Şimdi Ara

Yeni çiftler için yurtdışı balayı tavsiyeleri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
31.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, yeni çiftler için yurtdışında gidilebilecek çok astronomik fiyatları olmayan, ada olabilir veya herhangi kültürel, tarihi şehir olabilir güzel öneriler alabilir miyim ?

• merhaba, bu konuyla ben de ilgileniyorum:) biryer seçebildiniz mi? Özellikle tropik bir yer düşünüyoruz, yorumlarınızı alabilir miyiz?
  • hırvatistan dubrovnik balayı için mükemmel biryer visa problemi de yok ;)
  • yaz için çok seçenek var, ama kış veya serin bahar mevsimi için nereler olabilir? En hesaplı tropik cennetler nerelerdir? Sanırım en önemli gider yol parası. Ne önerirsiniz?
  • bende 5 haziran da evleniyorum nasipse. bu topici takipteyim.
  • kasım ayında isviçreye gidiş ve otel fiyatları o dönemde makul , tatil yeri olarak adelboden tavsiye ederim pegasusla züriche uçup trenle oraya gidebilirsiniz ben 1 hafta kaldım ve çok eğlenmiştik.
    mart ayında ve son baharda venedik güzel :) yazın ise bu yıl kısmetse yunan adalarını deneyeceğim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felixline

hırvatistan dubrovnik balayı için mükemmel biryer visa problemi de yok ;)

Peki otel fiyatları nasıldır vize ollmaması güzel 3 gece 4 gün olan turlar falan ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maldivleri secenekleriniz arasina koyun, pisman olmazsiniz
  • ben de phuket e gitmeyi düşünüyorum. Vize istenmiyor. Oteller türk otellerinin 3 te bir fiyatına.
  • uçak biletlerinin fiyatını görünce insanın aklına otel fiyatı geşlmiyor zaten hocam :D
  • Biz Mykonos adasına gitmeyi düşünüyorz. birkaç otelden fiyat istedim genelde günlük double oda fiyatları 150 EURO seviyesinde. Üstelik yarım pansiyon.

Bence biraz pahalı mykonos adası. Bodrumun karşısındaki KOS adasında fiyatlar yarı yarıya düşük, orası tercih edilebilir bence.

mavikoltuk.blogspot.com
    Mavikoltuk
    http://mavikoltuk.blogspot.com

• Neden yurt dışı? Avantajı nedir
  • ilk mesajin üzerinden hayli zaman gecmis ama olsun önümüz dügün sezonu, dolayisiyla konu evlenecek ciftlerin sicak gündem maddelerinden biri.

@felixline; Dubrovnik gercekten de güzel bir secim olabilir. Sakin, temiz ve Adriyatik'in kiyisinda denizi güzel bir mekan. Yanilmiyorsam Hrvatistan Schengen vizesi istemiyor, zira müzakerelere bizimle ayni anda baslamislardi.

Benim tavsiyem Kuzey Afrika ve Nil deltasinin calkantili günler yasadigi su zamanda seyahat planlarini Avrupa'nin ismi az duyulmus mekanlarina ve Akdeniz'in sirin adalarina yönlendirmis bulunan CRUISE (gemi) turlarindan birine katilmanizdir. Bu turlardan bir kismina Türkiye'den dogrudan katilabiliyorsunuz (MSC Magnifica ile Ege & Adriyatik, Lois ile Ege adalari gibi), bazilarina ise geminin ugradigi limanlar arasinda Türk limanlari olmadigi icin yurt disindan katilmaniz mümkün, tabii böyle olunca is biraz zahmetli oluyor, ekstradan ucak yolculugu falan.. Balayini eglenceli ve hareketli gecirecegiz diye hayatinizin en güzel anlarini gemilerin ve ucaklarin pesinde kosturmakla gecirerek yorulmayin. Eger bir Avrupa ülkesine gitmeyi düsünürseniz, ister gemi ister ucak olsun, bu duruma pasaporta ek olarak büyük ihtimalle bir de Schengen vizesi almaniz gerekecek. Bu vizeyi almak bazi durumlarda biraz zor olabilir, onu da arastirin.

• Turan adaları harikadır, Singapur yakınlarında
  • Uzak Doğuya gitmenizi tavsiye ediyorum ... Evet Uçak biraz pahalı ama vize problemi yok ve yaşam inanılmaz ucuz... Hergün defalarca masaj yaptırıp, içki içip, istediğiniz eniz mahsüllerinden yeseniz bile çok ucuz. Koh Phangan ve Koh Samui adaları... Biz eşimle gittik balayında kesinlikle tavsiye ediyorum !

