Şimdi Ara

Yeni Corollamı Yeni Honda Civicmi Sizce??? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
0
Favori
7.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Corolla kalitesini bariz bir şekilde arttırmış çok oturaklı hoş bir tipi var donanımsal eksiklikleri olabilir ama toyota kalitesi tartışılmaz honda civicte güzel ama

Corolla bence
  • Civiğin tipi daha hoş ve fiyatı daha uygun.
    Corolla ise 5 yıldız ( varsayım), civic ise 4 yıldız...

Zor durum ama 4 yıldızda yeterli güvenliği sağlayabilir, fazladan para vermeye gerek yok bence...

Auris 5 yıldız fakat auris sedan corolla değil, bu yüzden beklenecek sonuç.

Civic sedan ise 4 yıldız, hb 4 yıldız çünkü...

Aynen megane ve focus hb 5 yıldız ama teste girmesine gerek olmayan magane ve focus sedanında 5 yıldız olduğu gibi...
  • bu yeni corollada ki diz mesafesi gerçekten beni şaşırtı.araba çok kaliteli iyi hoş da diz mesafesi iyi değil.olmadı bu kadar uzun bi arabaya yakışmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: mussa

fiyat performan bakımından corolla kesinlikle daha iyi.
    civic 1.6 elegance oto. 41800 ytl
    corolla 1.6 elegant MMT 42600 ytl.

corolla sadece 800 ytl daha pahalı ancak sunduğu özelliklere bakarsak çok daha pahalı olması gerekiyor.
    bu yüzden civic'e ucuz corollaya da pahalı demek yanlış.

Civic elegance otm. vitesli aracı park sensörü hediyesiyle birlikte max 40.000 ytl ye alabilirsiniz. Bu durumda aradaki fiyat farkı epey açılıyor, elegance ın sunroof u da cabası
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Civiğin tipi daha hoş ve fiyatı daha uygun.

Zor durum ama 4 yıldızda yeterli güvenliği sağlayabilir, fazladan para vermeye gerek yok bence...

Aynen megane ve focus hb 5 yıldız ama teste girmesine gerek olmayan magane ve focus sedanında 5 yıldız olduğu gibi...

Auris, corollaya ne kadar benziyorsa hb civic te sedan civic e o kadar benzer. Yani apayrı araçlardır. Honda da hb modeli için farklı bir isim bulabilirdi toyota gibi. Herhangi benzer bir yanlarını gördüyseniz söyleyin, aynı şasi üzerine yapılanmış araçlar da değiller, web sitesinde teknik özellikler kısmından öğrenebilirsiniz, aks açıklıkları, ön ve arka izleri, yerden yükseklik vs. tüm yürür aksam farklı rakamlara sahip. İşte bu yüzden hb 4 yıldız aldıysa sedan da öyledir demek yanlış, belki 5 yıldız alabilir hatta belki de 3 yıldızda kalır kimbilir Ama unutulmamalıdır ki 4 yıldız da güvenlik sınırları dahilindedir.

• BEN COROLLAYI YARIM SAAT BOYUNCA TEST ETTİM HİÇBİR ŞEYİNE ÇARPILMADIM NEDENSE ÖYLE ÖN KONSOLMU OLUR 2007DEYİZ BOMBOŞ GÖSTERİŞSİZ DIŞI DESEN ZATEN FACİA YAKIŞMAMIŞ TOYOTAYA DAHA İYİ BİR DİZAYN OLABİLİRDİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: LTBA_36R

