Şimdi Ara

Yeni değiştirilen batarya çok hızlı tükeniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yakın bir zamanda iphone 6 plus telefonumun bataryasını orjinal(?) batarya ile değiştirdim. ilk haftalar şarj uzun gitmesine rağmen yine eskiye döndüğünü hisseder gibiyim. Çok hızlı tükeniyor ve durduğu yerde azalıyor şarjım. Pil sağlığı kısmında hala %100 gözüküyor ancak ben emin olamıyorum. Orjinal şarj kablosu kullanmıyorum. Ama adaptörün başlığı orjinal sizce sorun bundan olabilir mi?

12.0 güncellemesi yüklü telefonumda ve yeni güncelleme geldi acaba ondan da mı hızlı bitiyor diye düşünmedim değil.

Son olarak sizce telefonunun bataryasını korumak için düzenli şarj mı olmalı? telefon kaçta şarja takılmalı yardımcı olabilir misiniz?

Not: Umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır. Herkese iyi forumlar

• Bataryayı korumak için tam dolu tam boş yapmadığınız ve cihaz şarjdayken cihaz ile ağır işlemler yapmadığınız sürece bir problem yok.
    İstediğiniz zaman takıp istediğiniz zaman alabilirsiniz şarjdan ayrıca %100'de uzun süre beklemesi bataryaya zarar vermez zaten elektriği otomatik olarak kesiyor.
  • Batarya yeni olmasına rağmen neden 2 hafta önceki hali gibi saatlerce dayanmıyor olabilir peki? şimdiden hızla tükenmeye başladı
  • episkey kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Takılan batarya arızalıdır
    Götür Apple dükkanında test ettir
    Mağazasında özel aletle bakıyorlar
    Orjinalse bakarlar değilse değildir
    Yenisi taktırılır

Güle Güle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmosferikmotor

Merhaba

Takılan batarya arızalıdır
    Götür Apple dükkanında test ettir
    Mağazasında özel aletle bakıyorlar
    Orjinalse bakarlar değilse değildir
    Yenisi taktırılır

Güle Güle..
    merhaba,

taktırdığım yer orjinal servis değil. Ancak orjinal batarya taktığını söylediler ki orjinal gözüküyor. Apple servisine gittiğimde orjinal olmadığını ve servis dışında açıldığını anladıklarında sorun olur mu? garantisi biteli çok oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: episkey

merhaba,

taktırdığım yer orjinal servis değil. Ancak orjinal batarya taktığını söylediler ki orjinal gözüküyor. Apple servisine gittiğimde orjinal olmadığını ve servis dışında açıldığını anladıklarında sorun olur mu? garantisi biteli çok oldu
    garanti bittiyse sorun olmaz,zaten her türlü ücret alacaklar.garanti bitmemiş olsaydı garanti iptal olurdu sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    şöyle bir bilgi vermemde size fayda var hocam kendim garanti servisinde iken şahit oldum olaya.Telefonunuzun garantisi bitmiş olsa bile.Apple garantili servisler haricinde dışarıdan telefona herhangi bir müdahale olursa ücretli olsa dair telefona bakmıyorlar.Garantiye gelen arkadaş ta 7plus cihazının ekranından şikayetçi idi telefonunu aldılar baktılar bu ekran sahte dediler adam parasını vereyim burda değiştirin orjinali ile demesine rağmen bu cihaza dışarıdan müdahale olmuş diye kabul etmediler cihazı adamda arkasını döndü çıktı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Merhaba

Apple dışarıda yetkisiz müdahale cihazına bakmaz diye bilgim var
    Eğer durum değişmişse Apple web sitesinden chat ile falan sorulacak

