2005 yeni kasa passat aracımı aracın piyasaya sürüldüğü ay binbir güçlükle buldurup aldım. Bugün 2008 model passatı inceledim ön panel epeyce değişmiş ve kalite artmış. Lastik basınç sensörü ve mp3 çalar eklenmiş. Plastiklerin dokusu değişmiş ve yumuşamış. Benim aracımda elektirikli el freni düğmesinin yazısı silinmişti düğmeler sanki daha kaliteli olmuş, ayrıca arka orta taraftaki üzerine basılarak açılan küllük arkada oturanların çarpmaları sonucu kırılmıştı. Bu küllükte iptal edilmiş. Araçlar her nekadar piyasaya çıkmadan uzun km ler test edilselerde zamanla çıkabilecek sorunları öncesinden kestiremiyorlar bence.
Biraz beklemeli, kullananların yorumlarına bakılmalı.
Genelde ilk makyajı geçirdikten sonra daha sağlam sorunsuz araçlar ortaya çıkıyor bence ilk makyaj beklenmeli bir araç alırken
quote:
Orjinalden alıntı: gen. cerrah
2005 yeni kasa passat aracımı aracın piyasaya sürüldüğü ay binbir güçlükle buldurup aldım. Bugün 2008 model passatı inceledim ön panel epeyce değişmiş ve kalite artmış. Lastik basınç sensörü ve mp3 çalar eklenmiş. Plastiklerin dokusu değişmiş ve yumuşamış. Benim aracımda elektirikli el freni düğmesinin yazısı silinmişti düğmeler sanki daha kaliteli olmuş, ayrıca arka orta taraftaki üzerine basılarak açılan küllük arkada oturanların çarpmaları sonucu kırılmıştı. Bu küllükte iptal edilmiş. Araçlar her nekadar piyasaya çıkmadan uzun km ler test edilselerde zamanla çıkabilecek sorunları öncesinden kestiremiyorlar bence.
firmalar donanım da değişikliklere gittikleri gibi ek donanım ekleme yoluna da gidebiliyorlar. ama bunu önceden tahmin edebilmek biraz zor tabi. eğer araç alımı çok da acele değilse biraz beklenmeli bence.
bu biraz şans işi..yeni model olarak piyasaya sürülen bazı araçların bir çoğu ne yazık ki tüketicilerden eski kasalar kadar yüksek not alamıyor..o yüzden yeni kasa diye hemen araçlara gözü kapalı atlamamak lazım..sonuçta para cepten çıkıyor..
Size hak vermemek imkansız. 2004 c max tdci ghia nın türkiyedeki ilk kullanıcısıyım. 3 yılda en az 15 kalem garantiden parçam değişti. 2006 dan sonra problemler halloldu. 0 km aracı ÇIKAR ÇIKMAZ ALMANIN AVANTAJLARI: En uzun süre güncel kasaya binmek ilk kullanıcısı olmak prestij DEZAVANTAJLARI: Bazen içi beni dışı seni yakar durumu olabiliyor Bebeklik hastalıkları ile uğraşmak
Son SÖZ: EN İDEALİ ARAÇ PİYASAYA ÇIKTIKTAN 2 MODEL YILI SONRA ALMAK.
quote:
Orjinalden alıntı: K@lken
Genelde ilk makyajı geçirdikten sonra daha sağlam sorunsuz araçlar ortaya çıkıyor bence ilk makyaj beklenmeli bir araç alırken
+1
Makyaj da genelde araç çıktıktan 3 sene sonra uygulanıyor. Aracın belirlenen tüm sorunları makyajda gideriliyor. Kalitesi yükseliyor.
Ek donanımlar ekleniyor ve cazip hale geliyor
kendimden örnek verecek olursam 307 nin makyajdan önceki üretilmiş son araçlarından(2005 model 1.6xt hdi) birini aldım,çok şükür kayda değer sorunum olmadı Yeni çıkan mondeo da çok güzel ama hemen atlamamak lazım.Ufak tefek hataları var özellikle plastik kalitesi olarak.Ayrıca ekstra donanımları pahalı.Aradan biraz zaman geçsin,hem kusurları düzeltirler,hem donanımı daha da iyileştirirler. Kesinlikle en iyi testin biz sürücüler tarafından yapıldığını düşünüyorum.Bizler firmaya bedava olarakdan milyonlarca km yol testi yapıyoruz,onlarda dolayısıyla aracı iyileştiriyorlar.
biraz beyleyin ne olur ne olmaz
Kesinlikle beklenmeli yeni çıkan arabaların birçok sorunu ilk yıl sürücü şikayetleri ile düzeltiliyor.Bir dünya para verip denek olunmaz.
herkes bu bekleme mantığını uygularsa piyasaya yeni çıkan aracı kim alacak.
Bence biraz bekle sonra al derim ben
ilk makyaj beklendikten sonra alınmalı ama fazlada inceleyince hep bir problem zaten çıkıyor şanş işte
quote:
Orjinalden alıntı: gen. cerrah
hadi yaaa, mp3 çalar var mı gerçekten. benim passat 2006 model. mp3 yok diye çok üzülmüştüm. bi araştırayım bakayım...
Ben hemen almıştım Yeni Leon'u, hiçbir problemi olmadı şu ana kadar. Ama yenilerine camları ve aynaları uzaktan kumandayla kapatabilme imkanı gelmiş, birtakım ufak tefek şeyler daha eklenmiş olabilir bilemiyorum.
Genelde yeni çıkmış değil de birkaç yıl tecrübe edilmiş modellerden almak daha mantıklıdır ama biraz da kalbinin sesini dinleyip mantığı kenara bırakabilme durumları da olmuoyr değil, kimseyi suçlayamayız
Ben ilk makyajı beklemek lazım diyenlerdenim. Çıkar çıkmaz alırsanız biraz şanslı olmak lazım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme