Şimdi Ara

Yeni çıkan kanuna göre bakaya kalmak (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
17
Favori
201.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yüksek lisans yapanlar ve bakaya düşenler 1 sene daha tecil edebiliyor mu arkadaşlar kanuna göre yüksek lisans 3 sene 4 ay sonrasında askerlik yolu gözüküyormuş ben tez aşamasındayım bu durumda öğrenciliğimi belgelesem ve 1 sene daha tecil hakkı istesem sonuç ne olur?

ekleme: milli savunma bakanlığının sitesinde yasaya göre Yurt içi veya yurtdışında staj. yüksek lisans veya doktora yapanların 33 yaşına kadar askere sevk işlemleri ertesi seneye bırakılır veya ertelenir. yazıyor.

http://www.msb.gov.tr/ayim/Ayim_makale_detay.asp?IDNO=27

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daci -- 30 Temmuz 2013; 14:35:45 >

• merhaba arkadaşlar

tüm mesajları okudum herkesin bir dönem askerlikle ilgili sorunu olmuş benimde kendimle ilgili bir sorum olacak

88 doğumluyum 2008 yılında 2 yıllık üniversiteyi bitirdim[ 2 yıllık tecil hakkım oldugunu daha sonradan ogrendim ve kullanmadım]

2012 ye kadar calıstım ve 2013 lys sınavları için hazırlanmaya başladım ve bu sene bartın yönetim bilişim sistemlerini kazandım.

şu saate kadar maalesef muayene de olmadım

muayene kaçağa yada bakaya ya mı giriyorum onuda bilmiyorum askerliği tecil edebilmem için herhangi bir yol varmıdır?

birde su var
    1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun 47’nci maddesinde;
    “Askere sevk için çağrıldıkları halde;
    b) Ana, baba, eş, kardeş veya çocuğunun resmi sağlık kurumu heyet raporuyla belgelendirilmiş hayati tehlike içinde olduklarını gösteren hastalığı

diye bir madde var kardeşim kronik kalp hastası bu maddeye dayanarak erteleme yaptırabilirmiyim?

biraz uzun oldu kusura bakmayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Lethero

yüksek lisans yapanlar ve bakaya düşenler 1 sene daha tecil edebiliyor mu arkadaşlar kanuna göre yüksek lisans 3 sene 4 ay sonrasında askerlik yolu gözüküyormuş ben tez aşamasındayım bu durumda öğrenciliğimi belgelesem ve 1 sene daha tecil hakkı istesem sonuç ne olur?

ekleme: milli savunma bakanlığının sitesinde yasaya göre Yurt içi veya yurtdışında staj. yüksek lisans veya doktora yapanların 33 yaşına kadar askere sevk işlemleri ertesi seneye bırakılır veya ertelenir. yazıyor.

Yüksek lisans yapanların azami tehir süresi 3 yıldır (Asal'ın sitesinde maksimum tehir sürelerini görebilirsin). Tehir talebini de öğrencisi olduğun enstitü senin isteğinle istiyor. Sen bireysel olarak askerlik şubesine gidip öğrenci belgesiyle falan tehir talebinde bulunamıyorsun. Eğer yüksek lisansa başlayınca enstitün 3 yıl tehir ettirmiş ise daha fazla tehir talebinde bulunmazlar.
    Bahsettiğin yaş, sınır yaştır, örneğin o yaştan bir yıl önce başlasan maksimum bir yıl erteleyebilirsin demek.
    Yababileceğin şey rapor alarak veya her dönem için yaklaşık 260 lira para cezasını göze alarak bakaya kalmak.
    Tecrübeyle sabittir.

