Şimdi Ara

Yeni çıkan askerlik kanununa göre rapor!' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
4
Favori
54.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: egeliiiii48

aynen bende arkadaşa katılıyorum bende aldım 30 haziranı kapsayan 1 haftalık rapor ama vermedim çünkü veririsem kasıma hazır asker oluyorsun ben daha 1 yıl gidemicem ailevi meseleler ekonomik durum vs. bakalım

Tamam iyide bende rapor aldım ve raporumu işlettirdim de. Ekimde işlemler yapılacak olup kasımda askere gideceksin diye birşey söyledi askerlik şubesindeki vatandaş. Buraya kadarını anladım ama bende eylülde yüksek lisans kaydımı yapacam özel bir üniversitede ve tecil ettirecem hangi akla hizmet böyle net konuşuluyor ki anlamadım. Benimde durumumda birçok kişi vardır eminim bence aynen öyle yapacak kaydıı yapacam öğrenci bilgilerimi gidip verip 35 yaşında sonuna erteletecem inşallah.
  • Arkadaşlar bende rapor aldım ve işlettim ve o dönem bana kimse bunun yüzünden ekim de askere gideceğimi söylemedi.
    Eylülde de son gün rapor alırsın vs dedi. Ne yapmam gerekiyor bilen var mı bana yardım eder misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yas-ah

Arkadaşlar bende rapor aldım ve işlettim ve o dönem bana kimse bunun yüzünden ekim de askere gideceğimi söylemedi.
    Eylülde de son gün rapor alırsın vs dedi. Ne yapmam gerekiyor bilen var mı bana yardım eder misiniz?

Sınıflandırmanız yapılmış, artık şubeye gitmeseniz bile asker olacaksınız. Önünüzde 3 seçenek var:

1-Asker kaçağı olarak takılmak (yakaladıkları an devre kaybı olarak askere alırlar)
    2-Derhal yüksek lisansa kaydolmak
    3-Acemi birliği eğitiminin 2/3'ünü kapsayan rapor almak. Eğitim 2,5 ay olduğuna göre 50 gün rapor almanız gerekecek, sadece 1 dönem askere gitmemek için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loverdosed -- 29 Ağustos 2013; 10:22:05 >

• Merhaba arkadaşlar, tüm yazıları okudum ama bakaya kalmış biri Devletin bir kurumunda memur olabilir mi bunun cevabını bulamadım. Yada bu kurumda işe girmek için Askerlik durum istiyorlar cv de ben buraya ne yazmalıyım Tecilli' mi yoksa bakaya mı yazmalıyım. Bakaya yazarsam işe giremezmiyim yoksa bir sorun oluşturmaz mı?
    2. sorum : Ben nisan ayında bakaya kaldım ve halen bakayayım. Haziranın son haftasında rapor aldım ve götürmedim. Fakat nisan ayında almamıştım yani nisan ayı için mazeretim yok, ben bundan sonra her dönemin sonunda (haziran 30, eylül 30, aralık 30, mart 30) rapor alsam en son askerliğe gittiğimde faydası olur mu? Yada mesela 2-3 kere böyle rapor aldım ve diyelim evime yazı geldi ve bakaya durumdasınız cezanız budur ve askerlik şubesine gelmelisiniz gibi bir yazı gelir mi gelmez mi, yada böyle bir yazı gelirse ne yapmak gerekir ?
    3.sorum: askerlik şubesine gidip sevk öncesi işlemlerimi yapsam bir sonraki döneme kalacağım ve bu dönem arasında yüksek lisansa başvursam kabul ederler mi?

bu sorular kafamı yedi, yardımcı olacak biri var mı ya

• quote:

