev İzmir Urla'da..

10 KW lık bir kombinin evim için yeterli olacağını (eğer daha düşüğü de yeterli olur denmezse) düşünüyorum,

Evde klima yok, diğer bilinen elektrikli eşyaların kullanımı ile aylık faturam ortalama 50 TL civarı.

İzmir'in kış iklimi şartları göz önüne alındığında 10 KW kombinin bana aylık bazda faturama yansıması ne olur?

Bilen ve de özellikle kullanmış ve kullanmakta olan arkadaşlardan yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum.

Saygılar..!

Bu gün Uedaş Elektrik 1KW için vergiler dâhil tek terimli tarifede 0,34 Krş istiyor.

Sizin aletin çalışma sistemini öğrenin 10KW gücünde hiç durmadan çalışması durumunda saatte 3,4 Kuruş yakacaktır vergiler dâhil ama o alet durmadan 10KW çalışmaz, çalışamaz. İçerisindeki kazanda suyu istenen sıcaklığa ulaştırdığı takdirde saatte 20dk 10KW gücünde çalışsa 1,13 Kuruş yapar, günde 10 saat çalıştırsanız 11,3 TL yapar.

Şu şekilde düz bir mantık ile gidelim ve hesaplayalım:

10KW gücündeki Kombiniz ilk çalıştığında 30-45dk içerisinde kombinin sıcaklığını istenen seviyeye getirmesi durumunda 1,7-2,55TL yakar.
    Sonraki süreçte kombi gün içerisinde 15 saat çalışıp her saat aralıklarla toplamda 20dk çalışıp dursa her saat için 1,13TL 15 saat için: (sabah 9 - gece 12)
    1,13x15=17TL günlük.
    17x30=510TL yapar vergiler dâhil lakin burada kombiyi araştırıp öğrenmeniz lazım 2000W ufo alırken bile ısıtıcının asıl gücünün 800watt olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Belki 10KW dediğiniz ısıtıcı 7500W olabilir ve bunun da bir kademesi olabilir. İlk kademe 3KW sonraki 5KW ve 7,5KW şeklinde.

80-90 derece sıcaklığa ulaşan bir kombi öyle zırt pırt soğumaz ve saatte 20dk çalışmaz ben fazladan hesapladım.

Tahminime göre 10KW lik kombiniz 7,5KW gücünde ve bir kaç KW lik kademeden oluşuyordur. Öyle fişe tak 10KW kullan biraz saçma olabilir.

Nitekim Alacağınız kombinin ortalama 4-5KW olması yukarıda yaptığım hesabın yarısına tekabül eder!

İlave olarak geçen nisan da ve geçen ay yapılan zamlar ile doğalgaza %38 zam gelmiş iken geçen sene doğal gaz ile 250TL ye ısınan bir aile son zamlar ile 345TL ödeyecek.

Elektrikli kombinin avantajlarından biri istediğiniz yere koyma özgürlüğü, Evin tam ortasında bir yere yerleştirdiğiniz takdirde doğalgaz sobaları gibi cama yakın koyabileceğiniz yerlerde soğuma ve evin uzak yerlerine sıcak su pompalar iken suyun yolda soğuması gibi sorunlar olmayacaktır. Mümkün mertebe evin ortasına koyduğunuz takdirde ve saat de 10-20Dk çalışması durumunda aylık 200-350 arası kurtulabilirsiniz. Yapılan zamlardan daha az etkilenirsiniz. Bu yıl doğalgaza %38 zam gelmişken toplamda elektrik e gelen zam %15'dir. Kısaca daha karlı olacaksınız. Kombiyi iyice araştırıp öğrenin detaylarını.

• quote:

Arkadaşlar evim 90 m² 2+1.. 2012 yılı başlarında bitmiş yeni ve dolayısı ile yapı denetimine göre ısı yalıtımı yapılmış bir ev İzmir Urla'da..

Saygılar..!

Elektrikli kombi yerine her odaya 1 -2 yağlı radyatör koyun daha akılcı tesisat vs ile uğraşmak yerine, kombi olmasının tüketime bir katkısı yok.

5 adet 2kW radyatör 10kW aynı hesaba gelir

Ama Izmir gibi bir bölge için kaliteli inverter klima çok daha uygun ve tüketim masrafı olarak doğalgaza alternatif olabilir.

Klima elektrikli kombi vs. normal elektrikli ısıtıcya göre 3-4 defa daha az elektrik harcar.

Yani klima ısı pompası kullanır, elektrikli kombide 350TL ödediğinizde aynı derecede ısınmada klimada 100TL ödersiniz yazın da konforu + olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 7 Kasım 2012; 15:47:22 >

• quote:

quote:

Saygılar..!

