Şimdi Ara

[Yeni Corolla mi -- Focus mu?].[Dizel-Manuel-Sedan-Sifir] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
6.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: leongate

Corolla ne kadar geniş merak ettim açıkcası, salon gibi tabiri bence abartılı olmuş.Corollayı uzun uzadıya inceledim ve hiç beğenmedim (özellikle o dolmuş vari ön konsolunu).Gereksiz pahalı öncelikle, focusun en dolusu 62-63'e alınırken corolla 68-70 arasında, focustan fazlası nedir ki bu fiyatı haketsin?Motor konusunda 1.4 yetersiz performansa sahip, opeli yerin dibine sokanlar nedense toyotanın 1.4 motorunda hiç bir ssesini çıkarmıyor. Fiyat-performans ölçütünde focus diğer bütün rakiplerini geride bırakır bence. Ancak zevkler ve renkler tartışılmaz elbet..

Aslinda haklisiniz 1.3 ile 1.4 arasinda pek, hatta hic fark olmayacak. Ama iste psikolojik sanirim, 1.3 deyince az gibi geliyor.

Focusu inceledik ama arka kisim ozellikle dar geldi. Clio'ya bindigimiz icin dar gibi geldi, corolla da genis bayagi. Ama cok onemli mi? Sanmiyorum. Dedigim gibi kararsizlik hep.

Corollanin icini disini cok begendim aslinda. Hos, 2000 model clio'dan sonra her arac guzel geliyor. Ici falan hos geldi, ferah ferah.

Merak ettigim, o motor farkini ne kadar hissederim? O fark yakita ne kadar etki yapar? Dedigim gibi 140 km hizdan fazla basmiyoruz. Ama ivir zivir, es dost tasiniyor tabi. Cekiste sorun yasar miyiz?

Bu kadar para verince herseyi olsun istiyor insan.. Ama ticaret bu, illaki birseyi eksik olacak 1.6 olsaydi corolla su an dusunmuyor olacaktik. Focus da gayet hos, dolu dolu.

• quote:

Orijinalden alıntı: melihbesikci

quote:

Orijinalden alıntı: leongate

Corolla ne kadar geniş merak ettim açıkcası, salon gibi tabiri bence abartılı olmuş.Corollayı uzun uzadıya inceledim ve hiç beğenmedim (özellikle o dolmuş vari ön konsolunu).Gereksiz pahalı öncelikle, focusun en dolusu 62-63'e alınırken corolla 68-70 arasında, focustan fazlası nedir ki bu fiyatı haketsin?Motor konusunda 1.4 yetersiz performansa sahip, opeli yerin dibine sokanlar nedense toyotanın 1.4 motorunda hiç bir ssesini çıkarmıyor. Fiyat-performans ölçütünde focus diğer bütün rakiplerini geride bırakır bence. Ancak zevkler ve renkler tartışılmaz elbet..

Aslinda haklisiniz 1.3 ile 1.4 arasinda pek, hatta hic fark olmayacak. Ama iste psikolojik sanirim, 1.3 deyince az gibi geliyor.

Focusu inceledik ama arka kisim ozellikle dar geldi. Clio'ya bindigimiz icin dar gibi geldi, corolla da genis bayagi. Ama cok onemli mi? Sanmiyorum. Dedigim gibi kararsizlik hep.

Corollanin icini disini cok begendim aslinda. Hos, 2000 model clio'dan sonra her arac guzel geliyor. Ici falan hos geldi, ferah ferah.

Merak ettigim, o motor farkini ne kadar hissederim? O fark yakita ne kadar etki yapar? Dedigim gibi 140 km hizdan fazla basmiyoruz. Ama ivir zivir, es dost tasiniyor tabi. Cekiste sorun yasar miyiz?

Bu kadar para verince herseyi olsun istiyor insan.. Ama ticaret bu, illaki birseyi eksik olacak 1.6 olsaydi corolla su an dusunmuyor olacaktik. Focus da gayet hos, dolu dolu.

Hocam çok farkeder, ara hızlanmalarda ve sürüş zevki konusunda bence focus çok iyi bir araç.Test sürüşüne çıkın biran önce, ben corollanın ardına focusu kullanınca gücün çok ama çok önemli olduğu kanısına varmıştım. İhtiyaç duyup gaza dokunduğunuzda araba gitmeli bence, tabi corolla gitmez demek değil bu ama focusun yanında tıkanır açıkcası.Darlık noktasında bence abartılacak bir durum yok, focusun ön konsolunun içeri girmesinden 3-4 santim civarında araç daralmış vaziyette, bagaj ise tabi kullanıma bağlı ama bagajı yılda kaç kez tam dolu olarak kullanıyoruz ki? Bence gayet yeterli focusun bagajı.Hocam focus alırsınız almazsınız karar sizin elbet ama, corolla o parayı haketmiyor bence.Alternatif olarak farklı bayilerden oktavia, jetta ve civic'i incelemenizde fayda var.

• Motor atakliginda focus,
    Tuketim düşüklüğünde corolla,
    Ferahlik, genişlik, bagaj corolla,
    Yolda rahat ettirmede,
    Tasarım göreceli ama bana gore
    Dış tasarımda corolla,
    Iç tasarımda corolla,

D4d sanıldığı gibi Hantal değildir. Ama bir tdci kadar atak değildir.

Eğer benzinli seçeneği sorsaydınız cevap net corolla idi ama dizelde isler o kadar net degil.