• quote:

Orijinalden alıntı: raftafa

Anlasilan bu durumdan muzdarip olan epeyce arkadas mevcut. Bende dahil :)) Benim sorunum hala ogrenci olmama ragmen erteleme yapilmiyor ve her celp donemi maalesef bakaya kaliyorum(bu da nasil bir tabirse artik ).2010 yilinda 4 yillik universiteden mezun olduktan dogal olarak 2 yillik tecil hakkimi kullandim ancak bu sure zarfinda yine ayni yil icersinde yurtdisi okul basvurum kabul edildi ve lisans okumaya basladim. 2012 yilinin agustos ayinda bulundugum ulkede ki TC.konsolosluguna gidip ogrenciligimin taninmasi ve askerligimin tecil edilmesi icin basvurumu yaptim.Bir kac ay sonra gelen cevap ile birlikte ogrendim ki ikinci universite okundugunda askerlik tecil edilmiyormus ve master yapmadagim surece askerligim egitim uzerinden tecil edilemiyicekmis. Daha sonra ifade verdim ve bakaya durumum kaldirildi ancak nisan 2013 te yeniden bakaya kaldim ve bir ifade daha verdim yine bakayam kaldirildi. Simdi ise 31 temmuz itibari ile yeniden bakaya kalacagim ve birden fazla bu sucu islemis oldugum icin bu sefer hakkimda mahkeme acilir mi? Agustos ayinda Ulkeme gelmek istiyorum aile ziyareti vs. bu durum havalimaninda benim icin sorun teskil edermi?

Bu meseleyi kafaya taka taka ne motivasyon kaldi ne de okuma sevki! Yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkuler ;))

Yakalanirsaniz eger mahkemeye cikartilir devre kaybi olarakta askere alinirsiniz. Lisans okuyupta mezun olanlarin , baska bir lisans programina kaydi sebebiyle erteleme isteme hakkiniz yok zaten , o yuzden bakaya kalmaniz normal .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 2 Ağustos 2013; 3:34:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahpolat

quote:

Orijinalden alıntı: Lethero

yüksek lisans yapanlar ve bakaya düşenler 1 sene daha tecil edebiliyor mu arkadaşlar kanuna göre yüksek lisans 3 sene 4 ay sonrasında askerlik yolu gözüküyormuş ben tez aşamasındayım bu durumda öğrenciliğimi belgelesem ve 1 sene daha tecil hakkı istesem sonuç ne olur?

Yüksek lisans yapanların azami tehir süresi 3 yıldır (Asal'ın sitesinde maksimum tehir sürelerini görebilirsin). Tehir talebini de öğrencisi olduğun enstitü senin isteğinle istiyor. Sen bireysel olarak askerlik şubesine gidip öğrenci belgesiyle falan tehir talebinde bulunamıyorsun. Eğer yüksek lisansa başlayınca enstitün 3 yıl tehir ettirmiş ise daha fazla tehir talebinde bulunmazlar.
    Bahsettiğin yaş, sınır yaştır, örneğin o yaştan bir yıl önce başlasan maksimum bir yıl erteleyebilirsin demek.
    Yababileceğin şey rapor alarak veya her dönem için yaklaşık 260 lira para cezasını göze alarak bakaya kalmak.
    Tecrübeyle sabittir.

Cevap icin tesekkurler. Dun subeye gittim ve memur ayni senin soylediklerini soyledi benim durumumda bicbir sekilde erteleme olmuyormus. Su an icin bakayasin islemlerini yapayim dedi benim o an elim ayagim dolasti o da kasimda gitmek istersen 12-15 agustosta gel yok subatta gitmek istersen 15 agustostan sonra gel ama her durumda bakayasin dedi. Ben de tesekkur ettim ciktim. Yani yuksek lisans suresini asanlar kurtulus yok pasa pasa gidecez

• quote:

Orijinalden alıntı: haviconi

quote:

Orijinalden alıntı: KaanF

Ben 28 Haziran'dan itibaren 5 gün rapor aldım. Şimdi askerlik şubesini aradım. Gelin ifade verin dediler. Bakalım bugün yarın gideceğim. Size bilgi veririm.

Hacım gittin mi ifade vermeye?

Bugün şubeye gittim. Sistemde sıkıntı vardı, bakaya silinmedi ama 30 unu kapsayan bir raporla oluyor dedi.

Özetle, yeni kanuna göre değişen tek şey sınavın kalkmış olması.

• quote:

quote:

quote:

Ben 28 Haziran'dan itibaren 5 gün rapor aldım. Şimdi askerlik şubesini aradım. Gelin ifade verin dediler. Bakalım bugün yarın gideceğim. Size bilgi veririm.