Bu gün Uedaş Elektrik 1KW için vergiler dâhil tek terimli tarifede 0,34 Krş istiyor.

Sizin aletin çalışma sistemini öğrenin 10KW gücünde hiç durmadan çalışması durumunda saatte 3,4 Kuruş yakacaktır vergiler dâhil ama o alet durmadan 10KW çalışmaz, çalışamaz. İçerisindeki kazanda suyu istenen sıcaklığa ulaştırdığı takdirde saatte 20dk 10KW gücünde çalışsa 1,13 Kuruş yapar, günde 10 saat çalıştırsanız 11,3 TL yapar.

10KW gücündeki Kombiniz ilk çalıştığında 30-45dk içerisinde kombinin sıcaklığını istenen seviyeye getirmesi durumunda 1,7-2,55TL yakar.
    Sonraki süreçte kombi gün içerisinde 15 saat çalışıp her saat aralıklarla toplamda 20dk çalışıp dursa her saat için 1,13TL 15 saat için: (sabah 9 - gece 12)
    1,13x15=17TL günlük.
    17x30=510TL yapar vergiler dâhil lakin burada kombiyi araştırıp öğrenmeniz lazım 2000W ufo alırken bile ısıtıcının asıl gücünün 800watt olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Belki 10KW dediğiniz ısıtıcı 7500W olabilir ve bunun da bir kademesi olabilir. İlk kademe 3KW sonraki 5KW ve 7,5KW şeklinde.

80-90 derece sıcaklığa ulaşan bir kombi öyle zırt pırt soğumaz ve saatte 20dk çalışmaz ben fazladan hesapladım.

Tahminime göre 10KW lik kombiniz 7,5KW gücünde ve bir kaç KW lik kademeden oluşuyordur. Öyle fişe tak 10KW kullan biraz saçma olabilir.

Nitekim Alacağınız kombinin ortalama 4-5KW olması yukarıda yaptığım hesabın yarısına tekabül eder!

İlave olarak geçen nisan da ve geçen ay yapılan zamlar ile doğalgaza %38 zam gelmiş iken geçen sene doğal gaz ile 250TL ye ısınan bir aile son zamlar ile 345TL ödeyecek.

Elektrikli kombinin avantajlarından biri istediğiniz yere koyma özgürlüğü, Evin tam ortasında bir yere yerleştirdiğiniz takdirde doğalgaz sobaları gibi cama yakın koyabileceğiniz yerlerde soğuma ve evin uzak yerlerine sıcak su pompalar iken suyun yolda soğuması gibi sorunlar olmayacaktır. Mümkün mertebe evin ortasına koyduğunuz takdirde ve saat de 10-20Dk çalışması durumunda aylık 200-350 arası kurtulabilirsiniz. Yapılan zamlardan daha az etkilenirsiniz. Bu yıl doğalgaza %38 zam gelmişken toplamda elektrik e gelen zam %15'dir. Kısaca daha karlı olacaksınız. Kombiyi iyice araştırıp öğrenin detaylarını.

Kardeşim çok teşekkür ederim vakit ayırıp özenerek ayrıntılı bilgiler verdiğin için..

• quote:

quote:

Saygılar..!

1,13x15=17TL günlük.

ne yazık ki bu ürün Antalya gibi bir yerde bile saatte 20-30 dakikanın çok üstüne çıkıyor. reziztans ısıtmayı durdursa bile içindeki devirdaim pompası sürekli çalışıyor ve bu bile bile elektrik sarfiyatı.

bence almadan önce elektrikli kombi ile ısınan çevrenizdeki insanlardan fikirlerini alın. herşey anlatıldığı gibi kesinlikle değil. düşük elektrik faturaları ise ütopik. sevgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: space_frog

quote:

quote:

Saygılar..!

1,13x15=17TL günlük.

ne yazık ki bu ürün Antalya gibi bir yerde bile saatte 20-30 dakikanın çok üstüne çıkıyor. reziztans ısıtmayı durdursa bile içindeki devirdaim pompası sürekli çalışıyor ve bu bile bile elektrik sarfiyatı.

bence almadan önce elektrikli kombi ile ısınan çevrenizdeki insanlardan fikirlerini alın. herşey anlatıldığı gibi kesinlikle değil. düşük elektrik faturaları ise ütopik. sevgiler