Iki araçla test sürüsu yapın birde yolda görün araclari bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla her şeyden öte o fiyatı haketmiyor.Motoru Focus kadar verimli değil.Focus muhtemelen 2014 te makyaj geçirecektir.Doğrusu zor seçim.Ben şahsen Octavia dizeli tercih ederdim.Hem kasa hem de motor çok iyi

• Eklemek istediğim diğer bir konuda opel ve corolla arasındaki durum, opel corolladan 5h daha güçlü, motorun hacminde dolayı vergisi düşük.Crollanın ne vergi ne de performans artısı var. Kalite konusunda focus titanium çok yeterlidir, asla ama asla corolla focustan daha kaliteli değil bence, hatta corollanın bagajındaki stepneyi bir kaldırıp o özensizliğe bir bakmanızı isterim. Kalite konusunda ben corollada bir şey göremedim, ancak uzman bir çok arkadaş var tabi ,ben amatör gözüyle inceledim aracı.
  • gerekenleri arkadaşlar anlatmış ben olsam bende focus alırım civic mazide kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Kesinlikle Focus diyorum.
    Güçlü motor, kaliteli iç mekan, mükemmel yol tutuş...
    Corolla'nın o iğrenç ön konsolu bile almamak için başlı başına bir sebep

Kesinlikle haklısın bi de corolla daha pahalı olması gerek nasıl oluyosa...

• Madem corolla yi begendiniz alin , ben 3 yildir dizel manuel corolla kullaniyorum arac oyle cekmeyen sikinti yaratan bir arac degil . Bagajinda pimapen pencere, odun bile tasidim , icini de bagajinida full doldurup yuzlerce kez yolculuk yaptim . Cekmem demedi .Tek olay cok vites degistiriyorsun o var zaten manuel arac kullanmaktan rahatsiz degilsen problem degil. Motor 20 beygir guclu olacak diye dar araba cekilmez .

• hocam focusun içi dar gelmediyse focusu öneririm 115 hp gerçekten fark yaratıyor,smart paket özellikle kendisinin park etmesi cabası
  • Focus iihs testinde daha iyi not almış. corollanın fiyatı da bence çok uçmuş. o paraya d sınıfı alınıyor. Ben de oyumu focustan yana kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eякαn -- 17 Aralık 2013; 21:45:52 >
  • melihbesikci kullanıcısına yanıt
    İkiside güzel araçlar. Hangisi içinize siniyorsa onu alın. Focus ile ilgili aklınıza takılan birşey olursa cevaplarım. PM gönderdim, orada daha detaylı bilgi mevcut..
  • İç hacim ve bagaj kriterlerinde Corolla önde ama geriye kalan herşey için Master Card, pardon Focus diyecektim bulabilirseniz en iyisi Octavia' dır o da ayrı bir konu :)

Clio,palio,micra gibi hb araçlara göre tabiki sedanların bagajı 2 misli büyük,
    Ama civic hb gibi büyük 407 litrelik hb ler sedanlardan daha kullanışlı.
    Pandizotu da kaldırdım mı çoluk çocuk , patates çuvalı, makine vs herşeyi taşır,
    200bin km de 10bin tl yakıttan karınız olur, herneyse,,,,,
    420 litrelik bagajıyla focus sedan size hitap etmiyor.
    düşünsenize bagajı clio sümbül den bile 100 litre daha küçük. belki focus sw değerlendirilebilir.
    Ama size superb ve octavia nin bagajı tam gelir, 2014 octavia da alınabilir, fiyatlar zaten uçuk daha ne kadar yukselebilirki,
    skoda dan fiyat alın, civic hb i de inceleyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 18 Aralık 2013; 10:17:14 >
  • 2013 titanium x paket kullanıcısı olarak kesinlikle focusu tavsiye ederim.motor araca tam oturmuş ve 6 ileri vites ile keyifli bir sürüşü var.yol tutuş multimedya özellikleri ve kalitesi + sağlamlık(göreceli) bakımından tercih edilesi.hemde x paket hediyesi var sanırım şuan
  • Corolla derim, clio dan sonra ferah ferah binin derim şahsen, eğer sürekli tapa gaz gitmiyorum derseniz de corollanın motoru size fazlasıyla yetecektir. Ayrıca güncel bir araç. Focus iyi güzel tamam da selefine göre iç mekanı küçülen sınıfında ki ender otomobillerden biri, ford hangi akla hizmet yaptıysa artık. Bütün markalar araç büyütür ford araç küçültür. Corolla
    Bunlar nasıl sedan,
    Corolla da 452 litreymiş , fakat 1270 kg, ve 0'dan yüze 12.5 sn . 4.1 lt.
    Focus sedan 421 lt, 1350 kg, 10.9 sn. 4.5 lt.
    Astra sedan 420 lt, 1380 kg . 14.6 sn. 4.2 lt.
    Civic sedan LPG, 440 lt, 1220 kg. 9.7 sn.
    civic hb 407 lt + pandizot üstü, 1365 kg. 10.5 sn. ortalama 3.6 lt yakıt
    Sedan olacaksa 568 litrelik Octavia dan başka seçenek yok bence,
    Octavia 568 lt. 1305 kg. 10.8 sn. ortalama 3.8 lt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 18 Aralık 2013; 14:01:10 >

• İki araç da gayet başarılı ancak bana göre alan kullanımında Corolla, uygun fiyat / sürüş keyfi dengesinde Focus önde.

Corolla kesinlikle hantal bir araç değil merak etmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.