Bugün şubeye gittim. Sistemde sıkıntı vardı, bakaya silinmedi ama 30 unu kapsayan bir raporla oluyor dedi.

Raporu teslim ederken "bir sonraki celp döneminde sınıflandırmayı kabul ediyorum" diye bir belge imzalatıyorlar ve gelecek dönemde otomatikmen asker oluyorsun.

En iyisi şubeye hiç uğramadan 3 ayda bir rapor almak ve askere gidileceği zaman raporları topluca teslim etmek. Bakayalık yüzünden dava açılsa bile mahkemede raporları gösterince bir sıkıntı olmaz.

• hangi aylarda ve günlerde rapor almak gerekiyor açıkça yazarmısınız

• Arkadaşlar hiç şubeye uğramadım Ağustosta askere gitmem gerekiyodu ne yapmam lazım
  • Bugun bir arkadasim. E devletten bakmis haziran ayinda hic bir islem yaptirmamasina ragmen askerlik yeri belli olmus. Normalde bakaya kalacakti bende suan arkadasla ayni durumdayim ve islem yaptirmadigim halde askerlik yerim belli olmus mudur. Bu durumda olan arkadaslar var mi? Celp donemim agustosta.

• quote:

Orijinalden alıntı: alkadraz40

Bugun bir arkadasim. E devletten bakmis haziran ayinda hic bir islem yaptirmamasina ragmen askerlik yeri belli olmus. Normalde bakaya kalacakti bende suan arkadasla ayni durumdayim ve islem yaptirmadigim halde askerlik yerim belli olmus mudur. Bu durumda olan arkadaslar var mi? Celp donemim agustosta.

Ben askerlik işlemlerini yaptırmadım ve e-devlette şu yazıyor: Hakkınızda herhangi bir sınıflandırma sonucu bulunmamaktadır.

Yedek subay adayları askerlik şubesine uğramadığı sürece kesinlikle sınıflandırılamaz ve askere alınamaz. Senin arkadaşın er adayı olmasın?
  • Yok ustadim oda benim gibi yedek subay adayi 31 marttan itibaren bakaya kalmis. Sonrasindada hic bisey yaptirmadim dedi. E devletten bakmis acemi antalya usta kibris cikmis e devletinde oyle yaziyormus. Bende israrla haziranda subeden askerlik islemlerini gaptirip yaptirmadigini sordum ama yaptirmadim dedi. Suan e devlet sifrem olmadigi icin kendiminkinede bakamadim. Arkadas oyle soyleyince kafam karisti. Sizinkinde kyle bisey yoksa arkadasinkinde bir karisiklik olabilir. Siz ne zamandan beri bakaya durumdasiniz?

• arkadaş ne biçim iş simdi haziran da ben de şubeye uğramadim son raporu nisan de teslim ettim simdi askerlik yeri belli olacak mi olmayacak mi birisi buna kesin olarak açıklaya bilirni?.ve haziranda uğrasaydım ne gibi evraklar imzalatıyorlar? Diyelim ki yer belli oldu ve gitmedik nasıl bir yaptırımı var:)ve ceza hangi adreslere geliyor çünkü adres değiştirdim ve başka bir adreste kalıyorum LÜTFEN BİLGİSİ OLAN KARDEŞLER MESAJI OKUDUKTAN SONRA ACİLEN CEVAPLASIN

• birde çalıştığımız kuruma yazı falan ne zaman geliyor ve herhangi bir yaptırımı varmı.ACİL CEVAP BEKLİYRM SABAHA KADAR UYUYAMADIM UYKULARIM KAÇIYOR,

• quote:

Orijinalden alıntı: loverdosed

quote:

quote:

quote:

Raporu teslim ederken "bir sonraki celp döneminde sınıflandırmayı kabul ediyorum" diye bir belge imzalatıyorlar ve gelecek dönemde otomatikmen asker oluyorsun.

En iyisi şubeye hiç uğramadan 3 ayda bir rapor almak ve askere gidileceği zaman raporları topluca teslim etmek. Bakayalık yüzünden dava açılsa bile mahkemede raporları gösterince bir sıkıntı olmaz.