Eve çok ciddi bir yalıtım yapmak lazım içeride tavanı izocam, dışarıda yüzeyi manto ve iç kısmını izocam yaparsanız ciddi derece çok kar ederseniz prensipte metrekare için ısıtma gücü 70W iken siz bunu 50W'lara düşürebilirsiniz 50Wx90m=4.5KW yapar buda size ekonomiklik sağlar, yalıtım için de bir kereye mahsus 20 yıllığına 5Bin TL para yatırmanız gerekir 5000TL/240ay=20TL gibi birşey yapar. Su pompası saatte 100w yakabilir mi? ciddi bir yalıtım ile elektrikli kombiyi ekonomik hale getirebilirsiniz. Ben araştırdığım dönemde 10KW diye geçen kombiler 7.5KW - 15KW diye geçenler ise 12KW güç tüketiyordu, isimleri nedense tüketimlerinden daha yüksekti hep. Gelmek istediğim nokta gerçekten kademeli çalışan bir elektrikli kombi ile doğalgaza göre daha ekonomik ısınma sağlanabilir.

4,5KW elektrik tüketen bir kombi her saat 45DK olmak üzere günde 10 saat çalışsa 11,475 TL yapar, 11,48x30=344TL

Devamında 1000TL civarında güneş panelleri var, 2000TL ye iki adet güneş ile su ısıtan panellerden alıp, bunu elektrikli kombinin önüne takarsanız şebekeden 3-5 belki 10 derece gelecek suyu 30-40 hatta 50 belki de daha yüksek derecelere çıkartıp saatte 45dk çalışan kombinizi 15dk çalıştırırsınız :) buda 344TL gelecek faturayı / 3 = 115TL yapar. Varsın 200 gelsin ev sıcak olsun hastalık olmasın bu yatırımların tamamı bir kere yapılıp en az 10 yıl kullanılabilir. Bu bağlamda yapılacak yatırım maaliyetlerini kullanım ömrüne bölmek daha mantıklı olacaktır, yoksa bir kere 10Bin TL vermek hiç makul olmayacaktır ama 10Bin TL nizi 10 Yıla bölerseniz yılda 1000TL yapar ki bu tip şeylerin ömrü daha uzundur. 10 yıl bile olsa 1000/120ay=83TL.

Ben ilk yazılarımda daha iddialısını yazmıştım bunun. Bu mesajımda yazdığım, Elektrikli kombi + Isıtıcı panellerin yanında birde bir kaç KW lik rüzgar gülü çatınıza koydunuz mu. Memlekette elektrik kesilse, doğalgaz bitse size birşey olmaz, elektriğinizde olur, sıcak suyunuz da. Rüzgar güllerinin ekonomik ömrü 20 yıl bu sistem(Kombi+Isıtıcı+Rüzgar) için komple toplamda 15 Bin TL harcayıp 20 yıl kullandığınızı düşünürsek gerçekten güzel olurdu.

Ben devletin yerinde olsa büyük site gibi yapılan yerlere Rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik olmak üzere güneş enerjisinden sıcak su sistemlerini kurmayı mecburi yapardım.
    120 Dairelik bir siteyi düşünün, şimdi bu dairelerin ortalama aylık 200KW elektrik tükettiğini düşünelim,
    200x120=24MW(24000kw) aylık faturası 8-10 belki vergiler ile birlikte daha fazla...
    Rüzgar gülleri var 10-50-100KW/saat civarında. Bunlardan 50KW lik olanın %75 performans ile çalıştığını varsayalım 27MW güç üretir. Birde güneş panellerinin elektriği vardı onu saymadım bile. Fakat Güneş enerjisi ile su ısıtan sistemleri elektrikli merkezi sistem ısıtıcılar ile birleştirip dairelerin ısınma ihtiyaçlarını karşıladın mı bu iş tamamdır.

Alın size herşeyden ve herkesden bağımsız bir site bir çok kötü durumdan kendini sıyırabilecek bir yer olurdu. Birde New York daki gibi tuvalet suyunu arıtıp temiz çeşme suyu diye bir dönüşüp yaparsanız çok uçuk olur zaten Türkiye'de de kimse böyle birşey istemez ama New York'da bunu yapıyorlar :)

Hayal ya da uçuk diyebilirsiniz, fakat geçmişte hayal olarak söylediğimiz şeyleri bugün gerçekleştiriyoruz. Hayaller gerçeklerin ilk adımı ya da temelidir diyorum bende :)

Fikirlerim kopyalanamaz Copyright © ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 9 Kasım 2012; 9:20:18 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: space_frog

quote:

quote:

Saygılar..!

1,13x15=17TL günlük.

