Şimdi Ara

Yeni Corolla Türkiye'de Üretilecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • türkiyedeki sedan çılınlığını düşünürsek bizim açımızdan güzel bir karar olmuş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi bari cantsız comfort extra 1,4 corolla 1000 tl ucuzlar 56 600 olur burda üretilince.
  • Peki şu anda corolla nerede üretiliyor?
  • Yeni Honda sivik gibi inanılmaz işçilik hataları ve kirişleme bir araç ureteceklerse bence hiç başlamasınlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihatair

Peki şu anda corolla nerede üretiliyor?

toyota'ların geneli için şase nosu
    JTN ile başlayanlar Japonya,
    AHT ile başlayanlar Güney Afrika
    SB1 ile başlayanlar İngiltere
    NMT ile başlayanlar Türkiye Adapazarı
    VNK ile başlayanlar Fransa üretimi

alıntı:
    http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=18281.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 27 Eylül 2012; 23:00:34 >
  • Hayirli olsun.. Ancak hicbir sey degismeyecek.. Fiyat duser beklentileri yersiz bence..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın bildiği TOYOTA yı Türkiye ye getirip tanıtan ve üreten , araba diye gaz tenekesi satın alan insanlara kadife koltuklu sorunsuz , saat gibi motoru , şanzumanı çalışan araba satan SABANCI AİLESİ oldu...Onlara teşekkür ediyorum. Sabancı Toyota pazarlama dan çekildikten sonra HEM ARABA FİYATLARI HEM SERVİS FİYATLARI ŞİŞTİ...Bunu Türkiye de Toyota kullanan her insan biliyor...Burada Sabancılara atıp tutmayın...Haksızlık yapmayın....Saygılarımla.. Bütün kalbimle Sabancıların DAİHATSU markasının Türkiye dağıtımını almasını diliyorum. O marka layık olduğu yerde değil..APPLEHAUSE sedan arabaları efsaneydi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 27 Eylül 2012; 23:14:28 >

• Güzel haber.Hem iş kaynağı hem de araçlar bir nebze daha ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Dünyanın bildiği TOYOTA yı Türkiye ye getirip tanıtan ve üreten , araba diye gaz tenekesi satın alan insanlara kadife koltuklu sorunsuz , saat gibi motoru , şanzumanı çalışan araba satan SABANCI AİLESİ oldu...Onlara teşekkür ediyorum. Sabancı Toyota pazarlama dan çekildikten sonra HEM ARABA FİYATLARI HEM SERVİS FİYATLARI ŞİŞTİ...Bunu Türkiye de Toyota kullanan her insan biliyor...Burada Sabancılara atıp tutmayın...Haksızlık yapmayın....Saygılarımla.. Bütün kalbimle Sabancıların DAİHATSU markasının Türkiye dağıtımını almasını diliyorum. O marka layık olduğu yerde değil..APPLEHAUSE sedan arabaları efsaneydi..

Hala Applehause araba arayan insanlar var. Kaliteli olduğu aşikar.

• @ Applehause

Applause

Fena bir arac degildi, 90 lilarda üretilen diger Daihatsu modeller gibi ( Feroza,Rocky,charade )

Avrupadan cekilen bir Daihatsunun Türkiye pazarina girmesine ihtimal vermiyorum, bakalim
  • quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

iyi bari cantsız comfort extra 1,4 corolla 1000 tl ucuzlar 56 600 olur burda üretilince.

Büyük ihtimal 1.6 dizelle gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uurum

quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

şu anda auris türkiyede, corolla japonyada üretiliyor diye biliyorum. corollanın comfort modeliyle auris comfort modelini karşılaştırırsak büyük donanım farklı oldugunu göreceksiniz. auriste airbagler fazla birde bluetoot gibi ekstralar vardı sanırım. buna rağmen 2-3 bin tl daha ucuz. sebebi sadece türkiyede üretilmesi'mi bilmiyorum ama başka mantıklı bir sebep yok gibi. eğer corollada türkiyede üretilirse belki bir nebze ucuz olabilir. en azından parçaları ucuzlar diye düşünüyorum.

Japon yeni son yıllarda dolar euro karşısında çok değer kazandı. Fiyat farkının bir nedeni de o olması lazım. Avensis ingilterede üretiliyor, ithal ediliyor ama fiyatları gayet uygun. Corolla ile aynı fiyat neredeyse.

corolla da ingilterede üretiliyordu.
    verso- auris -> TR
    avensis- corolla ->İNG
    idi
    2013 yılında
    corolla -> TR
    avensis- verso- auris ->İNG
    olucak
    corolla'nın avensis+verso+auris'ten daha fazla sattığını düşünürsek
    toyota'nın çok başarılı bir değişim uyguladığı söylenebilir

Yanlışınız olmasın? Corolla ingilterede üretilmiyor olması lazım. İlk corollalar japonyada üretiliyordu, sonra afrikaya ya da tayland tarafına alınmıştı ama sonra tekrar japonyaya alınmıştı diye biliyorum.

yanlışım yok.
    corolla ingilterede üretiliyordu.

dipçik:
    ingiltere fabrikası yüksek üretim kapasitesine sahip.
    bu yüzden ingilizler toyotayı kendi markasıymış gibi görür
    top gear'da "killing a toyota" programında toyotanın ne kadar sağlam olduğunu ispatlamıştılar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

şu anda auris türkiyede, corolla japonyada üretiliyor diye biliyorum. corollanın comfort modeliyle auris comfort modelini karşılaştırırsak büyük donanım farklı oldugunu göreceksiniz. auriste airbagler fazla birde bluetoot gibi ekstralar vardı sanırım. buna rağmen 2-3 bin tl daha ucuz. sebebi sadece türkiyede üretilmesi'mi bilmiyorum ama başka mantıklı bir sebep yok gibi. eğer corollada türkiyede üretilirse belki bir nebze ucuz olabilir. en azından parçaları ucuzlar diye düşünüyorum.