diz mesafesi ve dış tip konusunda haklısın.bişey diyemem.ama içi kaliteli.ayrıca arka süspansiyonlar bence sorun değil çünkü kullanımda bi fark hissetmedim ben.2 yerde sert dönüş yaptım hiç korkutmadı.test sırasında deneyerek kullandım.görevli bişey demedi o sırada aracı anlatmaktaydı.ama ben profesyonel sürücü değilim o yüzden bu konuda ciddi yorum yapmam olmaz.bunu autoshow test edince anlarız.haklı olduğun yerler var ama güvenlik diyince pasif güvenlikte çok önemli.bu konuda corolla euroncaptan kesin olarak 5 yıldız bekliyor.civic sedan girmedi teste.5 yıldız alacağına inansalar bence girerdi.aslında ben civic i çok beyeniyorum ama şu önü ve arkasını göremiyorsun ya o beni deli ediyo.civic i test ettin ten sonra çok zor park etmiştim.orda gözüm korktu.çünkü ben istanbulun en sıkışık ve dar yerlerinde geziniyorum civic ten bu yüzden korkuyorum park edemem diye.onun dışında civic in lastik sesi de beni düşündürüyo.birde dizeli yok.hibrit var diceksiniz ama o da baya pahalı.kısaca civic i de corolla yı da seviyorum.araç alcak olsam 2 sinden birini alırım

otohaber bu hafta test etti ve oradaki tum detaylarıda burda aktarmaya çalıştım artısı ve eksisiyle.daha fazla aktarmak isterdim ama zamanım yetmiyor..saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteresavar -- 12 Şubat 2007; 0:04:32 >

• Arkadaşım, civiğin hb i 4 yıldızsa sedan versiyonunun 5 yıldız alması mantık dahilinde olamaz. Koskoca Honda herhalde hangisi sağlam ise onu sokar teste, euroncapa, japonlar mantıklı insanlardır, gidipte daha zayıf olanını teste sokmazlar.

Kaldıki hb ve sedan aynı araç, megane, focus, mazda da olduğu gibi.

Yalnız bu saydığım 3 araç sahiplerinden hiç bir zaman bu konuda itiraz gelmedi.
    Mazda 3 hb: 4 yıldız aldı ama sedan sahipleri biz 4 yıldız değiliz demedi...

Sakın ola american capını örnek vermeyin.

Chresyler VOYAGER euronacpta perişan oldu, 1 yıldız aldı, ya american ncapında kaç yıldız aldı sizce???

quote:

Orjinalden alıntı: demircim

quote:

Auris, corollaya ne kadar benziyorsa hb civic te sedan civic e o kadar benzer. Yani apayrı araçlardır. Honda da hb modeli için farklı bir isim bulabilirdi toyota gibi. Herhangi benzer bir yanlarını gördüyseniz söyleyin, aynı şasi üzerine yapılanmış araçlar da değiller, web sitesinde teknik özellikler kısmından öğrenebilirsiniz, aks açıklıkları, ön ve arka izleri, yerden yükseklik vs. tüm yürür aksam farklı rakamlara sahip. İşte bu yüzden hb 4 yıldız aldıysa sedan da öyledir demek yanlış, belki 5 yıldız alabilir hatta belki de 3 yıldızda kalır kimbilir Ama unutulmamalıdır ki 4 yıldız da güvenlik sınırları dahilindedir.

• quote:

Arkadaşım, civiğin hb i 4 yıldızsa sedan versiyonunun 5 yıldız alması mantık dahilinde olamaz. Koskoca Honda herhalde hangisi sağlam ise onu sokar teste, euroncapa, japonlar mantıklı insanlardır, gidipte daha zayıf olanını teste sokmazlar.

Chresyler VOYAGER euronacpta perişan oldu, 1 yıldız aldı, ya american ncapında kaç yıldız aldı sizce???

quote:

quote:

gerçektende bizede soylede bizde bilelim kaç yıldız aldıgını.yoksa amerika bol keseden yıldız dagıtıp vatandaşlarının canına gerekli önemi vermiyormu kale almadıgınıza gore bildiğiniz bişey var demekki.evet açıklamanızı bekliyoruz...saygıalr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteresavar -- 12 Şubat 2007; 0:08:00 >

• Sayın gorele2000,
    Corolla hb artık üretilmiyor, onun yerine auris üretiliyor. Bunlar ayrı 2 araç diyorsunuz. Bana civic hb ve sedanın ortak özelliğini yazar mısınız?
  • Auris , yeni corollanın HB modeli olmuş olsaydı inan TOYOTA, auris ismini koymaz corolla hb ismi ile devam ederdi...