Eve çok ciddi bir yalıtım yapmak lazım içeride tavanı izocam, dışarıda yüzeyi manto ve iç kısmını izocam yaparsanız ciddi derece çok kar ederseniz prensipte metrekare için ısıtma gücü 70W iken siz bunu 50W'lara düşürebilirsiniz 50Wx90m=4.5KW yapar buda size ekonomiklik sağlar, yalıtım için de bir kereye mahsus 20 yıllığına 5Bin TL para yatırmanız gerekir 5000TL/240ay=20TL gibi birşey yapar. Su pompası saatte 100w yakabilir mi? ciddi bir yalıtım ile elektrikli kombiyi ekonomik hale getirebilirsiniz. Ben araştırdığım dönemde 10KW diye geçen kombiler 7.5KW - 15KW diye geçenler ise 12KW güç tüketiyordu, isimleri nedense tüketimlerinden daha yüksekti hep. Gelmek istediğim nokta gerçekten kademeli çalışan bir elektrikli kombi ile doğalgaza göre daha ekonomik ısınma sağlanabilir.

4,5KW elektrik tüketen bir kombi her saat 45DK olmak üzere günde 10 saat çalışsa 11,475 TL yapar, 11,48x30=344TL

Devamında 1000TL civarında güneş panelleri var, 2000TL ye iki adet güneş ile su ısıtan panellerden alıp, bunu elektrikli kombinin önüne takarsanız şebekeden 3-5 belki 10 derece gelecek suyu 30-40 hatta 50 belki de daha yüksek derecelere çıkartıp saatte 45dk çalışan kombinizi 15dk çalıştırırsınız :) buda 344TL gelecek faturayı / 3 = 115TL yapar. Varsın 200 gelsin ev sıcak olsun hastalık olmasın bu yatırımların tamamı bir kere yapılıp en az 10 yıl kullanılabilir. Bu bağlamda yapılacak yatırım maaliyetlerini kullanım ömrüne bölmek daha mantıklı olacaktır, yoksa bir kere 10Bin TL vermek hiç makul olmayacaktır ama 10Bin TL nizi 10 Yıla bölerseniz yılda 1000TL yapar ki bu tip şeylerin ömrü daha uzundur. 10 yıl bile olsa 1000/120ay=83TL.

Ben ilk yazılarımda daha iddialısını yazmıştım bunun. Bu mesajımda yazdığım, Elektrikli kombi + Isıtıcı panellerin yanında birde bir kaç KW lik rüzgar gülü çatınıza koydunuz mu. Memlekette elektrik kesilse, doğalgaz bitse size birşey olmaz, elektriğinizde olur, sıcak suyunuz da. Rüzgar güllerinin ekonomik ömrü 20 yıl bu sistem(Kombi+Isıtıcı+Rüzgar) için komple toplamda 15 Bin TL harcayıp 20 yıl kullandığınızı düşünürsek gerçekten güzel olurdu.

Ben devletin yerinde olsa büyük site gibi yapılan yerlere Rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik olmak üzere güneş enerjisinden sıcak su sistemlerini kurmayı mecburi yapardım.
    120 Dairelik bir siteyi düşünün, şimdi bu dairelerin ortalama aylık 200KW elektrik tükettiğini düşünelim,
    200x120=24MW(24000kw) aylık faturası 8-10 belki vergiler ile birlikte daha fazla...
    Rüzgar gülleri var 10-50-100KW/saat civarında. Bunlardan 50KW lik olanın %75 performans ile çalıştığını varsayalım 27MW güç üretir. Birde güneş panellerinin elektriği vardı onu saymadım bile. Fakat Güneş enerjisi ile su ısıtan sistemleri elektrikli merkezi sistem ısıtıcılar ile birleştirip dairelerin ısınma ihtiyaçlarını karşıladın mı bu iş tamamdır.

Alın size herşeyden ve herkesden bağımsız bir site bir çok kötü durumdan kendini sıyırabilecek bir yer olurdu. Birde New York daki gibi tuvalet suyunu arıtıp temiz çeşme suyu diye bir dönüşüp yaparsanız çok uçuk olur zaten Türkiye'de de kimse böyle birşey istemez ama New York'da bunu yapıyorlar :)

Hayal ya da uçuk diyebilirsiniz, fakat geçmişte hayal olarak söylediğimiz şeyleri bugün gerçekleştiriyoruz. Hayaller gerçeklerin ilk adımı ya da temelidir diyorum bende :)