Japon yeni son yıllarda dolar euro karşısında çok değer kazandı. Fiyat farkının bir nedeni de o olması lazım. Avensis ingilterede üretiliyor, ithal ediliyor ama fiyatları gayet uygun. Corolla ile aynı fiyat neredeyse.

verso- auris -> TR
    avensis- corolla ->İNG
    idi
    2013 yılında
    corolla -> TR
    olucak

Yanlışınız olmasın? Corolla ingilterede üretilmiyor olması lazım. İlk corollalar japonyada üretiliyordu, sonra afrikaya ya da tayland tarafına alınmıştı ama sonra tekrar japonyaya alınmıştı diye biliyorum.

yanlışım yok.

dipçik:
    top gear'da "killing a toyota" programında toyotanın ne kadar sağlam olduğunu ispatlamıştılar.

ingilterede corolla üretilmiyor. Toyota modellerinin üretim yerleri

1 - Corolla Sedan : Japonya - Güney Afrika - Kanada - Brezilya - Venezuella - Çin - Hindistan - Tayvan -Pakistan - Malezya - Filipinler - Tayland - Vietnam
    2 - Corolla Wagon : Şu anda üretilmiyor
    3 - Corolla Verso : Türkiye
    4 - Auris : Türkiye - İngiltere - Japonya
    5 - Avensis : İngiltere
    6 - Yaris : Fransa - Çin - Tayvan - Tayland
    7 - Camry : Kuzey Amerika - Rusya - Japonya - Çin - Tayvan - Tayland - Vietnam - Avusturalya
    8 - Land Cruiser : Kuzey Amerika - Japonya - Venezuella - Kenya - Çin - Vietnam - Bangladeş
    9 - Land Cruiser Prado : Kolombiya - Çin
    10 -Rav-4 : Kuzey Amerika - Japonya
    11- Aygo : Çek Cumhuriyeti
    12- Prius : Japonya - Çin
    13- Hiace : Portekiz - Kenya - Güney Afrika - Tayvan - Malezya
    14- Hilux : Arjantin - Brezilya - Güney Afrika - Malezya - Pakistan

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

verso- auris -> TR
    avensis- corolla ->İNG
    idi
    2013 yılında
    corolla -> TR
    olucak

yanlışım yok.

dipçik:

ingilterede corolla üretilmiyor. Toyota modellerinin üretim yerleri

1 - Corolla Sedan : Japonya - Güney Afrika - Kanada - Brezilya - Venezuella - Çin - Hindistan - Tayvan -Pakistan - Malezya - Filipinler - Tayland - Vietnam
    2 - Corolla Wagon : Şu anda üretilmiyor
    3 - Corolla Verso : Türkiye
    4 - Auris : Türkiye - İngiltere - Japonya
    5 - Avensis : İngiltere
    6 - Yaris : Fransa - Çin - Tayvan - Tayland
    7 - Camry : Kuzey Amerika - Rusya - Japonya - Çin - Tayvan - Tayland - Vietnam - Avusturalya
    8 - Land Cruiser : Kuzey Amerika - Japonya - Venezuella - Kenya - Çin - Vietnam - Bangladeş
    9 - Land Cruiser Prado : Kolombiya - Çin
    10 -Rav-4 : Kuzey Amerika - Japonya
    11- Aygo : Çek Cumhuriyeti
    12- Prius : Japonya - Çin
    13- Hiace : Portekiz - Kenya - Güney Afrika - Tayvan - Malezya
    14- Hilux : Arjantin - Brezilya - Güney Afrika - Malezya - Pakistan

kaynak?
    buna benzer bir liste ben de hazırlayabilirim önemli olan güvenilir bir kaynak göstermen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

Zaten isminin değişeceğine ihtimal vermiyordum...Senelerdir aynı model ismi ile üretilmiş ve efsane olmuş bir otomobilin ismi nasıl değişir?...Hele hele bu otomobilin menşei Japonya ise hiç değişmez...Birde bu hükümet döneminde Toyota ile çıkan anlaşmazlıklar ve haberlerde mevcutken zordu o iş...Sakaria isminden bahsediyorum...Olmayacak işti zaten...Corolla iyidir...

Sakaria da çok radikal olurdu.
  • Honda'dan sonra Toyota'yı yeniden görmek daha güzel olacaktır.
  • Türkiye için iyi haber ama ben toyota tercih etmiyorum fark etmez yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim kerata üretilmeye başlamış, forumda konusunu açalı 1 sene geçmeden satışa sunulduğu ilk 3 günde 1085 adet satılmış bile çoktan.
  • çok güzel bir haber ... o zaman jetta'ya 70 verileceğine toyota tercih edilmesi daha doğru olur ..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.