Yeni corolla, aurisin sedan verisyonu olmuş olsaydı inan TOYOTA, yeni corolla ismi ile devam etmez auris sedan ismi ile çıkış yapardıı...

Mazdacılar sedan-hb ayrımı yapmadı.

HB 1.8, sedan 1.8 den daha pahalı, bu bir şey anlamına gelir mi?

quote:

Sayın gorele2000,
    Corolla hb artık üretilmiyor, onun yerine auris üretiliyor. Bunlar ayrı 2 araç diyorsunuz. Bana civic hb ve sedanın ortak özelliğini yazar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 12 Şubat 2007; 0:27:10 >
  • quote:

Auris , yeni corollanın HB modeli olmuş olsaydı inan TOYOTA, auris ismini koymaz corolla hb ismi ile devam ederdi...

Yeni corolla, aurisin sedan verisyonu olmuş olsaydı inan TOYOTA, yeni corolla ismi ile devam etmez auris sedan ismi ile çıkış yapardıı...

quote:

Sayın gorele2000,

Sorumun yanıtı değildi... Forumun amacından sapmamak adına... nokta

• quote:

Auris , yeni corollanın HB modeli olmuş olsaydı inan TOYOTA, auris ismini koymaz corolla hb ismi ile devam ederdi...

illa ismi aynı modellerin hb i sedanı benzer olacak diye şart mı var. mazdacılar ayrım yapamaz çünkü mazda hb ile sedan arasında fark yok.
    toyota auris ile corolla farklı
    honda civic hb ile sedan farklı eski kasada da önemli fiyat farkı vardı. Toyota da honda'yı örnek almıştır bu konuda. Sadece model ismini değiştirerek farklılığı vurgulamış hepsi bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enteresavar

quote:

Orjinalden alıntı: mussa

@enteresavar
    ewet orda bi yanlış anlaşılma olmuş

ancak şunu söylemek istiyorum corolla'da eğer isterseniz hem 1.6 hem de 1.4 dizel'de VSC alabiliyorsunuz, ancak civic 1.6'da isteseniz de alamıyorsunuz. bu durumda güvenlik açısından corolla daha iyi diyebiliriz, ayrıca isteseniz de civic'te xenon far, far yıkama ve otomatik yanan farlar alamıyorsunuz.bir kaç özellik daha sayabilirim. burada kıyaslama üst donanıma göre, baz versiyona göre kıyaslama saçma, çünkü elindeki tüm malzemelere göre kıyaslama yapmak gerekir, ne varsa ortaya koyacan yani!

ne güzel bak sende toyotada olan hondada olmayanları saymışsın bende hondada olan toyotada olmayanları saydım.yanlız şunu belirtmek isterim vsc nin alınabildigi versiyonlarla fiyatı44300den başlıyo,46 bin ytl ye kadar çıkyo.boyle bir parayı verince zaten hondanın exucutive versiyonunuda 2daha katıp alabilirsiniz.ve sizdeki 3 opsiyon hariç ama bayagı bir pahalı opsiyonuda almış olursunuz.vs.vs.saygılar

honda'nın executive modelini 46 üzerine 2 katıp alabilrsin, doğru ancak yine VSA olmaz, o yüzden bi iki daha katman gerekecek!
    ayrıca şu da bir gerçek ki honda'nın 1.6 modelinde VSA olmaması bir eksiklik (mesela sunroof olmayıp VSA opsiyon olsaydı daha iyi olurdu), bu bakımdan corolla daha cazip.