Fikirlerim kopyalanamaz Copyright © ;)

dostum hesabını bilmem... sadece akşamları çalıştırarak geçen yıl ortalama 350 TL fatura ödedim.
    hadi diyelim 100 TL' si normal ev kullanımı olsun geriye kalıyor 250 TL. geçen yıl normal ev tüketimim 60-65 tL civarında idi; zam üstüne zam bu sene 100 TL yi geçti. bu zamlarla eminim ki geçen yılki kullanımımla 500 TL öderim.

aynı marka kombi komşumda var; 24 saat tüketimle aylık ortalama 1200-1300 TL civarı ödedi.
    dış ısı ile iç ısı arasındaki fark antalyada kışın 10-15 derece.

ben bu kadar ödüyorsam kışın daha soğuk olan yerlerdekiler ne öderler bilemiyorum...
    ayrıca ilk açışta kullanım suyu genelde hep 25 derece santigrat civarında.

gelelim günısı takılmasına.
    sistem kapalı devre 1-2 bar arasında su kullanıyor.

aynı soruyu ben forumda geçen yıl sormuştum; kimseden yanıt alamamıştım fakat boilersiz o iş hayal görünüyor.
    işin içine boiler girince de ısınması gereken su miktarı artacak ve bence fatura yükselebilir.

kapalı devre çalışmasında da örneğin 60 dereceye ayarladınız: su 60 dereceye kadar ısıtılıyor (genele 65 derecede ısıtma devreden çıkıyor) sonra hızlı bir soğuma gerçekleşip 55 dereceye düşüyor ve ısıtma tekrar devreye giriyor.

• Selamlar,

Kombileri tam gaz çalıştırmaya az kaldı merak etmeyin.
    Aralık ayı sonunda göreceğiz ne kadar ödeyeceğimizi.
    Ekim ayında 142,46 TL geldi benim eve, termosifon sürekli açık ve genel ev kullanımı.
    401 kW tüketim var, dolayısıyla 1 kW herşey dahil 35.5 krş oldu diyebiliriz.

En çok merak ettiğim Ocak ayında 2.000 kW tüketimi geçip geçmeyeceğimiz. :)

Herkese kolay gelsin, keyifli bir kış diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: menerio

Selamlar,

Kombileri tam gaz çalıştırmaya az kaldı merak etmeyin.
    Aralık ayı sonunda göreceğiz ne kadar ödeyeceğimizi.
    Ekim ayında 142,46 TL geldi benim eve, termosifon sürekli açık ve genel ev kullanımı.
    401 kW tüketim var, dolayısıyla 1 kW herşey dahil 35.5 krş oldu diyebiliriz.

En çok merak ettiğim Ocak ayında 2.000 kW tüketimi geçip geçmeyeceğimiz. :)

Herkese kolay gelsin, keyifli bir kış diliyorum.

Sizden ricam elektrik faturasının fotosunu çekip buraya koyarmısınız :) detaylıca görmek istiyorum, isim kısmını ve abone numarasını kapatıp yada daha aşağı fatura bilgisinin bulunduğu yerin.

Detaylıca görelim, bu yıl bende elektrikli ısıtıcı kullanacağım :)

Saygılar.

• Faturanın nesini merak ettiniz bilmiyorum ama aşağıda bulabilirsiniz. :)
    Ben tek tarifedeyim, geçen kış da o şekilde kullandım, bakalım bu kış nasıl bir performans olacak.
    24 kW Maktek var bende kombi olarak, daha devreye almadım.

Yeni Bir Ürün ..:: Elektrikli Kombi ::..
  • quote:

Faturanın nesini merak ettiniz bilmiyorum ama aşağıda bulabilirsiniz. :)
    Ben tek tarifedeyim, geçen kış da o şekilde kullandım, bakalım bu kış nasıl bir performans olacak.
    24 kW Maktek var bende kombi olarak, daha devreye almadım.

Yeni Bir Ürün ..:: Elektrikli Kombi ::..

Yıllık kullanım tutarları belirli bir tutarı geçen abonelerin özel elektrik şirketlerinden elektrik alma hakları bulunuyor sizde bu şekilde elektrik alırsanız faturanızda %50 ye yakın düşüş olacaktır.