Orijinalden alıntı: memedof

Merhaba arkadaşlar, tüm yazıları okudum ama bakaya kalmış biri Devletin bir kurumunda memur olabilir mi bunun cevabını bulamadım. Yada bu kurumda işe girmek için Askerlik durum istiyorlar cv de ben buraya ne yazmalıyım Tecilli' mi yoksa bakaya mı yazmalıyım. Bakaya yazarsam işe giremezmiyim yoksa bir sorun oluşturmaz mı?
    2. sorum : Ben nisan ayında bakaya kaldım ve halen bakayayım. Haziranın son haftasında rapor aldım ve götürmedim. Fakat nisan ayında almamıştım yani nisan ayı için mazeretim yok, ben bundan sonra her dönemin sonunda (haziran 30, eylül 30, aralık 30, mart 30) rapor alsam en son askerliğe gittiğimde faydası olur mu? Yada mesela 2-3 kere böyle rapor aldım ve diyelim evime yazı geldi ve bakaya durumdasınız cezanız budur ve askerlik şubesine gelmelisiniz gibi bir yazı gelir mi gelmez mi, yada böyle bir yazı gelirse ne yapmak gerekir ?
    3.sorum: askerlik şubesine gidip sevk öncesi işlemlerimi yapsam bir sonraki döneme kalacağım ve bu dönem arasında yüksek lisansa başvursam kabul ederler mi?

bu sorular kafamı yedi, yardımcı olacak biri var mı ya

Anladığım ancak senin derdine derman askerlik şubesi olur her türlü çıkmazdasın çünkü kanun değiştikten sonra herkes kafasına göre yorumluyor ona göre davran sende en yakın askerlik şubesine uğra

• quote:

Orijinalden alıntı: loverdosed

quote:

Orijinalden alıntı: yas-ah

Arkadaşlar bende rapor aldım ve işlettim ve o dönem bana kimse bunun yüzünden ekim de askere gideceğimi söylemedi.

Sınıflandırmanız yapılmış, artık şubeye gitmeseniz bile asker olacaksınız. Önünüzde 3 seçenek var:

1-Asker kaçağı olarak takılmak (yakaladıkları an devre kaybı olarak askere alırlar)
    2-Derhal yüksek lisansa kaydolmak
    3-Acemi birliği eğitiminin 2/3'ünü kapsayan rapor almak. Eğitim 2,5 ay olduğuna göre 50 gün rapor almanız gerekecek, sadece 1 dönem askere gitmemek için

üstat iyi hoş da 50 gün rapor alsa sonraki dönemde yine mi otomatik sınıflandırılmaya tabi olacak ve yine 50 gün rapor almak zorunda mı kalacak. ?

• Arkadaşlar bu yeni sistem doğrultusunda son gelişmeler nedir acaba? Bu sevk döneminde bir şekilde sevkini erteletmesi gereken arkadaşlar rapor alarak bu sorunu geçici de olsa çözebildiler mi? Eğer çözebildilerse nasıl?

Yeni sistemle beraber rapor konusu muallaktaydı inşallah açığa kavuşmuştur. Bilgisi olan arkadaşların bilgilendirmeleri çok makbule geçecek...
  • erarslanbey E kullanıcısına yanıt
    Bugün şubeye gittim. Görevli mevzuatı çıkartıp okudu.

Başvuru tarihinin son gününü kapsayacak şekilde raporun varsa; başvuru süresinin bitiminden sonra şubeye gitmişsen bakayalığın kaldırılıyor, ceza ödemiyorsun. Ama raporu teslim ettiğin andan sonraki ilk celp döneminde gidecek şekilde kaydını yapıyorlar. (lisans mezunu/yedek subay adayları için).

Yani 30 Eylül son başvuru ve sen 30 Eylül için 1 günlük rapor alsan dahi o rapor geçerli. Yalnız rapor resmi kurumlardan, mümkünse aile hekiminden alınmalı. Özel hastanelerden alınan raporlar sayılmıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auvic -- 31 Ekim 2013; 20:15:11 >
  • auvic A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Hocam. Bu arada ben de sizin cevabınız ve kendimin çeşitli yerlerden öğrendiklerini birleştirip bir bilgi vereyim.