• iyice polemik yapıyorsunuz. Hondacılar da buna karşılık corolla da neden 1.8 140 BG lik motor seçeneğinin olmayışını sorarlar uzar gider böyle.
  • Grand voyager istemiştiniz:::

Buyrun: 2003 de bile american ncapından önden 4 yıldız, yandan 5 yıldız almış, voyager

Sene 2007 teknoloji daha da gelişti ve voyoger euroncapta 1.5 yıldız!!!!

http://www.nhtsa.dot.gov/NCAP/Cars/2292.html

Euroncapın yanında biraz fakir kalıyor galiba american ncap...

Frontal Crash
    Driver Passenger

Head Injury Criterion 576 766
    Chest Deceleration (g's) 49 50
    Femur Load l/r1 (lbs) 361/421 635/212
    1not used in calculating frontal star rating

quote:

Orjinalden alıntı: enteresavar

quote:

Arkadaşım, civiğin hb i 4 yıldızsa sedan versiyonunun 5 yıldız alması mantık dahilinde olamaz. Koskoca Honda herhalde hangisi sağlam ise onu sokar teste, euroncapa, japonlar mantıklı insanlardır, gidipte daha zayıf olanını teste sokmazlar.

quote:

quote:

gerçektende bizede soylede bizde bilelim kaç yıldız aldıgını.yoksa amerika bol keseden yıldız dagıtıp vatandaşlarının canına gerekli önemi vermiyormu kale almadıgınıza gore bildiğiniz bişey var demekki.evet açıklamanızı bekliyoruz...saygıalr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 12 Şubat 2007; 1:03:38 >

• gene kafam karıştı, hangisi daha iyi acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: caucass

gene kafam karıştı, hangisi daha iyi acaba?

kağıt üzerinde genel olarak corolla daha iyi ancak siz hangisini beğeniyorsanız, gönlünüz hangisinden yana ise onu tercih ediniz. sonradan pişman olmamak için iyi düşünüp karar veriniz.
  • arkadaşlar olabildiğince objektif olmaya çalışarak bu iki aracı karşılaştırmak istiyorum.
    toyota corolla dizel i hem kendim test ettim hem de babama ettirdim. test sürüşü ve arabayla olan izlenimlerimi aktarmak istiyorum. benim bi düşüncem var nacizane o da toyotanın şu efsane kasa(yanlış hatırlamıyorsam 93-98) diye bilinen modelden sonra feci şekilde kan kaybettiğidir. bunun büyük sebebi de sahip olduğu dizaynırlardır. bu son kasaya bakarsak, bu kadar büyük bir arabadan nasıl bu kadar az bir yaşam alanı sunabildiklerini anlayamadım. heralde şöyle bi varsayım yapıyorlar. ya öne binenler uzun olur koltugu arkaya iter, arkada kısalar oturur. yada öne kısalar oturur koltuğu öne çekerler arkada uzunlar oturur. yada sadece kısalar oturur. arabanın içi ferah değil, pencereler küçük. eski corolla ve avensis karışımı ön konsolda bir yenilik göremeyince canınız sıkılıyor. bu dizaynırlar niye bu kadar tutucu anlamak mümkün değil. araçtaki tek innovatif şey göstergeler fena değil ilgimi çekti. babamın yorumu ise karmaşık olmuş bakarken dikkatin dağılıyor eskileri daha iyiydi. neyse diyorum artık güzel bişeyler görmek istiyorum bu kadar hayal kırıklığından sonra ve marşa basıyorum. motor gayet sessiz klasik o dizel hırıltısını çok az hissediyorsunuz. vitesi 1 e atıyorsunuz kavrama çok güzel kesinlikle araba hoplamıyor . kalkar kalkmaz benzinliden alışkanlık olarak hemen 2 ye atıyorum. araba 2bin devre kadar oldukça hantal, 2bin devirde max torkun devreye girmesiyle aniden ivmeleniyoruz. bu hoşuma gitti ne yalan söylim. biraz hızlanıp 3e atıyorum çok gitmeden trafik yoğunlaşıyor ve bundan sonrası dur kalklarla geçen bir test sürüşü.hoşumuzu gidenler d-4d dizel makina ve bu makinanın sessiz çalışması.yalnız araç iç ve dış dizayn olarak bende kandırılıyormuş hissi uyandırdı. çeşitli araçlardan kes yapıştır mantığıyla, oto fuarlarında alman arabalarının sokabildiğin her yerine fotoğraf makinesini sokup flaş patlatmayla bu iş olmuyor artık bunu anlasınlar.halbuki ne umutlarla gitmiştim yeni kasa corolla çıkmış dediklerinde. yaris gibi çarpıcı yenilikçi bi model bekliyordum. toyotanın stratejisi ne yapsak satar olmamalı. sonuç olarak bizim fikrimiz hiç bir yerini beğenmediğimiz bir araca sırf dizel motoru için o kadar para verilmez, onun yerine getz alırız daha mantıklı idi. benzinlinin ise şahsi görüşüm hiç şansı yok.