Elektrik işletmelerinin fiyatlarını incelerseniz 0,7 kuruştan başlıyor, Mesken için ise kdv hariç 0,28 kuruş. aradaki farkı siz düşünün artık :)

Ekleme:

Ayrıca 24KW lik bu ürünün kademeleri var mı? hangi kademelerde ne kadar elektrik tüketiyor. Isıttığınız mekan toplam kaç metre kare, Dairenizin tavan kısımlarında izocam, dışarıda mantolama var mı? son olarak geçen yıl ne kadar fatura ödüyordunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 10 Kasım 2012; 16:55:38 >

• Bizim evimiz 75 m2 tabana oturan 2 katlı, 2007 yılında yapılan müstakil bir ev, toplamda 130 m2 diyebiliriz.
    Duvarlar çift tuğla ve içleri köpük izolasyonlu, kapılar çift camlı pvc, aynı zamanda çok soğuk ve rüzgarlı havalarda koruma sağlaması için elektrikli alüminyum panjurlar mevcut. Buna ek olarak biraz ısıtma daha çok keyif için şömine var salonda ve bacanın dışında bir sıcak hava odası yaratarak yaktığımız zamanlarda ısınan havanın salon ve yatak odasında dolaşmasını sağlayan hava menfezleri var.
    Geçen hafta çatı arasını komple İzocam 10cm şilte ile kapladım, gerçi pek soğuk olmadı daha İzmir'de ama ay sonuna doğru başlar soğuklar, İzocam işe yarar mutlaka.

Benim kombi 3 kademeli, 8 kW - 16 kW - 24 kW olarak çalışıyor. İlk açtığımda tabiki 3 reziztansta çalışıyor. 25 C su sıcaklığını 6 - 7 dakikada 50 C yapıyor, bu sürede kademeli olarak önce 16 kW sonra 8 kW'a düşüyor ve sonra ısıtma kapanıyor sadece pompa çalışıyor. Hava sıcaklığına göre tekrar devreye girme süreleri değişiyor, çok ince hesap yapmadım ama geçen sene 3 - 5 dakika aralıklarla 1 - 2 dakika kısa süreli devreye giriyor diyebilirim.

Geçen sene Şubat'ta montajı bitti kombinin, geçen sene en çok ödediğim fatura 440 TL olması lazım ama bu faturada her gün kombi yakmadık, o kadar soğuk olmadı, klima + şömine kullandığımız günler de oldu. Fikir vermesi açısından 21 kW kullanan bir tanıdığım var, sürekli onu kullanıyor, günde 8 saat civarında, 10 metreye yakın petek var o evde ve 160 - 170 m2 gibi. Geçen sene Ocak ayında 2.300 kW tüketimi vardı.

Ben kendi adıma konuşacak olursam Ocak ayında 750 TL fatura bekliyorum. :)

• arkadaşlar benim evim 85 mt kare bende evime yeni tesisat yaptırdım maktekin 12 kw lık elektrikli kombisini aldım fakat benim peteklerim özel yani normal peteklerden en az %50 daha tasarruflu hatta %70lerden bahsediyorlar daha peteklerimin montajı yapılmadı önümüzdeki hafta bağlanacak elektrikli doğalgazlı yada kömürlü fark etmez bi inceleyin derim tasarufun sebebi normal birmetre tül petekte 6-7 litre su bulunur bu petekte ise sadece bir su bardağı kadar su bulunuyor 175 ml normalde benim evimde 50 litre su bulunacaktı ama şuan peteklerde 10 litr kadar su olacak 50 lt suyu ısıtmakta kullanılacak güçle 10 lt suyu ısıtmakta kullanıcak güç arasında dağlar kadar fark olacak bana çok mantıklı gfeldi peteklerin fiyatı normallere göre baya bi pahalı ama elektrikli kombi fiyatı düşük olunca normal bi hesaba geliyo bence çok gelen faturaları düşürmek isteyenler araştırsın ben kurulunca burda günlük tüketim yazarım inşallah unduğum sonuçlara ulaşırım pek şüphem yok zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: trak_med

arkadaşlar benim evim 85 mt kare bende evime yeni tesisat yaptırdım maktekin 12 kw lık elektrikli kombisini aldım fakat benim peteklerim özel yani normal peteklerden en az %50 daha tasarruflu hatta %70lerden bahsediyorlar daha peteklerimin montajı yapılmadı önümüzdeki hafta bağlanacak elektrikli doğalgazlı yada kömürlü fark etmez bi inceleyin derim tasarufun sebebi normal birmetre tül petekte 6-7 litre su bulunur bu petekte ise sadece bir su bardağı kadar su bulunuyor 175 ml normalde benim evimde 50 litre su bulunacaktı ama şuan peteklerde 10 litr kadar su olacak 50 lt suyu ısıtmakta kullanılacak güçle 10 lt suyu ısıtmakta kullanıcak güç arasında dağlar kadar fark olacak bana çok mantıklı gfeldi peteklerin fiyatı normallere göre baya bi pahalı ama elektrikli kombi fiyatı düşük olunca normal bi hesaba geliyo bence çok gelen faturaları düşürmek isteyenler araştırsın ben kurulunca burda günlük tüketim yazarım inşallah unduğum sonuçlara ulaşırım pek şüphem yok zaten

az suyla çok ısınma.. nasıl bir mantıktır? ben anlayamadım şahsen.. sadece "pazarlama" oyunları.. o kadar kolay olsaydı keşke..