Buna göre teciliniz bittikten sonraki ilk sevk döneminde sevkin son günü rapor alırsanız bir dahaki sevke tabi oluyorsunuz. Fakat bu raporu vermek için askerlik şubesine gittiğinizde sizn bu raporunuza binaen bakayalığınızın kaldırılması için gerekli işlemleri yapıyorlar (ifade vs.) fakaaaaaaat bunun ardından da sizin sevke hazırlık işleminizi de yapıyorlar ve siz bir sonraki sevk için sınıflandırılmış oluyorsunuz.

Buna göre seçenekler şunlar;

1.Teciliniz bittikten sonra (yani henüz sınır,flandırma işlemleriniz yapılmadan) sevk dönemlerinin son gününde rapor alıp bunları biriktirecek fakat şubeye götürmeyeceksiniz. Ancak bu sizi bakaya kalmaktan ve gbt'ye işlenmekten kurtarmayacak. Peki ne işe yarayacak derseniz, bir gbt sorgulamasında yakalanıp şubeye götürülürseniz veya siz askere gitmeye karar verdiğinizde raporlarınızı göstererek bakayalık durumunu normal bir şekilde kaldırtacak ve bunun için bir ceza ödemeyeceksiniz. Açıkcası derdi sadece askerliği tecil olmayıp, ertelediği dönemde normal hayatına da devam etmek zorunda olan pek çok kişi için işlevsiz bir yöntem.

2. olarak da bazı forumlarda yer alan bir bilgiye göre ise; eğer sınıflandırmanız yapılmışsa sevkin son günü ve acemi eğitiminin 1/3'ünü kapsayan dönemde rapor alınır ve bu rapor bitiminden sonra şubeye götürülürse bir sonraki sevk dönemine aktarılacağınız yönünde. Fakat bu yeni bir durum olduğu için bu konuda kesin bir bilgi yok. Bu yolu deneyenlerin tecrübelerine göre kesinlik kazanacak bu durum. Yalnız zaten askeriyenin yedek subaylar için sınav sisteminden vazgeçip sınıflandırmaya gitmesinin sebebi bu raporla tecillerin önüne geçmekti. Eğer ileride bir çok kişi bu şekilde tecil ettirmeye başlarsa bu konuda da düzenleme gelir büyük ihtimalle.

Sonuç olarak tecil bittikten sonra yasal açıdan bir sıkıntıya girmeden bir defalığına tecil etmek herkes için mümkün. Fakat sonrası eskiye göre çok daha sıkıntılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erarslanbey -- 31 Ekim 2013; 22:29:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erarslanbey

Teşekkürler Hocam. Bu arada ben de sizin cevabınız ve kendimin çeşitli yerlerden öğrendiklerini birleştirip bir bilgi vereyim.

Buna göre teciliniz bittikten sonraki ilk sevk döneminde sevkin son günü rapor alırsanız bir dahaki sevke tabi oluyorsunuz. Fakat bu raporu vermek için askerlik şubesine gittiğinizde sizn bu raporunuza binaen bakayalığınızın kaldırılması için gerekli işlemleri yapıyorlar (ifade vs.) fakaaaaaaat bunun ardından da sizin sevke hazırlık işleminizi de yapıyorlar ve siz bir sonraki sevk için sınıflandırılmış oluyorsunuz.

Buna göre seçenekler şunlar;

1.Teciliniz bittikten sonra (yani henüz sınır,flandırma işlemleriniz yapılmadan) sevk dönemlerinin son gününde rapor alıp bunları biriktirecek fakat şubeye götürmeyeceksiniz. Ancak bu sizi bakaya kalmaktan ve gbt'ye işlenmekten kurtarmayacak. Peki ne işe yarayacak derseniz, bir gbt sorgulamasında yakalanıp şubeye götürülürseniz veya siz askere gitmeye karar verdiğinizde raporlarınızı göstererek bakayalık durumunu normal bir şekilde kaldırtacak ve bunun için bir ceza ödemeyeceksiniz. Açıkcası derdi sadece askerliği tecil olmayıp, ertelediği dönemde normal hayatına da devam etmek zorunda olan pek çok kişi için işlevsiz bir yöntem.