Koh Samui Adasında Neler Yapılır

Dünya’nın en romantik 10 adasından biri. Hatta dünyaca ünlü Forbes dergisi Koh Samui’yi dünyanın en romantik adalarından biri seçmiş. Tayland’ın yeni favori adası. Bu 247kmlik adadaki herşey romantik. Havaalanına ayak basar basmaz kendinizi bir tatil köyünde hissediyorsunuz. Bu adadaki herşey insanı mutlu etmek için yapılmış sanki. İşte size hayaller adası Samui’de mutlaka yapmanız gereken 10 şey

10-Motor kiralayın ve çevredeki beachleri gezin

10Tayland adalarında motor kiralamak çok kolay. Bir motor ehliyetine bile sahip olmanız gerekmiyor. Tabi iyi bir kullanıcı olsanız iyi olur. Çünkü trafik tersten akıyor ve adanın kendi içinde kuralları var; bildiğimiz trafik kuralları adada pek geçmiyor. O yüzden dikkatli olun .

9-Thai yemeklerinden yiyin

9Nerde olursa olsun ,bütçeniz ne kadar olursa olsun mutlaka thai yemeklerinden yiyin. Nefisler… hepsi mi güzel olur bilmiyorum ama gerçekten güzeller. İster sokakta satılan tezgahlardan alın ; ister bir restaurant’ta yemek yiyin. Fiyatları karşı adada bulunan Koh Phangan kadar ucuz olmasa da yine de yediklerinizin değerini kesinlikle alacaksınız.

8-Fisherman’s Village’te Yemek Yiyin

Fisherman’s village diye bir bölge var. Burada deniz kenarında istediğiniz her türlü yemeği bulabiliyorsunuz. Yine burada size bir restaurant önerim olsa da (Happy Elephant) siz yine de gözünüze kestirdiğiniz herhangi bir yerde yemek yiyebilirsiniz. Çünkü burasının en önemli özelliği kötü yemeğin olmaması. Ayrıca Fisherman’s village’de kumların üstünde ,minderlere yayılarak, sadece mumların aydınlattığı küçük barlarda çeşitli kokteylleri de mutlaka deneyin derim size.

7-Dalış Yapın

7Bu ada tam bir cennet adası. Bunu dalış yaparak çok daha iyi anlayacaksınız ve Koh Samui’nin denizaltı dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkacaksınız. Adanın çeşitli yerlerinde scuba diving yapabileceğiniz yerleri zaten rahatlıkla bulabilirsiniz.

6-Big Buddha ‘yı ziyaret edin

6Big Buddha Taylandlılar için çok önemli. Bu yüzden Big Buddha heykeli ülkenin bir çok yerine konuluyor. Bunlardan bir tanesi de Koh Samui adasında. Ancak yararlı bir tavsiyede bulunmakta fayda var. Thai insanları turistleri çok seviyor ve saygı gösteriyorlar; ki zaten nasıl sevmesinler nerdeyse tek geçim kaynakları gelen turistler; ancak kutsal mabetlerine karşı çok hassaslar ve sizden de aynı hassasiyeti bekliyorlar. Örneğin bikinilerinizle mabetleri dolaşmayı hoş karşılamıyorlar.

5-The Cliff’de yemek yiyin

İddia ediyorum ki çok az yer bu kadar güzel bir manzaraya sahip olabilir. Güney Afrikalı biri tarafından açılan The Cliff restaurant’ında yediklerinizin tadı damağınızda kalacak. Tavsiyem buraya mutlaka güneş batmadan önce gidin, ve yemekten önce bu manzarayı içkinizi yudumlayarak seyre dalın!

4- Chaweng Beach’i Gezin

4Chaweng Beach adanın en popüler plajı. Upuzun bir kumsalı var. Bu bembeyaz kumlarla örtülü kumsal üzerinde de istemeyeceğiniz kadar otel,cafe,restaurant ve masaj salonu var. Burası genelde gençlerin tekelinde. Sabahlara kadar süren eğlenceler yapılıyor.Tabi bunlar sadece Chaweng’in kumsal tarafı. Bir de iç tarafı var ki orası da yine restaurantlar,küçük butikler ve yine tabiki masaj salonları ile dolu. Eğer alışveriş yapmak isterseniz burası tam size göre. Takılardan, taklit markalara kadar burada herşeyi bulabiliyorsunuz. Ancak mutlaka iyi pazarlık yapın. Çünkü birşeye pahalı dediğiniz anda hemen verdikleri fiyatın yarısına düşüyorlar.