Ben de bunu okuduktan sonra uğramadım şubeye. İyi ki hatırlattın.

Ben de baktım e-devlete yerin falan belli olduğu yok. Sınıflandırmaya tabii değilim henüz, yer nasıl belli olacak.

• Arkadaslar merhaba benim tecilim de 31 temmuz 2013 te bitti ancak ben suan için askere gidemıyorum iş dolasıyla ve 1 sene bakaya durumda kalıp cezasını odeyıp askere gıdecegım.Sorum şu polis merkezinden ben yokken eve bı not kagıdı bırakmıslar konu kısmında yedek subay aday adaylıgı yazıyor ve altınada bize askerlık subesınden belge getırecek yazmıslar annem askere gıtmıcek dedıgı ıcın.Bugunde tekrar arıyarak belge istemişler.Simdiye kadar kimsenin böyle bir olaya rastladıgını görmedim.Ne yapmam gerekıyor bilgisi olan varmıdır?tesekurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: skracı

birde çalıştığımız kuruma yazı falan ne zaman geliyor ve herhangi bir yaptırımı varmı.ACİL CEVAP BEKLİYRM SABAHA KADAR UYUYAMADIM UYKULARIM KAÇIYOR,

Evet bu konu önemli bende bunu çok arastırdım ancak şimdiye kadar kurumuna yazı gelen birini daha internette bulamadım sanıyorum eskiden gönderiliyordu artık iş yerine bildirim yapılmıyor
  • Arkadaşlar şubeme ifademi verdim 1ay önce.Ilk defa bakaya kalıyorum.Askerlik durum belgesi verdiler 30eylüle kadar askerlikten sakıncası yoktur diye. Celp dönemim kasım görünüyor. 

Fakat aşagısında kaymakamlık idare d kurulunca ceza teklifi edilmiştir sistemden askeri durum belgesi alınmadigindan manuel yazılmıştır diyor. Lanet olası cezam gelmedi. 

Benim askeri durumum resmi olarak tecilli mi? Ben öğretmenlik başvurusunda tecili mi işaretleyecegim bakayayı mı? 

Bakayayı işaretlersem hakkımda kavuşturma olmadigina dair mahkemeden belge gerekiyor diyor o belge 3ayda çıkmıyor deniyor. 

Atanacagim fakat durum bu geceleri uyuyamıyorum sıkıntıdan yüzümde yaralar çıktı. Yardimci olur musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: aliizm

Arkadaşlar şubeme ifademi verdim 1ay önce.Ilk defa bakaya kalıyorum.Askerlik durum belgesi verdiler 30eylüle kadar askerlikten sakıncası yoktur diye. Celp dönemim kasım görünüyor. 

Fakat aşagısında kaymakamlık idare d kurulunca ceza teklifi edilmiştir sistemden askeri durum belgesi alınmadigindan manuel yazılmıştır diyor. Lanet olası cezam gelmedi. 

Benim askeri durumum resmi olarak tecilli mi? Ben öğretmenlik başvurusunda tecili mi işaretleyecegim bakayayı mı? 

Bakayayı işaretlersem hakkımda kavuşturma olmadigina dair mahkemeden belge gerekiyor diyor o belge 3ayda çıkmıyor deniyor. 

Atanacagim fakat durum bu geceleri uyuyamıyorum sıkıntıdan yüzümde yaralar çıktı. Yardimci olur musunuz? 

Bakayalık durumunuz kaldırılmış ve 30 Eylül'e kadar tecilli olmuşsunuz dolayısıyla tecilliyi işaretleyeceksiniz.

Bakaya kalmanın cezası 100 TL idi ama galiba 298 TL'ye çıkarmışlar. Ceza tebligatı sistemde kayıtlı olan adresinize gönderilir, 15 gün içinde %25 indirimle kaymakamlık mal müdürlüğüne gidip ödeyebiliyorsunuz.

• sorumu cevaplayan arkadaş Allah senden razı olsun. valla kalkıp kolbastı yaptım :D

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.