2. olarak da bazı forumlarda yer alan bir bilgiye göre ise; eğer sınıflandırmanız yapılmışsa sevkin son günü ve acemi eğitiminin 1/3'ünü kapsayan dönemde rapor alınır ve bu rapor bitiminden sonra şubeye götürülürse bir sonraki sevk dönemine aktarılacağınız yönünde. Fakat bu yeni bir durum olduğu için bu konuda kesin bir bilgi yok. Bu yolu deneyenlerin tecrübelerine göre kesinlik kazanacak bu durum. Yalnız zaten askeriyenin yedek subaylar için sınav sisteminden vazgeçip sınıflandırmaya gitmesinin sebebi bu raporla tecillerin önüne geçmekti. Eğer ileride bir çok kişi bu şekilde tecil ettirmeye başlarsa bu konuda da düzenleme gelir büyük ihtimalle.

Sonuç olarak tecil bittikten sonra yasal açıdan bir sıkıntıya girmeden bir defalığına tecil etmek herkes için mümkün. Fakat sonrası eskiye göre çok daha sıkıntılı.

Hocam ben 29 yaş 84 doğumluyum. 4 yıllık örgün öğretim okuyorum ve son sınıftayım. 2 dönem kayıt olabilsem okul bitecek

Ama okul benden tecil istiyor. Askerlik şubesi de 31.12.2013 son tarih bundan sonra askersin tecil olmaz diyor.

Uykularım kaçıyor kaç gündür. Bir çıkış yolu yok mu? okulumu bitirip kısa dönem yapmak istiyorum. şubattan hazirana kadar zaman benim okulumu bitirmeme yetecek.

Bu ne insafsızlıktır.

BANA LÜTFEN BİR AKIL, ÇIKIŞ YOLU GÖSTERİN

• Arkadaşlar slm herkese, foruma yeni üye oldum.
    Şimdi ben daha önceden psikiyatrik ilaçlar kullanıyordum. Psikiyatrik hastalığım var. Onun için rapor alıp askerlikten kurtulabilir miyim? Cevaplarınızı bekliyorum lütfen.
  • Onceki celp doneminde subeye gitmistim ordaki bayan ayin 25 inden ayin son gununu kapsayacak sekilde rapor al ve askere gidene kadarda getirip teslim etme dedi.
    Benim tecilim dolali neredeyse bir yil oldu ama e devletten bakinca askerlik durumum ile ilgili hicbisey cikmadi
    Yine bi tanidik vasitasiyla komutan ile uyap ve simdi hatirlamadigim bi sistemde daha o taratti ikisindede benim kacak olduguma dair bisey cilmiyor subeye de gidip sormakta istemiyorum varsa bi hata duzeltmesinler diye :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm arkadaşlar Benim celp dönemim 30 ekim 2013 tü sevkte 31 aralık 2013 tü yanii sevk tarihide geçti ve ben o süre içinde işkurun kursunda eğitimdeydim bu eğitimde aralık basında bitti o zman sorun olabileceğini bilmiyordum ve şimdi işyeri askerlikle ilgili sorun yapıyor tecilli olman lazım falan diyormuş yada ertelenmiş bir şekilde bende bunu rapor alarak erteleyebilirmiyim aceba onu anlayamadım tam olarak ,çünkü burda 47.maddeye göre sevk tarihinden sonra rapor işe yaramıyor gibi anladım ama emin değilim yani anlıcan benim bir şekilde 1-2 ayda olsa ertelenmiş olmam gerekiyor işe başlamak için bunun varmıdır bir yolu?teşerrürler..
  • freddy_emre F kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce sevke hazırlık işlemin yapılmadıysa rapor bir defalığına işe yarar, o açıdan sıkıntı yok. Hatta sırf sevke hazırlık döneminin kendisi dahi bir sonraki sevke atar zaten. Bu arada ne mezunusun, yani yedek subay adayı mısın, yoksa uzun dönem er mi? celp dönemin açısından soruyorum.