• Selamlar,

Bugün ilk defa kombiyi devreye aldım, hava çok serin değil o yüzden şu anda sadece yatak odası ve ebeveyn banyosu açık.
    Diğer petekler ve odalar kapalı.

Fikir vermesi açısından şu bilgiyi paylaşmak istedim meraklı kombiciler ile. :)

Su sıcaklığı 50 C olarak ayarlı. 24kW Maktek kullanıyorum. Alet 2dk15sn sirkülasyon yapıyor, bu sürede su sıcaklığı 45 C düşüyor, tekrar devreye girip 1dk10sn ısıtma yapıyor ve sıcaklık tekrar 50 C derece oluyor. Tabi bu durum yaklaşık 2 metrelik petek kullanımı ile dış sıcaklık 8 C derecedeyken.

İlk başlangıçta 21 C su sıcaklığını 50 C yapması ise 8 dakika kadar sürdü, o tüketimi göz ardı ediyorum bu hesapta, ancak orda 4 kW yakmış olabilir çünkü 3 rezistans birden çalışıyor ve kademeli olarak azalıyor.

Basit bir hesap yaptım, 60 dakika 3600 saniye oluyor. Her seri 205 saniye (sirkülasyon + ısıtma) ve ~18 kere tekrarlanacak 1 saat içerisinde.
    Dolayısıyla 2430 saniye sirkülasyona, 1260 saniye ısıtmaya gidecek. Bu değerleri dakikaya çevirirsek eğer 40dk sirkülasyon, 20 dakika ısıtma ile geçecek. Alet ısıtma işleminde tek rezistansı devreye alıyor ve 8 kW/s tüketimi var bu şekilde. Dolayısıyla 1 saatte kaba bir hesapla 2.6 kW tüketim yapacağını söyleyebiliriz. Bunun üzerine sirkülasyon pompasını da eklersek yuvarlak hesap saatte 3 kW tüketim öngörüyorum.

Tabi bunları elektronik sayaç üzerinden kontrol etmedim çünkü bu akşam değerleri yazmamıştım kombiyi açtığımda ama gelecek sefer devreye almadan not edip karşılaştıracağım.

Benzer bir çalışmayı havalar gerçekten soğuduğunda ve 10 metreye yaklaşan peteklerin tamamını devreye aldığımda da paylaşırım. Bu sayede yeni kurulum yapacaklara tüketim açısından fikir vermiş olur. Farklı markalara ve cihazlar kullananlarda bu tarz bir kontrol yaparsa ilerde konuyu okuyanlara yol gösteren bir kaynak olur diye düşünüyorum. :)

Herkese keyifli bir kış diliyorum...

• quote:

Selamlar,

Bugün ilk defa kombiyi devreye aldım, hava çok serin değil o yüzden şu anda sadece yatak odası ve ebeveyn banyosu açık.
    Diğer petekler ve odalar kapalı.

Fikir vermesi açısından şu bilgiyi paylaşmak istedim meraklı kombiciler ile. :)

Su sıcaklığı 50 C olarak ayarlı. 24kW Maktek kullanıyorum. Alet 2dk15sn sirkülasyon yapıyor, bu sürede su sıcaklığı 45 C düşüyor, tekrar devreye girip 1dk10sn ısıtma yapıyor ve sıcaklık tekrar 50 C derece oluyor. Tabi bu durum yaklaşık 2 metrelik petek kullanımı ile dış sıcaklık 8 C derecedeyken.

İlk başlangıçta 21 C su sıcaklığını 50 C yapması ise 8 dakika kadar sürdü, o tüketimi göz ardı ediyorum bu hesapta, ancak orda 4 kW yakmış olabilir çünkü 3 rezistans birden çalışıyor ve kademeli olarak azalıyor.

Basit bir hesap yaptım, 60 dakika 3600 saniye oluyor. Her seri 205 saniye (sirkülasyon + ısıtma) ve ~18 kere tekrarlanacak 1 saat içerisinde.
    Dolayısıyla 2430 saniye sirkülasyona, 1260 saniye ısıtmaya gidecek. Bu değerleri dakikaya çevirirsek eğer 40dk sirkülasyon, 20 dakika ısıtma ile geçecek. Alet ısıtma işleminde tek rezistansı devreye alıyor ve 8 kW/s tüketimi var bu şekilde. Dolayısıyla 1 saatte kaba bir hesapla 2.6 kW tüketim yapacağını söyleyebiliriz. Bunun üzerine sirkülasyon pompasını da eklersek yuvarlak hesap saatte 3 kW tüketim öngörüyorum.