3-Safari Turuna çıkın

Safari turuna çıkarsanız fillerle safari yapabilir; fillerin inanılmaz gösterilerini izleyebilirsiniz. Bu turlarda ayrıca maymun ve timsah gösterileri de oluyor ki oraya kadar gitmişken bunları kaçırmayın derim. Özellikle maymun gösterisi insanı hayretler içerisine düşürecek cinsten. Güzelce giydirilmiş maymunlara playback ile şarkı bile söylettiriyorlar.

2-Hergün masaj yaptırın

Hergün hatta günde 2 kez masaj yaptırın. Heryerde masaj salonları zaten karşınıza çıkacak. Thai masajı biraz sert bir masaj ama inanılmaz rahatlatıcı. Ayak masajını eğer daha önce yaptırmadıysanız da mutlaka burada deneyin. Nasıl olsa daha ucuzunu bulamazsınız. Bir de daha lüks spalar var. Anantara Lawana’da kumsalın üstünde masaj yaptırabilirsiniz. Ancak bu yerel masajlardan biraz daha pahallıca ama yine de Türkiye’deki fiyatların yanından geçmiyor.

1-Zazen Boutique Hotel’de romantik bir yemek yiyin

Trip advisor sitesinde Koh Samui’de yapılacak en romantik şeylerin 1. sırasında burası yer alıyor. Deniz kenarında, mum ışığı eşliğinde Thai dansını izleyerek gerçekten romantikliğin son noktasına ulaşabilirsiniz. İllaki sevgilinizle olmanız dagerekmiyor. Bu ortamı arkadaşlarınızla da yaşayabilirsiniz. Önceden rezervasyon yaptırın. Yemekler gerçekten mükkemmel . Fiyatlara gelince Koh Samui adası için biraz tuzluca sayılabilir.

Kaynak: Listemiste

• BirDolu Tatil
    Tatile yabancı turistlerin fiyatlarıyla çıkın.
    www.birdolutatil.com ile yurtdışından rezervasyon yapan sitelere erişir; ve bu sitelerden turist fiyatlarıyla otel rezervasyonu yapabilirsiniz.
    Otel Fiyatlarını Karşılaştırın - En İyi Otel Fırsatları Garantisi
    www.birdolutatil.com

Otel Fiyatlarını Karşılaştırın - En İyi Otel Fırsatları Garantisi
    www.birdolutatil.com
    BirDoluTatil.com oteller için bir fiyat karşılaştırma servisidir. Biz, tüm büyük konaklama web sitelerini araştırıyor ve fiyatları karşılaştırıyoruz. Ayrıca otel hakkında bilgi, müşteri yorumları ve harita da sağlıyoruz. Size en iyi otel fırsatlarını buluyoruz – garantili

• Mayıs ayının sonuydu, seyşel adalarına gittik:) 1500 avro 2 kişi gidiş dönüş uçak, 125 avro x 9 gece konaklama verdik, 10. geceyi hediye ettiler:) çok memnun kaldık, tavsiye ederiz. Seyşel adalarında gece hayatı pek yok, gündüz tropik plajda vakit geçirip akşam erken yatmak için ideal:)
  • Arkadaşlar daha çok var gerçi düğünüme fakat balayını bugünden planlayıp daha sonrasında ortada kalmak istemiyorum...

Şimdi kafamda 2 plan var:
    1.si Amerika'da namını çok duyuduğum florida ya da herhangi bir yerde 10 gün bir araba kiralayıp kasaba kasaba ya da,miami,niagara,tampa ve diğer yerlerinde Roadtrip yapmak.Yani bir yerlere bağlı kalmamak,yiyip içip gezeyim,alışveriş yapayım,her akşam ayrı bi motelde kalıp gezeyim diyorum...Çok mu uçuk oldu bilmiorum :D

2. seçenek ise tropikal bi adada denize sıfır bungalow bir evde çok sakin ve hizmeti gayet iyi ve tamamen huzurlu olmasını istediğim bir yer...

yani ilk seçenek macera ikincisi huzur...tavsiyeler bekliyorum ve bütçem en fazla 7000TL..

Şimdiden saygılar...
  • bende kısmetse Kasım'da evleniyorum ve balayı için yurtdışı araştırıyorum.Başka türlü Kasım ayında denize giremeyiz
    İlk etapta vizesiz yerlere bakınıyorum;gidenlerin önerilerine ihtiyacım var..

1-Mısır/sharm el sheikh
    2-Beyrut
    3-Dubai

Hangisini önerirsiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.