corolladan umduğumuzu bulamayınca arabanın(2001 civic) 110.000km bakımına 200km olmasına rağmen hem servise götürürüz dedik, hemde bi bakınır fiyat alırız dedik hondaya gittik. corolla nın bu yeni kasası en çok onların işine yaramış gözüküyor. içeride araç bakan 5-6 müşteri vardı. ne yalan söyliyeyim biz burada toyotayı biraz kullandık. toyotadan geldiğmizi ve dizel aracı beğendimizi :)yalnız fiyatının biraz yüksek olduğunu ve düşmesini bekliyeceğimizi söyledik. boşverin abi corollayı size yeni kasa civic verelim dedi.kendileri haklı olarak diğer müşterilerin yanında fiyat olarak bana birşey demedi ve beğenin bişeyler yaparız abi dedi. zaten orada arabayı tekrar görünce sanırım liste fiyatından bile verse boş çıkmazdık. çünkü arabayı görünce insan heyecanlanıyor.(haziran ayında gittiğimizde burunlarından kıl aldırmıyorlardı) neyse civic elegance otm. için fiyat sorduk. 40.500 dedi. 40000 artı parksensörü diyosan tamam dedik [yoksa hiç benzinli düşünmüyoruz hesabı]. şimdi gümüş civic elegance otm. sahibi olduk çok şükür. 4 gün oldu aracı alalı ve bi iş çıksada arabaya binsem diye bahane arar oldum. arabanın içine binmek için can atıyor insan. içerde inanilmaz bir kalite artışı var. honda bu sefer işçiliğe fena kasmış, multiplex göstergelerden etkilenmemek mümkün değil, süspansiyonlar mükemmel, ses izolasyonu bence yeterli hatta motor sesi az bile daha çok istiyor insan, şanzıman mükemmel, iç mekan son derece ferah, evet bagaj küçük, her ne kadar dizelden çok yaksada son derece memnunum iyiki de almışız diyorum her seferinde.

araç alacaklara son sözüm buradaki yazıları takip etmekle kalmayın, fanatiklik yapmayın, biz toyotanın ciddi alıcısıydık ve bekledik mutlaka gidip aracı/araçları kendi gözünüzle görün ve mümkünse tüm alternatiflerle test sürüşü yapın (test sürüşü:civic elegance, 407hdi(okuduklarım ve duyduklarım pejo alacak kadar zengin olmadığım sonucuna vardırdı) ve corolla elegant d-4d) ve bazı sonuçlara kendiniz varın, kağıt üzerindeki avantajlar nedir sizin için önemli mi, yol sesi, içmekan genişliği, dizaynı vs. çünkü herkesin kriterleri farklı.honda veya toyota japonlarda mekanik yönden bi sorun yaşamazsınız. sadece toyotanın otm. vitesini düşünmeyin derim, mmt olmamış. allah herkesin gönlüne göre versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DurieL -- 12 Şubat 2007; 3:16:56 >

• tamam güzel araba ama lastik sesini alıyo.bugün daha yeni test ettim araçta lastik sesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LTBA_36R -- 12 Şubat 2007; 18:20:13 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.