Tabi bunları elektronik sayaç üzerinden kontrol etmedim çünkü bu akşam değerleri yazmamıştım kombiyi açtığımda ama gelecek sefer devreye almadan not edip karşılaştıracağım.

Benzer bir çalışmayı havalar gerçekten soğuduğunda ve 10 metreye yaklaşan peteklerin tamamını devreye aldığımda da paylaşırım. Bu sayede yeni kurulum yapacaklara tüketim açısından fikir vermiş olur. Farklı markalara ve cihazlar kullananlarda bu tarz bir kontrol yaparsa ilerde konuyu okuyanlara yol gösteren bir kaynak olur diye düşünüyorum. :)

Herkese keyifli bir kış diliyorum...

Güzel paylaşım ve devamını bekliyoruz.

Bende yalıtımlı olan odam için (18 m2 + 8 m2 olan salon mutfak birleşimi) 2 adet duvara monteli ısıtıcı aldım.

Geçen ay 15 gün kadar kullandım ve normalde 30-35 gelen faturan 68TL geldi. Doğru düzgünde çalıştırmadım

Isıtıcılarımın her biri 400w olup yalıtımlı odalarda 12m2 yalıtımsız odalarda 6-9m2 kadar ısıttığı yazıyor.

Şu an için iyi diyebilirim. aslında mutfak ile birleştirdiğim için salonu 3 adet kullanmam gerekiyor ama şimdilik 2 adet işimi görüyor gibi gerekirse 1 adet daha almaya karar verdim. Bulunduğum yerde doğal gaz yok. Kömür sobası ile bir torba kömürü 2 gün yaksanız 12-15TL den ayda 15 torba kömür 200 civarı yapıyor. Bu ısıtıcılar ile aylık kendi tüketimim dahil ısınma işini 125-150TL ye halledeceğimi düşünmekteyim. Eğer bu kış başarılı olursa diğer 2 odam için ve hol içinde bir adet alıp aylık 175-225TL civarında ısınma olayını halledebileceğimi düşünüyorum.

Doğal gaz ile aynı evi ısıtmaya kalktığımızda zaten fatura 300-375 arası geleceğinden içinde bulunduğum durumda 250TL ye bile 3-5 ay elektrik yaksam daha mantıklı.

Kullandığım ısıtıcı: econo heat denen alet :) hepsiburada.com satıyordu fakat artık satmıyor nedense.

• Bugün elektrik faturam geldi, 609 kW tüketim var, toplam 217,92 TL.
    Ufak ufak kış gelmeye başlıyor, bakalım Ocak ayında neler olacak. :)

Bugün hava 16 C derece dışarda, o yüzden kombiyi ellemedim hiç.
    Günlük 20 kW ortalama tüketim olmuş geçen ay.
    Sürekli açık 2 kW elektrikli şofben, 7 saat tv, çamaşır makinası, dış aydınlatma, buzdolabı ve klima ile ısıtmayı düşünürsek normal bir değer.
    Havalar soğusun bakalım da kombi ne kadar yakıyor hesaplayalım. :)
  • ben maktek 12kw lık taktırdım 10 gündür hergün çalışıyor ilk 6 gün kabus gibiydi fakat ev 5 yıldır boştu ve ilave bir mutfak yaptırdım dış cephe 6cm lik köpük döşeli peteklerim özel oldu kombinin çalışması şöyle 40 dk sürekli çalışıyor oda termostadı 23,5 derecede ayarlı 24 derece olunca duruyo tam 120 dk hiç çalışmıyor sadece 40dk da 5kw tüketiyor dış sıcaklık 2 derece evim 86m2 24 derece bize fazla geldi gece yatarken düşürüyoruz nerdeyse 4 saat hiç çalışmıyo gündüzde bazen düşürüyoruz kazan 70 derecede duruyor ama 70i hiç görmedim 64te falan oda sıcaklığını yakalıyor ve hergün birazdaha tüketim düşüyor bekleme süresi sürekli artıyor çalışma süreside en son 32 dk idi her seferinde azalıyor muhtemelen ev ısındıkça daha az enerji tüketeceğim daha fatura gelmedi ama ilk hafta çok fazla harcadı hem tesisatta hem yatımda sorunlar vardı şu ana çok iyi gidiyor tahminen günlük 10-12 lira yakıyor

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.