bu arada başka mesaj atanlar da olmuş, kusura bakmayın foruma uzun süredir girmiyordum. eski mesajları şimdi gördüm.
  • mrb, mayıs celbi için bakaya durumuna kaldım. haziran da yuksek lisans dıploamamı alıp 1 yıl tecil ettirme hakkımı kullanabilirmiyim? kimileri bakaya oldugun ıcın tecıl ettıremezsın dedı? bilgisi olan varmı arkadaslar?
  • bende senin gibi bakaya kaldım, mezun olup 1 yıllık tecilimi yaptırdım. Kim demişse yanlış söylemiş. O 1 senelik tecil senin hakkın. Mezuniyet belgenle ya da diplomanla askerlik şubesine gidip tecil yaptıracaktım diyeceksin. Form dolduracan bide savunmanı alacaklar neden bakaya kaldın diye. Sonra tamamdır 1 senelik tecilini yapacaklar ve de eline gelecek para cezasını bekleyeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_charro_12

mrb, mayıs celbi için bakaya durumuna kaldım. haziran da yuksek lisans dıploamamı alıp 1 yıl tecil ettirme hakkımı kullanabilirmiyim? kimileri bakaya oldugun ıcın tecıl ettıremezsın dedı? bilgisi olan varmı arkadaslar?

kullanırsın sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

quote:

Orijinalden alıntı: el_charro_12

mrb, mayıs celbi için bakaya durumuna kaldım. haziran da yuksek lisans dıploamamı alıp 1 yıl tecil ettirme hakkımı kullanabilirmiyim? kimileri bakaya oldugun ıcın tecıl ettıremezsın dedı? bilgisi olan varmı arkadaslar?

kullanırsın sorun olmaz.

Çok teşekkür ederim. Aslında mart ayında raporluydum. ayağım kırıldı ama özel hastane de tedavi gördüğüm için raporumu kabul etmedi askerlik şubesi.Sonuç olarak bakaya oldum. Nasipse haziranda diplamamı alıp şubeye vericem. İnşallah sizin dediğiniz gibi olur da sıkıntı çıkarmazlar. Gerçi kural her yerde aynı işler dimi? tekrar sağol bilgilendirdiğin için.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevecen_86

bende senin gibi bakaya kaldım, mezun olup 1 yıllık tecilimi yaptırdım. Kim demişse yanlış söylemiş. O 1 senelik tecil senin hakkın. Mezuniyet belgenle ya da diplomanla askerlik şubesine gidip tecil yaptıracaktım diyeceksin. Form dolduracan bide savunmanı alacaklar neden bakaya kaldın diye. Sonra tamamdır 1 senelik tecilini yapacaklar ve de eline gelecek para cezasını bekleyeceksin.

Çok teşekkür ederim. Aslında mart ayında raporluydum. ayağım kırıldı ama özel hastane de tedavi gördüğüm için raporumu kabul etmedi askerlik şubesi.Sonuç olarak bakaya oldum. Nasipse haziranda diplamamı alıp şubeye vericem. İnşallah sizin dediğiniz gibi olur da sıkıntı çıkarmazlar. Gerçi kural her yerde aynı işler dimi? tekrar sağol bilgilendirdiğin için.

• yüksek lisanstan mezun olduktan sonraki 1 senelik tecil hakkın zaten. Onu kullanırsın bu konuda sıkıntı yapma. Şu an mezun musun yoksa eğitimin devam mı ediyor? Ben eğitimim devam ederken bakaya kaldım üniversitenin yaptığı tecil bittiği için. Seninde durumun böyle ise hala devam ediyorsan eğitime dikkat et gbtye girme şubeye götürüp işlemlerini başlatırlar bir sonraki celp döneminde gidersin askere.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.