Güle Güle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert--

şöyle bir bilgi vermemde size fayda var hocam kendim garanti servisinde iken şahit oldum olaya.Telefonunuzun garantisi bitmiş olsa bile.Apple garantili servisler haricinde dışarıdan telefona herhangi bir müdahale olursa ücretli olsa dair telefona bakmıyorlar.Garantiye gelen arkadaş ta 7plus cihazının ekranından şikayetçi idi telefonunu aldılar baktılar bu ekran sahte dediler adam parasını vereyim burda değiştirin orjinali ile demesine rağmen bu cihaza dışarıdan müdahale olmuş diye kabul etmediler cihazı adamda arkasını döndü çıktı.
    ben 7plus dubaiden alınmış telefonumu hala kullanıyorum.kılıf ya da ekran koruyucu yok 1 kere bile yere düşmedi.eğer olurda servislik bir durum olursa yazdığınıza göre telefon yapılmadan kalacakmış.telefonu kırmadan üzmeden kullanmaya özen göstermek gerek yoksa işimiz zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Holy Templar kullanıcısına yanıt
    şimdi hocam şöyle birşey diyorum ben size anlamadınız galiba.Şimdi sizin şu söyleminize göre siz telefonu dışarıda yaptırmadınız.Benim söylediğim şey örnek vererek anlatayım şimdi ankarada oldugum için apple cihazlar bozulduğunda veya herhangi bir sıkıntı oldugunda kızılayda bulunan genpa servisine götürülür bu telefon çünkü apple bu servise yetki vermiştir.Sen benim bilgim dahilinde cihazlarımı tamir edebilirsin veya yapabilirsin diye.Bu servislerde işlem yaptırmak cihazlarınızı garanti dışında bırakmaz.Ama siz giderde bu yetkili servislere vermeyip telefonunuzu normal telefoncu dükkanlara verirseniz cihazınızı bu yetkili servislere götürdüğünzde ücreti ile olsa dahi işlem yapmıyorlar.Eğer sizde dubaiden aldıgınız cihazı başka bir yerde işleme tabi tutmayıp bu yetkili servislerde ücreti ne ise verip tamirini yaptırabilirsiniz.Ama tutarda telefoncularda yaptırıp sonrada bir sıkıntı oldugunuzda bu yetkili servise götürürseniz bile cihaza dışradan müdahale olmuş deyip yapmıyorlar.Ben bunu anlatmaya çalıştım.Önemli olan nokta bu telefona yetkili servis haricinde müdahale olup olmadığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert-- -- 24 Ekim 2018; 16:23:41 >

• Batarya bozuk
  • PesimistChe kullanıcısına yanıt
    Yanlış.

DH’nin bir haberi vardı, 2016 tarihli. Telefonu gece boyu şarjda bırakabileceğimiz söyleniyordu. Çünkü şarj tam dolduğunda, bataryaya giden akım kesiliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ahmet_yıldırann kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyleri söylüyoruz yalnış olan nedir ?
  • PesimistChe kullanıcısına yanıt
    "Bataryayı korumak için tam dolu tam boş yapmadığınız sürece" demişsiniz. Ben de tam dolum yapmanın bir zararı olmadığını söylüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PesimistChe

Bataryayı korumak için tam dolu tam boş yapmadığınız ve cihaz şarjdayken cihaz ile ağır işlemler yapmadığınız sürece bir problem yok.
    İstediğiniz zaman takıp istediğiniz zaman alabilirsiniz şarjdan ayrıca %100'de uzun süre beklemesi bataryaya zarar vermez zaten elektriği otomatik olarak kesiyor.
    bende de buna ben sorun olmuştu

şarj kablosunu değiştirip bir dene
  • ahmet_yıldırann kullanıcısına yanıt
    Tam boş tam dolu kastım ; %1 getirip %100 yapmaktan bahsediyorum.
    Yoksa %50 yada % 79 da iken tam dolu yapmaktan bahsetmedim.
  • Herkese yorumları için teşekkürler.

1-) Yapmamam gereken şey -> %1'e düşene kadar bekleyip sonra %100'e kadar şarj etmek yani.

2-)Peki %50'deyken takıp atıyorum %79'da çıkarmam sorun yaratır mı?

3-) Ya da sabaha kadar şarjda kalması problem mi?

Netleştirmek için soruyorum, teşekkürler
    Nerede istersen tak, %100 olmadan çekme. Böylelikle süre konusunda sorun yaşamazsın.

Aksi durumda %20 şarj esip çekiyorsun, hızlıca bitiyor, pilde sorun var sanıyorsun. Ayrıca pil yetkili servis dışında değiştirildi ise söylediğin gibi, sahte pil, orjinal olamaz. O da bozulur kısa zamanda:(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes size akil vermeye calismis ama ben farkli bir sey soyleyecegim. Taktirdiginiz batarya orijinal degil cunku Apple kendi bataryalarini asla piyasaya surmez. Anlayacaginiz sizin telefona 10 liralik batarya takmislar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 29 Ekim 2018; 0:27:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    %100 dolmadan çıkarmak sıkıntılı olsa gerek ben o şekilde şarz etmiyorum tamamen bitiriyorum daha sonra 100 olduğunda çıkarıyorum şarjdan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.